Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

496

PUTA

OD 14.01.2018.

Skuplje SMS poruke

Kako bi napunila državnu blagajnu, Vlada planira 'udar' na teleoperatere. U paketu mjera za spas od krize uvela bi i trošarine na SMS-poruke, koje bi na kraju, čini se, opet plaćali građani. Operateri već poručuju da će u slučaju nove mjere i cijene usluga skočiti.
Kako namaknuti 14 milijardi kuna i začepiti rupu u državnom proračunu? Problem je to zbog kojeg je Vlada odlučila zaviriti u svaki džep, pa tako planira uvesti i porez na slanje SMS-poruka.
VIP: Veće trošarine, veće cijene
'Ako dođe do uvođenja spomenute mjere, za očekivati je da će korisnici plaćati više za osnovnu komunikacijsku uslugu, što će narušiti kupovnu moć građana. To će se negativno odraziti i na investicije u telekomunikacijskom sektoru', poručuju iz VIPneta.

O toj mjeri se razmišljalo i ranije, međutim odluka nikada nije donesena. Sada je pak, kad je zagustilo, i ta opcija HDZ-u ponovno postala vrlo privlačna.

No, kako piše Novi list, ta bi mjera državi bila korisna tek u sljedećoj godini, koja će kada je proračun u pitanju biti čak i teža nego ova.

Činjenica je naime da su teleoperateri u Hrvatskoj, po svojoj konačnoj dobiti, vodeća poduzeća u Hrvatskoj, i time svakako primamljiv zalogaj za punjenje državne blagajne.

T-HT: Kontraproduktivni potez
'Uvođenje trošarina u T-HT-u bi dovelo do usklađivanja kapitalnih investicija s prihodima', tvrdi predsjednik Uprave te tvrtke Ivica Mudrinić i dodaje da bi uvođenje trošarina bilo kontraproduktivni potez i za telekomunikacijski sektor i za građane.

Teleoperateri pak smatraju da će taj udar, koji će se svaliti na leđa građana, biti nepopularniji od primjerice poreza na robu čija se kupnja želi destimulirati. Tako oni smatraju da bi bilo bolje da se uvede dodatni porez na cigarete nego na SMS-poruke koje svi građani koriste.

No dok teleoperateri već izražavaju nezadovoljstvo zbog SMS-poruka, Vlada navodno priprema i nešto širi paket mjera, koji će "udariti" na mobilnu telefoniju.

Tako bi se posebna trošarina plaćala na sav promet u mobilnoj telefoniji, odnosno i na razgovore, i na MMS-poruke, te na mobilni internet, piše Novi list. Država bi na taj način uprihodila najmanje milijardu kuna godišnje.

09.07.2009.

www.net.hr/novac


 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info