Kalendar događanja

Član kozmologija

Upisao:

kozmologija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

229

PUTA

OD 14.01.2018.

PROROČANSTVA O DANSKOM UČITELJU SVIJETA 3

PROROČANSTVA O DANSKOM UČITELJU SVIJETA 3
Ovdje imamo treći i posljednji nastavak Proročanstava o danskom učitelju svijeta, Martinusu. Ovdje ćemo vidjeti što Nostradamus govori o Čovjeku sa sjevera.

PROROČANSTVA  O  DANSKOM  UČITELJU  SVIJETA 

                                                 Ole Therkelsen

 

                                Nostradamus o Čovjeku sa sjevera

 

Godine 1933 Martinus je napravio niz članaka pod naslovom Na prekretnici, koji su bili objavljeni u izdanjima 2-12 časopisa „O.M.“ (Occult Magazine – skandinavski  magazin za moderni okultizam). Ti članci su kasnije, godine 1962, sabrani u knjigu Sudbina čovječanstva. U prvom izdanju O.M. postoji uvodni članak o Martinusu: Čovjek sa sjevera? sa podnaslovom Martinus ima kozmičku sposobnost vidovitosti.

     Urednik piše: „Kroz Nostradamusa smo čuli o „Čovjeku sa sjevera“. To je postao pojam koji se postupno usadio u našoj svijesti i nije bez razloga da mi upravo danas očekujemo velike stvari, usudimo se spomenuti Martinusovo ime u vezi sa tim stoljećima starim proročanstvom“ (O.M. br. 1/1933).

Predodređeno je da će ogromna religiozna objava koja se odnosi na krajnju pobjedu Kristovog učenja doći iz Danske

Nostradamus (zapravo Michel Nostre-Dame) bio je francuski doktor, astrolog i vidovnjak židovskog porijekla, koji je živio od 1503 do 1566. U nešto manje od tisuću katrena grupiranih u deset centurija on je napisao dugi niz proročanstava i predviđanja koja je odnose na budućnost Europe u sljedećih 500 godina, što je on doživio u obliku vizija ili objava. Danski dirigent i inženjer C.S. Billenstein (1860-1952) napisao je knjigu naslova Rješenje Nostradamusovih proročanstava, koju je objavio privatno, Vejlesøvej, Holte. Predgovor je bio dovršen 25. kolovoza 1920, a to je samo 7 mjeseci prije nego što je Martinus dobio kozmičku svijest u ožujku 1921. Ispod su prvi redovi iz predgovora knjige.

     Billenstein: „Nostradamusova proročanstva uvijek su se smatrala neobičnom i misterioznom knjigom i čovjek je trebao biti spreman na iznenađenja. Postoje različite izjave u proročanstvima koja nužno moraju biti tako protumačena, ali da njihova svrha treba biti da donesu svijetu ogromnu religioznu objavu koja se odnosi na krajnju pobjedu Kristovog učenja, to je bilo predodređeno da se pojavi u godini 1920, i sa pojavom proročanstava predodređeno je da se to prvo treba objaviti u našoj drevnoj danskoj domovini, sve to nadilazi najsmioniju maštu.“ (Rješenje Nostradamusovih proročanstava, strana 9).

Reformacija vjere na Sudnji dan

Billenstein tvrdi u svojoj knjizi da je riješio Nostradamusova proročanstva koja su pronađena u neobičnoj, staroj knjizi koja je bila objavljena u godinama 1555-1558. On misli da su ta proročanstva objava reformacije vjere u vezi sa pokretom reformacije koji je započeo Martin Luther (1483-1546). (Imena dva reformatora, Martina i Martinusa, izvedenice su iz riječi Mars, koja između ostalog znači revoluciju). Prema Billensteinovom tumačenju poruka će biti donesena sjevernoj vjeroispovijedi i riješena unutar evangeličko-Luteranske crkve. Trenutno svjesno i veliko gubljenje vjere prethodit će konačnoj pobjedi Kristovog učenja. U isto vrijeme čovječanstvo će pogoditi ratovi i katastrofe, koji predstavljaju neizbježnu posljedicu grešaka ljudi. Prema Billensteinu sadržaj proročanstava predstavlja objavu Sudnjeg dana, koja je toliko jasna i nedvojbena da se ne može poreći. Doći će do velikih bitaka i ratova između islamskog svijeta i zapadnog svijeta prije godine 2034.   

