zvirko72

1

Broj Merlina

"Ako moja poezija vrijedi, onda je važna ona, a ne njezin pisac. Ako poezija ne vrijedi, onda je bolje da čitatelj o piscu i ne zna ništa. Zato je dosad rečeno o piscu sasvim dovoljno." A. Č.
Član zvirko72

Upisao:

zvirko72

Ono što se ne smije

Ovo je dio monodrame koju sam davno napisala. Riječ je o isključivo izmišljenoj radnji, osjećajima, osobama i odnosima; stoga ako budete čitali ovaj kratki djelić odnosite se prema njemu isključvo kao fikciji; a ne nečemu zasnovanom na zbilji. Kako govori o zabranjenoj ljubavi između dvije žene smatrala sam da je zgodno to staviti u kategoriju "Zrnca za razgovor"; jer iako se volimo smatrati liberalnim i modernim ljudima, većina nas na homoseksualnost gleda sa strahom; negiranjem; pa i gnušanjem. Možda bi upravo zato bilo dobro imati ovo zrnce za razgovor; kako bi pronašli odgovor što je to tako loše u ljubavi. Zar upravo to nije najdivniji osjećaj i kako nešto tako lijepo u isto vrijeme može biti tako pogrešno?!
Član zvirko72

Upisao:

zvirko72

Kriv je!

Kriv je! Dragi moji magicusovci donosim Vam još jednu priču iz poglavlja Vražje pobratimnstvo zbirke Vilinske priče. Ova bajka možda jest malo duža, ali molim Vas da je pročitate, jer ima toliko skrivenog značenja i prenesenih poruka koje se mogu primjeniti i u današnjem svijetu, pa i na svakog od nas. Nadam se da će Vam se svidjeti.
Član zvirko72

Upisao:

zvirko72

Vila i pastir

Vila i pastir Ovo je jedna od bajki iz moje najnovije zbirke za djecu pod nazivom Vilinske priče. Nadam se da će vam se svidjeti. "Dogodovštine iz vilinskog kraja sad ispričati valja. Svakog dana pričica jedna za laku noć da djeca mirno snivat mogu poć!"
Član zvirko72

Upisao:

zvirko72

Moja majka

Moja majka U pospremanju zaboravljenih misli; naišla sam na pjesmu koju sam napisala još davne '88. godine za školsku priredbu povodom Dana žena. Posvećana je svim tim divnim ženama; koje nose taj ponositi naziv MAJKA; a među njima i Mojoj Majci! Pa, prisjetimo se što je sve taj čarobni pojam majke, značio za život jednog tada osmogodišnjeg djeteta.
Član zvirko72

Upisao:

zvirko72

Pitanja i teorije od kojih boli glava

Ovo bih nazvala kao svojevrstan nastavak moje teorije o pravednosti. Hvala svima Vama što ste mi pokušali rasvijetliti odgovor. Ali još uvijek ne znam zašto se loše stvari događaju dobrim ljudima? Odgovor da uvijek ne možemo vidjeti smisao zato jer je dio većeg plana ne prihvaćam. Sigurno to ne može prihvatiti ni majka kojoj je nedužno dijete na pješačkom prijelazu ubio pijani vozač, a i milijuni ostalih ljudi sa zastrašujućim sudbinama. Mislim da njih najviše zanima postoji li pravda. Kako postojimo ovdje i sad, priče o nebeskom, prošlom, budućem ili kako li ga god zvali životu, kao utjeha ili objašnjenje teške sudbine koja nas zadesi malo pomažu. Možda nema pravde zato jer je zlo preveliko na ovom svijetu, pa se zato loše stvari i događaju dobrim ljudima. Evo moje teorije kako postići pravdu.