Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

479

PUTA

OD 14.01.2018.

Novi napretci kod raka

stanice rakaNovi napretci bi se mogli boriti s rakom stanicu po stanicu. Protočna citometrija osvjetljava puteve signalnih proteina, prema nalazima studije.

Razbijanje kompleksnih karcinoma do razine pojedine stanice i proučavanje signalnih događaja neophodnih za početak i napredovanje bolesti bi moglo imati novu nadu za bolju dijagnozu i liječenje u budućnosti, opisano je u novom izvještaju.

Istraživači su proučavajući juvenilnu mijelomonocitnu leukemije (JMML) koristili prednost nedavnih napredaka u protočnoj citometriji, tehnici koja omogućava detaljnu analizu pojedinih stanica, koja im može dozovoliti istovremeno mjerenje tipa stanice i signalnih puteva. Svoje su rezultate objavili u izdanju za listopad časopisa «Cancer Cell».

Protočna citometrija je pomogla istraživačima da naprave profil signalnih puteva na razini pojedine stanice u djece s JMML, agresivnim poremećajem koji se teško dijagnosticira i ima kompleksan molekularni profil. Rezultati su uključivali STAT5 signalni potpis u većine JMML pacijenata, što upućuje na kritičnu ulogu JAK-STAT signaliranja u biološkom mehanizmu ovogkarcinoma i upućuje na potencijalne mete za buduće metode liječenja.

«Ovaj rad je uspješno koristio profiliranje pojedinih stanica za praćenje pacijenata tijekom vremena i opisivao status bolesti kod JMML – kod dijagnoze, u remisiji, relapsu i transformaciji – na što je upućivao podtip stanica s abnormalnim signalnim profilom.», izjavio je su-vodeći autor studije Mognon L. Loh, s University of California, San Francisco, Children's Hospital i Helen Diller Family Comprehensive Cancer Center u izdanju vijesti izdavača časopisa.

«Mjerenjem toga kako signalni proteini odgovaraju na određene stimuluse kod dijagnoze i kako se mijenjaju kod rezistentnih karcinoma, mi u osnovi pratimo ključne puteve kojima se karcinomi koriste u svom vlastitom rastu», izjavio je su-voditelj studije Garry P. Nolan sa Stanford University School of Medicine u izdanju vijesti. «Prednost dijagnosticiranja karcinoma pacijenta na razini pojedine stanice nam dozvoljava novi pristup za rano otkrivanje raka i daje uvide u to kako karcinomske stanice odgovaraju na terapiju ili se na nju prilagođavaju. 

Nusprodukt tehnike na nivou pojedine stanice, kada se odgovarajuće proširi, je da bi se s vremenom trebalo moći predvidjeti te puteve karcinomskih stanica što bi se moglo iskoristiti za prevazilaženje trenutnih načina liječenja i inteligentnije usmjeriti pacijenta putem drugih načina liječenja.», objavljeno je na HealthDay.
 

Izvor  www.mojdoktor.hr

 

Autor:Maja Vajagić, dr.med.

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info