Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član dolores

Upisao:

dolores

OBJAVLJENO:

PROČITANO

398

PUTA

NOGE (dio prvi - I.) : "Četvrti Jahač Apokalipse - Smrt" 

NOGE (dio prvi - I.) :
Upravo preko nogu vidljiva je količina i kvaliteta raznih životnih muka i problema koji proizlaze zbog iluzija čovjeka koji živi u mašti - zabludi, nestvarnosti. Koliko li muke samo zato što je glava čovjeku bila "skrivena u pijesku", a „noge u zraku“ ili je glava „živjela u oblacima“, u magli. 

NOGE (dio prvi - I.) : "Četvrti Jahač Apokalipse - Smrt" 
= Noge jesu organi hodanja, zato što noge naše, kroz život nas nose, ili ne nose! Život počinje prvim korakom, ali isto tako završava - zadnjim korakom! Noge pokazuju koliko je život na „našoj strani“! Simbol su društvenih odnosa i povezanosti pa stoga imaju izuzetno značenje, pogotovo društveno, jer one društvo povezuju i stvaraju, ali ga mogu i rušiti. Noge su dakle, „graditelji“ društvenosti, odgovorne su za povezanost ili ne povezanost zajednice. Omogućuju nam zbližavanja, podupiru naše držanje i druženje. Pomoću nogu lakše dolazimo do nekoga ili nečega. Noge ukidaju razmake, skraćuju ih, a mogu ih i povećavati, ako se sporo hoda. 
Noge skaču, vesele se, plešu, šepaju,..! Noge se skupljaju, stišću, šire se ili lome. Noge hodaju, trče, vuku se, savijaju, razapinju, stoje na prstima ili peti. Nogama stojimo, sjedimo, „čučimo“, a one mogu biti prekrižene ili razmaknute, ispružene ili skupljene pod bradu. Nogama možemo oponašati nečiji hod, što baš i nije dolično. Noge mogu biti bose, obuvene, dugačke, kratke, zdepaste, „okserice“, „ikserice“. 
Noge možemo imati ili ne imati, mogu biti utrnule, jadne, teške, bolesne, pune vena, kapilara,..! Noge mogu biti dugačke, lijepe, tanke, bez vena i kapilara, noge „Barbike“ ili „Kena“, možda balerine, plesača, trkača, plivača, nogometaša, sportaša,..! 
A noge nas nose i vode preko nečega,..- prema dobrom ili lošem putu života,..! 

Sve je kod čovjeka već određeno preko njegovih nogu, a koje jesu predstavljene : 

Necah (7.) - Lijeva noga - Gospodar Božanskih Nebeskih Moći 
= Lijevi kuk, lijeva prepona, bedro, koljeno, potkoljenica, skočni zglob, stopalo, nožni prsti : nositelji su čovjekove energije negativne Cin (-) minus faze, voda, srebro, Mjesec - ženske prednje lijeve i bočne strane tijela, a pokazuje kolika je snaga emotivne - osjećajne kvalitete prilagodljivost pokretanja i kretanja prema naprijed. U Lijevoj se nozi nalazi energija koju je čovjek naslijedio Genetskim Kodom od svojih ženskih predaka od majke ili ženskih predaka od oca - majka, baka, prababa,..! 

Hod (8.) - Desna noga - Gospodar Zemaljskih Božanskih Moći 
= Desni kuk, desna prepona, bedro, koljeno, potkoljenica, skočni zglob, stopalo, nožni prsti : nositelji su čovjekove energije pozitivne Gang (+) plus faze, vatra, zlato, Sunce - muške desne i stražnje strane tijela, a pokazuje kolika je snaga fizičke kvalitete prilagodljivost pokretanja i kretanja prema naprijed. U Desnoj se nozi nalazi energija koju je čovjek naslijedio Genetskim Kodom od svojih muških predaka od oca ili muških predaka od majke - otac, djed, pradjed,..! 

Upravo preko nogu vidljiva je količina i kvaliteta raznih životnih muka i problema koji proizlaze zbog iluzija čovjeka koji živi u mašti - zabludi, nestvarnosti. Koliko li muke samo zato što je glava čovjeku bila "skrivena u pijesku", a „noge u zraku“ ili je glava „živjela u oblacima“, u magli. 
Gledao je čovjek u visine, a nije gledao po čemu, gdje, kako i zašto hoda. Svojim je nosom čovjek „parao Nebo“, te u takovim okolnostima ni njegove noge nisu mogle koračati po realnom tlu - po zemlji. 

