Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

76254

PUTA

Gledanje u grah

Gledanje u grah
Sorry Dolores, ali našla sam na internetu puno kompletniji članak o bacanju graha, pa ga prenosim u cijelosti.

Ja bih o ovoj metodi trebala nešto znati, obzirom na zemljopisno porijeklo, ali ne znam. Po toj logici bi svi koji jedu grah su već odavno mogli naučiti gledatit u grah, ali ipak, samo još rijetki znaju tu prastaru vještinu proricanja, a ostali uglavnom mogu prije jela reći:"Ja gledam u grah, on gleda u mene", drugim riječima, nemaju pojma o toj vještini. Kod nas je o gledanju u grah pisala Dolores Rodin...

Pročitajte: GLEDANJE U GRAH - GATANJE

Pročitajte: Cigansko gatanje u grah

Sorry Dolores, ali našla sam na internetu puno kompletniji članak o bacanju graha, pa ga prenosim u cijelosti. Iz ovog članka ljudi mogu doista i naučiti gledanje u grah, ako ih to zanima.

Gledanje u pasulj

Gledanje u pasulj - kako se gleda u pasulj.

U našim krajevima dosta je rasprostranjeno proricanje budućnosti - bacanjem pasulja.

Za tu metodu potrebni, su vam 42 zrna pasulja, malo prostora i malo slobodnog vremena.

Kao i u slučaju I chinga, ni u slučaju bacanja pasulja nije sasvim jasno zašto se uzima više jedno zrno kada se bacanje izvodi isključivo sa - četrdest i jedim zrnom. Ono četrdeset i drugo zrno uvek učestvuju u mešanju, ali se izdvaja pre bacanja. Njegovo učešće obavljeno je tajnom. Svih 42 zrna stavljaju se u desnu šaku, koja se zatim drži na ustima, kao da želite u nju da dunete. Za to vreme intenzivno mislite na određenu želju, problem ili situaciju čiji ishod želite da odgonetnete.

Potom pasulj spuštate na sto ili na neku ravnu ploču i nasumice ga delite na - tri gomilice - prvo krajnju desnu, pa srednju, a ono što vam ostane predstavlja treću gomilicu.

Mnogostruka značenja

Kada ste to učinili, desnu gomilu rasčinite na po četiri zrna. Ako vam neko zrno ostane viška, stavite ga dvadesetak centrimetara ispred. Ako, pak, ne ostane, onda ćete ispred staviti četiri zrna. To isto ponovite s srednjom i krajnje levom gomilom. Tako ćete, zdesna nalevo, formirati tri gomilice, koje nisu brojnije od četiri zrna. Ponovo ćete potom ostatak pasulja pomešati, pa ponovo nasumice podelite na tri gomile i istim redom ponovo podeliti na četiri zrna, a što vam ostane formirati drugi vodoravni red. Tako još jednom: što ostane pasulja, pomešati u jednu gomilu, pa podeliti na tri, a onda te tri, zdesna na levo, deliti na po četiri zrna. Što ostane formirati treći horizontalni (vodoravno) red. Četvrti horizontalni red sačinjavaju uvek - četiri kućice sa po četiri zrna.

Postoji veliki broj kombinacija, a svaka kombinacija bačenog pasulja ima svoje značenje. Potrebno je da znate osnove na koji način se koja kobminacija objašnjava: svaka kućica po horizontali i vertikali, zavisno od međusobnih odnosa, ima svoje značenje. Takođe i dijagonale imaju proročka objašnjenja.

Tako desna vertikala objašnjava - budućnost muške strane,

- srednja vertikala predskazuje situacije i dogadaje vezane za kuću, imanje, posed, finansije, a leva vertikala
- odnosi se na budućnost ženske strane.

Postoji nekoliko kombinacija kada se ne preporučuje više bacanja pasulja- zbog toga što predskazuje izuzetno srećnu budućnost ili zato što kombinacija u sebi nosi krajnje loše slutnje. U ovom drugom slučaju, pasulj koji ste bacili treba izneti iz doma, a prema tradicionalnim verovajima najbolje ga je baciti u reku.

