Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član ShadowOfSoul

Upisao:

ShadowOfSoul

OBJAVLJENO:

PROČITANO

722

PUTA

OD 14.01.2018.

Treća fatimska tajna - o događajima koji su se već dogodili

Treća fatimska tajna - o događajima koji su se već dogodili
Objavljujući treću fatimsku tajnu, Joseph Ratzinger tvrdi da je njena poruka - buđenje savjesti svijeta, približavanje Bogu i razvijanju ljubavi, vjere i nade

Dvije stranice sa tridesetak redaka na portugalskom jeziku i s opširnim povijesnoteološkim komentarom skinuli su veo s pozorno čuvane treće fatimske tajne. Točno nakon 83 godine i 13 dana, ponovno se pojavljuje broj 13 s kojim je sve i započelo. U ponedjeljak prijepodne u Sali Stampa u sjedištu Svete Stolice, Joseph Ratzinger, prefekt Kongregacije za vjeru, započeo je svoje izlaganje riječima: »Mnogi će od vas ostati razočarani nakon otkrića treće fatimske tajne. Nema velikih misterija. Vidjet ćemo Crkvu i njezine žrtve i mučenike kroz dvadeseto stoljeće. Tim riječima je započeo kraj tajne treće fatimske tajne koja datira od davnog 13. svibnja 1917. godine.« »S lijeve strane naše Gospe vidjeli smo anđela s vatrenim mačem u njegovoj lijevoj ruci. Iz vrha mača su izbijali plameni jezici i izgledalo je da će zapaliti svijet.

Međutim, vatru je gasilo blještavilo koje je, kao štit, usmjeravala naša Gospa svojom desnom rukom u pravcu anđela. Anđeo je pokazujući desnom rukom na zemlju, jakim glasom uzviknuo: »Kazna, kazna, kazna!« Tim je jednostavnim riječima doživljaj viđenja Majke Božje opisala sestra Lucia, koja je naučila pisati tek nakon toga ukazanja. » Pod snažnom svjetlošću zatim smo vidjeli…svećenika obučenog u bijelo. Činilo se da je to Sveti Otac. Prije dolaska na vrh strme planine, Sveti Otac je prolazio polurazrušenim gradom, skrhan bolom i moleći za spas duša bezbrojnih leševa koje je susretao na svom putu. Kad je na vrhu planine kleknuo pred velikim križem, ubila ga je skupina vojnika pogodivši ga vatrenim oružjem i strelicama.

U istom trenutku umiru i svećenici, žene i muškarci raznih klasa i staleža, koji su prije Svetog Oca stigli na vrh planine. Ispod križa su ostala dva anđela koja su skupljala krv mučenika u kristalne posude i njome ispirali duše koje su se približavale Bogu.« To je ukratko opisani doživljaj, za koji je sama sestra Lucia rekla da nema odgovarajućih riječi koje mogu izraziti jačinu emocija tog jedinstvenoga trenutka. Ona je istaknula da je prenijela samo doživljaj ukazanja, ali ne i njene interpretacije. Tumačenje je ostavila Crkvi. Ključni termin »spasiti duše« poruka je prvih dvaju ukazanja. Vapaj za spasenjem se provlači i kroz prvu i drugu fatimsku tajnu. Glavne riječi treće tajne su povici »kazna, kazna, kazna!« Drugim riječima, poruka je da se treba pokajati i vjerovati u Boga.

Joseph Ratzinger pak tvrdi da je poruka treće fatimske tajne buđenje savjesti svijeta, približavanje Bogu i razvijanju ljubavi, vjere i nade. Pojava anđela s vatrenim mačem predstavlja simboličnu prijetnju Posljednjeg suda koja se nadvija nad Zemljom. Sila koja mu se suprotstavlja je sjaj Majke Božje. Tu je naglašena važnost slobode čovjeka. Poruka vizije nije futuristička, već leži u prošlosti i u sadašnjosti. Cilj je pokretanje snaga u pozitivnom smjeru na dobrobit čovječanstva. Pojavljuju se simboli kao strma planina, polurazrušeni grad i križ pred kojim se ljudska destrukcija pretvara u njegovo spasenje. Strmost planine podsjeća na povijest čovječanstva, polurazrušeni grad na čovjeka koji gradi, ali koji i uništava izgrađeno. Svećenik u bijelom, koji se djeci pričinio Svetim Ocem je Papa Ivan Pavao II.

Njegovo čudesno preživljavanje atentata je dokaz da je dobro sposobno nadjačati zlo. »Majčina ruka je vodila metak kroz tijelo, a sile zla su usmjerile oružje k njemu«. Opasnost koju nosi Rusija sa svojim sustavom koji je prijetio religiji i na kraju je pobijeđen još je jedna poruka treće tajne. Crkva je s olakšanjem dočekala pad komunizma. Mnogi nazočni su ostali razočarani, očekujući mnogo više od dugogodišnje čuvane tajne. Iz Portugala dolaze vijesti da Suor Lucia, jedini živi svjedok ukazanja Djevice Marije i glasnik fatimske tajne, tvrdi da poruke s neba nisu završene. »Poruke stižu i dalje, ali moje ruke nemaju više snage sve zabilježiti«, izjavila je sestra Lucia, podupirući se štapom.

Za svoje 93 godine još uvijek odlično izgleda (nitko joj ne bi dao više od 65 godina). U ponedjeljak Lucia nije gledala televiziju niti pratila Ratzingerovo izlaganje. Cijeli dan je, po običaju, provela uz radni stol pišući i ostavljajući trag budućim naraštajima onoga što je samo ona čula i vidjela. Marijanska ukazanja su »privatne« prirode. Iako ih je Crkva priznala, vjernici nisu obavezni vjerovati u to već o tome sami odlučuju. Mnogi su se pitali zašto Papa Ivan Pavao II. nije osobno pročitao i otkrio treću Fatiminu tajnu. Jedan je razlog privatni, a drugi teološki. Naime, ako je u »svećeniku u bijelom koji pada mrtav, prepoznat lik Karola Wojtyle«, onda bi očigledno bilo neukusno govoriti o samom sebi. Nadalje, iznošenjem fatimske tajne Papa bi joj dao preveliku dimenziju koja bi nadrasla razinu privatnog ukazanja. Vjernicima se dakle moraju sami opredijeliti hoće li vjerovati u fatimske poruke.

http://www.monitor.hr/clanci/treca-fatimska-tajna-o-dogadajima-koji-su-se-vec-dogodili/8015/

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info