Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član shanti

Upisao:

shanti

OBJAVLJENO:

PROČITANO

758

PUTA

OD 14.01.2018.

Živi bili, pa vidjeli

Samo prenosim vijest koja meni spada u najveće prvoaprilske šale.

Svijet
Duhovni guru Sai Baba na samrti? Piše: Darko Pavičić

 

ZAGREB - Govori se da mu je kraj blizu, neki sumnjaju da je već mrtav, ali da se vijest još ne objavljuje. Mjesecima se već ništa ne događa u njegovu kompleksu i sve su aktivnosti zamrle - potvrdio je tu vijest mr. Drago Plečko, autor nekoliko dokumentarnih filmova o Sai Babi, tvrdeći da bliski izvori Sai Babi potvrđuju da se radi o kraju života jednog od najpoznatijih svjetskih gurua.

Kontroverze oko Sai Babe krenule su od njegove 12. godine kada je počeo materijalizirati slatkiše u školi. Nedugo nakon toga pao je u komu od uboda škorpiona, iz koje je danima recitirao čitave odlomke Veda. I polako je počela rasti fama da je on inkarnacija Boga u današnjem vremenu, što je odmah osporila službena hinduistička religija. Preživio je i atentat.

- Fascinirale su me njegove materijalizacije, koje su se pokazale točnima na filmovima koje smo snimili, no čini se da je posljednjih 15-ak godina izgubio moć, jer se nije govorilo ni o jednom ozdravljenju kao prije. Nisam bio njegov sljedbenik, jer mi je učenje bilo preopćenito - kaže Plečko.

Učenje se, u biti, svodilo na stvaranje vlastite škole ujedinjenja svih religija, što se očitovalo i u njegovu grbu. Slavili su se blagdani svih religija i širile teze o jednakosti i bratstvu svih, kao i moralne načelne poruke o načinu života i mentalnoj higijeni.

U Hrvatskoj postoji 10-ak centara s oko 500 sljedbenika.

Prema proročanstvu, Sai Baba je trebao doživjeti 96 godina, ući u rijeku Citravaty i roditi se ponovno nakon osam godina.

- Navodno mu je nasljednik spreman: 10-godišnji dječak - kaže Plečko.

Poznati Hrvati kod Sai Babe

I Hrvati su se pridružili brojnim hodočasnicima u Puttaparthi, ne bi li doživjeli djelić Sai Babine duhovnosti. On je izvan Indije izbivao jednom i to u Ugandi. Kod Sai Babe su bili Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia Osiguranja, glazbenik Rajko Dujmić, novinarka Nada Šurjak, državna odvjetnica Dunja Pavliček... Sai Baba je na prijemima 10-15 minuta šetao među ljudima.

 

