Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2296

PUTA

OD 14.01.2018.

ALTERNATIVA POD KIŠOBRANOM WELLNESSA ili LOVA VRTI, GDJE BURGIJA NEĆE

ALTERNATIVA POD KIŠOBRANOM WELLNESSA ili LOVA VRTI, GDJE BURGIJA NEĆE
CIJENE WELLNESS PONUDE U NAŠIM TOPLICAMA I HOTELIMA su vrlo različite, a meni nije bila namjera reklamirati welness (osim ako me to zamole), a niti ih prozivati za poduzetnost i poslovnost koja je hvalevrijedna.Samo raskrinkavam dvostruka mjerila u društvu i nastojim demistificirati neke stvari, što je i svrha ovog portala....

LOVA VRTI, GDJE BURGIJA NEĆE

ZEPTEROVA BIOTRON LAMPA SE PRODAVALA U RUČNOJ PRODAJI; NA PREZENTACIJAMA PO KUĆAMA I BILA ALTERNATIVNO POMAGALO ZA POMOĆ KOD RAZNOVRSNIH TEGOBA, SVE DOK JE AMBULANTE NISU POČELE UVODITI U SVOJU PRAKSU.

U OVOM ČLANKU POKUŠAVAM UKAZATI NA DRUŠTVENU HIPOKRIZIJU PREMA ALTERNATIVI KOJA SE PROKAZUJE (ČAK I PROGANJA) SVE DOK JE KRUPNI KAPITAL NE DODIRNE SVOJIM ČAROBNIM ŠTAPIĆEM, TADA POSTAJE OPĆEPRIHVAĆENA I POŽELJNA KAO U SLUČAJU WELLNESSA.

Zdravlje, Ljepota, Energija – ovo je reklamni slogan svih wellness centara, a ovo dole nanizano je standardna ponuda u većini wellness centara..., iako se do jučer smatralo alternativom, a ni danas nije drugačije...

Aromaterapija: metoda korištenja biljnih esencijalih ulja s ciljem obnavljanja (pomlađivanja kože), relaksacije tijela i uma, osvježenja. U kupkama i masažama koriste se blagodati eteričnih ulja dobivenih od listova, cvjetova, plodova i korijenja ljekovitih biljaka čiji izbor ovisi o individualnim potrebama klijenta. Aromamasaža preporučuje se za tretmane učvršćivanja kože, a osobito je učinkovita u borbi protiv stresa, unutarnjeg nemira i lošeg raspoloženja jer utječe na uravnoteženje osobe podvrgnute tretmanu.

Ayurvedska masaža: tehnika koja se zasniva na više od 5000 godina starom učenju o ravnoteži duha i tijela, a tretman tijela provodi se toplim sezamovim uljem koje se u laganom mlazu izlijeva na kožu glave.

Cupping terapija: Drevna vrsta kineske masaže u kojoj se maser koristi šalicama kako bi otvorio put tjelesnim "meridijanima" (dijelovi tijela kroz koje energija putuje do svih organa) i tako izazvao revitalizaciju cijelog tijela.

Finska sauna: prostorija zagrijana na temperaturu između 60°C i 100°C, namijenjena duhovnoj i tjelesnoj relaksaciji.


Hot stone masaža: masaža koja kombinira toplo i vrlo toplo kamenje specijalnog vulkanskog porijekla koje dugo zadržava postignutu temperaturu, s hladnim kamenjem. Masaža kamenjem prikladna je za one koji se žele osloboditi napetosti i grčeva u mišićima.

Kneip terapija: vrsta hidroterapije koja svoj učinak postiže izmjenjivanjem hladne i tople vode. Topla voda izaziva relaksaciju i smanjuje ukočenost dok hladna voda pomaže u smanjenju boli.

Masaža vulkanskim kamenjem: Masaža koja kombinira 10 orijentalnih tehnika masaže s toplinom i energijom vulkanskog kamenja. Pomaže u opuštanju umornih, bolnih mišića i eliminira učinke stresa i umora te stvara unutrašnji osjećaj spokoja i smirenja.

