Član ShadowOfSoul

Upisao:

ShadowOfSoul

OBJAVLJENO:

ne zamjeriti se nikome?

ne zamjeriti se nikome?
o našim diskusijama...

Često puta, u raznoraznim diskusijama, offline/online - zadržavam neko svoje mišljenje, odnosno često puta ne idem do kraja sa izricanjem o tome što mislim konkretno o nekoj stvari.

 

Iako je to, nekako, nekima online lakše, meni je lakše offline, baš zbog suočavanja sa energijom sugovornika, pogledom, mišljenjem, razmišljanjem.

 

No, kako se i online suočavam sa mnogim sugovornicima, koji isto tako šalju svoje energetsko-emotivne naboje, razmišljanja, stavove, nekako sam u zadnje vrijeme osjetila da baš ne trebam reći sve što mislim :), jer bi se to često moglo krivo protumačiti, baš zbog medija kakav je internet.

 

Kad si s nekim eye to eye, verbalna komunikacija i međusobna interakcija je puno, puno lakša.

Kad si s nekim online, preko pisane riječi, teže možeš objasniti što, u stvari, želiš reći i teže možeš nekome objasniti da to nije ono što je osoba mislila da je rečeno-napisano, jer je površno pročitan komentar ili nije bio razumljiv whatever, već je to nešto sasvim drugo.

SADRŽAJ UPISAO

Član ShadowOfSoulMerlin8 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana shadowofsoul dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 26.09.2010. 18:54h

  Član shadowofsoulMerlin8 \"Nije važan kritičar niti osoba koja ističe kako je neki snažan čovjek posrnuo ili kako je činitelj nekih djela mogao isto učiniti bolje. Zasluge pripadaju samo onome koji se nalazi u areni, čije je lice uprljano prašinom, znojem i krvlju, onome tko nastupa viteški, tko griješi i uvijek, nanovo posrće, onome tko je ponesen, tko zna što je entuzijazam i tko energiju ulaže u vrijednu stvar, onome tko, u najboljem slučaju, na koncu spozna trijumf visokog postignuća, pa, ako u najgorem slučaju i padne, pada hrabro, osiguravši time mjesto za sebe daleko više od onih hladnih i plašljivih duša koje ne znaju ni što je pobjeda ni što je poraz.\" reče Theodore Roosevelt i uđe u povijest...
 • 26.09.2010. 19:31h

  Član srceMerlin1 ne zameriti se nikome, a ostati to što jesam; da za to treba uložiti trud, strpljivost, razumevanje, ljubav. biti dobar sve do smrti je moja vodilja. dali ću i uspeti u tome neznam, ali daću sve od sebe da tako bude.
 • 26.09.2010. 19:34h

  Član shadowofsoulMerlin8 Srce, kad čitam tvoje komentare na raznim člancima, moram ti reći jednu stvar: divim se tvojoj hrabrosti da kažeš neke stvari koje misliš... vidiš, ja se to ne bih usudila... kako bilo, vjerojatno se moje riječi uvijek drugačije shvaćaju, valjda radi moje karme :)
 • 26.09.2010. 19:48h

  Član srceMerlin1 Shadow, nije to hrabrost, već jasnost. sa mojim znankama govorim otvoreno, jer znam da ih volim, da su mi drage i nemam šta da se bojim. a bože moj različiti smo i po načinu komunikacija i po izobraženosti, temperamentu itd. sve se to mora uzeti u obzir. a u virtuali isto tako, samo se moram potruditi pronaći model za ovakav način komuniciranja kada se ne gledamo u oči niti ima neki fizički kontakt. ovde se sve svodi na ispisane reči, i na virtualni fluid. on je negde izraženiji, a ponegde ga ne osetim. a važne su misli. nezna koliko tu karma igra ulogu?
 • 26.09.2010. 19:57h

  Član shadowofsoulMerlin8 draga moja Srce, vjeruj mi, ovdje karma igra veliku ulogu :)
 • 26.09.2010. 20:10h

  Član srceMerlin1 ako znam razlog moga nezadovoljstva ili neprihvaćenosti kod onih do kojih mi je stalo, pa i zbog slabijeg utiska što ostavljam svojim ponašanjem kod drugih, onda ga mogu i ispraviti i ispravljam ga. to je neprestani proces. to je rast. upoštevam mišljenje drugih i donosim odluke na opsnovu njih o daljem delovanju. tako ja radim.
 • 26.09.2010. 20:30h

