Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član stankovic.jure

Upisao:

stankovic.jure

OBJAVLJENO:

PROČITANO

392

PUTA

Je li svemirski teleskop Kepler otkrio izvanzemaljsku megastrukturu?

Je li svemirski teleskop Kepler otkrio izvanzemaljsku megastrukturu?
Obično oblik egzoplaneta nije posebno iznenađujući jer je, pa, u obliku planeta. To je okrugla . Fizika planetarne formacije nalaže da će planetarnim tijelom iznad određene mase upravljati hidrostatska ravnoteža. Ali recite ako Kepler otkrije nešto što nije okruglo. E, tada stvari mogu postati pomalo čudne .

Je li svemirski teleskop Kepler otkrio izvanzemaljsku megastrukturu?

Napisao Ian O'Neill 15. listopada 2015

Umjetnikov koncept prikazuje NASA-inu svemirsku letjelicu Kepler koja lovi planete i djeluje u novom profilu misije nazvanom K2. (Slika zaslužna: NASA Ames / JPL-Caltech / T Pyle)

NASA-in svemirski teleskop Kepler ima zadatak pronaći male kamene svjetove koji kruže oko udaljenih zvijezda. Međutim, egzoplaneti nisu jedino što Kepler može otkriti - u opažanjima misije mogu se pojaviti i zvjezdane baklje, zvjezdaste pjege i prašnjavi planetarni prstenovi.

No, također se spekuliralo da Kepler može imati sposobnost otkrivanja više od prirodnih pojava; ako su vani, Kepler također može otkriti potpis umjetnih struktura koje kruže oko drugih zvijezda. Zamislite naprednu civilizaciju koja je dobro na Kardaševoj ljestvici i koja ima sposobnost iskorištavanja energije izravno sa svoje zvijezde. Ova hipotetska vanzemaljska civilizacija možda će htjeti izgraditi goleme megastrukture, poput supersiziranih solarnih

nizova u orbiti oko zvijezde domaćina, koje bi mogle biti toliko velike da pri prolasku ispred sebe uklone znatan dio zvijezde.

Okružujući svoju zvijezdu rojevima satelita za prikupljanje energije, napredne civilizacije mogle bi stvoriti Dysonove sfere. [Ovdje pročitajte cjelovitu infografiku Dyson Sphere .](Slika: Karl Tate, umjetnik Infografike)

13 načina za lov na inteligentne izvanzemaljce

Kad Kepler otkrije egzoplanet, to čini osjetivši vrlo lagano umakanje u zvjezdi s određene zvijezde. Pretpostavka je jednostavna: egzoplanet kruži ispred zvijezde (poznat kao "tranzit"), Kepler detektira lagano prigušivanje zvjezdaste svjetlosti i stvara "svjetlosnu krivulju" - u osnovi grafikon koji prikazuje pad u zraci zvijezda tijekom vremena. Mnogo se informacija može dobiti iz svjetlosne krivulje, poput fizičke veličine tranzitnog egzoplaneta. Ali također može utvrditi oblik egzoplaneta.

Obično oblik egzoplaneta nije posebno iznenađujući jer je, pa, u obliku planeta. To je okrugla . Fizika planetarne formacije nalaže da će planetarnim tijelom iznad određene mase upravljati hidrostatska ravnoteža. Ali recite ako Kepler otkrije nešto što nije okruglo. E, tada stvari mogu postati pomalo čudne .

Uglavnom se svako umakanje u sjaju zvijezda može pripisati nekoj vrsti prirodnog fenomena. Ali što ako se uzmu u obzir sve mogućnosti i ostane samo jedan scenarij? Što ako se čini da je ovaj objekt umjetni? Drugim riječima, što ako je izvanzemaljac?

U zastrašujućem članku koji je na prvi pogled napisao Ross Andersen iz Atlantika , čini se da smo možda na ovom nevjerojatnom prijelazu.

GALERIJA: Kako nas stranci mogu pronaći (i obratno)

Istraživački rad temeljit je, opisuje fenomen, ističući da je ova zvijezda jedinstvena - nismo vidjeli ništa slično. Kepler je neprestano prikupljao podatke o ovoj zvijezdi četiri godine. To nije instrumentalna pogreška. Kepler ne vidi stvari; signal je stvaran.

