Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

576

PUTA

OD 14.01.2018.

Strava u Sisku - u skloništu za životinje pse ubijaju metkom?

Ekipa Slobodne Dalmacije zajedno je s mladim sisačkim aktivistima u ponedjeljak otišla u provjeru što se događa u skloništu za životinje. Dolazak mladih aktivista u Veterinarskoj stanici neprijateljski je shvaćen.

U Veterinarskoj stanici u Zagrebačkoj ulici u SIsku pse ubijaju kao na pokretnoj traci. Bez hrane, vode, zatvoreni u boksevima neželjeni psi žive 2 do 3 dana, a potom ih higijeničar po kratkom postupku usmrćuje puškom.

Potvrdili su to za Slobodnu Dalmaciju članovi novoosnovane Udruge za zaštitu životinja Patronus Sisak koje svakodnevno kontaktiraju zgroženi očevici.

"Iako smo tek nedavno osnovali udrugu kontaktirali su nas brojni Siščani koji su šokirani postupkom veterinara koji se ponaša kao mesar, a ne kao liječnik životinja. Očito je da se radi o sebičnim interesima i ostvarivanju profita na račun nemoćnih životinja. Naime, Grad Sisak za svaku uspavanu životinju daje 200 kuna, a u Veterinarskoj stanici Sisak život se životinji okonča s metkom od dvije kune i to puno prije isteka 60 dana koliko bi pas trebao boraviti u skloništu", kazao je Kristijan Cavrić, potpredsjednik udruge Patronus Sisak.

Da psi nestaju preko noći potvrdila je i Katarina Milatović koja je prošli petak u skloništu vidjela bijelog psa, a u ponedjeljak ga više nije bilo. Rečeno joj je da je udomljen, međutim postavlja se pitanje kada, s obzirom da tijekom vikenda Veterinarska stanica u Zagrebačkoj ulici ne radi.

"Umjesto u kafileriji leševi se zakapaju u rupe u krugu Veterinarske stanice Sisak. Kruže priče o nesnosnom smradu raspadnutih leševa koji se posebno osjeti ljeti za vrijeme vrućina", kazala je Ana Ivanković.

Ekipa Slobodne Dalmacije zajedno je s mladim sisačkim aktivistima u ponedjeljak otišla u provjeru što se događa u skloništu za životinje. Dolazak mladih aktivista u Veterinarskoj stanici neprijateljski je shvaćen.

Javili su se direktoru Veterinarske stanice Đuri Bugarinu i kazali da su došli poslikati pse kako bi pomogli njihovom udomljavanju.

Ponudili su pomoć u hrani, dekama i šetnji pasa kako bi olakšali životinjama život do eutanazije.

No, Bugarin je odbio svaku pomoć.

Kap koja je prelila čašu razgovora koji je od samog početka bio na granici incidenta bio je upit zašto se psi ubijaju puškom, na što je veterinar Bugarin žestoko uzvratio da ima pravo upucati svakog psa s ceste ako je agresivan.

Cavrić mu je odgovorio da agresivan pas mora ići na promatranje, a ako se utvrdi da se radi o agresivnoj životinji onda se uspavljuje, a ne ubija puškom.

Potom je slijedila bujica uvreda mladim aktivistima koji su odbili napustiti parkiralište Veterinarske stanice dok im se ne pokažu zatvoreni psi koji borave u dva skučena boksa.

Kako bi ih se riješio Bugarin je dopustio da higijeničar izvede jednog crnog psa s bijelom flekom na prsima psa koji je bio zavezan užetom i koji je mokrio krv i mokraću gotovo dvije minute.

Izbezumljeni ljubitelji životinja, Kristijan Cavrić, Ana Ivanković i Katarina Milatović ostali su zatečeni ravnodušnošću i nemarom veterinara Bugarina koji je negirao da se radi o bolesnoj životinji koja dva dana nije vršila nuždu.

"Neće mi vatrogasac govoriti kako izgleda bolestan pas. Nemate pravo biti ovdje. Smjesta napustite Veterinarsku stanicu", urlao Bugarin na članove udruge, piše Slobodna Dalmacija.

02.03.2010.

www.net.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info