Naravno, da iz ovog kratkog poglavlja nećete uspeti naučiti sve finese koje nudi bacanje pasulja. Zbog toga će biti najbolje da se o svemu detaljnije podučite od nekog ko je ovu veštinu u potpunosti savladao. No, za one koji se ne vole upuštati u složene kobinacije evo načina kako u svakoj prilici i na svako pitanje mogu dobiti konkretan odgovor. Pitanje mora biti što više pojedostavljeno. Na primer: Hoće li se u mene zaljubiti (taj i taj ili ta i ta)?

Konkretna objašnjenja

Dok intenzivno mislite na postavljeno pitanje, gomilicu od 41 zrna pasulja, podelite na dve gomile, zatim desnu gomilu podelite na manje gomile od po pet zrna. Ako se iz prve izdvoji, na primer, četiri puta po pet zrna plus jedno, u drugoj ostaje četiri puta po pet zrna. Odgovor: želja će vam se ispuniti! Nepovoljno je kada posle deljenja na kućice od po pet zrna u prvom redu ostane dva, tri ili četiri zrna.To je znak da vam se želja neće ispuniti.

A sada ćemo vas upoznati sa nekoliko šema tj. konkretnih kobinacija i kako se one objašnjavaju.

Veština bacanja pasulja

Naravno, i svaki red ponaosob ima neko značenje. Ako u prvom odozgo horizonatlnom redu imamo raspored kućica tri zrna, zatim dva, pa ponovo tri, ta kombinacija najavljuje uspešan sastanka (ljubavni, poslovni porodici...). Ako je raspored drugačiji, na primer, četiri, tri, pa još jednom tri, naravno, gledajući zdesna nalevo to predskazuje materijalni dobitak po muškoj liniji, blagostanje i sreću u kući. Ako je dijagonala sastavljena od tri kućice od po tri zrna, to je takođe najava finansijske dobiti, ali je ona u vezi sa radom, a ne u vezi sa nasledstvom.Svakako, brojne su i drugačije kobinacije i svaka ima zasebno objašnjenje. Da biste ih sve upoznali moraćete, ipak, o njima razgovarati sa ljudima koji su u potpunosti savladali veštinu bacanja pasulja. U ovom kratkom tekstu ponudili smo vam samo osnove da biste znali na kakvom principu počiva ovaj u narodu dosta popularan metod proricanja sudbine i budućnosti.

Gledanje u pasulj: Šema 1 - LjUBAVNI SASTANAK:

Kažu da ovakvu kobinaciju priželjkuju svi mladi koji čeznu za nekim i potajno se nadaju da ce im ljubav biti uvraćena.

Ovo je sjajna kobinacija i ne treba je ponavljati.

Gledanje u pasulj: Šema 2 PERIOD SREĆE:

Pred vama je period pun sreće, zadovoljstva, zdravlja i materijalnog blagostanja.

Vaše želje će se ostvariti na najbolji način.

Savet: ne bacajte za duže vreme pasulj!

Gledanje u pasulj: Šema 3 IZUZETAN PERIOD

Većina onih koji poznaju tajne bacanja pasulja smatraju da je izuzetno povljna svaka kombinacija koja u sebi sadrži tri, pet ili sedam kućica od po tri ili četiri zrna pasulja.

To je slučaj i sa ovom kombinacijom, koja predskazuje povoljan, čak izuzetan period u svemu što nas interesuje. Kombinacija je čak dvostruko dobra, jer ima pet puta po tri i pet puta po četiri zrna, a takav raspored donosi obilje sreće, zadovoljstva i materijalnog blagostanja.

Gledanje u pasulj: Šema 4 VENČANJE, VESELJE, SREĆA

Ovu kombinaciju mnogi smatraju najidelanijom kombinacijom u bacanju pasulja.

Ona obećava brzo venčanje, brzu sreću, punu kucu, blagostanje i idealan period.

Ovo je jedna od onih retkih kombinacija što u četvrtom horizonatalnom redu imaju samo tri, a ne četiri kućice.