"Nikad nismo vidjeli nešto poput ove zvijezde", rekla je Tabetha Boyajian, istraživačica postdoktorata na Sveučilištu Yale i vodeća autorica za The Atlantic . "Bilo je stvarno čudno. Mislili smo da su to možda loši podaci ili kretanje svemirskom letjelicom, ali sve se provjerilo."

O dobrovoljcima Planet Huntera ovisi da će potražiti tranzite u Keplerovim zvijezdama u smjeru zviježđa Labud. Ovo je ogromna količina podataka s više od 150 000 zvijezda u Keplerovom izvornom vidnom polju i ne možete pobijediti ljudsko oko kad prepoznate istinsko umakanje u svjetlosti zvijezda. Lovci na planete opisali su KIC 8462852 kao "bizaran", "zanimljiv" i "ogroman tranzit". Nisu u krivu.

ANALIZA: Može li Kepler otkriti vanzemaljske artefakte?

Sljedeće studije usredotočene su na dva zanimljiva tranzitna događaja na KIC 8462852, jedan koji je otkriven između 788. i 795. dana misije Kepler i između 1510. i 1570. dana. Istraživači su te događaje označili kao D800 odnosno D1500.

Čini se da je događaj D800 bio jedan tranzit koji je uzrokovao pad sjaja zvijezde od 15 posto, dok je D1500 bio rafal od nekoliko prolaza, što je moglo ukazivati ​​na nakupinu različitih predmeta, prisiljavajući pad svjetline i do 22 posto. Da bi uzrokovali takav pad svjetline, ovi prijelazni objekti moraju biti ogromni.

Podaci o tranzitu za KIC 8462852, koji sadrže očite tranzitne značajke D800 i D1500. (Slika zaslužna: Boyajian i sur.)

Istraživači su radili na svim poznatim mogućnostima, ali svako rješenje predstavljalo je novi problem. Primjerice, istraživali su mogućnost neke vrste zvijezdastog diska prašine. Međutim, nakon traženja infracrvenog signala povezanog s tim diskovima, takav se signal nije mogao vidjeti.

Također, zvijezda je zrela zvijezda tipa F, otprilike 1,5 puta veća od našeg sunca. Okrugli zvjezdani diskovi obično se nalaze oko mladih zvijezda.

ANALIZA: Izvanzemaljski "zvjezdani motor" koji se može otkriti u podacima Exoplaneta?

Istraživači su također istražili mogućnost ogromnog sudara planeta: bi li krhotine ovog razbijanja mogle stvarati ovaj čudan signal? Vjerojatnost da ćemo vidjeti sudar planeta izuzetno je mala. Nema podataka u podacima NASA-inog Istraživača širokog polja infracrvenog istraživanja (WISE) da se dogodio sudar, stvarajući vrlo mali prozor prilika između kraja misije WISE i početka Keplerove misije (od nekoliko godina) za astronomski malo vjerojatnu kozmički događaj poput ovog da se dogodi.

Čini se da se jedino prirodno objašnjenje koje su istraživači favorizirali usredotočilo na interventnu nakupinu egzometova.

"Jedan od načina na koji mislimo da bi takav nalet kometa mogao biti pokrenut je prolazak poljske zvijezde kroz sustav", pišu istraživači.

Doista, tvrde oni, postoji obližnja zvijezda koja bi mogla plimovati i inače uspavane komete u najudaljenijim regijama zvjezdanog sustava KIC 8462852. Ova mala zvijezda nalazi se na oko 1.000 AU od KIC 8462852, a bilo da je binarni partner ili međuzvjezdani posjetitelj, njezino prisustvo moglo je prouzrokovati kometaška previranja. Kao i ostali scenariji, međutim, objašnjenje egzokometa još uvijek nije u potpunosti zadovoljavajuće.

Ovaj se istraživački rad usredotočuje samo na prirodne i poznate moguće uzroke misterioznih tranzitnih događaja oko KIC-a 8462852. Trenutno se izrađuje drugi rad koji istražuje potpuno drugačiji tranzitni scenarij koji se fokusira na mogućnost mega-inženjerskog projekta koji je kreirao napredni vanzemaljac civilizacija.