     Usprkos tužnim upozorenjima o patnjama, uništavanju i svjetskim ratovima u naše vrijeme, proročanstva su svjedočanstvo o postojanju vječne, božanske pravde koja upravlja svima i svime. Vjerujući svemogućem Proviđenju čovjek sa pouzdanjem može ići u susret budućnosti.

     Nostradamusova proročanstva izražena su takvim šifriranim frazama da mogu biti shvaćena tek nakon što su se događaji odigrali. Mi zapravo ne bi trebali znati za događaje unaprijed, već kasnije možemo vidjeti proročanstva kao svjedočanstvo o božanskom planu i Providnosti koja se nalazi iza svega.

    Billenstein piše: „To što nam je dano u proročanstvima jest božanska objava koja je dana u neobičnom obliku tako da možemo biti sigurni u njenu točnost. Mi ćemo priznati njenu istinitost i na taj način početi vjerovati u nju, jer objavljuje naš odnos sa Bogom“ (Rješenje Nostradamusovih proročanstava, strana 13-14).

     Prema Billensteinu proročanstva nas podučavaju da mi imamo slobodu djelovanja i razum kako bi mogli razvijati našu dušu. Različita ljudska i religiozna objašnjenja, dogme, ceremonije i rituali mogu doprinijeti uklanjanju čovjekove odgovornosti prema Bogu. No ljudi će spoznati svoju odgovornost i slijediti svoju savjest. Nema potrebe za drugim zakonima osim „Deset zapovijedi“ sa Sinaja i Kristove objave velike zapovijedi ljubavi prema Bogu i našem bližnjem.  

Krajnja pobjeda Kristovog učenja – usavršavanje kršćanstva

Billensteinove riječi da će iz Danske doći ogromna religiozna objava koja će dovesti do „trajne pobjede Kristovog učenja“ vrlo su zanimljive u odnosu na Martinusovu vlastitu izjavu o „usavršavanju kršćanstva“. Pomoću svoje vizije tijekom Uskrsa 1921 Martinus je postao svjestan da je on bio iniciran kako bi usavršio kršćanstvo logikom i znanstvenim analizama u novu duhovnu znanost.

    Martinus pored toga piše: „Prvi dio tog kozmičkog stanja doživljavanja bila je direktna vizija Krista, koji mi je pokazao da nastavak i ljubeća struktura božanske svjetlosti kršćanstva treba kroz mene biti otkrivena čovječanstvu (…) Ja trebam u ovoj fizičkoj inkarnaciji prenijeti najvišu mudrost, nastavak kršćanstva, vječnu svjetlost, univerzalnu ljubav, „Božju sliku“ zemaljskim ljudskim bićima. (…)

    No došlo je vrijeme kada čovječanstvo počinje žudjeti za onime što je tada bilo prikriveno i prekinuto – objavu božanske mudrosti Isusa Krista. I upravo ta mudrost sada treba biti intelektualna i biti obnovljena kao osnova svjetske misije kršćanstva kao temelja života za početak nove svjetske epohe. Upravo to intelektualiziranje i obnavljanje kršćanstva, koje sam putem kozmičke svijesti mogao razumjeti, preneseno mi je da treba biti postignuto.“ (Intelektualno kršćanstvo, odlomak 2).

Nostradamus, Keopsova piramida i Martinus

Billenstein spominje u svojim rješenjima Nostradamusovih proročanstva da Nostradamus sugerira vezu između Princa Danske i velike piramide u Egiptu.

Salon, Mansol, Tarascon de Sex, l'arc

Où est debout encor la piramide,

Viendront liurer le Prince Dennemarc,

Rachat honny au temple d'Artemide.

                      Nostradamus lV.27.

Salon, Mansol, Tarascon de Sex, luk

na kojem piramida još uvijek stoji.

Doći će otkupiti danskog princa, koji je bio

ogovaran u Artemidinom hramu.

 

Prvih pet riječi karakteriziraju Nostradamusa kroz mjesto u kojem je živio. Luk na kojem piramida još uvijek stoji jest delta Nila sa Keopsovom piramidom. Artemidin hram, poput piramide, predstavlja jedno od sedam čuda svijeta. Smisao katrene jest taj da će Nostradamus i Keopsova piramida pružiti danskom princu nadoknadu za sav prezir, koji je nanesen njegovoj reputaciji. (SPN strana 128).

