Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Val

Upisao:

Val

OBJAVLJENO:

PROČITANO

456

PUTA

OD 14.01.2018.

MASKE

Svi smo učenici ove virtualne škole, ovdje učimo poniznost, jer sve ono što napišemo - podliježe kritici i moramo naučiti kritiku podnijeti i kroz kritiku dalje učiti.
 

Na dlanu virtualnog vremena vrijeme ne teče, ono se ne događa ustaljenim redosljedom, već dokazuje nepostojanje linearnog protoka podataka u svjesnosti i na internetu. Pritiskom na tastaturu postajemo brži od brzine svjetlosti, svladavamo binarne kodove i pretvaramo ih u milje toneći u beskraje ovog binarnog kaosa punog oluja, uragana, tornada i bonaca.

 

Tek kad osjetimo postojanje u osobnom aspektu, u mreži uma, u stanju smo nekim zamišljenim zvjezdanim slovima naše duše ostaviti trag u ovoj ogromnoj državi sunca. Ponekad prosipamo bisere, nekad su to dragulji, češće tek kristali iznikli na svjetlosnoj planini našeg spoznaje. Ponekad uspoređujem dopisivanje na ovim stranicama sa krabuljnim plesom u stvarnom životu. Vrijeme karnevala je nazvano petim godišnjim dobom, vremenom kad se iza maske izgovori puno više, nego u direktnom susretu.

 

Avatar je naša maska, slika lica kojem smo darovali ime nicka. Lutajući virtualom često razmišljam o avatarima i pokušavam si zamisliti tko se u stvarnosti krije iza te slike, kakvu boju očiju ima, kakvu boju glasa, koji parfem koristi, kakav mu je stisak ruke.

S maskom na licu su mnogi hrabriji, odlučniji, nježniji, smireniji. Krinka ponekad krije tugu, bol, a često nesigurnost. Vršcima prstiju mi izlijevamo svoju srž, kapljice svoje krvi pred plešuće maske i onda smo sretni, tužni, nesretni, uvrijeđeni komentarima što se redaju ispod našeg „umovanja“.

To je virtualna stvarnost, jer odlukom da dođemo u ovu arenu i postanemo sudionici virtualnog vremena, moramo biti spremni na različitosti, neslaganja, nerazumjevanja, ismijavanja, podvale, krađe.

Postoje mnoge virtualne postaje na križnom putu na koji nismo osuđeni, već smo ga sami odabrali, postoji blogosfera, portali, forumi na kojima se nickovi međusobno upoznajvaju, druže, podržavaju, sukobljavaju, napadaju i jedni drugima ne opraštaju ili opraštaju.

Često se pišu zdravice, slave se rođendani, vjenčanja, poslovni uspjesi, često se sudjeluje u tuđoj boli, daruju se stihovi suosjećanja, dijele savjeti, pišu manifesti, molbe za razumjevanje.

Ponekad blješte šampanjske čaše, lepršaju anđeli i vile, otvaraju se latice virtualnog cvijeća, iskre zvjezdice na virtualnom nebu, prosipaju se vatrometi dobrih želja.

Divan je ovaj izmišljeni svijet, u njemu ispijamo nektar svi iz jedne čaše, u njemu ne postoji pravo minsko polje, njime nisu razbacane ručne bombe, ni jedna virtualna ruka ne drži ubojiti mač, ni jedna duša ne mora nositi križ na kojem će na kraju biti razapeta. Tu i tamo neki nick prospe malo misaonog otrova, ispiše riječi slovima zla, ali to nije spomena vrijedno, jer takve duše se svojim otrovom hrane i svojim „svjetićima“ se od sebe samih brane.

Svi smo učenici ove virtualne škole, ovdje učimo poniznost, jer sve ono što napišemo - podliježe kritici i moramo naučiti kritiku podnijeti i kroz kritiku dalje učiti. Bez toga nema pomaka u našoj svijesti, a ovo je naša virtualna kuća u ćemo sresti drage, nježne, okrutne i zločeste goste i moramo pokušati sa svakim gostom pronaći zajednički jezik.

U pješčanim olujama virtualne svijesti sazrijevamo, odrastamo i stižemo do osjećajne oaze u kojoj misli srodnih duša naše osjećaje maze. Tu, na strunama internetske svijesti, upoznajemo i sami sebe, otkrivamo i svoja zamaskirana lica, ona lica koja smo sakrili u dubinu Freudeove sante leda i svjesno ili nesvjesno zaboravili.

Neki pišu o duplićima /“klonovima“/, boje ih se jer ne osjećaju sva svoja "Ja" i tako nesigurni tvrde da su postojani kao klisurine na obroncima velikog univerzuma.

