Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

752

PUTA

2018 - GODINA DRUGE PRILIKE

2018 - GODINA DRUGE PRILIKE
2018. – godina druge prilike. Jyotish analiza uživo, na online predavanju za skupine koje prakticiraju Integralnu meditaciju, 20.12.2018. Većina predavanja s datumima i grafikonom prenesena je u tekstu koji slijedi.

Kad se bavite jyotishem, možete biti sigurni da će vam se često događati neobične stvari. Recimo, čovjek bi pomislio da “pogled u dušu vremena” znači da ćeš znati što se događa, ili barem što bi se moglo dogoditi. To jest tako, ali vrijedi samo do one mjere do koje razumiješ što si zapravo vidio!

Moja prošlogodišnja analiza ukazivala je na 2017. kao godinu velikih mogućnosti. U petom mjesecu imali smo nevjerojatno rijedak pozitivan ritam koji je ukazivao na mogućnost stvaranja obilja. Pitam se, koliko je od onih koji su to pročitali, doista iskoristilo taj ritam i na njemu odjedrilo u smjeru promjene svog života?

Iako je ideja obilja (koja nije uvijek istovjetna s idejom materijalnog bogatstva) poprilično ostvarena u mom životu, moram skrušeno priznati da ni sam nisam bio svjestan kakvo je razdoblje bilo pred nama. Potencijali su bili nezamislivo veliki. Gledajući unatrag, točno znam gdje sam ih propustio. To jest, gdje sam i kako iskoristio samo 10% od onoga što sam mogao.

I što mi onda vrijede jyotish analize, mogli biste pitati? Pa, vrijede, vrijede, jer 10% je bolje od ničeg, odgovaram.  Barem sam iskoristio nešto, jer sam gledao u ispravnom smjeru. Ono što nisam prepoznao (naglašavam: vidio sam, čuo sam, bilo mi je rečeno, ali nisam prepoznao)… pa, iz toga sam mnogo naučio.

Na samom početku jyotish analize, imam dobru vijest za sve nas: pozitivna razdoblja koja su upravljala 2017. godinom nastavljaju se i dalje. Sve do ljeta 2018., pa onda nakon nekoliko mjeseci kriznog razdoblja (kao što ćete vidjeti u nastavku članka), još bolja i još povoljnija. U punom smislu riječi, dobit ćemo drugu priliku! Nadam se da ćete je ovaj put, zajedno sa mnom, u potpunosti iskoristiti.

Zbog toga sam, sasvim opravdano, 2018. godinu nazvao upravo tako: godinom druge prilike! Ako tijekom 2017. niste iskoristili sve što vam je ona nudila, sada ćete imati još jednu mogućnost za to. Držite se čvrsto, jer promjena dolazi. I to promjena koja bi mogla iza sebe ostaviti sve na što ste navikli i izbaciti vas u drugu dimenziju postojanja; doslovce u drugu stvarnost. Molim vas, nemojte ovo shvatiti kao neku mističnu najavu “promjene vibracija” ili nešto slično. Radi se stvarnim, materijalnim promjenama, ovdje u svijetu u kojem živimo. Potrebne su vam samo oči i uši, te malo dobre volje da tu promjenu prihvatite i svoj stari život (barem onaj njegov dio koji vam se nije sviđao) ostavite iza sebe.

Prije nego što nastavim s jyotish argumentima za navedene tvrdnje, kao i s ocrtavanjem detalja oko “duše” vremena koje je pred nama, nekoliko uobičajenih napomena o tome što i kako radim, odnosno koja je svrha ovakvih analiza.

Svrha jyotisha je povećati slobodnu volju, omogućiti izbor i stvaranje vlastite budućnosti te, posebice, uporaba preventivnih mjera kako bi se eventualne negativnosti ublažile i okrenule u drugom, pozitivnom smjeru.

Naglašavam: kod jyotish analiza ne radi se o predikcijama, nego o ocrtavanju moguće vremenske mape naše neposredne budućnosti. Da bih izbjegao potrebu da u uvodu svake godišnje analize opisujem iste stvari, napravio sam kratki video i pripadajući članak koji opisuje svrhu ovakvih analiza i na čemu se one zasnivaju. Pogledajte i pročitajte (a ta preporuka posebice vrijedi za one koji su tek došli u kontakt s mojim radom i načinom na koji pristupam jyotishu) video i članak 

Smisao godišnjih jyotish analiza.

 

MALE TAJNE JYOTISH ANALIZE
I VELIKA TAJNA 2018. GODINE

Za početak ću vam ukratko objasniti kako pristupam godišnjim jyotish analizama. Iznimno je važno da dobijete uvid u godinu, u njezinu “dušu”, da tako kažem. To ne možete napraviti tako da kompjuteru prepustite izračune i onda se držite naučenih pravila tumačenja. Odavno sam prevazišao taj način rada (koji je, uzgred budi rečeno, nužna stepenica u razvoju svakog jyotish majstora ili majstorice). Umjesto toga, “gledam” nečim drugim. Teško je reći čime točno, ali to zasigurno nije um, iako i on u tome sudjeluje. Slika neba je složena stvar, a posebice kad pred sobom imate nešto tako dinamično kao što je cijela godina. Planeti se kreću preko zvjezdane pozadine tvoreći obrasce koje nije lako uočiti na prvi pogled. Štoviše, mislim da ni najrazvijeniji um (ljudski ili tehnološki) ne bi mogao jasno sagledati sve što se događa na nebu iznad nas. O tumačenju svega toga da ne govorim… to je pak sasvim drugačija vrst “čarolije”.