Refleksoterapija: porijekom s Istoka, ova drevna masaža refleksnih točaka na stopalima učinkovito relaksira osobu, uspostavljajući nesmetan protok životne energije u cijelom tijelu poremećen stresnim načinom života.

Shiatsu masaža: masaža porijekom s Istoka koju terapetu provodi pritiscima prstiju na tijelo pri čemu osoba leži na tlu lagano obučena.


Talasoterapija: terapija morskom vodom u vidu kozmetičkih tretmana lica i tijela, kupki i masaža. Uz morsku se vodu u talasoterapiji koriste soli, alge, mulj i blato koji obiluju mineralima, vitaminima i elementima u tragovima.

TUI NA: kineska masaža stara preko 2000 godina. Cilj je ove masaže uravnotežiti yin i yang snage tako da životna energija može slobodno protjecati tijelom. Maser kombinira akupresuru i masažne tehnike, tj. koristi se pritiskanjem, lupkanjem, pljeskanjem i trljanjem čime razbija blokade u protoku energije. Osobito je učinkovita za poboljšanje cirkulacije.

Različiti wellness programi imaju različite cijene:

199.50 - 199.50 EUR - po osobi
554.51 - 733.74 EUR - po osobi
334.00 - 418.00 EUR - po osobi

(napomena: ovo su cijene od prije dvadeset i više godina)

Meni se vrti u glavi od ovih cijena, no očito je da je wellness osmišljen za one dubljega džepa.

Naravno da nisam nabrojala sve, a ponuda se stalno dopunjava nečim novim. Kristaloterapija, uz aromatične kupke i masaže tu su i kupke i masaže s čokoladom, mlijekom, šampanjcem itd.itd.

KRONOLOGIJA NASTANKA

Prisjetimo se da su 18 i 19 stoljeće pripadale toplicama koje su dugo živjele samo od ljekovitosti svojih izvora (ljekovitost izvora u toplicama se koristi još od rimskih vremena, a vjerojatnije je da se koristi oduvjek). Bile su mondena okupljališta koja su uvjek u ponudi imala i nove metode u liječenju, poput kneippove metode i sl. Toplice su u prošlom stoljeću postale turističke meke, ali su razvile i zdravstveni turizam kao posebnu vrstu usluga. Zar je onda čudno što su toplice prve udomile wellness centre, tj. lijepo se samo pretvorile u njih? No, slijedili su ih i svi ostali hoteli, zimovališta, a sve češće se otvaraju i kao samostalni centri. Turizam je pronašao svoju čarobnu riječ.

Riječ "wellness" kovanica je dvaju termina "well being" i "fitness". Kao pristup životu wellness se prije 30-ak godina razvio u Americi naglašavajući da je za zadovoljan život nužno suglasje mentalnog, fizičkog i psihičkog. Nije li to i filozofija svih alternativnih pokreta? Povratak cjelovitosti čovjeka je credo alternativnih pristupa i točka otpora prema mehaničkom pristupu čovjeku oficijelne medicine rascjepkane u sve uže i uže specijalnosti, a vrijeme nastanka tih prvih centara se poklapa sa prvim zamahom na alternativnoj svjetskoj sceni.

Drugi naziv "Spa" svoje ime zahvaljuje poznatom belgijskom liječilišnom gradu istoga imena smještenom u belgijskim Ardenima priznatom po učinkovitim tretmanima za poboljšanje fizičke kondicije i uljepšavanje.

Istina je da su se prvi alternativci dovijali kako su znali i umjeli da bi u svijetu našli svoje mjesto pod suncem. Kako u svijetu nije bilo zakonske regulative za te vrste djelatnosti, većina ih je otvarala centre za uljepšavanje, zdrav život, podizanje svjesnosti, a oni ekstremniji su registrirali čak i nove vjerske zajednice. A onda se umiješao veliki kapital koji je objedinivši beauty centre, terme i toplice, fitnese te svu opremu i proizvode vezane uz te djelatnosti, sve to lijepo upakirao u wellness ponudu i krenuo u pohod po svijetu.