Zašto čovjek „korača po nerealnom tlu“? Zašto ima problema s nogama? 

Čovjekov život na zemlji isto, kao i njegov boravak u maternici, kroz trudnoću njegove majke, problem je Prve čakre (1.) - Prizemne, Zemaljske, Korijenske obitelji po krvi, a to su Noge. Zato se u nogama i ispod nogu nalaze bolesti, nesreće, propasti i smrti,..! 

Noge jesu čovjekovi korijeni, a koljena njegov - ego (Ego = lat. = JA = egoizam = egocentrizam, Ego + centrum = Središte, sredina, srž, bit svega i svačega, ego-ponašanje). 
Noge i Koljena kao - Ja Jesam - Ego -ponašanje, povezana su s obitelji, prvo roditeljima, djecom, partnerima,..- i svim ostalim ljudima! 

Zašto se ispod nogu nalaze nesreće, propadanje i smrt? : 
= Dugogodišnji gubitak volje za životom, stvaraju stalno prisutni strahovi, potisnuta agresija koja je energija razaranja, jer nesvjesno čovjek želi smrt sebi, ali i drugima. U čovjeku se počinju rojiti Suicidalne misli kojih on ponekad nije svjestan, a ponekad jest - više Ne, negoli - Da! 
Poremećeno energetsko stanje čovječjeg tijela posljedica je njegovog „krivog“ i lošeg - negativnog razmišljanja, a koje uvijek bude - Uzrok (uzrok je ujedno i izvor) svih bolesti njegove Glave, Duše, Srca i Tijela. 
Ako je Ego (ponašanje) - Ja Jesam - Egoizam - Egocentrizam, slobodno mogu reći da je Ego - uzrok svih bolesti. Na neki način zbog svog nadmenog, napuhanog - Ega - oholog ponašanja, čovjek svu svoju lošu energiju i negativna razmišljanja nesvjesno prenosi na svoje Noge - sa Koljena na Koljena, sa Korijena na Korijene - na svoju djecu - nasljednike. Ali, ako ta ista djeca nisu zaslužila zlo, a čovjek ipak nastoji živjeti pošteno, etički moralno u istini,..- smrt će na neki način biti zaustavljena, ali pitanje je da li će se bolest ili nesreća moći izbjeći. Jer ipak, kod čovjeka je na neki način nastao poremećaj Univerzalnog - Kozmičkog - Svemirskog - Prirodnog Zakona Reda i Poretka, Apsolutna Istina se izgubila,..! 
Velikog Logosa je nestalo, a s njim i logike mozga, uma, razuma, izgubila se Inteligencija Mozga i Svemira. Međutim, duševno slab čovjek, ne može se boriti protiv sebe, jer, za sve je „kriv“ Saturn - hromi Bog vremena, kostur, kosa smrti,..- koja kosi kad se čovjek najmanje nada - iznenada! 

Saturn (8.) - zemlja : 
= Ovdje ću koristiti planet Saturn (zemlja) kao sinonim za noge, iz čega proizlazi i broj Osam (8), koji je i broj beskonačnosti Univerzalnog Poretka - povećavanja i smanjivanja, velikog i malog, prvo Nebo (zrak), u sredini Čovjek (prolazan), a na dnu Zemlja (materija) koju ću usporediti sa Saturnom, broj (8.) - Velikim Životnim Učiteljem, koji je na neki način „Kriv za sve“,..- Saturt (8.) predstavlja "Vrata Ulaska i Izlaska Života". Dok istovremeno stara poslovica kaže : „.. kako sijemo, tako ćemo i ubrati“,..! 