Obično najprije samo gledam i ne pokušavam razumjeti. Prstima prelazim preko tipki i mijenjam prikaze na ekranu, dan po dan, ponekad i sat po sat, promatrajući što radi pojedini planet. Zanimljiva je ta njihova igra; ponekad mi se čini da bih je mogao promatrati zauvijek i da mi nikad ne bi dosadila. Višednevno promatranje budućih slika neba iznad nas (bez razmišljanja, bez pokušaja da protumačim) nadopunjujem promatranjem noćnog neba.

 

Ponekad pokušavam pronaći na nebu onog “glumca” koji mi je privukao pogled na ekranu, za kojeg sam spontano pomislio da bi mogao biti važan za godinu koja dolazi. Ako ima sreće i taj bude vidljiv na nebu u to vrijeme, počinje pravi rad na jyotishu! Gledamo se, on i ja (zapravo ona – grahe, kozmička načela, ženskog su roda) i počnemo razgovarati. Iako to nije razgovor kakav bi se odvijao između dva čovjeka, ipak ponekad nešto pitam, riječima, onako kako bih pitao i vas. Odgovori nikad ne stižu na isti način, u obliku riječi, već u obliku razumijevanja. Isprva je ono nejasno i grubo, ali kad se vratim za računalo i ponovno pogledam kakav je put tog planeta preko neba u vremenu koje dolazi, u mojem se umu počinju oblikovati jasnije misli.

Ponavljam taj proces više puta, koliko je potrebno, dok ne “uhvatim” sve poruke koje dolaze iz tih slika. Kad se u meni javi jasan osjećaj da RAZUMIJEM što donosi godina ispred nas, sjedam za računalo, ovaj put s namjerom da budem sustavan, racionalan i točan. Potrebno je raščlaniti sve što je shvaćeno i prenijeti to čitateljima, na razumljiv način koji će oslikati tu dušu vremena – ne samo sadržajem, već i svojim oblikom, načinom, nijansama… prenoseći tako informaciju u cijelosti, na razini uma, ali i na razini srca.

Cijeli taj proces može trajati više tjedana, a ono što vi dobivate jest ovaj pročišćeni, skraćeni, izbrušeni tekst pred vama. Jyotish analiza mogla bi biti vrlo tehnička, ispunjena desetinama stranica argumenata i objašnjenja. Ali, tko bi to čitao i zašto?

Jyotish analiza mogla bi biti detaljna, spominjući apsolutno sve činitelje koji su doveli do nekog zaključka. Ali, što će vam to? Zanima vas zaključak, a ne milijun argumenata, vaganja i procjena koje su se dogodile na putu do njega.

Ako želite te detalje, nema problema, možete ih naučiti. Prihvatite se studija jyotisha i za tri godine moći ćete otprilike razumjeti kakvo bogatstvo skriva jyotish u sebi. Studij će vas zaludjeti; zavoljet ćete “znanje o svjetlu” više nego što sad možete zamisliti. I tko zna, možda ćete jednom čak i naučiti razgovarati s planetima… ili ćete misliti da ste to naučili. Kako god bilo, ako odlučite ići u tom smjeru, očekuje vas intelektualni trening najvišeg reda, zajedno s intuitivnim alatima kozmičkog dosega. Želim vam puno sreće na tom putu.

Za sada, međutim, dok još samo čitate jyotish analizu, bit ćete izloženi sažetku, duši, smanjenim kripto dijelovima nečeg mnogo većeg. Čak i tako, nekima bi tehnički dijelovi analize mogli biti prezahtjevni. Trudit ću se da ih smanjim na najmanju moguću mjeru, da vam ne smetaju u razumijevanju onoga što dolazi. Ali, nečega mora biti, na nešto se moram osloniti.

 

VLADAR GODINE

Jedna od prvih informacija koje se oblikuju u smislu razumijevanja godine jest pitanje njena “vladara”. Uvijek postoji neki planet, ili možda dva, koji je istaknut i čije kretanje na nebu opisuje jedinstveni obrazac koji zasjenjuje kretanja i obrasce drugih planeta. Zbog toga sam najprije potražio potencijalnog vladara godine.

Prvi je kandidat bio Saturn – ili, kako se on naziva u jyotishu, Šani. Od prošle godine on se nalazi u zanimljivom položaju naspram zviježđa koje se u jyotishu naziva Mool ili “Korijen”. Radi se o skupini zvijezda koje vidimo kad sa Zemlje gledamo u smjeru središta naše galaksije. Za jyotish je to posebno važna točka (odnosno, područje neba). Korijenska nakšatra Mool (nakšatra znači zviježđe) u starijim se varijantama jyotisha smatrala početkom zodijaka (za razliku od zviježđa Ovna, odnosno Ašvini nakšatre, koja je s vremenom dobila prednost).

