Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član novavizija

Upisao:

novavizija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1221

PUTA

OD 14.01.2018.

Slagalica Prisjećanja I Vječni Misterij "Skrivenog Znanja"

Slagalica Prisjećanja I Vječni Misterij
Jednom kada započne vaš vlastiti proces buđenja, proces prisjećanja na ono tko i što vi uistinu jeste, shvaćate da ste ušli u područje čuda, da ste zakoračili u najčudesniju avanturu koju možete zamisliti i da je pred vama uzbudljivo i radosno iskustvo otkrića koje nikada ne prestaje. Jednom kada počnete postavljati ona "vječna pitanja" poput, "kada završava vrijeme?", "što je vječnost?", "koliko uistinu 'traje' vječnost?", "što je život", "što je stvarnost?", "tko sam ja?" i koji je smisao svega toga, te kada se zamislite nad njima i pokušate ih dokučiti, otvaraju vam se sasvim novi vidici i počinjete dobivati uvide u "Širu sliku".Jednom kada započne vaš vlastiti proces buđenja, proces prisjećanja na ono tko i što vi uistinu jeste, shvaćate da ste ušli u područje čuda, da ste zakoračili u najčudesniju avanturu koju možete zamisliti i da je pred vama uzbudljivo i radosno iskustvo otkrića koje nikada ne prestaje. Jednom kada počnete postavljati ona "vječna pitanja" poput, "kada završava vrijeme?", "što je vječnost?", "koliko uistinu 'traje' vječnost?", "što je život", "što je stvarnost?", "tko sam ja?" i koji je smisao svega toga, te kada se zamislite nad njima i pokušate ih dokučiti, otvaraju vam se sasvim novi vidici i počinjete dobivati uvide u "Širu sliku". Tada sve doživljavate u jednom drukčijem, novom svjetlu, sve promatrate kroz prizmu divljenja i ushićenja, čiste fascinacije koja se javlja zbog suočenosti sa  iznimnom kompleksnošću i opsegom svega stvorenoga i istovremeno zapanjujuće jednostavnim razlogom za to isto stvaranje. Odjednom shvaćate da su svi događaji koji su se dogodili tijekom vašeg života, sve ono što ste naučili, sve s čime ste bili u doticaju, te područja kojima se trenutačno bavite, koja proučavate, razni misteriji i tajne koji plijene vašu pažnju, a koji naizgled djeluju nepovezano i raspršeno, zapravo komadići jedne velike životne slagalice, slagalice "prisjećanja" ili "samospoznaje". Iako su cijelo vrijeme bili razbacani unaokolo i niste iz njih mogli izvuči nikakav smisao, sada kada ste se počeli buditi, svi se oni počinju savršeno slagati i spajati, stvarajući svakim danom sve jasniju sliku i ispunjavajući vas onom iskrenom radošću i ushitom jer u pozadini nazirete i naslućujete sveti i tajnoviti nacrt prema kojemu se sve to odvija.
 
I premda još ni izdaleka nemate sve odgovore, premda je toliko toga još uvijek neshvaćeno, nerazumljivo i skriveno vašem umu i vašem egu, vaša duša zatitra prilikom svakog novog otkrića, svakog novog bljeska duboke i trenutačne 'aha,' spoznaje. I dok se vaš um napreže kako bi sve to logički shvatio i dok ga muči to što postoji toliko 'skrivenog znanja' što postoje tolike misterije, paradoksi i naizgled neobjašnjivi fenomeni, vaša duša se raduje jer shvaća prirodu igre! Neki mogu reći, gledajući iz pozicije ega i suočeni sa mnogobrojnim zavjerama, manipulacijama i očiglednom kontrolom znanja da 'razna tajna društva i sekte skrivaju znanje od nas kako bi zaustavili ili ograničili naš napredak'. Međutim, koliko god to paradoksalno zvučalo egu, možda nam oni samim tim činom 'skrivanja znanja' svjesno ili nesvjesno pomažu i potiču nas da ga otkrijemo, ali svatko za sebe, individualno. Štoviše, promotrite li naš život, cjelokupno postojanje i svijet, shvatit ćete da je on krcat misterijima i tajnama. Zapitajte se, može li to biti slučajno? Baš kada pomislite da ste shvatili nešto i da to konačno razumijete, u srži toga dolazite do nove tajne, do novog sloja tajnovitosti koji vas navodi da otkrivate još dublje. Fizičari su mislili da su riješili tajnu najmanje nedjeljive čestice otkrićem atoma, no tada su otkrili da postoje još manje čestice, i da, kada pokušate doći do najmanje, otkrivate da na suštinskoj razini ne postoji nikakva "čvrsta" i "opipljiva" čestica koju bi se moglo nazvati gradivnim elementom stvarnosti osim misli.

