Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član nlandeka

Upisao:

nlandeka

OBJAVLJENO:

PROČITANO

785

PUTA

OD 14.01.2018.

O BOŽE, DA NISI POKUCAO NA KRIVA VRATA?

O BOŽE, DA NISI POKUCAO NA KRIVA VRATA?

Prošlo je već deset punih godina od kada je ovaj svijet napustila moja draga, jedina, voljena i nikad prežaljena sestra. Žena koja je bila najdivnije biće na ovome svijetu, majka, supruga, radnica, žena koja nikad u životu nikog nije krivo pogledala niti je ikad ikome što ružno rekla. Samo se smijala.

Uvijek i svugdje, u svim situacijama njezino lice je bilo obasjano sjajem i ukrašeno velikim, čarobnim osmijehom.

Kada je iznenada završila u bolnici sa najtežom dijagnozom svi smo bili šokirani – ja naročito.

 Ona, žena koja se udala za ljubav svog života i iz te ljubavi rodila prekrasnu dječicu, koja je bila voljena, omiljena, draga, i koja ništa u životu nije željela osim da njezina obitelj ima mir i radost za kojom svi težimo, ona je bila osuđena na smrt. Stajala sam pokraj njezinog bolničkog kreveta, držeći ju za ruku, moleći Boga da se ipak predomisli i da ju još malo ostavi na ovome svijetu, među nama, među svima koji smo  je beskrajno voljeli i koje je voljela, moleći Boga da uzme mene umjesto nje. Mene, koja nisam imala tu ljubav koju je ona imala, koja je prošla puno toga ružnog u životu boreći se da preživi, koja i nisam bila toliko nevina i dobra kao ona jer sam uvijek tražila nešto drugačije u životu od onog što sam imala.

Bila sam duboko nesretna i tužna zbog nekih neostvarenih snova i sanja, i silno sam željela da ona živi.

Uvijek sam se pitala; „Zašto? Zašto baš ona koja je toliko neizmjerno sretna,  koja je živjela život bez šokova, bez stresova, bez napetosti, bez sudova, bez dokazivanja i bez silnih suludih borbi, koja je živjela običnim normalnim životom kakav svatko može samo sanjati?“

 Ona je bila sve ono što sam ja željela biti, a nisam mogla, jer mi je život namijenio jednu sasvim drugu ulogu. Bila sam vrijedna, hrabra, pametna, čvrsta, odlučna, ali daleko od savršenosti kakvu ju ona imala.

Jele smo iz istog tanjura, spavale u jednom krevetu, nakon što bi ona prerasla ja sam nosila njezinu garderobu, učila sam u školi iz njezinih knjiga koje je ona prethodno već prelistala, uvijek smo bile skupa i nerazdvojne. Uvijek sam se pitala, da nije možda Bog pogriješio kada je nju odabrao, a ja sam bila tako blizu, možda je ipak trebao odabrati mene.

Ona je otišla, a ja sam nastavila svoja traganja. U godinama poslije tražila sam uvijek ono što nemam i silan trud sam upotrijebila da to nešto i nađem, tj ostvarim. U tom traženju ponekad sam izgubila i samu sebe lutajući u pustoši i grmlju, nekim tamo opustjelim i zaraštenim stazama, često od trnja ne videći put ispred sebe. Moji dragi su strpljivo čekali da moje traženje prestane, da moje borbe završe,  i da se ja smirim.

Sada, godinama nakon toga, moja draga šogorica, susjeda koja živi prva vrata do mojih, teško je oboljela. Imale smo sličan život. Obje smo živjele same s djecom, dok su nam supružnici živjeli i radili vani, s razlikom što je  ona bila domaćica a ja svestrana poduzetnica. Ona je plela čarape, heklala stolnjake, obradjivala vrt, dočekivala i svoju i moju djecu koja su se vraćala iz škole, često je i mene znala dočekati kad bih došla s posla  sa vrućom pitom, kavom.  