Gledanje u pasulj: jedan od načina

Ovo je jedna od vrsta gledanja u pasulj, iako ima više vrsta sve su one slične.Onako kako se neko nauči da gleda u pasulj taj mu način ide od ruke i uspeva dobro gledati u pasulj. Praksa gledanja u pasulj u Bosni je vrlo stara i ovakav način proricanja doneli su Turci. Reč fal ili slutnja arapska je reč uz koju se nadovezuje i fal ačmak - gatanje. Po narodnoj predaji u pasulj je falala i sama hazreti Fatima i to vrlo uspešno. Međutim, jednog dana iznenada je u kuću banuo Muhamed, baš u trenutku dok je ona razgrnula pasulj jednoj svojoj prijateljici. U strahu i panici uspela je polovinu pasulja skriti pod skut haljine dok je ostalo ostalo pa se stoga kaže da je svako gledanje "pola istina a pola laž". To potvrđuju i tadašnje Muhamedove reči ćerki na viđeni prizor "Nekad ti bilo, nekad ti i ne bilo!". Osobe koje gledaju u pasulj u narodu se nazivaju faladžije i faladžince (falci kadin) i među njima je oduvek bilo onih koja je moć predviđanja budućih događaja bila fascinantna.

Samao "bacanje pasulj" vrši se uz pomoć 41 belog zrna i po mogućnosti na nekoj crvenoj krpi. Pre nego što ga nameni na osobu kojoj će falati, faladžinca da pasulj da ova osoba promeša rukom "za Suncem" dodajući nešto novca "jer ne valja na prazno gledati!". Onda hrpu od 41 zrna preuzima faladžinca i namenjuje je u sebi, na ime osobe pozivajući se na moć hazreti Fatime. Potom pasulj razdeli na tri manje hrpe i od svake oduzima po četiri zrna. Od ostatka počinje redati pasulj ispred sebe u tri linije ili reda:

1 2 3

4 5 6

7 8 9

Prvi red (1, 2, 3) naziva se Površina ali i Odžak što znači da je samo u njemu dozvoljeno pomeranje zrna. Drugi red se naziva Sredina ili Ognjište a treći Prag. Leva strana kombinacije to jest 1, 4, 7 naziva se žensko a desna 3, 6, 9 muško dok je red 2, 5, 8, simbol kuće.

Pasulj se baca tri puta - prvo bacanje je za prošlost, drugo za sadašnjost a treće za budućnost. Za iskusnu faladžincu prvo bacanje predstavlja detinjstvo, drugo sredinu života dok ono treće, koje se naziva najvažnijim i "sudbinskim" predstavlja kasnija razdoblja nečijeg života. Poput ovog, pasulj se baca za tri tipa osoba: devojka, žena, udovica ili momak, oženjen ili udovac. Na primer, udatoj ili oženjenoj osobi ukoliko izađe fal-kuran (ili Fatimin fal) on predstavlja rođenje deteta dok je drugim dvema kategorijama znak mogućnosti braka.

Posebno srećna i posebno nesrećna kombinacija jeste od 9 i 8 četvorki pošto se prva kombinacija u Cazinskoj krajini naziva tkz. Hadžirli hatma (sve najbolje) dok se osam četvorki tretira kao Crni kaher to jest veći problemi pa čak i smrt. Naročito je loše prati li osam četvorki i kombinacija 444 koja ukazuje na ozbiljne finansijske probleme ili nemogućnost održavanja neke veze ili braka.

Ima više varijanti gledanja u pasulj a ova je najlakša - prema njoj jedno zrno znači glas, dva zrna su stope (odlasci i dolasci), tri zrna su loše, poput ljutnje, svađe, problema, dok su 4 zrna uvek dobar simbol - dobitak, sreća, radost. Tako, izađe li u nekom redu zbir 2 1 2 predviđaju se muške i ženske stope na glas to jest razgovor što upućuje na ljubavni sastanak i slično. I tako ko nauči može uvek znati šta će preduzeti ako je nešto veoma važno.

Gledanje u pasulj - još jedna varijanta

Za ovo gatanje mogu se uzeti zrna kukuruza, sočiva, ječma, boba ili pasulja - koji se najčešće i upotrebljava u ovu svrhu. Otuda, postoji kod nas uzrečica Nisam gledao u pasulj ili Da ti gledam u pasulj ili Da ti gledam u bob. Njegoš o tome kaže u Gorskom vjencu.

Šta bajete kao bajalice ali babe kad u bob vračaju?