Možete li doista zamisliti draž svijeta i života u kojemu je sve otkriveno i ogoljeno 'do kosti' i u kojem ne preostaje više ništa što bi se moglo otkriti? Ne čini li vam se, barem kada gledate očima duše, da su toliki nebrojeni misteriji i tajne ovdje s razlogom i da je sve to tako bilo i izvorno zamišljeno? Ako se usredotočite samo na jedan pojam, pojam vječnosti, dobit ćete mnogo jasniju sliku o ovome o čemu govorim. Vječnost je koncept koji zadaje glavobolje vašem umu. Kada ju on pokuša dokučiti, dolazi do nesavladive prepreke. Vječnost podrazumijeva postojanje koje nema početka niti kraja, nešto što jednostavno JEST, oduvijek i zauvijek. Naš um ne može proniknuti kako nešto može ne imati početak niti kraj. U samoj srži našeg materijanog postojanja leži uzročnost. Uostalom, uče nas u školi da je cjelokupni svemir započeo velikim praskom i da prije njega ničega nije bilo. Ako je to točno, postavlja se pitanje, 'u čemu' se dogodila, odnosno, što je onda taj  prostor u kojem se dogodila ta praiskonska eksplozija, što ju je pokrenulo i naravno, što je bilo 'prije' te eksplozije? Shvaćate, u samoj srži pitanja o postanku svemira već se javlja misterij! Dakle, ako vječnost nema početka ni kraja, tada se moramo složiti da je u pitanju jedan prilično dug 'vremenski' period. Kada to shvatimo, tada se samo od sebe javlja još jedno pitanje - što ćemo raditi u takvom jednom 'dugom vremenskom periodu? Čime ćemo ispuniti to 'vrijeme'?

Zamislite, odvojite trenutak i pokušajte doista shvatiti taj koncept vječnosti - nema početka, nema kraja, samo čisti bitak. Vječnost nikada ne prestaje, ona je vječna. Što ćemo raditi? Prema mom osobnom shvaćanju, čini mi se da je upravo iz takvog jednog pitanja došlo do manifestacije svega što vidimo i percipiramo kao materijalni svemir. Jednota se rasprsnula na beskonačno mnogo verzija i oblika sebe i odlučila započeti kozmičku igru spoznaje same sebe kroz suodnos, kroz usporedbu, kroz relativnost i iskustveno doživjeti i spoznati što to sve ona jest i što sve može biti u svom izraženom, manifestiranom obliku. Jednom kada dođete do ove spoznaje, počinjete shvaćati da ste vi, da smo mi, namjerno zaboravili tko smo u onom apsolutnom smislu, kako bismo se kroz relativnost mogli prisjetiti, kako bismo mogli uživati u uzbudljivom, čudesnošću i divljenjem ispunjenom procesu otkrivanja ukupnosti onoga što nazivamo SVE ŠTO JEST. Zato je cijeli ovaj svemir toliko kompleksan i toliko beskonačan, toliko pun tajnovite slojevitosti i misterija i toliko dubok. Jer, kada bismo unaprijed sve znali, više ne bi bilo nepoznanica, ne bi bilo one znatiželje koja nas tjera da otkrivamo i spoznajemo, da se divimo i čudimo. Igra bi bila gotova. I što bismo onda? Započeli bismo novu igru. Sve je toliko zamršeno upravo zato jer smo se odlučili igrati i zato što na raspolaganju imamo VJEČNO vrijeme, BESKONAČNO OVDJE I SADA  koje nikada ne prestaje, koje ne može prestati a unutar kojeg se cjelokupna manifestacija, pod prividom vremena, događa, odvija i mijenja! Dolazite do zapanjujuće jednostavne spoznaje. U tom oceanu beskonačnosti, NEMA SE ŠTO DRUGO RADITI! Sve je to jedna velika igra!