To je navjeća laž kojom sami sebe hrane.

Podvojena ličnost je dijagnoza u psihijatriji i u sebi sadrži druge konotacije, a stajati iza svog nicka i drugom nicku dodjeliti takvu dijagnozu je u krajnjoj liniji dokaz neznanja i erupcije bijesa i nemoći, erupcije onog duplića kojeg nick krije iza maske kojom se predstavlja (ljudi nikad nisu onakvi kakvima se predstavljaju).

Nick se može virtualno zgaziti, linčovati, može ga se virtualno ubiti, banirati, ali to virtualno ubojstvo ne ostavlja tragove na jednoj izgrađenoj osobnosti, stvarno biće je paušalinim osudama i nestručnim dijagnozama teško uništiti.

Gdje su ostala imena kojima smo kršteni, što znače otisci prstiju, dupli helix, zrcaljenje irisa, boja glas, stisak ruke?

Ostala su u moći sadašnjeg trenutka, u rijeci vremena, u realnom svijetu gdje se svojim misaono-osjetilno-osjećajnim univerzumom, svojim licem, svojom dušom i svojim srcem zrcalimo. U virtualnom svijetu ostajemo samo izričaj koji se nekima sviđa, a nekim ne sviđa.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 22.10.2010. 20:41h

  Član shadowofsoulMerlin9 BINGO! ovo je definitivno za TEMU MJESECA... UREDNIŠTVO, molim ovo staviti pod temu mjeseca, ako autorica prihvati!
 • 22.10.2010. 20:45h

  Član valMerlin1

  ShadowofSoul

  hvala na BINGO!fulala sam rubriku.
 • 22.10.2010. 20:46h

  Član pjesnikinjaMerlin2 predlažem za temu mjeseca
 • 22.10.2010. 20:50h

  Član ljubicaMerlin4 Molim za vaš izbor
 • 22.10.2010. 20:55h

  Član shadowofsoulMerlin9 MAGICUS, predlažem ovaj tekst za TEMU MJESECA i VAŠ IZBOR...
 • 22.10.2010. 20:57h

  Član shadowofsoulMerlin9 pa, Val onda zatraži Magicus da ti tekst stavi u Temu mjeseca... ti si autorica teksta pa to i zatraži!
 • 22.10.2010. 21:12h

  Član valMerlin1

  Magicus

  Hvala na promjeni rubrike.
 • 22.10.2010. 23:02h

  Član pticaMerlin5 ja predlažem za nagradu....:-))))
 • 22.10.2010. 23:06h

  Član shadowofsoulMerlin9 :) i ja, Ptico, i ja predlažem za nagradu :) ali, to se neće uvažiti, jer je Shadow na crnoj listi ...
 • 23.10.2010. 13:51h

  Član saturn17Merlin2 ....svaka ?virtualno? ubijena osoba koja je sebe dovela do toga da bude na taj način smaknuta vjerovatno ima velikih problema sa ljudima oko sebe ( i u reali i u virtuali) a ponajprije i najviše sa samom sobom... ....tako savršeno pjesnički napisan tekst da poželim isti tren zagrliti svog duplića...idem ga potražiti iz ovih stopa.... ......bilo kuda....duplić svuda.....
 • 23.10.2010. 13:57h

  Član dzorkoMerlin2 ah, čijem si se zahvalila, tašta ljudska oholosti ? sve što više stereš krila, sve ćeš paka niže pasti !
 • 23.10.2010. 13:59h

  Član dzorkoMerlin2 vjekovite i bez svrhe nije pod suncem krjepke stvari - a u visočijeh gora vrhe -> najprije ognjen trijes udari o_o
 • 23.10.2010. 18:12h

  Član safirisMerlin7 Dobro Saturn17 kaže...bilo kuda, duplić svuda... treba samo osjetiti energiju riječi i sve sjeda na svoje mjesto. Vrlo prepoznatljivo zrcaljenje... misaoni valiću;)
 • 23.10.2010. 18:26h

  Član bibyMerlin3 itekako prepoznatljivo... ali svejedno, izvrsno napisano...
 • 23.10.2010. 18:39h

  Član safirisMerlin7 Uvijek kada osoba opisuje sebe, to ispadne izvrsno, slažem se biby:)
 • 23.10.2010. 18:46h

  Član bibyMerlin3 eto... :)
 • 23.10.2010. 18:56h

  Član shadowofsoulMerlin9 :) đizus, pa valjda ne misliš da je ovo duplić od Shadow???? :) nemrem bilivit, koja paranoja! :)
 • 24.10.2010. 10:33h