Suština gledanja u pasulj sastoji se u tome što zainteresovana osoba u svojim mislima postavi zrnevlju pitanje: o zdravlju, sreći, ljubavi, putu, poslovima, neverstvu, braku ili šta već koga tišti, a gatara baca zrnevlje i prema njihovom rasporedu pokušava da odgovori na postavljena pitanja.Da li će odgovor zrnevlja biti povoljan ili ne, zavisi od broja i rasporeda zrna po gomilama.

Ovo bacanje zrna često je propraćeno bajanjem od strane gatare; tako je ,,gledanje u pasulj’’ više vračanje nego gatanje, pa ćemo ga opisati samo u najkraćim crtama.

Uzme se 41 zrno pasulja, dobro se promešaju i podele na tri približno jednake gomilice.

Od svake gomilice odbrojava se po 4 zrna, sve dok se ne dobije ostatak od 1, 2, 3 ili 4 zrna u svakoj gomilici. Ti ostaci ređaju se s’ leva na desno u prvi red, posmatrajući iz položaja gatare.

Ostala zrna se skupe, promešaju i ponovo podele u tri gomilice, iz kojih se ponovo na isti način odbrojavaju po 4 zrna a ostatak, kao i u prethodnom slučaju, ređa se u drugi red.

Na isti način se postupi još jednom tako da se dobiju tri reda po tri gomilice zrnevlja.

Prvi red zrna zove se čelo, drugi sredina a treći ili donji red zove se prag. Gomilice na levoj strani zovu se levi ili ženski red a na desnoj desni ili muški red, sve posmatrajući iz položaja gatare. Gomilica u sredini zove se srce.

Ovako poređanih devet gomilica daju odogovor samo na jedno pitanje a za svako pitanje vrši se novo bacanje odnosno ređanje.

Primer ređanja zrna

Dobri znaci kod gledanja u pasulj

Kada na čelo dođu u tri gomilice ukupno devet zrna bez obzira koliko je u kojoj.
Kada u gomilu srca - srednja gomila u srednjem redu, dođu 2 zrna a sa druge strane po 3.
Kada na pragu u srednjoj gomili padnu 3 zrna a sa strane po 1.
Kada u svakoj od 9 gomilica dođu po 3 ili 4 zrna, onda je to izvanredan znak.

Povoljni znaci

Nepovoljni znaci kod gledanja u pasulj

Ako u svakoj gomilici padne po 1 ili 2 zrna.
Ako u čelnom ili drugom redu dođu ukupno 6 ili manje zrna.
Ako na pragu dođu 4 ili 3 zrna.
Ako u srcu dođe 1, 3 ili 4 zrna.

Nepovoljni znaci

Izvor:astrodream.rs

opusteno.rs

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U LIPNJU...

LIPANJ..

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ko lovi - uloviće, a ko hvata - uhvatiće.

  25.05.2023. 15:10h
 • Član iridairida

  u nevrijeme legnem, u nevrijeme se dignem i dok uhvatim ritam dana, ode dan...kako da uhvatim još i redovnu komunikaciju ovdje...:)))

  25.05.2023. 14:48h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, danas je Jupiterov dan, dan koji donosi sreću u svemu što radite ali zapamtite dobro se dvostruko vraća . Lp

  25.05.2023. 08:52h
 • Član bglavacbglavac

  Ovo sam bila postavila malo provokativno kako bi potaknula magicuse na komunikaciju ali nitko nije očito shavatio, ali ti si to odmah skužio. Hvala ti na razmjeni mišljenja. Lp

  24.05.2023. 15:03h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bitno je da se čovjek može osloniti na drage ljude, komšije. Ne kažu bez veze:"Ljubi djecu žene svoje, možda je neko od njih i ...tvoje".

  24.05.2023. 12:16h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Hahahaha......."planirajte prinovu u obitelji, a ako vam je teško zatražite pomoć od dragih ljudi."...hahahahaha.....

  24.05.2023. 12:14h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, ponedeljak je mjesečev dan . Bavite se cvijećem i bilkama. Slušajte muziku, posjetite starije i nemoćne, rješavajte emocionalna pitanja, planirajte prinovu u obitelji, a ako vam je teško zatražite pomoć od dragih ljudi. Lp

  22.05.2023. 08:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info