Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

879

PUTA

ČAČKANJE RUSKE MEČKE

ČAČKANJE RUSKE MEČKE
Zanimljiv post pa proslijedila

ČAČKANJE RUSKE MEČKE

Uopće nije potrebno spominjati da je rat nešto najgore što postoji, no isto tako moramo prihvatiti činjenicu da su ratovi, osvajanja i ubijanja dio stvarnosti ljudskog roda još od pamtivijeka. I dok se svijet na sve moguće načine postavio na stranu Ukrajine, a protiv ruske ofenzive, hajdmo pogledati neke činjenice i moguće rasplete…

1. TROUBLEMAKER PUTIN

Ne postoji niti jedan razlog koji bi bio vrijedan suza i straha ijednog djeteta u ratnim uvjetima. Ne postoji ni jedan konflikt koji se ne bi mogao riješiti komunikacijom medju razumnim ljudima, pa je zato ofenziva Rusije (iako možemo slobodno reči CCCP-a s obzirom da u rat nije uvučena samo Rusija vec se prijavljuju i druge zemlje nekadašnjeg Sovjetskog saveza) pokazatelj nevjerojatne rupe u evoluciji ljudskog roda. Za oružani sukob nema opravdanja. Nikakvog i nikad.

2. PEACEMAKER USA

U posljednjih 200, Amerika nije ratovala samo 6. godina. Na svim kontinentima. Nakon ključne uloge Amerike u Prvom i Drugom svjetskom ratu, postalo je potpuno legitimno da Amerika odnosno NATO interveniraju po cijem svijetu. A situacije ovise o njihovim ineresima. Razmislite malo, teku li zbilja med i mlijeko u zemljama njihove intervncije, pod parolom širenja demokracije svijetom: Libiji, Egiptu, Vijetnamu, Iraku, Kosovu, Siriji…

3. CHECKPOINT CHARLIE

Otuda je sve počelo. Na Checkpoint Charlie 1989. godine rušenjem Berlinskog zida i ujedinjenjem Njemačke. Naime, ukoliko niste znali cijena povlačenja Rusa, komadanje Varšavskog pakta kao i Njemačka integracija bili su uvjetovani blokadom širenja NATO članica na istok. Taj dogovor je u obliku dokumenta napisan i potpisan od predstavnika NATO snaga s jedne i SSSR-a s druge strane. U tom trenutku je i počela reintegracija SSSR-a. NATO i Amerika su se od sreće udarali nogama u guzicu, razmontiravši strašnog neprijatelja! Napokon će se raspasti najveca zemlja na svijetu koja je u to vrijeme brojila oko 220.000.000 stanovnika. No što se nakon toga počelo događati…

Naravno, NATO se počeo širiti na istok, kršeći dogovor iz potpisanog dokumenta. Desetak je godina vladao mir što se toga tiče (Amerika i dalje u to vrijeme vodi nekoliko ratova), dok, hop, eto odjednom Poljske, Mađarske i Češke u NATO-u. Naravno, sve se nalaze istočno. Kad za nepunih pet godina eto još i Baltičkih zemalja (sve tri u kompletu graniče direktno s Rusijom), Bugarske, Rumunjske i Slovačke. Nakon toga i Albanija. Sve zemlje bivšeg Varšavskog pakta.

I dok Baltičke zemlje samo simbolično graniče s Rusijom, bome ukrajinska granica iznosi preko 2.000 km.

Da NATO graniči s Rusijom jednostavno je nenormalna, neprirodna i neprihvatljiva ideja. I ako Amerika u Kubanskoj krizi nije dozvolila da se na Kubu smjeste ruske rakete koje bi dohvatile Washigton za 7 minuta, pravo je Putina da ne želi NATO rakete u Ukrajini koje mogu dofatit Moskvu za 4 minute.

Još iz Mad Max filma znamo da će se ratovi voditi oko energetika. Dakle, što ima Rusija i o cemu ovisi 80% zaliha Europe?

Plin!

Pa ako Europa nabija sankcije Rusiji (sankcije kakve svijet još vidio nije), zašto bi Rusija isporučivala i dalje plin Europi.

Imamo li sada “lose-lose-lose“ situaciju? Nemamo. Imamo “lose-lose-winn” situaciju.

“Lose" je Rusija jer neće dobivati potrebne devize za isporuku plina, „lose“ je Europa koja neće dobiti plin, a tko je „win“?

Naravno, opet Amerika. Lijepo će prodavati Europi „LNG“ po 4x skupljoj cijeni od ruskog plina.

Želite dalje?

Evo… Sve burze bilježe pad osim…koje? Burze u Americi!

Europski fondovi su drastično pali, pa čak i oni koji spadaju u grupu niskorizičnih.

A moja omiljena tema…zlato?

Zlato se nalazi na rekordnoj razini. A pogodite tko ima najveće zalihe zlata…Amerika! Oko 8.300 tona. Slijedi je Njemačka s oko 3.500 tona.

EU je u cijeloj ovoj priči mala maca, ma koliko god misle da su jaki. EU koja se već 4 godine na može dogovoriti ni oko toga hoće li ukinuti ili neće ljetno radno vrijeme, kako bi mogla zauzeti neki pametan stav prema sadašnjoj rusko-ukrajinskoj situaciji? Napravit će onako kako kaže Veliki prekomorski brat.

Najbolji je bio jedan EU visokopozicionirani dužnosnik koji je izjavio da Rusiji treba zabraniti hendlanje dijamantima u Antwerpenu. A taj ima toliko pojma da ne zna da cijelo trgovanje dijamantima u Europi najviš ovisi baš o Rusiji gdje su i najveće rezerve. Jebe se Putinu…trgovat će u Dubaiu, osim toga, tamo može postići i bolju cijenu.

I Hrvatska se uključila u sveopće bojkote…prijedlogom da se skine Čajkovskog s repertoara, a i jedan zastupnik je predložio da se Abramoviču otme nogometni klub Chelsea. Ali zato nisu zatvorili zračni promet za ruske avione. Baš čudno, s obzirom da je bivša predsjednica svojedobno izjavila da će (citiram) “Hrvatska aktivno sudjelovati u kreiranju Američke vanjske politike”! Veću političku glupost nisam čuo!

I zato, drugi puta prije nego stavljate ukrajinske zastave na svoje FB profile, farbate vodotornjeve u plavo-žutu boju i slično, razmislite i informirajte se. Pogotovo kad vam cijene porastu. Cijene plina, benzina, svega i svačega. BTW, što mislite koliko će pasti BDP na razini EU-a zbog ovih sankcija prema Rusiji? Bolje da nit ne znate.

Rat će prestat, željezna se zavjesa do pola spustila a Ukrajina za sad stoji s istočne strane te zavjese.

I za kraj, nisam ni spomenuo novonacističke ukrajinske skupine uz rusku granicu čija je zastava kukasti križ na žuto-plavom polju, a koje stalno provociraju, a nisam ni spomenuo da je sadašnji Ukrajinski predsjednik jednom prilikom na javnoj televiziji izvukao kurac iz gaća pa istim, ali ukućenim, počeo svirati klavir.

Toliko…
Zanimljiv post pa proslijedila

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info