U prošlogodišnjoj analizi ukazao sam na poveznice Saturnovog ritma sa svjetskim događajima u povijesti. Takva razdoblja označena su sintagmom “smrt starog i rađanje novog”. Počelo je ove godine (2017.), a nastavit će se (uz malu stanku) praktično tijekom cijele sljedeće (2018.) Ukratko: nove tehnologije i nove ideje na jednoj strani, otpor starog sustava na drugoj strani. Mogući sukob, da, ali ako se priklonimo novim znanjima, nezaustavljivo rađanje novog svijeta.

Je li Saturn vladar 2018.? Neko vrijeme činilo mi se tako, a zatim se u žarištu pojavio Jupiter ili Guru. Dugo, izravno pa retrogradno, pa opet izravno kretanje koje donosi razdoblje razumijevanja, ili “razlučujuće sposobnosti”, koja je izrazito bitna za razrješenje starih problema i prihvaćanje novog znanja. Gotovo cijela godina je takva, a zatim se pretvara u razdoblje ispunjenja. Možda je Guru car 2018.?

Ali, ne… zadnja trećina godine obilježena je dugim povoljnim ritmom Venere, odnosno Šukre – kako je naziva jyotish. Obilje, sreća, ljubav… ne može bolje. Možda bismo nju, kraljicu, trebali staviti na prvo mjesto?

U igru se uključio i Mars, Mangal, koji također dugo vremena boravi u svom znaku egzaltacije, sideralnom Jarcu. U sumnjivom je međuodnosu s južnim mjesečevim čvorom, Ketuom, (a to znači i s njegovim parnjakom Rahuom, s druge strane neba), pa će izazvati krizno razdoblje tijekom ljeta (o kojem ću vam nešto više ispričati kasnije). S obzirom na posljedice (nažalost ovaj put negativne) koje njihov ples može izazvati, možda bi oni trebali podijeliti zlatnu plaketu za 2018. godinu?

Mjesec, Ćandra, također se upleo u igru, jer njegova potpuna pomrčina krajem sedmog mjeseca mogla bi biti presudni putokaz za kretanje svjetskih događanja. Što automatski daje adute u ruke Suncu ili Surji, koji mora u tome sudjelovati. Merkur ili Budh je jedini malo samozatajan, ali prilagodit će se on, u skladu sa svojom naravi. Njegova će retrogradnost dati svoj obol u ključnim trenucima, pa ne bih isključio mogućnost da će, u borbi giganta, kruna na kraju pripasti…

I onda mi je sinulo! Planeti ovaj put plešu ples bez vođe, bez vladara! Nitko od njih nije glavni, ali svi sudjeluju. U tom sam trenutku bio sklon nazvati 2018. godinu godinom decentralizacije. O tom ćete pojmu zasigurno još mnogo čuti od mene, jer on predstavlja crtu razdvajanja za odbacivanje stare paradigme i stare stvarnosti, te prihvaćanje nove paradigme i stvaranje nove stvarnosti.

Ipak, odlučio sam da na ovom mjestu nema smisla previše ulaziti u detalje pojma decentralizacija. Umjesto toga, podsjetit ću čitatelje na svoju knjigu Veličanstveni Saturn, koja je cijela izgrađena na pogrešnoj želji ljudi da na tron postave jednog, najboljeg, najmoćnijeg, najvećeg i najutjecajnijeg. Sjećate li se kako je završio kralj Vikarama kad je podlegao toj suludoj sklonosti i pokušao Saturna diskvalificirati iz kandidature za najboljega? Da, mi ljudi navikli smo na hijerarhiju, vlast i ugnjetavanje. Čak i kad nam to ne odgovara, navikli smo. Ne znamo drugačije. Međutim sad je došlo vrijeme da naučimo kako svijet, a i mi u njemu, možemo živjeti i djelovati decentralizirano. Grahe nas cijelo vrijeme poučavaju tome, a 2018. godinu odabrale su za demonstraciju snage decentralizacije.

I, naravno, za milostivo pružanje druge prilike onima koji su je propustili 2017.

 

ZNAČAJNIJI ASTRONOMSKI I ASTROLOŠKI DOGAĐAJI U 2018.

Osim dva ljetna mjeseca, astronomski 2018. godina nije previše zanimljiva. To znači da nema nekih izrazitih događanja na nebu iznad naših glava koji bi privukli pozornost. S našeg, ljudskog stajališta, to je zapravo dobro i uglavnom poželjno. Situacija je stabilna – nema izrazitih ni snažnih znakova naglih događanja, katastrofa ili preokreta. Naravno, to ne znači da se tako što neće događati; to samo znači da je vjerojatnost za takve događaje manja.

Međutim, ako pogledate dublje, ima nekih zanimljivih razdoblja koja je vrijedno istaknuti. I, naravno, kao što sam spomenuo, opća slika stabilnosti zapravo ukazuje na podjednaki raspored “nebeskih snaga”. Središte moći i utjecaja ne postoji. Zbog toga takva slika neba postaje preslika i simbol decentralizacije koju buduće razdoblje donosi i u naš život.

Prvi je mjesec ponešto negativan zbog pomrčina Mjeseca i nekih drugih činitelja. Vjerojatno ćemo svjedočiti dodatnoj eskalaciji sukoba u svijetu, posebice na kriznim žarištima. Moguće su iracionalne odluke svjetskih vođa, kao i reakcije potlačenih masa te, nažalost, ekstremista.