Ona je meni ponekad znala zavidjeti na mojoj samostalnosti i financijskoj neovisnosti a ja sam zavidjela njoj na njenom miru koji je imala. Ona je uvijek bila savršena majka, žena koja u svakom trenutku stoji na raspolaganju svakom od svoje troje djece  za koje živi.

I ja sam bila, ali u tom majčinstvu nisam zaboravila i na sebe, i često puta sam i sebi znala udovoljiti. Ona to nikad nije činila, samo je živjela za druge, nikad za sebe. U svim godinama svog života nikad nije pomislila ni u jednom trenutku kako i njoj treba netko udovoljiti, uvijek je ona bila ta koja je ugadjala svima oko sebe.

Suprugu je prala noge kad bi došao kući s posla, što ja nisam nikad činila. Ona nikad nije riječ protuslovila, dok sam se ja često znala suprotstaviti svom ako sam smatrala da sam u pravu a što se prilično puno puta znalo dogoditi. Znala sam si često i kupiti razne sitnice kojima sam sebi ugađala, putovati, priuštiti si automobile, motore, odjeću, ručkove i zabave, ona sve to nije željela za sebe, samo za svoju djecu. Ona je bila samozatajna, tiha, požrtvovna, uvijek s krunicom u ruci, i molitvnom na usnama. Biblija je uvijek bila njezina najdraža literatura. Žena za uzor, rekli bi naši stari, jer ona je svoju ulogu žene i majke prihvatila u potpunosti nikad ne poželjevši da bude bilo što drugo osim toga, žena i majka.

Prošle godine, upravo u ovo vrijeme, na Pepelnicu, završila je u bolnici sa najtežom dijagnozom koja se može dogoditi, leukemija, prilično agresivna i teško izlječiv.  Prošla je teške i bolne terapije, presađivanje koštane srži, puno patnje, a sve bez jauka. Nije htjela biti na teret svojim dragima, svima nama koji smo bili oko nje. Jedino što je željela i voljela u rijetkim danima kada je bila kod kuće je bilo društvo. Voljela je razgovor i druženje i to smo joj s radošću priuštili. Svaki trenutak koji smo imali smo proveli s njom,  radujući se tim malim stvarima kojima se i ona raduje.

 Baš kao i moja sestra, ni jednom nije zajaukala u toj svojoj teškoj bolesti niti se požalila na sudbinu koju je doživjela. Rekla je; „Tako mora biti! Zna Bog zašto, samo su njemu poznati svi njegovi planovi i razlozi. Ako je dao da moram sve to podnijeti, dat će mi i snage sve izdržati. Bit će dobro!“

Čudesna je ta njena snaga kojom sve to živi. Nikad ni riječi prigovora, niti u situacijama kada nije dala glasa od sebe u kući, da se netko zbog nje ne bi zabrinuo,  jer uvijek su svi drugi bili ti koji nešto trebaju, koji su bili važniji, potrebitiji. Čudesna je njena vjera koju u sebi ima i koja joj ne da, ni sada, da se požali na bilo što.

Danas doktori ne znaju kojim putem će krenuti rasplet njezine bolesti. Na aparatima je, prilično je neizvjestan ishod, svi se molimo za to da ostane među nama, molimo se već danima da njezina hrabrost i snaga budu nagrađeni, da njezina dobrota i strpljivost iskazana kroz život bude nagrađena.

A ja se pitam;“ Bože, da nisi zakucao na kriva vrata?“

 Ona je ta koja je uvijek strpljivo sve činila, uvijek sve s vjerom prihvaćala, uvijek sve činila s ljubavlju za svoje bližnje, koja je bezglasno trpjela cijeli život sve što joj je određeno.

Ja sam ta koja je uvijek težila za promjenama. Iako nikad nikom nisam učinila zlo, niti kome zavidila, nisam bila tako požrtvovna ni tako dobra kao ona. Često sam  u svojim brojnim bitkama možda nenamjerno nekog povrijedila, možda i uvrijedila, ali sam se uvijek borila s ciljem da uspijem u svojim nekim višim ciljevima.