Stari autoriteti kažu : „za sve je „kriv“ planet Saturn (8.) - hromi Bog vremena, kostur, kosa koja kosi - kosa smrti,..! Saturn donosi sigurnost, ali i opasnost, usmjerava događaje, regulira, vlada inteligencijom koja pobjeđuje neznanje, ali i istinom koja pobjeđuje laži. Saturna zovu starim učiteljem koji „baca klipove pod noge“ toliko dugo dok čovjek sam ne uvidi svoje pogreške, te krene ispravnim putem života. Saturn je simbol rada, reda i discipline, sve usporava, sve pogoršava, sve zadržavaa, koći, blokira,..- zdravlje također. 
Saturn (8.) - čini čovjeka štedljivim, škrtim, opreznim, hladnim donoseći pesimistično raspoloženje. Tko Saturna „mrzi - negativno misli, ružno o njemu govori, nerazumno radi i hoda“, njemu on može donijeti dugotrajne i kronične bolesti, ali i neprijatelje otvorene koji će direktno napadati ili one tajne i zle ljude koji će raditi iza leđa. 
Neprijatelj može čovjek biti i sam sebi, što je nepobitna činjenica - i to najčešća! Saturn će pokazivati na kojem području života postoji nedostatak čovjekove odgovornosti, a to će biti vidljivo kroz ponavljanje istih događaja na koje će se stalno vraćati - korijen im je u prošlosti ostao nedovršen, a koje će morati svakako dovršiti i odraditi kad - tad! 
Saturn (8.) je i Karmički planet - retrogradan, koji govori o prošlosti, vraćat će čovjeka u slične, iste situacije samo zato da na neki određeni način on nauči ispravljali svoje greške koje je napravio u prošlosti, a koje su uzrok nekog sada njegovog teškog položaja, u smislu neke iste stare, bolesne situacije koja se na neki način ponavlja, vraćajući ga na staro, nešto što još nije naučio, nešto što nosi iz davne prošlosti - Karmički, ponavljajući uvijek neke iste priče uz proživljavanje i doživljavanje gubitaka nekoga ili nečega. 
Saturn će čovjeka dovoditi u sve one iste - nedovršene situacije u kojima je nekada bio, a koje nije odradio do kraja. Sve ono što je čovjek nekada radio drugima, drugi će raditi njemu, jer,..- "sve se vraća, sve se plaća" 

Prva čakra (1.) - i - Druga čakra (2.) : 
= Prva čakra (1.) - zemaljska, temeljna, prizemna, korijenska obitelj po krvi,.. o njenom energetskom stanju, puno toga ovisi u našem životu. Također je za rad nogu, odgovorno energetsko stanje i Druge čakre (2.) - spolne, seksualne, urološko genitalne, crijevne, čakre partnerskih odnosa bilo koje vrste, ponekad i više negoli Prve čakre (1.). 

Noge jesu simbol krvnog srodstva, odnose se na Prvu čakru (1.) - Korijensku, Obitelj po krvi, Prizemnu - Temelj svih naših potreba i akcija koje su izrazito važne za opstanak. Nalazi se u donjem dijelu kičmenog stupa, u Zdjelici, Sakralnom dijelu tijela i Trtici - Repiću. O Prvoj čakri ovisi kako će i koliko će živo biće - čovjek kao pojedinac,..- hodati i pokretati se. 

= Jedan će se čovjek, baš kao malo dijete - veselo kretati - hodati će kao da pleše, lagano, lepršavo, jer on vjeruje životu, kod njega nema blokada, on ima povjerenja u sebe, ali i sve one druge koji ga okružuju. 

= Drugi će se čovjek, baš kao starac - teško pokretati - hodati će kao stari, „tromi medo“, gegajući se, oklijevajući kao da nema kamo krenuti, usporeno, a sve zbog blokada, nerazumijevanja života i nedostatka povjerenja u sebe, a još manje u sve one druge koji ga okružuju. 

Napisano u Zagrebu, 2003., godine,..- Autor teksta : Dolores Rodin, mob - 091/9576-267

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

  • Član iridairida

    ajoooj, bilo bi bolje da sanjaš nešto lijepo, žao mi je

    01.06.2020. 14:31h
  • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

    e, draga Irido, nisam dugo trebala čekati - zabijen je nož u leđa i još ga vrti i danas :) :) :) :) stvarno vrhunski tumačiš snove!!!

    31.05.2020. 14:33h
  • Član vanessavanessa

    *

    20.05.2020. 17:31h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

    19.05.2020. 07:13h
  • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

    pa kad stigneš ... :)

    14.05.2020. 11:01h
  • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

    https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

    14.05.2020. 11:00h
  • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

    evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

    14.05.2020. 11:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info