Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

557

PUTA

OD 14.01.2018.

Tri savjeta za uspješnu promjenu

Tri savjeta za uspješnu promjenu
Ponekad se promjena desi jednostavno i prirodno; otkrivamo, eksperimentiramo, učimo, improviziramo i prilagođavamo se. Ponekad je teško učiniti promjenu: trudimo se, pokušavamo se promijeniti – i ne uspijevamo u tome.

Tri savjeta za uspješnu promjenu

www.žena.hr

 


Ne bojte se napraviti željenu promjenu u životu

Možda se nalazite na prekretnici u životu i želite napraviti nešto sasvim drugačije s ostatkom života, ali ne poduzimate ništa kako bi otkrili što vas čeka. Možda već znate što želite učiniti slijedećim korakom u životu, ali to ne činite. Možda želite više vježbati ili hraniti se zdravije.

Bez obzira na što se odnosi promjena, još je niste napravili.

Ponekad se promjena desi jednostavno i prirodno; otkrivamo, eksperimentiramo, učimo, improviziramo i prilagođavamo se. Ponekad je teško učiniti promjenu: trudimo se, pokušavamo se promijeniti – i ne uspijevamo u tome. Kad se to dogodi, možemo kriviti i kritizirati sebe ili jednostavno odustati ili sami sebe uvjeravamo da nam ionako nije stalo do promjene. Počinjemo se osjećati nemoćno, beznadno i bespomoćno.

Niste jedini

U svojoj knjizi “Promijeni se ili umri” Alan Deutschman navodi istraživanja koja pokazuju da kod pacijenata, čak i kada im prijeti smrt ukoliko ne promijene stil života (poput prestanka pušenja, vježbanja, zdravije prehrane) samo JEDAN od DESET može napraviti potrebnu promjenu. A to se odnosi na situacije kad morate odlučiti između promjene i smrti!

Tako ako niste bili uspješni u provođenju promjena u životu, niste jedini. Ne morate se gristi zbog toga; sve je to ljudski! Brojna istraživanja i naša vlastita iskustva nam govore da činjenice, strahovi, “moram” ili “trebala bih” ne pomažu ljudima da se promjene.
 
Što pomaže? U svojim istraživanjima, Deutschman je otkrio brojne situacije (sa srčanim bolesnicima, kriminalcima, tvorničkim radnicima) gdje je vjerojatnost promjene bila zanemariva, no ipak su uspjeli. Iz toga je izdvojio tri ključne stvari koje će vam pomoći učiniti važne, pozitivne promjene u životu: povezanost, ponavljanje i promjena okvira.

Tri ključne stvari za promjenu

Povezanost

“Sagradite novi odnos koji će vas inspirirati i ulijevati vam nadu”, predlaže Deutschman.
Pronađite osobu (ili zajednicu) koja vjeruje da se možete promijeniti i promijenit ćete se. Oni vas uvjeravaju da se možete promijeniti, tako da i sami počinjete vjerovati u to.
Učlanite se u udrugu koja je pomogla i pomaže drugima u sličnim situacijama. Njihovi poticaji i nada su pomogli mnogima, pa će vjerojatno pomoći i vama. Ovisno o vrsti promjeni koju želite, učitelji, nutricionisti, treneri i drugi bi vam mogli ovako pomoći.

Ponavljanje

Deutschman kaže: “Nove veze i odnosi vam pomažu učiti, uvježbati i savladati nove navike i potrebne vještine.”
Promjena traži novi način razmišljanja, osjećanja i ponašanja. Da bi savladali i integrirali taj novi način života, potrebno je mnogo ponavljanja. Osoba (ili zajednica) koja vam pomaže u svladavanju promjene, uči vas, podržava i usmjerava sve dok vaše novo ponašanje ne postane prirodno i automatsko.

Promjena okvira

“Nove veze i odnosi vam pomažu promijeniti način razmišljanja o životu i vašoj situaciji”, ističe Deutschman.
Tijekom vremena, uz ponavljanje i povezanost, počinjete drugačije gledati na svijet, kako ga prije niste vidjeli, na način koji vas podržava u promjeni i čini je trajnom.

Kako to primijeniti u svom životu?

Da li i vi želite napraviti promjenu u svom životu, ali je do sada niste uspjeli implementirati? Evo što vam predlažem:

1. Identificirajte to što želite promijeniti, što želite biti ili što bi željeli drugačije raditi u životu. Budite jasni i specifični glede promjene. Naravno, ako se radi o nečem što vas usrećuje (vizija, san, želja koja vam ulijeva energiju), tada je to značajan poticaj procesu promjene.

2. Uspostavite odnos sa ljudima koji će vas inspirirati i ulijevati vam nadu.

Ovaj odnos je temelj na kojem ćete uspješno graditi promjenu, stoga pazite koga ćete odabrati. Želite li pojedinca ili zajednicu, kakve će vam metode, pristupi ili strategije najviše pomoći i privući vas promjeni.

3. Dajte si vremena i priliku naučiti, uvježbati i savladati (uz odgovarajuće usmjeravanje, vodstvo i podršku) nove vještine koje će vam pomoći napraviti željenu promjenu.

4. Dozvolite da vam se promijeni i pogled na sebe, na vašu situaciju i život.

Istina je da neke promjene mogu biti teške, no to ne znači da nisu moguće. Kad vam je teško napraviti željenu promjenu, isprobajte ove tri stvari: povezanost, ponavljanje i promjena okvira. Nova nada, vještine i novi način razmišljanja će vam omogućiti učiniti značajne promjene u životu.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info