     Ako protumačimo Martinusa kao danskog duhovnog princa tada možemo reći u odnosu na njegovu reputaciju da su javnost i znanost prezreli Martinusa, a neki religiozni kršćani nazvali su ga lažnim prorokom.

    U drugoj Nostradamusovoj katreni, lX. 33, Kralj Rima i Kralj Danske (Roy de Rome & d'Annemarc) imenovani su u vezi sa nekim nevoljama. Može biti teško protumačiti ovu katrenu, Papa (kralj Rima) vjerojatno neće jednostavno izopćiti Martinusa (kralja Danske), ali kada Treći zavjet postane više poznat i kada stoga stekne veći utjecaj, može se računati sa znatnom netrpeljivošću i protivljenjem od strane religioznih grupa, možda čak od strane katolika. (Vidi također LB1, odlomak 145).

     Prema Billensteinu doći će do sukoba između reformacijskog pokreta i Katoličke crkve. Ovaj reformacijski pokret  će nakon ratova 2009-2034 također prevladati među ne-kršćanima i dovesti do mira i pomirenja širom čitave Zemlje. Billenstein također misli da će tada muslimani također početi prihvaćati novu vjeru, koja će doprinijeti stvaranju mira. (SPN, strana 86).

    Shia muslimani govore o dvanaestom proroku ili mesiji, koji je nevidljiv. Na neki način može se reći da je Martinus bio nevidljivi prorok jer je u svoje vrijeme ostao nepoznat. Dakle, presudan nije čovjek, već ono što je on napisao. 

Novi zakon ili nova vjera

Na neki način Nostradamus, piramide i Martinus također su ujedinjeni u Martinusovoj primaćoj sobi. Martinus je imao piramide na svojem zidu, a Billensteinovu knjigu o Nostradamusu u svojoj maloj kolekciji knjiga. (Tijekom vremena Martinus je dobio nekoliko knjiga na poklon).

     Martinus je naročito bio sretan zbog Billensteinovog poglavlja o „novoj vjeri“ koja treba doći iz Danske. Billenstein je preveo francusku riječ „loi“ kao „vjera“ umjesto kao „zakon“. Ako bi ona mogla ukazivati na Martinusovu duhovnu znanost, tada bi direktan prijevod „novi zakon“ predstavljao savršeni opis. Duhovna znanost doista pokriva vječne zakone i kozmičke principe iza svakog razvijanja života.

     Billenstein: „Doći će novi zakon, pod kojim treba razumjeti novu vjeru, koja će nas usmjeriti prema prirodnijem i osobnijem odnosu sa Bogom, i koja će pojednostaviti obožavanje Boga“ (SPN, strana 154).

    U Nostradamusovoj katreni Vlll.66 javlja se izraz „pisanje pokojnika“, što bi moglo dovesti do pomisli da će Martinusovo djelo biti otkriveno od strane javnosti i međunarodno tek nakon njegove smrti.

    U Billensteinovom prijevodu katrena glasi: „Kada se pronađe pisanje pokojnika, kada se otkrije drevna cave à lampe, kada se zakon isproba od strane kralja i princa Ulpaina, i kada kraljevska obitelj i vojvoda dođu pod zaštitu“ (SPN, strana 154).

     To bi se moglo prevesti da kada Martinusovo djelo jednoga dana u budućnosti postane poznato, a sakriveno svjetlo bude otkriveno, tada će dobiti najviše priznanje.

    U vezi sa katrenom o religioznim praksama (V.16) treba spomenuti da Nostradamus piše da će prestati Sabaeanova nastranost spaljivanja mrtvih ljudskih tijela (SPN, strana 163). (Vidi Martinusovu knjigu „Sahranjivanje“).

 

Preveo : John Morley

Preveo sa engleskog na hrvatski : Davorin Gruden (02.04.2013.)    

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  tako strašne snove nisam sanjala od djetinjstva...

  12.12.2019. 13:31h
 • Član iridairida

  košmari, jedan za drugim...

  12.12.2019. 13:31h
 • Član iridairida

  Puna Luna mi samo noćne more donosi...

  12.12.2019. 13:30h
 • Član vanessavanessa

  https://www.youtube.com/watch?v=wMNdIl0E49k

  07.12.2019. 16:31h
 • Član vanessavanessa

  ♥♫♥*♪♫

  07.12.2019. 16:30h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Lijep i radostan dan vam želim. Lp

  02.12.2019. 06:52h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  26.11.2019. 06:59h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info