Oglas

ANALIZA: Naši supernapredni vanzemaljski susjedi nedostaju

To možda zvuči kao znanstvena fantastika, ali naša galaksija postoji više od 13 milijardi godina, nije toliko nategnuto maštanje pomisliti da je vanzemaljska civilizacija možda vani i evoluirala do te mjere da mogu graditi megastrukture oko zvijezda.

"Vanzemaljci bi uvijek trebali biti zadnja hipoteza koju uzimate u obzir, ali ovo je izgledalo kao nešto što biste očekivali da će sagraditi vanzemaljska civilizacija", rekao je Jason Wright, astronom sa sveučilišta Penn State, za The Atlantic.

Zapravo, lov na ogromne strukture koje zastiru svjetlost zvijezda nije nova stvar. Potraga za vanzemaljskom tehnologijom (SETT) jedan je od takvih projekata koji radi upravo ovo. Tek nedavno, istraživanje lokalnog svemira usredotočilo se na nadu u otkrivanje otpadne topline koju stvara tehnološki napredna civilizacija, posebno civilizacija tipa II Kardaševa.

Na ljestvici Kardashev, civilizacija tipa II ima sposobnost iskoristiti svu raspoloživu energiju koja zrači iz zvijezde. Koristeći golemu ljusku ili niz prstenova koji okružuju zvijezdu, može se konstruirati struktura nalik Dysonovoj kugli. To ima za posljedicu brisanje zvijezde iz vidnog polja u vidljivim valnim duljinama, ali nakon što je vanzemaljska civilizacija iskoristila sunčevu energiju, energija se preusmjerava na duže valne duljine i vjerojatno se gubi kao infracrveno zračenje.

ANALIZA: Možemo li otkriti otpadnu toplinu vanzemaljske civilizacije?

Ova nedavna potraga za otpadnom toplinom vanzemaljaca izvukla je prazno , došavši do zaključka da, budući da se čini da nema vanzemaljskih zvijezda koje učahuju zvijezde koje bi sakupljale toplinu, u blizini vjerojatno nema civilizacije tipa II.

No, kako nam pokazuje KIC 8462852, možda postoji nešto drugo vani - možda vanzemaljska inteligencija koja je na dobrom putu da postane civilizacija tipa II, koja postavlja neku vrstu umjetne strukture oko svoje zvijezde.

Naravno, ti misteriozni tranzitni događaji nisu ni blizu "dokaz" vanzemaljske civilizacije. Zapravo, to su jedva dokazi i treba obaviti još puno posla.

Sljedeći je korak usmjeravanje radio antene na KIC 8462852, samo da bi se vidjelo generira li sustav umjetne radio signale koji bi mogli ukazivati ​​na prisutnost nečega što bismo definirali kao "inteligentno". Boyajian i Wright sada su se udružili s Andrewom Siemionom, direktorom istraživačkog centra SETI na kalifornijskom sveučilištu Berkeley, kako bi dobili radio teleskop za osluškivanje zvijezde, a ako otkriju umjetni signal, zatražit će vrijeme na Vrlo veliki niz (VLA) za utvrđivanje jesu li bilo koji radio signali s te zvijezde brbljanje vanzemaljske civilizacije.

To bi mogao biti dugačak udarac, a pojava je vjerojatnije nakupina kometa ili neki drugi prirodni fenomen za koji nismo računali da blokira svjetlost zvijezda iz vida, ali vrijedi istražiti, pogotovo ako zaista postoji neka vrsta vanzemaljske inteligencije gradeći strukture, ili možda, drevne građevine civilizacije koja je davno prošla, oko zvijezde udaljene samo 1500 svjetlosnih godina od Zemlje.

Ovaj je članak osigurao Discovery News .

Pridružite se našim svemirskim forumima kako biste nastavili razgovarati o najnovijim misijama, noćnom nebu i još mnogo toga! A ako imate savjet za vijesti, ispravak ili komentar, javite nam na: community@space.com.

space.com

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info