Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član alius

Upisao:

alius

OBJAVLJENO:

PROČITANO

720

PUTA

OD 14.01.2018.

DUGO SU ISMIJAVALI MUKU ČOVJEKA

DUGO SU ISMIJAVALI MUKU ČOVJEKA
Današnji članak iz pera Sabahudina Saše Vugdalić, u sarajevskom dnevnom listu "Dnevni avaz"

 

 

Dugo su ismijavali muku čovjeka


Javio se narod. Konačno. Ne iz bijesa nego iz muke... Neće milostinju hoće rad, socijalno uređenu državu, neće nacionalne podjele, hoće suživot, razum...

 

„Ne valja to, to nije uredu, ne možete VI uzeti vlast, nije pravno“, zakukaše OVI vladajući na sve strane, eto hoće reći da valja samo što oni zamisle,jer pobogu oni prave državu za čovjeka... državu u kojoj OVI imaju pravo brojati krvna zrnca... u interesu zaštite „nacionalističkog interesa“.

 

Prokuženi su konačno

 

Maksimalno koristeći podvalu nacionalizma iz 90-tih te potpunu prevaru međunarodne zajednice kroz nakaradu zvanu „Dejton“ jašu ovaj narod dok im sedlo drži „pametni svijet“, sastaju se po gradovima Evrope po izboru eropskih vođa u stilu „upoznaj Evropu da bi je volio“, a ONI EVROPA između sebe kao pas i mačka (bez uvrede za drage životinje).

 

Dugo su ismijavali muku čovjeka, hajd protest po protest, pa mir, pa ne može to ulica, gledajući bez grižnje savjesti, prebiranje kontejnera, zaboravljajući BITNO, gladni narod nije bijes nego MUKA.

 

Prevareni narod, ali probuđeni, podrška starih mladima koji se rodiše kad je BiH gorila, koji zaslužuju bolju budućnost.

 

Kažu dat ćemo vlast, ali da vidimo kome, nemaju ni trunke ljudskosti u sebi da kažu tipično bosanski „prokužio nas narod“, ali gle mene - otkud njima ljudskost?

 

Jedan psuje, drugi prijeti, treći govori „što ne zavali snijeg i zima da ne mogu na ulice“, četvrti ne mogu dugo (narod), peti kad daje intervju drhti usnicama, jer zna da laže.

 

Kao svjedok (novinarski) 90-tih i dejtonskih dana mogu samo reći da prokuženi su konačno i OVI i međunarodna zajednica - ONI, podvala koju gurate tako dugo sad je srušena: u ovoj državi narod 20 i više godina ne bira nego glasa za one sa vašeg nacionalističkog papira i to je zlo za državu, za narod, za budućnost mladih koji ovo pokrenuše.

 

Međunarodna zajednica je nasjela na priču da BIH može samo sa tri konstitutivna naroda zanemarujući NAROD, jer za njih je bitno da dođe do dogovora bilo kakvog, a da oni kažu „uz naše posredovanje“. Sad se utrkuju razni bivši i sadašnji EU faktori ko će šta reći i ko će što prije doći u Sarajevo da ponovo razgovaraju sa liderima, daju izjave i zdravo... a PROBLEM, MUKA, GLAD, NAROD - OSTAJU.

 

Uplašili se i OVI i ONI

 

Uplašili se svi...i OVI i ONI, kao eto nisu to očekivali, kao treba sve riješiti dijalogom pa demokratski, pa to su huligani, pa nije po Ustavu... pa pumpaju mediji... A, kao, do sada je bilo i demokratski i po Ustavu, prevare, krađe, nacionalizam...

 

Ustav koji su napravili je Ustav protiv čovjeka, Ustav koji štiti samo njih i njihovu podvalu „BiH po Dejtonu“ (kad se pravio Dejton rečeno, samo da se zaustavi rat, a poslije praviti državu po demokratskim regulama, pa tako evo 20 godina od demokratije ništa).

 

Zanimljivo sve su to radili „eksperti“, Bože sačuvaj i njih i njihove titule. Sad teško priznati da su napravili historijsku grešku, pa neka trpi BiH, neka trpi NAROD.

 

ONI jednoj svojoj članici prošle godine dadoše grdne milijarde da se spasi stečaja i bruke, nama nedaju 20 godina da ponovo otvorimo jednu fabriku sa 5.000 zaposlenih, zašto, zato da ne bude „mase naroda“.

 

Ovaj narod na ulici neće milijarde, neće milost, hoće pravo da izabere prave ljude, da zaustavi korupciju, krađu i nacionalne podvale, hoće da nove generacije žive životom dostojnog čovjeka.

 

Hoće li „OVI i ONI“ to dozvoliti, neće dobri moj narode, OVI dobro istrenirani sve ove godine na nacionalizmu, ONI neće da priznaju da su na BIH sve ove godine samo trenirali, i jedni i drugi trenirali bi još, ali trening je završen, što prije to shvate bolje za

BOSNU I HERCEGOVINU.

 

OVI i ONI - došlo vrijeme da se pretvori u „MI, BOSNA I HERCEGOVINA“!

 

Zato u ime humanosti i života dostojnog čovjeka OVI i ONI dozvolite, vrijeme je da to riješimo MI - NAROD BOSNE i HERCEGOVINE!


Sabahudin Saša Vugdalić

 

(Autor je poznati bh. novinar i humanista, rođen u Srebrenici, odgajan u domovima za siročad u Sarajevu)

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/dugo-su-ismijavali-muku-covjeka

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info