Daljnji tijek prvog dijela godine više je povoljan nego nepovoljan. Razdoblja se lijepo nadopunjavaju. Gotovo da nema neharmoničnih tonova. Jupiter kreće retrogradno 9.3.2018., gotovo trenutak prije izlaska iz sideralne Vage. Kao da je došao do izlaza, predomislio se i krenuo unatrag, pokušavajući nam još jednom prenijeti poduku o razlučujućoj sposobnosti i o tome kako razlikovati bitno od nebitnog; kako se pozicionirati u odnosu na crtu razdvajanja. U uobičajenim okolnostima, retrogradno kretanje Jupitera tumačilo bi se negativno, kao prepreka stjecanju znanja. Ali, u ovom slučaju, produžava se jedno pozitivno razdoblje i dobivamo dodatnu šansu za napredak. Retrogradnost Jupitera traje do 10.7.2018., a zatim se on vraća u svoje uobičajeno kretanje.

Saturn postaje retrogradan 18.4.2018. i kao da preslikava Jupiterov potez i naputak za ponavljanjem poduke. Njegova retrogradnost trajat će do 6.9.2018. i pritom će promijeniti stanište i iz razdoblja “unutarnjeg mira” vratiti nas do razdoblja “smrti starog i rađanja novog”. Ni to samo po sebi nije loše, jer i dalje ima mnogo toga što se treba ukloniti iz naših života, te tako otvoriti mogućnost za pozitivnu promjenu.

Dakle, to je kao da su se dva velika učitelja složila oko toga da nismo do kraja naučili što smo morali i dali nam još jednu šansu. Takav će postupak neizbježno potaknuti dvije reakcije: čak i oni malo sporiji u shvaćanju shvatit će gdje je crta razdvajanja i što vuče ovaj svijet dolje, a što ga uzdiže. Istodobno, one sile koje žele zadržati stari sustav i poredak shvatit će da je vrag odnio šalu i odlučit će braniti svoje nepravedno stečeno vlasništvo. To je najava kriznog ljetnog vremena. Vrlo kriznog. Nekoliko mjeseci balansirat ćemo na rubu i teško je reći u kojem će smjeru jezičac na vagi pokazati. No, nadamo se da će sve biti dobro, jer je kraj godine (od početka devetog mjeseca nadalje) izvrstan i ukazuje na nevjerojatne mogućnosti koje će se ponovno otvoriti na osobnoj i globalnoj razini.

Od posebnih trenutaka možda je dobro istaknuti sljedeće:

9.5.2018. Jupiter je najbliži Zemlji, obasjan i dobro vidljiv. Njegova vidljivost tijekom petog mjeseca astrološki je povoljna situacija koja donosi obilje, sreću i mudrost. Izvrsno vrijeme za nova znanja i posvećivanje duhovnom napretku.

27.6.2018. – Saturn je najbliže Zemlji, obasjan i dobro vidljiv. Njegova vidljivost tijekom sredine i kraja šestog mjeseca astrološki je povoljna situacija za završavanje započetih procesa, životne promjene i duhovne pothvate. Blizina Mjeseca u trenutku kad je najbliži nama mogla bi izazvati osjetljivost kod nekih ljudi, nagle, nepromišljene ili iracionalne odluke. Na globalnoj razini, ovo je jedan od kriznih trenutaka u godini – moguća su neočekivana (ili dugo očekivana) politička ili čak ratna zbivanja. Tome pridonose i sljedeća dva astronomska događa, koja na astrološkoj razini imaju slična značenja.

Ljeto 2018. Uh, uh… pripremite se jer će nam biti potrebna sva snaga dobrih misli, zdravog razuma i čistog srca da prođemo kroz to razdoblje nedirnuti.

Od 27.6. do 27.8.2018. Mars je retrogradan (Mars se prividno kreće unatrag jer ga Zemlja na svom putu oko Sunca prestiže). Cijelo ovo razdoblje je zapravo krizno (Mars ulazi u sideralni znak Jarca još 2.5.2018. i ostaje u njemu sve do 5.11.2018., u međuvremenu šećući preko njega u retrogradnom kretanju). Mars predstavlja energiju i snagu koja je na vrhuncu u svom znaku egzaltacije (Jarac). Retrogradnost znači da se ta energija može zloupotrijebiti. Činjenica je da se glavni kontrolor Marsa, koji je u to vrijeme Saturn, također kreće retrogradno – što znači da kontrole zapravo nema. Kao dodatak na to, blizina južnog mjesečeva čvora (Ketu) dodatno uznemirava Marsovu napetost. Potpuna pomrčina Mjeseca 27.7.2018. (koja je zapravo i pomrčina Marsa!) nimalo ne pomaže – upravo suprotno, ukazuje na dubinu kriznog razdoblja.

