Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

473

PUTA

OD 14.01.2018.

Sanader: ZABA unosi nemir

Sanader je Zagrebačkoj banci, koja je podigla kamate na kredite, poručio da od toga neće imati nekakvih većih učinaka, te dodao da smatra da to nije dobar potez.

Premijer Ivo Sanader je nakon sastanka Državnog odbora za obilježavanje obljetnica, na kojem je razgovarao s predsjednikom Stjepanom Mesićem, odgovorio i na nekoliko aktualnih pitanja.

Za odluku Zagrebačke banke o podizanju kamata Sanader je rekao da to nije dobar potez, dok predsjednik Mesić nije imao komentara.

Sanader je rekao da je on još u prosincu oštro reagirao, iako to nije u domeni predsjednika Vlade, jer smo slobodno tržišno gospodarstvo, no tada je, kaže, uspio prolongirati podizanje kamata.

Smatra da ovaj potez Zagrebačke banke nije dobar i unosi nemir.

Sanader je negirao tvrdnje pojedinih medija da će Vlada odluku o radu nedjeljom prepustiti lokalnim jedinicama, te dodao da Vlada promatra učinke zakona, te da će Vlada sukladno tome odlučiti što će poduzeti u budućnosti.

Mesić i Sanader izjavili su nakon sastanka i kako je otklonjen svaki nesporazum u državnom vrhu u pogledu suradnje Hrvatske s Haškim sudom, odnosno pitanja topničkih dnevnika, te da su se složili da pravosuđe mora do kraja obaviti svoj posao.

Mesić je u subotu rekao kako Hrvatska "ne smije biti talac pomanjkanja političke volje svoje vlasti da uradi sve ono na što je obvezuje Ustavni zakon o suradnji s Haškim sudom".

Objasnio je da se te njegove riječi nisu odnosile na konkretnu osobu i instituciju, nego na sve institucije koje predstavljaju hrvatsku vlast.

"Tu su i predsjednik, Vlada, USKOK, DORH, policija i obavještajne službe, sve je to dio hrvatske vlasti", rekao je Mesić.

Dodao je kako smatra "da je trebalo stvari procesuirati u onim slučajevima kada se znalo da je netko ili uklonio, ili pokušao ukloniti, ili uništio dokaz koji nije privatno, već državno vlasništvo".

"Vode se postupci, ali oni nisu dovršeni. Prema tome, tko može tu biti odgovoran – onaj koji nije do kraja dovršio jednu proceduru pa da budemo pred Haškim tribunalom sasvim čisti i kažemo: 'Da, ovaj dokument nije postojao, a ovaj je postojao, ali je uništen ili je otuđen, ali ti koji su to učinili su sankcionirani'", kazao je Mesić.

Premijer Sanader rekao je da je "otklonjen svaki nesporazum", te dodao kako se slaže da su određene institucije, "a tu prije svega mislimo pravosuđe, trebale obaviti svoj posao, ali to ne znači da Hrvatska u potpunosti ne surađuje s Haškim sudom", rekao je premijer.

09.06.2009.

Hina

www.net.hr/vijesti

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info