Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

159

PUTA

SVATKO IMA SVOJU KOLIČINU VREMMENA

SVATKO IMA SVOJU KOLIČINU VREMMENA
Opusti se i znaj da ima vremena za sve. Svatko ima količinu vremena, ali važno je kako ga koristiš. Koristiš li ga potpuno, uživaš u svakom trenutku ili rasipaš vrijeme propuštajući staviti pravu stvar na pravo mjesto? Prestani biti rob vremena. Zašto ga, umjesto toga, ne napraviš svojim slugom?

Vodič za 26. rujna          Opusti se i znaj da ima vremena za sve. Svatko ima količinu vremena, ali važno je kako ga koristiš. Koristiš li ga potpuno, uživaš u svakom trenutku ili rasipaš vrijeme propuštajući staviti pravu stvar na pravo mjesto? Prestani biti rob vremena. Zašto ga, umjesto toga, ne napraviš svojim slugom? Onda vrijeme nikad neće upravljati tobom već ti njime. Prihvati da odjednom možeš činiti samo jednu stvar, učini je savršeno i onda prijeđi na drugu. nikad ne pokušavaj gledati previše unaprijed. Možeš živjeti samo jedan trenutak odjednom. Ako pokušaš i planiraš previše unaprijed, možeš se jako razočarati ne ispadne li sve onako kako si planirao. Mnoge promjene se mogu dogoditi i u svom planiranju ne možeš biti odgovoran za njih. Najbolje je živjeti u potpunosti sadašnjeg trenutka i pustiti da se budućnost brine sama za sebe.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 26.09.2018. 11:56h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kako Ob-Jasniti......

  ...."Borbu za Gledanost" u kontekstu onoga "pogrešno je izdvojiti bilo što da bi Se - Vidjelo"!?

  Kada Ronaldo i Messi ne samo da imaju privatne avione nego i sa-znanja prije "drugih" tada im treba dati i do znanja *Have an integrity about it - don't brag or compete (competition is the worst thing in the world, it is a primary support for the third cornerstone of everyday reality, the sense of self importance).*?

  Možemo li skomparirati to da "tko spasi jednog čovjeka taj je spasio čitav svijet a tko osvoji čitav svijet taj je izgubio dušu" sa onim "kada biste bili bilo što ali bilo što u potpunosti bili biste i apsolutni"?

  Šta ako naša nezasitna proždrljivost ima veze sa time da smo i živi pojedeni pa se stoga žderemo ili ako uzmemo naše Stolove,Stoljnjake i Menije a kad ono:???

  *Odveo ih je zatim opet do stola i rekao da se
  nagnu nad njim da bi im pokazao kako običan čovek
  ne može da obuhvati onoliko koliko čarobnjak može
  zato što je običan čovek tu, na tom stolu i drži se
  svega, svake stvarčice na njemu.*

  ** parametri uobičajene percepcije su nametnuti kao deo socijalizacije, ne u potpunosti
  svojevoljno već i pod prinudom. Jedno vidjenje ovih prinudnih parametara je sistem tumačenja koji čulne podatke prerađuju u smislene jedinice i ureduje odnose među Ijudima u vidu strukture tumačenja. Naša normalna percepcija unutar uredenih društvenih odnosa zahteva slepu i vernu povezanost sa svim predmetima percepcije, od kojih ni jedan ne pruža mogućnost za neposrednom percepcijom energije.**

  ***To je ona oblast koju
  je on nazivao drugom pažnjom, pažnjom naguala, ili
  pažnjom ispod stola. Tu pažnju ratnik može da dosegne
  tek kad sve zbriše sa stola. Kad se stigne do te
  pažnje, rekao je da se te dve pažnje spoje u jednu
  jedinu jedinicu, i da je ta jedinica u stvari sveukupnost
  svakog pojedinca.***

  Dakle nas je to netko zavadio da bi Vladao odnosno bi "Pusta Visoravan" bila kao "zarobljeništvo u Formi-Misli" oli smo naš Izvorni interes nadomijestili "Su-Rogatom" ili-ti "prokletim drugima"???

  Pitanje je i trebamo li Liptona ubrojiti još za ozbiljnije ako sparimo:

  “Zato što mi nasleđujemo razmenu sa tim bićima skoro kao genetsku okolnost, i to osećamo kao nešto prirodno. Kada se neko rodi, majka ga nudi kao hranu, ne shvatajući šta čini, jer je njen um takođe pod kontrolom."