27.7.2018. Potpuna pomrčina Mjeseca, vidljiva iz naših krajeva. Njen će vrhunac biti navečer, u 22:20 h. Mars je vrlo blizu Mjesecu u tom trenutku (Mjesec na 10°38′, Mars 9°51′ u sideralnom Jarcu). Moram priznati da ne znam hoće li Mars u tom trenutku biti vidljiv. Mjesečeva deklinacija (pomak u odnosu na ekliptiku) je -18°58′, dok je Marsova -25°33′. To je prilično blizu, pa će Mars vjerojatno biti pokriven Mjesecom. Ali, kako god bilo, ovo je definitivno dodatni astrološki znak koji će nadalje uznemiriti negativne tendencije ovog razdoblja.

Definitivno, ovo je najteži trenutak u godini i zahtijeva svojevrsnu pripremu, to jest duhovnu intervenciju u obliku upaje – kolektivne preventivne mjere koja ima za cilj ublažavanje negativnih posljedica ovog razdoblja. Vrlo je vjerojatno da ćemo u to vrijeme organizirati takvu upaju. Svi su dobrodošli da nam se pridruže!

Čisto poradi razumijevanja naravi tog razdoblja, ali i rijetkosti opisanog kozmičkog ritma (Mars u spajanju s južnim mjesečevim čvorom uz pomrčinu Mjeseca), posljednji datum kad je situacija bila otprilike takva (manje oštro, jer Mars nije bio retrogradan, a sve se odvijalo u nježnijem sideralnom znaku, Ribama) je 5.4.1996. Događaji tog mjeseca? Porth Arthur, Australia – masovno ubojstvo 35 ljudi, Quana, Libanon, pobijeni civili i izbjeglice, Amerika je imala niz tornada taj mjesec, avion koji je vozio UN sekretara trgovine Rona Browna i još 34 ljudi srušio se kod slijetanja u Dubrovnik, itd.

Tražeći ponavljanje te situacije išao sam unatrag do završetka drugog svjetskog rata – prvi mjesec 1945. Intenzivne ratne aktivnosti i mnoge pogibelji.

Ne zvuči dobro, zar ne? I još k tome, retrogradni Mars u ovoj kombinaciji nije prisutan u ta dva povijesna razdoblja. Znači, moguće je da nas očekuje vrlo rijetka situacija (jednom u stoljeću, ili još rjeđe). Što to znači za tumačenje tog razdoblja, prosudite sami.

Vidite, jedan od razloga zašto mi je ponekad naporno dijeliti ovakve analize jest sklonost ljudi da čuju i vide njene negativne vidove, dok one pozitivne nekako uspiju zanemariti.

Zbog toga još jednom naglašavam: ovo nije predikcija, već ukazivanje na tendenciju vremena. Gledajte na to kao na dobru vremensku prognozu. Da, bit će kiše i snijega; možda čak i vjetra, oluje pa i tuče. Ako idete nekamo, uzmite kišobran i primjerenu odjeću i pripremite se na nepogode. Nakon njih, kao i uvijek, dolazi ljepše vrijeme.

A to ljepše vrijeme ovaj je put doista obilno i darežljivo! Znači, ako će biti pameti, svijet će preživjeti ljetnu krizu, a vjerojatno i vi s njim. A to znači da ćete moći uživati u Venerinim darovima na kraju godine.

1.9.2018. Venera ulazi u sideralnu Vagu i ostaje u njoj do 01.01.2019.

Ovo je vrlo povoljan položaj za Veneru i dobro je da traje tako dugo (uobičajeni prolazak Venere kroz to područje neba je četiri puta kraći). Rezultat toga je dugotrajan povoljan učinak za stvaranje obilja i širenje ljubavi. To se razdoblje poklapa s Jupiterovim razdobljem “ispunjenja” (vidi dodatak na analizu).

Nakon uznemirujućeg i potencijalno opasnog ljeta, imat ćemo jesen koja je mnogo blaža, puna novih mogućnosti i prostora za uživanje u životu. Posebno je važno u tom razdoblju usmjeriti pažnju na ljubav i odnose. Ako joj dopustimo, ljubav će biti glavni pokretač našeg života u tom razdoblju.

I, zapravo, eto, to vam je slika “duše vremena” koje nas očekuje. Naravno, ima tu i drugih detalja. Neke od njih sam i opisao na kraju članka u “Dodatku”. No, ovo je sasvim dovoljno da dobijete uvid u ritmove koji su pred nama.

Da bi uvid bio potpuniji, pogledajte i grafikon povoljnih i nepovoljnih razdoblja za 2018.

 

Osim prvog mjeseca, početak godine je neutralan, a to znači – dobar, jer ta činjenica ukazuje na povećanje slobodne volje. Pred nama je vrijeme odluka, vrijeme kad bismo mogli promijeniti svoj život, pa i svijet oko nas. Međutim, s obzirom na to da nema izrazito povoljnih tendencija, ta promjena može ići i u jednom i u drugom smjeru. Kao i uvijek, naša stvarnost ovisi od nas.

Ovaj put to je prilično važno, jer nas očekuju krizni sedmi i osmi mjesec. No, nakon toga dolazi dugo povoljno razdoblje, što može ukazivati na povećanu vjerojatnost pozitivnog rješenja kriznog razdoblja.

Nazivi razdoblja objašnjeni su u “Dodatku analizi”, kao i preventivne mjere koje se svima preporučuju u tom periodu.