Njezin cilj je bio samo jedan. Da bude savršena majka i savršena supruga. I  to je i bila.

Ona voli život, želi živjeti, molim te ispuni joj njezinu želju i daj joj snage da se izbori sa najtežim zadatkom koji je pred njom.

Neka pobijedi jedinu bitku u kojoj mora sudjelovati kao borac.

Možda si ipak treba pokucati na moja vrata, ja sam navikla na bitke, ona samo na služenje!

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 13.03.2011. 17:15h

  Član fandaMerlin2 Upravo molim da Božanska prisutnost u njoj poteče kao zdravlje , da Božanska Svjetlost u njenom umu pokrene ozdravljenje
 • 13.03.2011. 17:22h

  Član nlandekaMerlin4 Da, Fanda, i ja sam to danas rekla, uz molitvu koju svaki dan ponavljam, samo Božanska Svjetlost u njenom umu može pokrenuti ozdravljenje, hvala ti na molitvi! Nek dragi Bog prihvati našu molitvu! Amen!
 • 13.03.2011. 18:06h

  Član emilioMerlin2

  Naše

  Sorry,bat-ali...šta bi to bilo naše što ne proizlazi iz mojeg? Ne postoje kriva vrata nego samo onaj ko krivo kuca! Pratim razvoj Magicusa i čak ga napuhavam no niko se još nije našao da bi odstupio. Samo je jedan izmako na vrijeme.Koltai! Dali je sam shvatio ili su ga upozorili neznam ali i dalje ostaje opcija:čime probiti Iridij? Sezamom?
 • 13.03.2011. 18:36h

  Član nlandekaMerlin4

  Hvala Emilio na komentaru

  ali naziv ovog teksta je usmjeren na sasvim nešto drugo, ne na Magicus. Iako ne vidim zbog čega bih odstupila. Mogu na neko vrijeme umanjiti broj svojih članaka ili pjesama ili prorijediti svoje prisustvo zbog nekih drugih obaveza, mogu se i ne slagati sa nekim situacijama ili komentarima, no ne vidim razloga zašto bih ja ili bilo tko drugi odstupio. Svi smo ovdje radi medjusobne izmjene svojih razmišljanja. Ono što mi se sviđa pročitam, što mi se ne sviđa preskočim, ono što znam komentirati komentiram, što mi je teško za razumjeti preskočim, i tako život ide dalje. NIsam najpametnija na svijetu i ne moram sve znati. Imam svoje izgradjene stavove koji su takvi kakvi jesu, otvorena sam i iskreno i o svemu otvoreno pišem, nekome se to sviđa, nekom se ne sviđa, ali tako je i u svemu drugom u životu. Niti se svakom sviđa jednaka muzika, niti opere, kazališni komadi, knjige, znanstveni časopisi, filmovi, pa ni ljudi.... dakle svi mi imao mogućnost izbora..... a ovdje je izbor velik.... :-))))))
 • 13.03.2011. 18:42h

  Član shadowofsoulMerlin10 draga Nado :) baš tako i ja mislim :) hvala ti na ovom komentaru što si ga napisala...
 • 13.03.2011. 18:51h

  Član elycaMerlin4 daj joj hrabrosti!
 • 13.03.2011. 19:10h

  Član emilioMerlin2 Bojim se da ne shvačate...do nivoa tržnice i kvit!! Ali mora biti totalni brisanjac ili napajate zna se koga... Zna se da Šeks-Pir može odnijeti Pirovu pobijedu promovirajuči Pir a zapravo se na piru želi proglasiti pobjednikom. Pirova pobijeda je sjebana situacija i to pripisujem svima onima koji su JoJ pogodovali! Dali znamo o čemu govorimo....kako bi rekao Toll:kada nekome/nečemu pripišemo ime onda mislite da znate što/tko je to? Činjenica je da neznate i neznanje če vam dočin glave? Jer ste vi to tražili? A JE TO?
 • 13.03.2011. 19:22h

