Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član babuskara

Upisao:

babuskara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

828

PUTA

OD 14.01.2018.

Cjelovito zdravlje žene: Kroz razdoblje promjena na prirodan i cjelovit način

Cjelovito zdravlje žene: Kroz razdoblje promjena na prirodan i cjelovit način
10 koraka do cjelovitog zdravlja u menopauzi

10 koraka do cjelovitog zdravlja u menopauzi

Vrijeme ulaženja u menopauzu je vrijeme ulaženja u godine mudrosti, vrijeme oslobađanja a ne vrijeme gubitka, kako često menopauza u nas ima negativnu konotaciju. Naše su zdravlje i naš izgled jedna cjelina i neizbježna posljedica načina na koji brinemo o sebi. Samo cjelovit pristup zdravlju (to jest svim razinama našeg postojanja) i briga o sebi dovode do potpunog osjećaja zadovoljstva samom sobom. Brinući o sebi na cjelovit način postajemo zdrave, duboko svjesne i sigurne u ono što jesmo, u ljepotu koja se manje provjerava u ogledalu a više osjeća duboko u nama. Poručuje Jadranka Boban Pejić, autorica koncepta Cjelovito zdravlje žene i voditeljica Makronove.

 
10 koraka do cjelovitog zdravlja u menopauzi:

  1. Cjelovite namirnice – uvedite u prehranu cjelovite zitarice u zrnu, hladno prešana ulja, sjemenke (pogotovo lanene) i mahunarke (pogotovo soju i sir od soje-tofu te sojino mlijeko). S ovim namirnicama probava će redovito funkcionirati, zbog bogatstva fitoestrogena doci će do regulacije hormona i menstrualnog ciklusa. Izbacivanjem rafiniranih proizvoda, pogotovo šećera, poboljšat će se stanje i zdravlje koštanog sustava. Raznoliko povrće (pogotovo zeleno lisnato) i voće (pogotovo bobičasto) također pridonosi cjelokupnom zdravlju. Uvo vrijeme neophodni su i dodaci prehrani koji osim za navedene simptome pomažu i kod osteoporoze. Ekstrakt biljke Crna cimicifuga, ektrakt biljke dong quai-angelica sinensis, izvrsni su kao dodatak prehrani (kod nas se mogu naći u formuli Vibrant Woman - dodatak prehrani od ekstrakta lišća ječma s ekstraktima navedenih biljki).
     
  2. Pronađite tjelesnu aktivnost koja vas raduje. Često mislimo da samo mučno vježbanje donosi rezultate. Upravo suprotno, morate osjećati radost kod vježbanja. Ne treba zaboraviti da je i hodanje pola sata dnevno jedna od najvažnijih tjelesnih aktivnosti.
  3. Postavite si sljedeća pitanja: Kako se osjećam? Što me ljuti? Što je ono što želim? Negiranje emocija i njihovo neizražavanje pretvara se u biokemijske procese u našem tijelu i dovodi do različitih poremećaja sa zdravljem. Naučite izražavati emocije u onom trenutku kad ih osjećate, to je pravo vrijeme, ne odgađajte ih za budućnost.
  4. Okupajte se svakodnevno u glazbi koju volite, barem pet minuta. Jednom tjedno se isplešite (sami u svom stanu ako nemate nigdje drugdje). Pustite da vas glazba ponese, prepustite se i uživajte.
  5. Ono što trebate, pružite sami sebi, ne čekatej da to napravi netko drugi. Nagradite se, sigurno ste zaslužili, za sav trud koji svakodnevno ulažete brinući se o svojoj obitelji, za milijun sitnih stvari koje nitko ne vidi, a redovito ih obavljajte. Recite sami sebi: Svaka čast, odlična si! Slavite sebe, jer ste jedinstveni, posebni i jer ste to zaslužili bez obzira primijeti li to vaša okolina ili ne!
  6. Pišite pisma bez obzira hoćete li ih poslati ili ne. Napišite što vam puno znači, zašto su vam određene osobe dragocjene, koliko je to bogatstvo što one postoje u vašem životu. Napišite pismo i onima koji su vas povrijedili i oprostite im na kraju pisma, ali isto tako napišite i onima koje ste vi povrijedili i oprostite sami sebi!
  7. Izmjenjujte iskustva s drugim ženama, napravite svoje male kružoke. Oslobađajuća je činjenica da sve prolazimo vrlo slične stvari, probleme i frustracije. Hranite svoju žensku energiju birajući kvalitetne i pozitivne žene u svom okruženju. Nikad nije kasno započeti prijateljstvo! Isto tako, ne dopustite da se zadržavaju u vašem životu osobe koje vas truju negativnim mislima, tračevima i koje nisu iskrene.
  8. Morate pronaći vrijeme samo za sebe, koliko god malo ono bilo, pet minuta ili više, ali mora postojati vrijeme u kojem vam misli slobodno teku i u kojem se spajate sa svojom dušom i pronalazite put kojim trebate ići. Radost koju ćete osjetiti u sebi bit će potvrda da ste na pravom putu.
  9. Kvalitetne knjige neka budu vaša inspiracija i podrška. Danas i kod nas postoji barem desetak naslova koji se bave cjelovitim zdravljem žene, potražite ih i koristite.
  10. Ukoliko ne znate kako početi, kako se izvući iz začaranog kruga i izjava tipa «nemam vremena», počnite s edukacijom, radionicama i seminarima posvećenim kvalitetnijem življenju. Često su upravo takva događanja jedan od najznačajnijih koraka očuvanja i obnavljanja naše cjelovitosti.
Makronova i Žena.hr

www.žena.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info