 

GODINA “DRUGE PRILIKE”

Kozmički ritmovi ne mare previše za našu kalendarsku godinu. Oni plešu svojim tempom. Mi ljudi smo ti koji slavimo početak godine 1.1., dok ona zapravo počinje zimskim solsticijem, u ovom slučaju u 17:20, 21.12.2017.

Ono što mi zovemo Novom godinom, zapravo je samo nastavak prošlog ritma. Stoga nije naodmet podsjetiti se što sam napisao za 2017. godinu:

“Ukratko, jasno i glasno, ovo je razdoblje kad karmičke spone popuštaju. Slobodna volja raste i pred nama su odluke i raskršća. To je dobro za one koji imaju viziju i za one koji znaju što žele. Za one koji to nemaju, situacija bi mogla biti pomalo zbunjujuća.

Važna je ta žudnja za promjenom, za novim i drugačijim svijetom, za novim i drugačijim životom. Svi vi koji njegujete tu žudnju imat ćete prilike krenuti u tom smjeru. Sada je pravo vrijeme za to. Zbog toga je važno gledati u daljinu, njegovati viziju i očuvati nadu, a već početkom godine, posebice tijekom proljeća, i početi ostvarivati ono za čime vam srce žudi. Obrasci će padati, magla će se dizati i vizija svijeta i života kakvog želite postat će jasnija.

Pred nama je godina velikih mogućnosti, ali hoćemo li ih znati iskoristiti?”

To je bila 2017. Gledano unatrag, mogao bih se kladiti da ćemo shvatiti koliko je bila veličanstvena i doista puna novih događaja koji će promijeniti svijet tijekom desetljeća koja dolaze.

Ali, nije još gotovo! 2018. je nastavak na to. Druga prilika za sve odvažne.

Za razliku od 2017., 2018. donosi jedan mračan trenutak, krizno razdoblje koje bi moglo mnogo toga unazaditi, ali znanje o tome nije ovdje da bi donosilo strah, već da bismo bili još odlučniji i spremniji da slijedimo put prema novom, drugačijem svijetu.

 

POSTUPCI ZA USKLAĐIVANJE S KOZMIČKIM RITMOVIMA U NADOLAZEĆOJ 2018.

Osim što je informativan i zanimljiv, jyotish nudi i mogućnost djelovanja putem takozvanih “preventivnih mjera” ili postupaka za usklađivanje s kozmičkim ritmovima (postupci iz područja Umjetnosti davanja odnosno upaje). U “Dodatku” možete naći preporuke za svako od duljih razdoblja posebno, a ako ste zainteresirani za izradu svog osobnog kalendara, kao pridruženi član priključite se Udruzi Umjetnost davanja. Vaša će energija biti preusmjerena u skladu s vašim karmičkim ritmovima. Već sam taj postupak dobar je za sve, ne samo za vas.

Za cijelu godinu općenito vrijedi sljedeće:

  1. Proučite ovu analizu, posebice dijagram razdoblja, i pokušajte osjetiti kvalitetu godine na duhovnoj razini. Otvorite se novim zamislima i pokrenite nove poslove, širite znanje o razvoju svijesti, te se nemojte predati pritisku straha koji raste oko vas. Iznimno je važno da sačuvamo nadu, te još i više, aktivno sudjelujemo u pokretima, postupcima i zamislima koje nude viziju promjene.
  2. Obilježite (duhovnom) proslavom dobre trenutke u godini (na dijagramu su označeni zelenim crtama), kao i promjenu sezonskih ritmova (proljetni i jesenji ekvinocij, te ljetni i zimski solsticij).
  3. Iskoristite dobro i stabilno razdoblje unutarnjeg mira tijekom proljeća 2018. za meditaciju, okretanje prema unutra i učenje novih znanja (praktikanti Integralne meditacije imat će dosta prilika za tečajeve Ubrzanja ili Aktivacije tijekom sljedeće godine). Kao sažetak, ali i novi pristup duhovnosti, predlažem seminar “Proboj – suprotstavite se autoritetu iluzije”, koji ću održati od 17. do 20.5.2018.
  4. Okrenite pozornost prema novim tehnologijama i znanjima koja mijenjaju svijet. Sada je vrijeme za to. Sada se ispisuje povijest. Nemojte prespavati buđenje koje se događa oko vas. Pokušajte razumjeti pojam DECENTRALIZACIJE kao crte razdvajanja između starog i novog svijeta. Preporučujem također da odvojite malo vremena i pogledate webinar koji sam održao o tome: Razdvajanje svjetova: 5 godina poslije.
  5. Za krizne ljetne mjesece koristite labirinte energije i slobode; povećajte humanitarni rad u smjeru pomaganja sportašima i drugim “ratnicima”, ali i prirodi te napuštenim životinjama. 27.7.2018., na dan pomrčine, organizirat ćemo zajedničku upaju. Osigurajte vrijeme i pridružite nam se!

 

ZAKLJUČAK

Živimo u uzbudljivom vremenu. Polarizacija je na vrhuncu, ali crta razdvajanja sve se jasnije vidi. Ta činjenica pomoći će mnogima da prestanu zbunjeno lutati te da se jasnije opredijele.