  Član shadowofsoulMerlin9 \"Glumac nikad ne vidi u ogledalu svoje lice, nego svoju masku.\" - reče netko, ne znam tko, ali je rečenica fantastična! :)
 • 31.10.2010. 19:10h

  Član nlandekaMerlin4 Odličan tekst! Baš svi se u njemu možemo pronaći!
 • 16.01.2011. 15:58h

  Član doloraMerlin0

  Zamolba

  Poštovane 3M, na ovom mjestu u trenutku koji je uslijedio nakon 24 satnog čekanja, s punim razumijevanjem i uvažavanjem vaših obveza i nedostatka vremena, molim vašu reakciju. Čitajući tekst i komentare https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=56680, pročitala sam i komentar: saturnica 15.01.2011 09:22 h stvarno....\"žalim jako\"...veliki je to gubital za Magicus......jer ne znam kako ću sad doći do recepata za pijanog šarana i ražnjića sa sirom...i poneke vjerske fanatične teme ove uistinu osebujne persone zvane....sanguine,dolora, innocent, ruby, val..... ....ali stvari idu dalje, dotična gospođa presvlači haljinice ko pomahnitala lady.....znači sad je postala tajanstvena zemlja ....shangri la.....aleluja, mudram by vajran.....:))))) . Tražeći poveznicu između mojih nickova i pripisanih mi, pronašla sam ovaj tekst https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=52083, članice Val. Ta je žena dobila, za ovaj tekst, nagradu za Temu mjeseca. Nagrada nije bila knjiga, bila je susret s @mgracan, na kojemu se zahvalila tekstom: https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=52900 Ova žena je pisala pjesme, napisala je nagrađeni tekst i doživjela komentare kakve je doživjela. Njen stil nema nikakve sličnosti s mojim. Ne znam tako pisati, nemam talenta. Učlanila se i počela pisati istovremeno, kada sam se i ja učlanila, prvi put. Dakle ovi komentari nisu bili inicijacija, bila je član već pola godine. Irida, pitali ste me zašto nisam reagirala na ruby43. Jesam, to smo riješile. Noćas sam odjavila tuđi - javni nick, ruby43. Napravila sam to, kao preventivu zlouporabe. Jutros sam razmišljala, odjavim li doloru, hoće li prestati progon nedužnih. Neće. Sporedno je i evo reagiram, zbog nepravde prema nepoznatoj osobi. Što god ja napravila, netko novi će doživjeti neugodnosti. Pojma nisam imala što insinuiraju komentari članici Val, do jučerašnjeg, navedenog komentara. Iste osobe, isti komentari. Prevenirati, znam da je gotovo nemoguće, ali jedna topla ljudska riječ isprike, članovima poput Val, bila bi melem. Čitajući o financijskoj situaciji, o obvezama svih vas, o nedostatku vremena, s puno uvažavanja, razumijem kako ovaj portal postoji zbog Vašeg entuzijazma i hvala Vam na tome. Čekam jednu lijepu riječ ženi, koja je u nečijam izljevu netrpeljivosti prema meni, doživjela i doživljava nepravdu. @Val. Iskreno mi je žao zbog ovoga... više od ovoga nije u mojoj moći. :(
 • 16.01.2011. 16:31h

  Član saturnicaMerlin1

  moja isprika...:((

  ...ispričavam se članici @val....što sam u mnoštu trenutačnih haljina, njenu zamijenila za dolorinu.....isprika Velika ako sam je ovom prilikom uvrijedila usporedivši je sa osobom koja sebe u ovom tenutku naziva dolorom....zaista mi je žao....al priznajate i sami, tko se ne bi zabunio......puno je toga brate.....previšeeeee..... ...što se tiče vrijeđanja same gospođe dolore.....nemam se više namjera vraćati u prošlost i osvrćati se ko je kome i što govorio.....nikad mi zapravo nisu dana objašnjenja za uvrede nanesene pred nekoliko mjeseci u jednom sasvim nedužnom članku koji nosi naziv Apokalipsa.....nikada....a vidiš dolora, upravo tamo je sve počelo....
 • 16.01.2011. 16:37h

  Član doloraMerlin0 @saturnica, hvala na ovoj lijepoj gesti.
 • 26.04.2012. 13:24h

  Član shadowofsoulMerlin9

  autorica ovog teksta je ZRINKA BUŠIĆ, moja prijateljica, za koji je dobila i nagradu u Temi mjeseca listopada 2010. - tretman u Himalajskoj spilji...

  Zrinka je bila u Himalajskoj spilji i bila je oduševljena...

SADRŽAJ UPISAO

Član ValMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana val dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info