Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

507

PUTA

OD 14.01.2018.

Stručnjaci: Bit će nam gore i od Grčke do kraja godine

Zadnji priznali: Ministar financija i bivši premijer su nas godinama tješili da nema krize. Uskoro ćemo postati najveći dužnici u Europi, tvrde ekonomisti.

Najnovijim zaduživanjem plaćamo ono što je već potrošeno i to nam neće dugo potrajati. Za dvije godine imat ćemo velikih problema sa otplatama svih državnih dugova sa kamatama, rekao je ekonomski analitičar Ante Babić na najnovije Šukerovo zaduživanje.
- Bilo bi puno pametnije i financijski isplativije da se obratimo za pomoć Međunarodnom monetarnom fondu kao što su to napravile Srbija i BiH, ali ova Vlada nema muda napraviti to. Grčka će krajem godine prestati biti ekonomski problem, a Hrvatska bi mogla postati najveći dužnik u Europi - kaže Babić i pojašnjava da bi pomoć MMF-a podrazumijeva i bolne rezove koja sadašnja vlast uporno odgađa i zadužuje se kako bi kupovala socijalni mir. Izdavanje državnih obveznica s prinosom kakav ugovara Hrvatska- više od 6,6 posto - inozemnim tržištima vrlo je atraktivno.
- Saniranje starih dugova doći će na naplatu i sljedeće godine kada nas opet čeka novo zaduženje- pojasnio je Novotny i rekao da Hrvatska još otplaćuje inozemne dugove od prije 30 godina, kao što je kredit za nikad otvorenu tvornicu glinice u Obrovcu. Novo zaduženje države izdavanjem obveznica je kao dizanje kredita sa visokom kamatnom stopom kako bi jedna obitelj pokrila svoje neplaćene rate prijašnjih kredita. Iako se kratkoročno rješenje čini izvedivim, jer uz otplaćenu ratu starog kredita ostane još nešto novca za hranu, dugoročno takvo nešto vodi u bankrot. Same obveznice komad su papira kojim država kao izdavatelj jamči da će u nekom roku vratiti novac sa kamatom.

SVAKI HRVAT ROĐENJEM JE VEĆ DUŽAN 74.000 KUNA
Od danas, s najnovijim zaduživanjem od 13,4 milijarde kuna, svaka novorođena beba u Hrvatskoj dužnija je 3.020 kuna. Bebe rođene jučer bila su, samo kratko, dužne 70.980 kuna. Za usporedbu to je iznos kojim bi 43.000 trudnica moglo godinu dana primati prosječnu porodiljnu naknadu.

NEMAJU RJEŠENJA, A NE ŽELE POMOĆ MMF-a
Dok je svijet u ljeto 2007. naveliko brujao o globalnoj financijskoj krizi, ministar financija Ivan Šuker tješio je javnost.
- Odgovorno tvrdim da Hrvatskoj ne prijeti financijska kriza - rekao je u listopadu 2007. Godinu i pol kasnije  priča je polako poprimala sivi ton pa je Šuker pripovijedao ovako: 'Prvi val krize u Hrvatskoj je bezbolno prošao za financijski sektor'. U rujnu iste godine pravdao se da nitko ne može predvidjeti razmjere krize.
 - Ne treba mi MMF, znam što ću rezati - govorio je Šuker. Lanjskog proljeća tadašnji premijer Sanader tvrdio je da je zaduženje znak da imamo dobru ekonomsku politiku. Krajem 2009. Šuker nas je tješio da se uspješno borimo s krizom. U ožujku se branio da neće biti novog rebalansa, a kad je do njega došlo, rekao je kako neki ne shvaćaju da je kriza.

Tomislav Tadić

13.07.2010.

www.24sata.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info