KOMENTARI  
Duh je vijecan | surija | 31.3.2008 10:48:32
Drago se malo prešel. Voli biti prvi u informiranju takvih informacija Bar je mogel prosurfati, jer svakodnevni izvještaji daršana u Babinom Hramu su opisani u detalje svaki dan kao i svaka Babina djelatnost koja su još uvijek i te kako aktivna i vidljivo i nevidljivo. O izlječenjima i čudima za koje se većina relativnih umova veže i procjenjuje na svom nivou znanja/neznanja o duhovnim dimenzijama i dalje se uvijek događaju ali nisu teatralna, reklamirana i razvikana. I to se ionako obično paušalno i spekulativno tumači već prema profilu izvjestitelja željni prolaznih senzacija. Upravo o svim čudima i Babinim djelatnostima može puno iz prve ruke reći preko 300 Hrvata koji su bili prošle godine tamo, kao i mnogi koji se skoro svaki mjesec vračaju ili odlaze u ašram Sai Babe. A svi znamo da Indijsku religiju a najviše Sai Babu stalno osuđuje K Crkva koja uvijek negira, odbacuje i ocrnjuje postojanje različitih i drugačijih vrijednosti duhovnih pravaca i učenja. U tom kontekstu nevažno je kad će i ovo Babino tijelo nestati, jer će uvijek postojati Jedna univerzalna vrijednost koju On poučava svojom misijom boravka na zemlji.
Svatko umire | Babak10 | 31.3.2008 10:24:00
Čast onima koji vjeruju u Sai Babu ili bilo koje drugo učenje.Brojne vijesti na Internetu i novinstvu potvrđuju da Sai Baba ne "hoda malo teže",već da je slomio ruku i nogu, operiran je i voze ga u kako kažu Babamobilu.Grupe sljedbenika pišu da nisu mogli danima do njega niti je obliazio posjetioce kao nekad.Ako je netko s njim "izmijenio par riječi" znači da je čovjek pri svijesti i opaske o nekakvim "diktatima preko Vatikanskog ugovora" su neumjesne.Naprosto je javna tajna da je Sai Babino zdravlje jako narušeno i da njegova smrt ne bi predstavljala iznenađenje.A i čovjeku su 82 godine!Vatikan mu nije mnogo naudio,već njegovi vlastiti bivši sljedbenici s online napadima veoma neugodna sadržaja.Kao i hinduističke radikalne organizacije koje su ga pokušale pred nekoliko godina i ubiti kada je glavu izgubilo šest ljudi.Svi su bili Indijci.Obići Sai Babu nije nikakav grijeh,mnogi su to načinili iz znatiželje kao što Japanci posjećuju Mariju Bistricu.Neki su ga molili za pomoć vjerujući u njegove moći.I to nije grijeh niti kome može smetati.No, previše izvora potvrđuje da je Sai Baba nedostupan,da mu se bliži kraj, da je fizički sasvim oslabio da se ne bi javile glasine o tome da će ubrzo umrijeti.Što je prirodno,a totalno neprihvaćanje takve očite mogućnosti ne podsjeća na Vatikan nego na vremena kad su govorili da će "drug Mao Tse Tung živjeti 180 godina".Nije sramota ni umrijeti.Poruku "Voli sve,služi svima" su rekli mnogi,ne samo Sai Baba.Daleko ih je manje koji su to provodili u vlastitoj izvedbi.
Božanske igre | Yoda99 | 31.3.2008 09:54:26
Teško je uopće kometirati ovakve laži i nebuloze. Za razliku od autora teksta a i nekadašnjeg istraživača D.Plećka mogu samo iz osobnog iskustva posvjedočiti Istini da je tijelo koje mi nazivamo Sri Satya Sai Baba itekako živo a zadnjih nekoliko materjalizacija na svoje oči vidjeh i u ovoj 2008. godini. Takodjer i dodatak da je i sam Sai Baba najavio na koji način će djelovati u kojem razdoblju pa je tako za razdoblje koje Plećko navodi(javna ozdravljenja, dizanja iz mrtvih, materjalizacije svih vrsta, transportacije itd. ) Sai Baba nazvao "božanske igre" i to razdoblje je iza nas. Ozdravljenja i druga čuda, naravno, se događaju i dalje samo nisu na pozornici. To mogu potvrditi ne 500 nego na tisuće poklonika diljem svijeta koji su imali sreće da to dožive i osjete. Ali, sve je u savršenom redu. Za one koji Ga napadaju Sai Baba kaže:"Sve je u redu. Čak i oni imaju velike koristi od toga jer misle na Mene" Om Sai Ram
Sai Baba i dalje zivi | stjepanji | 31.3.2008 08:57:06
Naime nije mi poznato da li se ovakvi textovi pisu zbog nedostatka bombastičnih vijesti ili imaju dikatat preko Vatikanskog ugovora...:))) Dobio sam na moju mail adresu 25.03.08 slike i izvješće iz Puttahpartya o proslavi Uskrsa u ashramu. Da bi proslava bila još značajnija za mene Swamya je posjetio moj Guru Sri Sri Ravi Shankar koji je prema pisanju izvjestitelja izmjenio par rijeci sa Babom, a Baba nastavio sa velikom proslavom blagdana i uskrsnuća Isusovog. Sai Baba vec nekoliko godina otezano hoda i voze ga u stolici, ipak je on Broj 1 ovog svijeta...:))) tako da me posve zacudila ova vijest da se posljednih nekoliko mjeseci nista ne dogadja i da su sve aktivnosti zamrle. Pozdravit cu vas sa Babainim sloganom "VOLI SVE, SLUŽI SVIMA" Ljubav ne umire nikad...
Kompletna rasprava o temi na forumu

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info