Upisao:

magdalena13

OBJAVLJENO:

Počelo je! Karneval, maskenbal… dani smijeha i zabave!

Indijanci, vatrogasci, kauboji, s tim kostimima ne možete pogriješiti, jer su to djeci omiljeni likovi za maskiranje. Svaka djevojčica želi barem jedanput biti princeza, a popularne su i vile, kraljice. Likovi iz bajki, Snjeguljica i patuljci, Pepeljuga, Crvenkapica i vuk…, takve dječje kostime možete uz malo mašte osmisliti, te izraditi i doma, jer u ormaru od stare odjeće možete pronaći gotovo sve što vam treba.

www.žena.hr

Pripremite maske!

Podizanjem karnevalske zastave Krimejski feštari označili su početak još jednog, 26. riječkoga karnevala. Otvorili su tako sezonu fašnika, uskoro će maškare stići i u vaš grad, pa ako to još niste učinili, krajnji je trenutak da odlučite u što ćete se i kako maskirati ove sezone. Treba li uopće spominjati s koliko nestrpljenja i uzbuđenja svoje kostime i ostale fašničke rekvizite očekuju najmlađi obitelji. Djeca se pogotovo raduju maškarama u vrtiću ili školi, zato što prije  pripremite maske, i uživajte u skorim karnevalskim danima zabave i veselja.  

Kupiti masku ili zaviriti u maštu 

Za one koji nemaju vremena osmišljavati i sami izrađivati masku, najbolje da sve potrebno za maškare potraže u trgovinama i šoping centrima u kojima se za djecu, primjerice, kostimi princeze, indijanke ili vatrogasca mogu pronaći po cijeni već od 40-50 kuna. Trebat će vam svakako i razni sprejevi za kosu, boje za lice, šeširi, krinke, uvijek su dobrodošle perike, koje se nude po cijeni od 30 kuna na više. Najmanje će vas koštati ako izaberete kakvu jednostavnu masku, šarenu periku klauna ili vještice, a mogu to biti i efektne naočale s velikim brkovima. Popularne su venecijanske maske, oslikane živim bojama, zlatnom, žutom, crvenom, ukrašene perjem ili čipkom, mogu se kupiti već za 80 kuna. Kupovne maske, posebice one skuplje, mogu biti vrlo atraktivne, no, one, originalne, koje su nastale vlastitom maštom, imaju posebnu vrijednost, a sigurno je i da u karnevalskom šarenilu neće proći nezapažene.

Ideje za maske

Indijanci, vatrogasci, kauboji, s tim kostimima ne možete pogriješiti, jer su to djeci omiljeni likovi za maskiranje. Svaka djevojčica želi barem jedanput biti princeza,  a popularne su i vile, kraljice. Likovi iz bajki, Snjeguljica i patuljci, Pepeljuga, Crvenkapica i vuk…, takve dječje kostime možete uz malo mašte osmisliti, te izraditi i doma, jer u ormaru od stare odjeće možete pronaći gotovo sve što vam treba.

Djeca vole biti i maskirana kao gusari, mušketiri, vitezovi, vojnici, roboti, svemirci,   mornari, ranjenici, popularni su i kostimi životinja, zeko, zebra, žirafa, medvjed. Supermen je također  nezaobilazan, pa Batman, nindže, Zoro. U vrijeme maškara, kada svatko može biti, bar nakratko, što poželi, ne zaboravite nabaviti dodatne rekvizite, kao što su šeširi, ukrasne trakice, perlice, plaštevi, krila, i sve ostalo što će kostimu dati dodatnu atraktivnost, tko zna, možda ponesete titulu najljepše maske karnevala.

(M.G.)

Foto:
burdafashion.com
familie.de


Osobne stranice svih članova kluba

KAZALIŠTE

MAGAZIN

BRZI CHAT

 • bglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Ovaj lijepi kišni dan neka vam bude radostan! Moje biljke se ovoj kišici jako vesele.Lp

 • sayan

  Zdravo svima...pitao sam pre jedno mesec dana i nisam nasao pa da pitam opet gde su osovi clanci u kojoj kategoriji?usao sam na pretrazivac kao sto ste rekli i izaslo je ''svi objavljeni osho clanci'' to je radilo na starom forumu a sada tu ima samo oshov

 • vanessa

  ♥*Lp

 • bglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Lijepu i radosnu nedjelju vam želim! Lp

 • vanessa

  ♥*♪♫ ♪♫:)))

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info