Budući da wellness odnosno Spa filozofija zagovara cjelovit pristup osobi, najbolje učinke polučuje ako se specifični tretmani kombiniraju s danima odmora jer odlazak na masažu ili u saunu nakon radnog dana samo djelomice i većinom tek na fizičkoj razini donosi olakšanje.

Stoga je najpodesnije da shodno svojim mogućnostim i slobodnom vremenu odaberete wellness paket u nekom od hotela s wellness programima i te dane posvetite samo sebi. Time ćete zdravlju vašega duha, duše i tijela darovati ono najbolje - ravnotežu i usklađenost.

Dakle,wellness je zamišljen i kao turistička i kao svakodnevna ponuda i marketing je u startu dobro osmišljen.

Spa wellness terapeut je novo zanimanje, za koji se treba školovati.

E sada, ako pojedinac koji već vlada takvim znanjima, praktičar koji ima za sobom godine učenja i iskustva, dakle, ako takav pojedinac obavlja bilo koju alternativnu metodu kao samostalnu praksu, riskira da ga proglase šarlatanom, ako to radi pod kišobranom wellnessa, onda je wellness terapeut.

Tijekom školovanja polaznici stječu specifična znanja i vještine tri različite vrste holističkih masaža, tehniku i proceduru njege tijela i lica ljekovitim činiteljima, anticelulitne tretmane, individualni i grupni trening opuštanja, te savjetovanje klijenata u svezi zdrave prehrane, tjelesnih i duhovnih aktivnosti s ciljem podizanja kvalitete življenja.

Tim predavača iz zemlje i suradnička mreža predavača iz inozemstva, pružit će polaznicima kako teorijska tako i praktična znanja. Nastava se osigurava u homogenim nastavnim modulima / dvodnevni - teorija i praksa u prostoru Wellness Akademije i Praktikuma ( Wellness Medical Spa Centar).

Uvjet za pohađanje:
• završena najmanje trogodišnja srednja škola
• osoba treba biti starija od 18 godina

Potrebni dokumenti za upis:
• ispunjeni upisni list, svjedodžba o završenom obrazovanju, domovnica i rodni list
• Dokumenti moraju biti preslike uz predočenje orginala ili ovjerene preslike

Oblik nastave: predavanja, vježbe, praktična nastava

Moram reći da da je većina alternativaca prošla more tečajeva koji su trajali puno duže od wellnessovih dvodnevnih tečajeva, na kojima su skupili raznorodna znanja i praksu, ali u wellnessu mogu raditi samo kao najamni radnici. No postoje i duža i sustavnija školovanja kao npr. ono od 160 sati nastave: teorija, predavanja, radionice i praksa u wellness centru.


Redni broj Predmetna područja Broj sati nastave
1. Uvod u wellness filozofiju i poduzetništvo 4
2. Anatomija i fiziologija 5
3. Osnove kozmetologije 6
4. Osnove kineziologije, rekreacije i kupeljarstva 6
5. Zdrava prehrana i dijetetika 4
6. Teorija i tehnika klasične i aroma spa masaže 12
7. Teorija i tehnika limfne ručne masaže 12
8. Teorija i tehnika refleksomasaže stopala 12
9. Upravljanje stresom i autogeni trening 8
10. Psihologija komuniciranja 7
11. Higijena i prva pomoć 6
12. Zaštita na radu 6
13. Praktična nastava masaža i njega tijela 68
UKUPNO 160

Trajanje: 160 sati nastave:
teorija, predavanja, radionice i praksa u wellness centru.

Cijena: 9.900,00 kn

Način plaćanja:
• plaćanje ukupnog iznosa odjednom (odobrava se 5% popusta)
• plaćanje u četiri mjesečne rate

Za više polaznika iz istog poduzeća odobrava se dodatnih 5% popusta.

