Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član anchy

Upisao:

anchy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

425

PUTA

OD 14.01.2018.

Pet odličnih ilustracija koje je New York Times cenzurirao

Pet odličnih ilustracija koje je New York Times cenzurirao
Za svakog ljubitelja novina tzv. 'Op-Ed stranica', koja predstavlja mišljenja poznatog kolumniste koji obično nije član uredništva, svakako je jedan od najzanimljivijih dijelova izdanja. One se često ilustriraju provokativnim političkim karikaturama koje, međutim, nerijetko ne prolaze cenzuru uredništva.


Ni New York Times u tome nije izuzetak, a najbolje to zna Jerelle Kraus koja posljednjih 13 godina radi kao urednica Timesove Op-Ed stranice. U tom poslu vodila je brojne bitke za legendarne umjetnike poput Ralpha Steadmana, koji je napisao i uvod u njezinu novu knjigu: Sva umjetnost koja je bila, ali i koja nije bila prikladna za tisak.

Na svojem nedavnom predavanju, popraćenom slajd projekcijom, Kraus je za Flavorwire otkrila svojih pet najdražih cenzuriranih ilustracija i priče o odlukama urednika.



Prva predstavlja karikaturu Kissingera s tetovažama svih njegovih ratnih zločina. Obrazloženje urednika za cenzuru bilo je kako se radi o „jeftinoj, odnosno nepotrebno agresivnoj kritici“.

Drugu, koja predstavlja savršenu ilustraciju intelektualnog vlasništva na internetu, urednik je odbacio uz objašnjenje kako „Times ne može objaviti golu dojku s bradavicom“.


Ilustracija za 'najblažu zimu u posljednjih 16 godina', na kojoj se vidi termometar koji, unatoč snijegu, pokazuje temperaturu od 97 stupnjeva Farenheita (36 stupnjeva Celzijevih), u posljednji je trenutak uklonjena jer 'podsjeća na ejakulaciju'.

Izdašni državni poticaji velikim korporacijama na četvrtoj karikaturi postali su mrlja na kravi u obliku teritorija SAD-a. Biznismen u odijelu s užitkom se napaja iz vimena u obliku Floride. „To je pobuna, nema šanse da to objavimo“, komentirao je urednik.

U Timesu je svojevremeno objavljen članak o hrabrom veteranu korejskog rata, Afroamerikancu koji je, kad mu je nestalo municije, na neprijatelja počeo bacati kamenje. Korejci ga nisu ubili već su ga zarobili. Međutim, njegova domovina odbila mu je dati kongresnu medalju časti. Ova je karikatura savršeno ilustrirala rasizam na djelu, no urednik je rekao kako se „vojska ne može predstavljati kao rasistička“.  (njd)
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info