Cijeli taj proces prisjećanja je doista poput velike slagalice. S racionalne točke gledišta, prilično besmislena igra, zar ne? Na kraju krajeva, već kad kupite kutiju s puzlama, vi na omotu imate prikaz gotove slike koju morate složiti, a koja vam služi kao predložak i pomaže vam u orijentaciji. No, i usprkos tome što znate kako konačna slika izgleda, vi ne odustajete od igre, nego upravo suprotno, jedva čekate da istresete sve te razbacane komadiće i počnete ih slagati, da se bacite na traženje komadića, njihovo isprobavanje i spajanje jer vam to promatranje kako se komadići uklapaju u smislenu cjelinu i bliže dovršetku predstavlja neponovljivo zadovoljstvo i daje draž cijeloj igri, dok istovremeno, samo ostvarenje konačne slike predstavlja izazov. Zato su komadići naizgled razbacani posvuda, i zato vam toliko dugo treba da biste ih sastavili i povezali u smislenu cjelinu.No, da biste doista mogli uživati i cijeniti cijelo to iskustvo, prije svega morate postati svjesni o čemu se tu zapravo radi, da vi slažete slagalicu, i da su komadići s razlogom razbacani posvuda i izmiješani. Taj trenutak se zove buđenje, to je ono o čemu sam govorio na početku, to je trenutak u kojem počinje prava draž i radost otkrića. To je trenutak u kojem vi shvaćate da ste vi sami unaprijed izmiješali i razbacali te komadiće kako biste ih kasnije mogli pronalaziti i spajati. Shvaćate da je sve savršeno i upravo onakvo kakvo treba biti. Jednostavno morate ostati zapanjeni i zadivljeni genijalnošću tog cjelokupnog plana. I što više sagledavate i promatrate sve to, u konačnosti dolazite do duboke spoznaje da je ona primarna sila koja sve to skupa drži na okupu LJUBAV. Ona izvorna ljubav koja voli sebe u procesu upoznavanja sebe, da biste na kraju spoznali da ste ta ista LJUBAV – VI SAMI. To je nešto što se ne može spoznati umom, ne može se doseći sakupljanjem znanja i razmišljanjem, ta spoznaja mora doći kroz SRCE. Ono je konačni komadić slagalice. Možete otprilike znati gdje bi koji komadić trebao doći, sve posložiti, ali smislenu, konačnu sliku možete dobiti tek kada počnete razmišljati srcem. Srce vam otvara uvide u konačnu stvarnost i prirodu onoga što uistinu jeste. Vi znate kako izgleda konačna slika, no zaboravili ste jer želite iskustveno doživjeti taj proces prisjećanja i zato jer se volite igrati, volite se zabavljati, volite mističnost, volite tajnovitost i ushit otkrića. Upravo zato treba cijeniti svaki novi komadić koji pronađete i pokušati otkriti njegovu poziciju u odnosu na druge komadiće. Upravo ću to pokušati učiniti u postovima koji slijede, a ovo je bio samo kratki kontekstualni uvod.  

novavizija.blog.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U PROSINCU...

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Kvalitet ili kvantitet...pitanje je sad?

  02.12.2023. 14:09h
 • Član bglavacbglavac

  Broj je velik ali je aktivnost mala......

  28.11.2023. 08:01h
 • Član iridairida

  12 200 članova...

  26.11.2023. 11:39h
 • Član vanessavanessa

  Hvala uz puno Božjeg blagoslova

  25.11.2023. 18:15h
 • Član vanessavanessa

  Hvala unaprijed Irido ♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥

  25.11.2023. 17:26h
 • Član iridairida

  hahaha, Edine, kasnim samo jedan dan..., ali je barem kiša prestala...

  22.11.2023. 12:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Pa...hajde da prekinemo tišinu. Dobar dan - kišan dan.

  21.11.2023. 12:51h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info