Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

489

PUTA

OD 14.01.2018.

Danci voze na baterije

Dvije poznate svjetske tvrtke Siemens i IBM odabrale su Dansku kao oglednu zemlju za izgradnju infrastrukture za pokretanje vozila na baterije i masovniju upotrebu električnih automobila u prometu.

Siemens i danska energetska skupina Dong Energy pridružile su se konzorciju pod nazivom Edison, koji okuplja brojne institucije zainteresirane za čistu i održivu tehnologiju u prometu, poput danskog Tehničkog fakulteta i danske Energetske udruge.

Cilj je novoutemeljenog konzorcija razviti jedinstven model i cjelovitu infrastrukturu za električna vozila koja bi se napajala strujom iz danskih vjetroelektrana. Trenutno ta nordijska zemlja iz elektrana na vjetar dobiva oko 20 posto ukupne električne energije. Vlada procjenjuje da bi do 2025. udjel energije iz vjetroelektrana trebao dosegnuti oko 50 posto ukupnog energetskog sustava Danske.

Konzorcij je zatražio 32 milijuna danskih kruna iz posebnih energetskih fondova, a partneri u ovom složenom projektu uložit će 11 milijuna danskih kruna u sljedeće tri godine.

Tvrtka IBM još pregovara o partnerstvu s konzorcijem Edison u razvoju tehnoloških rješenja za zahtjevnu infrastrukturu.

Danska prijestolnica bit će i domaćin međunarodne konferencije "Obnovljiva energija u prometu", koja će se 1. prosinca održati u zgradi danskog Parlamenta, doznaje se iz vlade. Konferencija bi trebala odgovoriti na složena tehnološka i komercijalna pitanja korištenja održive energije u prometnom sektoru, posebice kroz upotrebu energije iz vjetroelektrana, u čemu Danska ima velik potencijal.

Danska je u Europskoj uniji poznata kao lider u promicanju obnovljivih izvora energije s jasnim opredjeljenjem vlade u financiranju razvoja električnih vozila koji ne zagađuju okoliš.

Dansko je tržište ove godine doživjelo pravi bum u ponudi električnih i hibridnih vozila. Najveći danski proizvodač električne energije Dong energy sklopio je partnerstvo s kalifornijskom tvrtkom Better Place i Renault-Nissanom kako bi se osigurala infrastruktura za punjenje električnih automobila koji bi se na danskom trzištu trebali u masovnijoj upotrebi pojaviti 2011. godine.

Danska je u procesu uspostave nacionalne mreže postaja za punjenje vozila na baterije, što je privuklo i druge proizvođače električnih vozila na tržište poput švedskog Saaba i Volva, francuskog Aixama, te američkog Tesla Motorsa s njihovim modelom sportskog vozila Roadster.

Izvor: www.net.hr

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info