  +

  "Gen i su samo molekularni nacrti koji se koriste pri izgradnji stanica, tklva i organa. Okoliš služi kao »građevinar« koji čita te genetske nacrte i radi prema njima, te koji je u konačnic i odgovoran za prirodu staničnog života. Mehanizme života ne pokreć u stanični
  geni nego »svjesnost« svake pojedine stanice o njezinom okoli­šu.

  Kao stanični biolog znao sam da ti moji uvid i imaju snažne reperkusije kako na moj vlastiti tako i na živote svih živih bića. Bio sam dokraja svjestan činjenice da je svaki čovjek sastavljen od približn o pedeset tisuća milijardi stanica. Posvetio sam svoj stručni život poboljšavanju razumijevanja pojedinačnih stanica jer sam znao, kao što znam i sada, da će uz bolje razumijevanje pojedinačne stanice doć i i bolje razumijevanje zajednice stanica od koje se sastoji svako ljudsko tijelo. Znao sam da ukoliko pojedinačnim stanicama upravlja njihova svjesnost okoliša isto vrijedi i za ljudska bića koja se sastoje od tisuć a milijardi stanica.

  Jednako kao kod pojedinačne stanice, karakter naših života ne određuju naši geni, nego naši odgovori na signale iz okoliša koji pokreću život."

  P.S:Uzimajuči u obzir ono "ne radi se o tome da vi koristite ili ne koristite vaš um nego se radi o tome da vaš um koristi vas" & "vrijeme je novac" ispada da smo mi zapravo sluge "vremena" u kojem živimo a "bankaroidi" su gospodari svijeta?!

  Orrrr:

  "UNUTRAŠNJI I SPOLJAŠNJI PROSTOR (zar nije čudesno da ste Prostrani kao Svemir)
  Vaše unutrašnje telo nije čvrsto nego prostrano. Ono nije vaše fizičko telo nego ono što daje život tom fizičkom telu. To je inteligencija koja je stvorila telo i izdržava ga, istovremeno koordinišući stotinama različitih funkcija te neverovatne složenosti, koju ljudski um može da razume samo delimično. Kada je postanete svesni, inteligencija postaje svesna sebe. To je neuhvatljivi „život" koji nijedan naučnik nije pronašao jer svest koja traga za njim jeste on.
  Fizičari su otkrili da čvrstoća materije koju opažamo jeste iluzija stvorena našim čulima. To uključuje i fizičko telo, o kome mislimo kao o obliku i shvatamo ga na taj način, ali 99,99 posto njega je zapravo prazan prostor. Toliko je veliki prostor između atoma u poređenju s njihovom veličinom, a, opet, u svakom atomu se nalazi isto toliko prostora. Fizičko telo nije ništa drugo do pogrešno opažanje onoga što ste. Na mnogo načina, to je mikrokosmička verzija spoljašnjeg prostora. Da bih vam predočio koliko je prostran prostor između nebeskih tela, razmislite o sledećem: svetlost koja putuje konstantnom brzinom od 186.000 milja (300.000 km) u sekundi putuje samo jedan sekund između Zemlje i Meseca; zracima Sunca potrebno je osam minuta da stignu do Zemlje. Svetlost s nama najbliže zvezde, Proksima Kentauri, koja se nalazi u sazvežđu najbližem nama, i koja je zapravo sunce najbliže našem Suncu, putuje 4,5 godine pre nego što dospe do Zemlje. Toliko je prostran prostor koji nas okružuje. A tu je i intergalaktički prostor, čija prostranost prevazilazi sve razumevanje. Svetlost iz nama najbliže galaksije, galaksije Andromeda, putuje 2,4 miliona godina do nas. Zar nije čudesno što je vaše telo jednako prostrano kao svemir? Dakle, vaše fizičko telo, koje je oblik, otkriva se kao krajnje bezoblično kada zakoračite malo dublje u njega. Postaje prag ka unutrašnjem prostoru. Iako unutrašnji prostor nema oblik, on je veoma živ. Taj „prazni prostor" je život u svojoj punoći, nemanifestovani Izvor iz kojeg potiču sve manifestacije. Tradicionalni naziv za taj Izvor je Bog. Misli i reči pripadaju svetu oblika, i ne mogu da iskažu bezoblično. Kada kažete: „Mogu da osetim svoje unutrašnje telo", reč je o pogrešnom opažanju, koje je proisteklo iz razmišljanja. Ono što se zaista dešava je to da svest koja se pojavljuje kao telo, svest koja sam ja, postaje svesna sebe. Kada više ne mešam ono što sam s privremenim oblikom „mene", onda se dimenzija bezgraničnog i večnog - Boga - izražava kroz „mene" i upravlja „mnome". Isto tako me oslobađa zavisnosti od oblika. Međutim, čisto intelektualna spoznaja ili verovanje da „ja
  nisam ovaj oblik" ne pomaže. Najvažnije pitanje glasi: ,,U ovom trenutku, mogu li da osetim prisustvo unutrašnjeg prostora, što zapravo znači, mogu li da osetim svoje Prisustvo, ili Prisustvo koje Jesam?" Ili, možemo prići toj istini koristeći drugačije smernice. Upitajte se: „Da li sam svestan ne samo onoga što se upravo dešava nego i Sadašnjeg trenutka kao živog vanvremenskog unutrašnjeg prostora u kom se sve dešava?" Iako se čini da ovo pitanje nema nikakve veze s unutrašnjim telom, možete se iznenaditi, jer time što postajete svesni prostora Sadašnjeg trenutka, počinjete da se osećate življim iznutra. Osećate živost unutrašnjeg tela, živost koja je urođeni deo radosti Bića. Moramo da uđemo u telo da bismo otišli izvan njega i saznali da to nismo mi. Ukoliko je to moguće, u svakodnevnom životu koristite svesnost o unutrašnjem telu kako biste stvorili prostor. Dok čekate, slušate nekoga, kada zastanete da pogledate u nebo, drvo, cvet, svog partnera ili dete, istovremeno osetite i živost unutar sebe. To znači da deo vaše pažnje ili svesti ostaje bezobličan, a ostatak je dostupan za spoljašnji svet oblika. Kada god „nastanite" svoje telo na ovaj način, ono će vam poslužiti kao sidro - da biste ostali prisutni u Sadašnjem trenutku. Sprečiće vas da se izgubite u razmišljanju, u emocijama ili spoljasnjim situacijama. Kada razmišljate, osećate, opažate i doživljavate, svest se rađa u obliku. Reinkarniše se u misao, osećaj, čulni opažaj, doživljaj. Ciklus ponovnih rođenja (budisti se nadaju da će ga se konačno osloboditi) dešava se konstantno, i samo u ovom trenutku, kroz moć Sadašnjeg trenutka, možete ga se osloboditi. Kroz čin potpunog prihvatanja oblika Sadašnjeg trenutka postižete unutrašnji sklad s prostorom, što je zapravo osnova Sadašnjeg trenutka. Putem prihvatanja postajete prostrani iznutra. Postižete sklad s prostorom umesto s oblikom: to donosi pravu perspektivu i ravnotežu u vaš život. "