  Član sretan_trenutakMerlin1 Victor Hugo ?Sunce na zalasku; veče što ga sledi Zamračuje vidik; u polju na steni, Okrenut na zapad i zamišljen, sedi Jedan starac kom su sati odbrojani. Ko mladić, on beše pastir u planini, S pesmom i slobodom jedino na umu, Srećan, dok su gore bledele u tmini, Zvukom svoje frule punio je šumu. Duše pune prošlog, star i bogat, sada, Kao glava brojne porodice, deda, Dok mu se vraćaju u dolinu stada, Već dalek od sveta u nebesa gleda. Dan što ide kraju lep je kao zora. Nad maštanjem starca ćuti plavet blaga Dok se ispred njega širi beskraj mora Ko nada pravednoga ispred grobnog praga. O svečani času! vetar i talasi Ćutahu; padaše spokoj na vrhunce. Starac je gledao sunce što se gasi; Umirućeg starca gledalo je sunce.?
 • 13.03.2011. 19:32h

  Član nlandekaMerlin4 ShadowOfSoul - :-))))) Dijana, hvala ti na ovoj prelijepoj pjesmi. Sjećam se ne tako davno kad si ti proživljavala sličnu situaciju i znam da znaš kolika je bol kad gledaš svog bližnjeg kako pati. Iskreno se nadam i vjerujem da će naša ljubav pomoći da prebrodi ovaj najteži period u njezinoj bolesti. Ova noć je presudna, nadam se da će naša ljubav i molitva biti dovoljno jaka! Pusa!
 • 13.03.2011. 19:33h

  Član nlandekaMerlin4 Elyca - molim se za to, da je dovoljno čvrsta, kako god teško bilo da se izbori za život!
 • 13.03.2011. 19:37h

  Član nlandekaMerlin4 Emilio: neznanje je najveće bogatstvo ponekad!
 • 13.03.2011. 19:40h

  Član sretan_trenutakMerlin1 da draga Nado prošla sam to....stajala sam na vratima smrti.........bojala sam se i on se bojao...ali Božanska svjetlost je osvijetlila putanju jer broj njegovih ovozemaljskih koraka tada još nije bio odbrojan.......:-)))
 • 14.03.2011. 20:01h

  Član nlandekaMerlin4 Na žalost, duša ove savršene žene i majke jučer navečer se preselila na nebo. Neka je čuvaju Anđeli!
 • 14.03.2011. 20:08h

  Član sretan_trenutakMerlin1 draga Nado primi moje iskreno saućešće u tvojoj boli.........seoba duša.......put zvjezdanim stazama će sigurno pratiti Anđeli........:-)))
 • 14.03.2011. 20:34h

  Član magicusMerlin27 Nado, primi sućut cijele naše redakcije, njezinoj duši mir i spokoj u Svjetlosti+++
 • 14.03.2011. 20:38h

  Član iridaMerlin35 Sućut tebi i cijeloj ožalošćenoj obitelji, neka njezina duša nađe mir i odmor u naručju Stvoritelja+++
 • 14.03.2011. 22:46h

  Član bibyMerlin3 *
 • 14.03.2011. 22:54h

  Član elycaMerlin4 žao mi je Nado.... suosječam s tobom u svakom trenutku ... i nemoj si prebacivat ...ona je bila savršena žena i savršena majka sa savršenom šogoricom .... točno znam što misliš...i kako se osijećaš ...i zašto ... ...žao mi je...isplači se... jer znaš... imaš ispred sebe veliku obvezu...da dočekaš njenu djecu kad im to bude potrebno ajme... bez teksta sam :-( *
 • 14.03.2011. 23:48h