  Član srceMerlin1 Znaš često razmišljam o ovom našem dvorcu i njegovim članovima. Mogu reći da nisam osetila da je neko ovde zločest ili da namerno želi nekome nešto slabo. nesporazumi, dolaze zbog, slabe komunikacije nerazumevanja, pogrešnog tumačenja. ne namerno, već zbog specifičnosti virtuale. dobri smo ljudi, dobri članovi, spremni u svakom momentu pomoći ako treba. a raličitost nam je bogtstvo. a sigurna sam u jedno, da nam je svima na prvom mestu da budemo pravilno razumljeni, cenjeni i prihvaćeni u društvo, da nas ne ignoriraju. tako nekako.
 • 26.09.2010. 20:33h

  Član shadowofsoulMerlin8 Aleluja, Srce... :) ako te netko ignorira, znaj.. ne ignorira tebe, već sebe... ignoriranje je slabost, a slabost je strah, a strah je opet slabost i to je vječni krug.. zato, ovaj dvorac o kojem pišeš, ima dobre temelje, ali krov prokišnjava...no, zato postoje posude koje skupljaju vodu, da bi temelji bili čvrsti...
 • 26.09.2010. 20:40h

  Član srceMerlin1 e pa bogami krov moraju popravljati svi stanari. i oni koji stanuju u prizemlju i na prvom i na poslednjem spratu. svi su odgovorni za dvorac. svi ga moramo čuvati i učestvovati. svaka kuća se mora održavati i u nju ulagati inače se sruši. odgovornost do kuće moraju imati svi.
 • 26.09.2010. 20:47h

  Član shadowofsoulMerlin8 :) zato i postoji pričuva koja se plaća po svakom stanu :)
 • 27.09.2010. 16:56h

  Član pticaMerlin2 *
 • 17.03.2017. 12:21h

  Član emilioMerlin2

  A mi ne da mjerimo....

  Mi možemo čak i u nedogled tvrditi za Ego da je to SamoSvijest ili sve dok SamoVažnost može ubijati sa punim SamoPouzdanjem?

  Kažu da je naše postojano održavanje "slike o sebi" osigurano našim beslrajnim neznanjem... ali bi to onda značilo da je naše neznanje zapravo "sveznanje"?

  Mi pored toga što kažemo da odijelo čini čovjeka smatramo i da kuču čine njezini zidovi ali opet privatno/intimno razgovaramo o "namještaju" u ovoj ili onoj Prostoriji?

  Kada bi "poklopac je od lonca a lonac od zemlje" bila i primitivna zamjenica za "mjehur percepcije" onda bi se naivno moglo reči i da su predstavnici "objekta među objektima" zapravo veoma "stvarni" ljudi?

  Činjenica da ne nalazimo ni "pukotine u egu" znači da smo se veoma temeljito zaOkružili sudovima posvuda u svijetu,vrednovanjem u novcu i geografskoim parcijalnostima?

  Kada i Prostor svedemo na predmet to je kao da kažemo "beskonačno" a osiječamo se "dosadno"!?

   

  ....nego se i hvalimo "mjernim sustavima"!

   

  (znači =koliko spolja toliko i iznutra + što je veči ego to je veči strah + na vrhu naših prioriteta su naši najdublji strahovi - ljubite svoje neprijatelje radi sebe samih - kada ništa ne želimo ono najbolje za nas dolazi - neki če onda "umrijeti" od smijeha a neki od plača a može se i poludjeti :)

 • 17.03.2017. 14:46h

  Član emilioMerlin4

  Dati-V.....

  Ili - a'a biste li mi Dala na U-vid svoj "mjerni sustav"!

  Ah'a znači otuda toliko izVrdavanje jer Victoria mora izvuči maksimum iz "misionarske poze"!

  A'i tako Victor po "što činite drugima činite i sebi" ostade.... za'tucan!?

   

   

  P.S:Ostaje i pitanje je'li jedino Isus začet po Duhu Svetome.... tojest da'li naši "najbolji rezultati svih vremena" obuhvačaju i "vanvremensko"?

  I "sada" opet ispada da i ne treba putovati nikuda... a da bismo se vratili na "sam-početak-stvaranja".

 • 17.03.2017. 15:12h

  Član emilioMerlin2

  Egzistencialno a od Esencijalnog značaja

  https://www.youtube.com/watch?v=dweduxE1O84

   

  ...tojest je "dozvoliti da se egu imanji značaj" isto što i izgubiti na "težini"!?

  Olakšavajuče... ne'po'vratno?

IZDVOJENO

Tehnike

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