Promatrajte što se događa oko vas. Okrenite leđa strahu i zatvorenosti. Gledajte u budućnost, jer budućnost je sada jasnija, određenija. Godine koje su pred nama donijet će velike promjene u svijetu, a kako izgleda, ovaj put to su promjene nabolje. 2017. je bila početak, a 2018. će biti nastavak. Počnite razmišljati na novi, drugačiji način. Organizirajte život drugačije. Ne morate biti rob ustaljenim navikama ni zastarjelim društvenim običajima. Živite slobodno. I nemojte dozvoliti da vas bilo tko u tome sprečava.

Također, vrijeme je za potpuno shvaćanje da materijalni svijet oko nas nije odvojen od onog takozvanog duhovnog. I jedno i drugo predstavljaju isti svijet, istu stvarnost. I jedno i drugo kreću se u istom smjeru, poticani istim impulsima. Vani i unutra – nema previše razlike. To je isti svemir.

Imajte to na umu ove godine kad tijekom ljeta uđemo u značajnu krizu. Mora se priznati, tada postoji mogućnost da naš svijet sklizne u neželjeni kaos. Ali, ako je isti svemir tamo vani ovdje unutra…

Imajte na umu da su postupci političara, baš kao i postupci fanatika, pod utjecajem stanja zajedničke svijesti, mentaliteta, vibracija… kako god to hoćete nazvati. Čini se da misli i osjećaji koje imamo dolaze od nas, ali vrlo često one su samo odraz šire slike, većih obrazaca. Ponekad je dovoljna samo kap ljubavi u velikom oceanu svijesti, samo iskra svjetlosti u mraku, pa da odluke budu mirnije, a život sigurniji. Nije čak ni bitno gdje je ta kap rođena i gdje je iskra zapaljena. Možete je zapaliti i vi, zajedno s nekolicinom vaših prijatelja.

Ako to učinite, budite sigurni, cijeli će svemir znati.

Svemir blista, kad je svjetlost u vašem oku.

Svemir je malo toplije mjesto, kad je ljubav u vašem srcu.

Mir u vašem umu, mir je u svemiru.

Ono što vi činite, svemir osjeća.

Što god činili, činite u ime ljubavi.

Adrian

 

DODATAK ANALIZI 2018. GODINE

Razdoblja su označena datumima, a svako od njih nosi svoj naziv koji u jednoj ili dvije riječi opisuje najvažnije značajke. Prateći datume i značajke razdoblja, možete dobiti osnovni osjećaj kvalitete godine.

Unutar svakog razdoblja pronaći ćete i preporučene aktivnosti, takozvane upaje. Jyotish poznaje vrlo djelotvornu tehnologiju preventivnih mjera. Za naš, zapadnjački um, tu sam “tehnologiju” nazvao umjetnost davanja. Radi se o jednostavnim postupcima, uglavnom humanitarne naravi, koji pomažu da se u svijesti čovječanstva stvori ona kvaliteta koja će najbolje odgovarati prirodnom i kozmičkom ritmu koji je trenutačno aktivan. Takav postupak predstavlja neku vrst “sjetve u pravo vrijeme”. Toplo preporučujem da u naznačenim razdobljima, u što je moguće većoj mjeri, provodite upravo preporučene preventivne postupke. Na taj ćete način najdjelotvornije potaknuti pozitivne značajke razdoblja, te neutralizirati negativne.


Razdoblja Saturna (Šani)

Od 27.10.2017. do 3.3.2018. i od 5.6.2018. do 27.11.2018. tema razdoblja je SMRT STAROG I RAĐANJE NOVOG.

Ako je ikako moguće, par dana tijekom tog razdoblja provedite u osami (ili na tečajevima produbljenih meditacija). Budite maksimalno redoviti u meditaciji. Disciplinirajte se.

Odreknite se neke sitnice (manjeg užitka ili slično) odnosno odredite neku zavjetnu aktivnost koju ćete provoditi svakoga tjedna, najbolje subotom.

Dobro pretresite svoje ormare, tavan i podrum te bacite ili donirajte staru odjeću. Napravite mjesta u svojoj kući za nove stvari. Ako još čuvate odjeću nekog umrlog, donirajte je siromašnima ili je spalite u vatri, simbolično uklanjajući tjelesne tragove smrti.

Ovo je vrijeme promjena. Promijenite se. Neka staro umre i neka se rodi novo.

Od 4.3.2018. do 4.6.2018. i od 28.11.2018. do 27.12.2019. tema razdoblja je UNUTARNJI MIR.

Drugi nastup ovog razdoblja proteže se kroz cijelu 2019., pa ću o tome više sljedeće godine. Za 2018., proljetno razdoblje unutarnjeg mira je neka vrsta pripreme za potencijalno prilično nemirno ljeto. Kao što naziv razdoblja kaže, to je najbolje vrijeme za okretanje prema unutra, učenje novih znanja i istraživanje svijesti. Svakako iskoristite to razdoblje za barem nešto od toga. Polaznici naprednog programa Integralne meditacije imat će priliku sedam dana potpuno zaroniti u mir tijekom četvrtog mjeseca. A u petom mjesecu, kad se ovo razdoblje poklapa s dobrim položajem Jupitera, pripremamo veliki seminar pod nazivom “Proboj – suprotstavite se autoritetu iluzije”. Razmislite o tome da nam se pridružite!
Razdoblja mjesečevih čvorova – Rahu i Ketu

Od 9.9.2017. do 29.4.2018. tema razdoblja je ZLOBA.