  Član nlandekaMerlin4 Hvala svima na riječima suosjećanja. Točno, je imam ispred sebe obavezu da uzvratim njezinoj djeci onu ljubav koju je ona svima dijelila. I trudim se zaista, da to činim kako treba, i sa puno ljubavi, a za ljubav ne treba trud ona se jednostavno daje, ali teško je vidjeti njenu kćerku koja je cijeli život imala majku za oslonac, uvijek i u svakom trenutku, kako sinoć, za vrijeme molitve drži u rukama njenu sliku, miluje ju, i cijelo vrijeme ponavlja; \"Bože, kako je lijepa, kako je samo lijepa....! Prediriljivo, pretužno, i kamen bi proplakao, jer iako se radi o velikoj djeci, njima je njihova majka bila više od cijelog SVemira......
 • 14.03.2011. 23:53h

  Član nlandekaMerlin4 Prije točno mjesec dana pokopala sam svog oca. Čovjeka za kojeg sam pisala da nije znao biti otac. Na pogrebu sam razmišljala o cijelom njegovom životu i konačno shvatila...... on je samo cijeli život tražio ljubav.... kako ju nije imao nije znao ni dijeliti..... Nije on kriv za to... jednostavno nije dobio ono što je cijeli život tražio..... Neki ljudi znaju dati unaprijed... to je bila moja šogorica koja je davala sa kreditom, bezrezervno i bez zadrške, dok neki drugi najprije traže da dobiju da bi uzvratili. Nitko nije jednak, a svi smo samo ljudi i oni savršeni, i oni manje savršeni..... Znam da je moja šogorica na nebu sa anđelima. Sinoć, oko pola deset, sjedila sam u dnevnom boravku i u jednom trenutku sam začula zvukove poput avionskih sirena pomiješanih sa trubama. Nisam shvaćala kakav je to zvuk, i namjerno sam glasno opisala što mi se događa kako bi i ostali ukućani znali. Deset minuta nakon toga dobili smo vijest da je u to vrijeme moja šogorica umrla. Kao i svi moji voljeni prije toga, tako i ona nije napustila ovaj svijet a da se nije pozdravila sa mnom, ostavljajući mi u zadatak upravo to što je Elyca rekla, da preuzmem zadaću i budem oslonac i mojoj i njenoj djeci kad god to bude potrebno. I tako će biti!
 • 15.03.2011. 00:01h

  Član kajaMerlin5 Draga Nado, snažni topli zagrljaj.
 • 15.03.2011. 14:24h

  Član mkrmarMerlin5 Draga Nada moja sućut tebi i ožalošćenoj obitelji.*
 • 15.03.2011. 15:48h

  Član nlandekaMerlin4 Kajo draga - ljubim te! Mirjana hvala na sućuti! Pusa! P.S. Knjiga je do petka u mojim rukama..... malo sam zapela zbog svojih bolesnika koje sam njegovala ali evo hvala Bogu, završila sam. I kao što sam obećala, posvećena Karlu i mojoj šogorici! Našim andjelima!
 • 21.03.2011. 13:58h

  Član helanaMerlin2 Draga Nado primi moje iskreno saućešće, sve ovo si divno opisala, za spomen...
 • 25.03.2011. 21:09h

  Član nlandekaMerlin4 Hvala Helana, da na spomen! Nek joj je laka zemlja u kojoj počiva njeno tijelo, a njen duh neka bude sa našim Anđelima! U to vjerujem!

SADRŽAJ UPISAO

Član nlandekaMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana nlandeka dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  :))))))))).....

  27.09.2021. 21:04h
 • Član DeVeTDeVeT

  kažeš li DAAAAA.....

  27.09.2021. 21:03h
 • Član DeVeTDeVeT

  na svome tilu nosit cu ja....

  27.09.2021. 21:03h
 • Član DeVeTDeVeT

  kupio sam košulju bilu....

  27.09.2021. 21:03h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Hahaha...

  22.09.2021. 00:24h
 • Član DeVeTDeVeT

  kiša kiši pada mi po piši, padaj kišo narast će mi pišo....

  21.09.2021. 13:02h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Kiša kiši -skini masku i slobodno diši.

  20.09.2021. 21:20h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info