Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Runoval

Upisao:

Runoval

OBJAVLJENO:

PROČITANO

495

PUTA

OD 14.01.2018.

Indijanci / izložba slika Marka Prpića -otvorenje izložbe 3.12.2010. u 19:30h

Indijanci / izložba slika Marka Prpića -otvorenje izložbe 3.12.2010. u 19:30h
Indijanci / izložba slika Marka Prpića Galerija Bačva Dom hrvatskih likovnih umjetnika Trg žrtava fašizma bb 3.12.-10.12.2010. otvorenje izložbe 3.12.2010. u 19:30h http://marko.boonika.net/ homage protagonistima i protagonisticama hrvatske i međunarodne streetart scene u Galeriji Bačva

Indijanci / izložba slika Marka Prpića
Galerija Bačva
Dom hrvatskih likovnih umjetnika
Trg žrtava fašizma bb 3.
12.-10.12.2010.
otvorenje izložbe 3.12.2010. u 19:30h
http://marko.boonika.net/

 

homage protagonistima i protagonisticama hrvatske i međunardone streetart scene u Galeriji Bačva FILJIO (PUMA34) http://www.filjio.com/, http://puma34.blogspot.com/

 Prvi hrvatski ulični umjetnik koji je doslovno šokirao scenu i nepovratno utjecao na jednu cijelu generaciju. Samo u Zagrebu je iza sebe ostavio preko tisuću uličnih crteža i instalacija. On je zapravo superkreativna marketinška agencija koja reklamira svoj vlastiti proizvod. No to nije sve. Nakon što su on i Oko udružili snage stvari su se dodatno zakomplicirale. U pozitivnom smislu. Naravno, svaka suradnja ima svoje uspone i padove.

OKO http://3oko.blogspot.com/

 To je žensko oko pa je samim time i puno vrednije. Oko koje dobro zapaža i još bolje prenosi na ciglu, beton, asfalt, staklo, tekstil i drvo. Oko je naraslo lijepo i veliko jako brzo. Uz Filjia je samo potvrdilo svoju pravu vrijednost koju će nastaviti dokazivati u nekoj drugoj zemlji, u nekom drugom gradu.

MORKA http://www.boonika.com/morka

 Na žalost ne postoji supertalent natjecanje u crtanju i slikanju morbidnih bića iz drugih dimenzija. Na sreću postoji cijela vojska crtača i obožavatelja koji skidaju kapu ovom majstoru iz Rijeke.

ZEDZ http://zedz.org/

 Nevjerojatno je što je sve ovaj Nizozemac postigao crtajući ravne linije pod kutevima od 45 i 90 stupnjeva. Kvadrati prelaze u kocke iz kojih se istežu kvadri. I tako u nedogled.

LUNAR http://lunar75.com/

 Zbog crtanja je obišao tri kontinenta. Mjesečar koji će napraviti mural i na Mjesecu. Povezao je stotine umjetnika. Nacrtao je tisuće mačaka i drugih živina. Izašao je u desetinama knjiga i publikacija. Osnovao je grupu YCP koja ima članove u desetak zemalja. Teško je nabrojati sve samostalne i grupne izložbe na kojima je izlagao. A on i dalje ne može živjeti samo od svoje umjetnosti. Možda je vrijeme da krene na zapad.

FEFE http://fefetalavera.blogspot.com/

 Eksplozija kreativnosti u latinoameričkom stilu. Mexico meets Brazil. Crta čudovišta koja vole djeca i odrasli. Samu sebe naziva Lil Monsta a zapravo je little photo model. Izlagala je u svim važnijim europskim i američkim galerijama koje prate uličnu umjetnost. Od svih portretiranih umjetnika jedino s njom nisam imao prilike surađivati.

SENZ http://www.facebook.com/group.php?gid=107327929325752

 A što reći? Propustio je nekoliko dobrih prilika da zablista. A stvarno se radi o velikom talentu. No sada su se stvari popravile pa se očekuje poveći kreativni uragan. Slika je kronološki prikaz situacija u jednoj fazi života ovog mladog gospodina. We’ll see what happens next:)

GLAVA KONJA http://www.boonika.com/glavakonja

 Bio je kratko na sceni ali je ostavio velik trag. U obliku konjske glave. Sada je uspješan slikar čije bi radove svaka galerija željela imati u svojoj ponudi. Pravi čovjek u pravo vrijeme.

AORTA (ESH) http://esh.ba/

 Tuzla, Bosna i Hercegovina. Njegovi radovi su vrhunski. Stvarno vrhunski. Bilo bi fer da se o tome više priča.

MRFSRF & THEMA http://mrfsrf.boonika.net/
 http://goeklektik.com/

 Hipsteri u ranim tridesetima. Ne znam ni što to točno znači ali znam da je moderno. Baš kao i njih dvoje. Ne znaju ni sami jesu li dizajneri ili umjetnici, a zapravo su oboje. Zato sam ih nazvao ARTer&designIST. Dobar su tandem. Pripremaju veliku izložbu.

FLYING FORTRESS & WAYNE HORSE http://flying-fortress.blogspot.com/
 http://www.waynehorse.com/

 Na slikanje ovog platna nisam trošio previše vremena. Čak sam se poslužio njihovim stilom. Pjesmica je bila puno važnija.

SUB http://www.tonycuranaj.com/

 Velika mi je čast bila crtati s ovim čovjekom. A stvarno se radi o velikom umjetniku. Njegovi roditelji su prije trideset-čedrdeset godina napustili brdoviti Balkan i otišli u New York. No nije baš sve krenulo prema planu. Bar nešto se financija tiče. No Subu to nije smetalo da se prvo proslavi kao svjetski poznat writer a zatim i kao vrhunski slikar čije radove kupuju velike holivudske face. A on je i dalje skroman. Tehnika kojom slika je vrlo zahtjevna pa su ponekad potrebni mjeseci rada. Kompozicija mora biti savršena. Zato on, kao zatočenik svog stila, na zatvorskoj košulji ima ispisanu približnu vrijednost zlatnog reza - 1.61803399.

CHAZ TLP http://www.thelondonpolice.com/

 The London Police. Previše poznati da bih pisao o njima. Ali ću zato napisati par riječi o jednom od osnivača. GEEZER! To je riječ koju najčešće koristi. Najmirnija ruka Europe. Može nacrtati savršeni krug bilo kojeg promjera. Pozitivac. Rodom je iz Londona. Njegova žena, dizajnerica odjeće i umjetnica, je iz naših krajeva. Točnije iz Osijeka. Zajedno žive u Amsterdamu.

Tekst pisala Barbara Vujanović

HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA CROATIAN ASSOCIATION OF ARTISTS

Trg žrtava fašizma bb

10 000 Zagreb

Hrvatska / Croatia

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Pozivnica - otvorenje izložbe Poziv na izložbu SNJEŽANE KODARIĆ - IVANKOVIĆ