Analizirajte svoje ponašanje i misli. Pokušajte utvrditi ima li u vama zlih, osvetničkih misli, ili čak i želje da drugim ljudima naškodite. Nemojte od toga bježati. To je najgora moguća reakcija. Morate se suočiti sa sobom, priznati sami sebi da je to tako, a zatim svjesno ukloniti negativnost iz svog života.

Ako u vašoj blizini ima zlih ljudi, možda čak i onih koji su vam naškodili ili slove kao vaši neprijatelji, učinite korak iznenađenja i poklonite im nešto. Ne obazirite se na komentare i reakcije. Učinite to punog srca. Pokažite svima kako se to radi na ispravan način.

Pokušajte vidjeti dobro u svakom kriminalcu. Sagledajte njihovu ljudsku stranu i pomognite im koliko možete.

Od 29.4.2018. do 7.12.2018. tema razdoblja je POZITIVNA PROMJENA.

Promjena je stalna i neizbježna. Međutim, postoje razdoblja kad je ona potrebna i moguće je njome upravljati u smislu odbacivanja onog lošeg i prihvaćanja novog i boljeg. Ovo je jedno takvo razdoblje.

Razmišljajte o promjeni i provedite je u raznim područjima života (od odijevanja do posla). Promijenite raspored namještaja ili izgled mjesta gdje stanujete. Započnite novo obrazovanje (krenite na neki tečaj ili počnite sami učiti nešto novo). Potaknite svoje prijatelje i poznanike na promjenu. Podržite njihove želje u tom smislu i pomognite im. Djelujte na zaštiti prirodnog okoliša, posebice zaštiti insekata, gusjenica i gmizavaca.

Od 3.12.2017. do 27.9.2018. tema razdoblja je SPOZNAJA.

Ovo je posebno povoljno razdoblje za prihvaćanje novih znanja, učenje, unutarnja iskustva i duhovni razvoj. Moguća su mistična iskustva, a u svakodnevnom životu dobro je razvijati vještinu slušanja, otvorena uma i prihvaćanja novih zamisli. Vježbajte intuiciju i naučite je upotrebljavati. Barem jednom tijekom ovog razdoblja povucite se u tišinu na nekoliko dana. Darujte novac za obrazovanje osoba oštećena sluha ili im na bilo koji način pomažite.

Od 28.9.2018. do 23.4.2019. tema razdoblja je “DUHOVNA ŽRTVA”.

Izraz “duhovna žrtva” označava postupak kojim izražavamo svoju predanost nekom kozmičkom načelu te usmjeravamo i ubrzavamo svoju evoluciju kao ljudskih bića. Svi postupci iz područja umjetnosti davanja smatraju se “duhovnom žrtvom”. U duhovne žrtve spadaju i svi zavjeti koje održavamo iz vjerskih ili filozofskih razloga. Pravilno izvedene duhovne žrtve (a jedan od važnih kriterija pravilnosti je praćenje ritmova kozmičkih načela, dakle kalendara umjetnosti davanja) otvaraju vrata u čarobni svijet božanskog i uzvišenog, svijet u koji ljudi ne mogu ući ako slijede samo i isključivo zakone logike, intelekta i osjetila.

Tijekom ovog razdoblja razmislite o tome da provedete neki zavjet ili pomognete nekome da ga provede. Čitajte ritualne priče (Veličanstveni Saturn, Čarobnica, Sunčani labirint, Rahuuu) i usmjeravajte pozornost na simboliku i značenje arhetipova, mitova i legendi. Ovo je izvrsno razdoblje za provođenje Sadashiva tantre i plesnih rituala NuDanze.

Razdoblja Jupitera (Guru)

Od 16.12.2017. do 27.10.2018. tema razdoblja je RAZLUČUJUĆA SPOSOBNOST.

Prije nego što se promjena stvarno dogodi, moramo razumjeti situaciju kakva jest. Zahtijeva se bistar um i hrabrost u suočavanju s problemima. Prije nego što odaberemo novu stvarnost, moramo razumjeti crtu razdvajanja, ključni element, koji nas u tome sprečava.

Ovo razdoblje praktično obuhvaća cijelu godinu. Potiče nas na aktiviranje najboljeg u nama, pa može ponekad izgledati zahtjevno. Učite o novim tehnologijama, ali i o novim pristupima duhovnosti. Razumijevanje decentralizacije na razini duhovnosti, ponašanja, društva i ekonomije, te dekonstrukcija iluzije, prevladavajući su elementi ovog razdoblja.

Od 28.10.2018. do 26.12.2018. tema razdoblja je ISPUNJENJE.

Šteta je što je ovo razdoblje tako kratko (Jupiter je u to vrijeme vrlo brz, pa nema tako snažan utjecaj), jer bi inače bilo izvrsno kao nastavak prethodnog. Ali, i ovako, u manjoj mjeri, kraj godine će omogućiti ostvarenje mnogih planova i duhovnih težnji.

Čitajte knjige koje su napisali mistici nakon osobnih doživljaja božanskog. Čitajte ljubavnu poeziju i pokušajte u njoj pronaći simboliku božanske ljubavi.

Izvor: Blog Adrian Kezele

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info