  A onda imamo "Ubačaj" iz Kozmičkih dubina koji još i obožavamo pošto je i od kalibra -

  "»Letači su bitan dio svemira«, nastavi, »i valja ih prihvatiti takve kakvi stvarno jesu - grozni, nakazni. Oni su sredstva pomoću kojihnas svemir iskušava.«»Mi smo energetske sonde koje je stvorio svemir«, nastavio jekao da je zaboravio na moju prisutnost, »i zato što posjedujemo energiju koja ima svijest, mi smo sredstva pomoću kojih svemir postaje svjestan sebe.
  Letači su neumoljivi izazivači. Treba ih uzeti kao takve. Ako uspijemo u tome, svemir će nam dopustiti da nastavimo.«"

  Naravno da ono što jedemo ne mora biti i Prirodno!!

  https://www.youtube.com/watch?v=ou3NqgDyp4I

  Jerrrrr ni voda više nije Voda.... rekli bi poneki i n'zavijajuči vatreno!

 • 26.09.2018. 18:43h

  Član iridaMerlin25

  Emiliov prijedlog

SADRŽAJ UPISAO

Član bglavacMerlin11 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bglavac dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPE CVATU...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, lijep i radostan blagdan vam želim! Lp

  20.06.2019. 01:07h
 • Član vanessavanessa

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥ i ja od 4.8.2009 SRETNO pusa chatovcima:))))

  09.06.2019. 15:33h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  danas slavim 10 godina koliko sam na Magicusu :)

  09.06.2019. 13:53h
 • Član ljubicicaljubicica

  pozdrav svima znanima i neznanima:)

  09.06.2019. 13:19h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima

  09.06.2019. 09:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijpu i radosnu nedjelju vam želim. LP

  09.06.2019. 07:44h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro drago magicusi. Lijep i radostan dan vam želim. LP

  03.06.2019. 08:08h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

KAKO DAJEŠ TAKO ĆEŠ I PRIMATI NIŠTA NIJE SLUČAJNO