Završni ispit:
Završni ispit se sastoji iz 2 dijela: pismena provjera znanja i prezentacija tehnike ili procedure naučene tijekom školovanja.

Uvjerenje:
Upis u radne knjižice.

Popis predavanja

1. Povijest masaže
2. Osnovne masažne tehnike, uvjeti za provođenje masaže, podjela prema djelovanju i izboru hvatova, indikacijsko područje,
3. Klasična ručna masaža – djelovanje i tehnike
4. Primjena ručne masaže u medicinskoj rehabilitaciji, kontraindikacije
5. Ručna limfna drenaža – fiziologija limfnog sustava
6. Djelovanje ručne limfne drenaže, indikacije i kontraindikacije, primjena u rehabilitaciji
7. Masaža refleksnih zona – vezivno-tkivna masaža, povijest, vezivno tkivo, djelovanje VMT
8. Kineska masaža – akupresurna masaža, meridijani i točke
9. Plantomasaža – masaža refleksnih zona na stopalu
10. Aromamasaža, stone masaža - upoznavanje s osnovnim principima velness-a

Vježbe
1. Tehnike zahvata klasične ručne masaže
2. Klasična ručna masaža ruke
3. Klasična ručna masaža noge – prednja strana
4. Klasična ručna masaža noge – stražnja strana
5. Klasična ručna masaža prsa i trbuha
6. Klasična ručna masaža leđa
7. Klasična ručna masaža vrata
8. Klasična ručna masaža glave
9. Osnovni pokreti ručne limfne drenaže, tempo, pritisak i smjer,
10. Ručna limfna drenaža – obrada lica
11. Ručna limfna drenaža – obrada vrata
12. Ručna limfna drenaža – obrada ruku
13. Limfni edem i vrste, primjena u rehabilitaciji edema ruku nakon mastektomije,
14. Ručna limfna drenaža – obrada nogu
15. Ručna limfna drenaža – obrada potiljka
16. Ručna limfna drenaža – obrada leđa
17. Ručna limfna drenaža – obrada abdomena
18. Ručna limfna drenaža – obrada gluteusa
19. Tehnika vezivno tkivne masaže
20. Praktična primjena vezivno tkivne masaže
21. Primjena vezivno – tkivne masaže u ortopediji
22. Primjena vezivno – tkivne masaže u reumatologiji
23. Primjena vezivno – tkivne masaže kod akinetičkih stanja bolesnika
24. Primjena vezivno – tkivne masaže u neurologiji
25. Tehnika akupresurne masaže - meridijani i točke
26. Akupresurna obrada kralješnice
27. Obrada točaka kod pojedinih oboljenja
28. Tehnika masiranja refleksnih zona na stopalu
29. Obrada refleksnih zona stopala kod najučestalijih bolesti
30. Primjena aromamasaže, stone masaže - upoznavanje s osnovnim principima velness-a

CIJENE WELLNESS PONUDE U NAŠIM TOPLICAMA I HOTELIMA su vrlo različite, a meni nije bila namjera reklamirati welness (osim ako me to zamole), a niti ih prozivati za poduzetnost i poslovnost koja je hvalevrijedna.Samo raskrinkavam dvostruka mjerila u društvu i nastojim demistificirati neke stvari, što je i svrha ovog portala....

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  L.P.

  16.05.2024. 16:58h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav dragim povratnicima. Lp

  16.05.2024. 08:14h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Svuda pođi - Magicusu dođi.

  14.05.2024. 22:42h
 • Član vanessavanessa

  .♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥ Lp dragi moji Magicusi uvijek je lijepo vratiti se

  14.05.2024. 16:40h
 • Član bglavacbglavac

  Drage mame, sretan vam vaš dan . Neka vas partneri i djeca vole najviše na svijetu. Sretne mi bile drage mame. LP

  12.05.2024. 07:57h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

  01.05.2024. 07:55h
 • Član iridairida

  dobro jutro i od mene svima!

  29.04.2024. 11:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info