Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

599

PUTA

OD 14.01.2018.

ZLOSTAVLJANJE DJECE

ZLOSTAVLJANJE DJECE
Udarani seksualno zlostavljaju svoje partnere "Najbolje čuvana tajna dječje psihologije je da su djeca koja nikad nisu udarana među onima s najuzornijim ponašanjem", zaključio je Straus.
 Zanimljivosti 
03. 03. 2008. | 11:41
Udaranje djeteta 'po guzi' utječe na kasniji seksualni život
Preuzeto sa: http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/3025460/index.do
Novo istraživanje Sveučilišta New Hampshire o zlostavljanju u obitelji pokazalo je da udaranje djeteta po stražnjici utječe na njegov seksualni život kasnije.

Profesor Murray Straus zaključio je da je veća vjerojatnost da ljudi koji su kao djeca kažnjavani na taj način prisiljavaju na seksualne odnose, pokazuju sklonost prema mazohističkom seksu i često se neodgovorno ponašaju kad je u pitanju zaštita od neželjene trudnoće ili spolnih bolesti.

Druge studije također su pokazale vezu između udaranja i psihičkog nasilja, ali Straus naglašava da je njegovo istraživanje prvo koje je pokazalo povezanost između fizičkog kažnjavanja i seksualnog ponašanja.

"Moj temeljni motiv bio je privući pozornost ljudi, ponajviše roditelja. Nadam se da će studija pomoći smanjenju korištenja fizičke kazne", objasnio je Straus.

Udarani seksualno zlostavljaju svoje partnere
Sredinom 90-tih završio je studiju, a ona je obuhvaćala 207 studenata kojima je postavljeno pitanje je li ih ikada uzbuđivao mazohistički seks te jesu li bili kažnjavani udarcima po stražnjici kao djeca. Otkrio je da su studenti koji su udarani bili dva puta više zainteresirani za mazohistički seks.

Nakon te studije proveo je još tri slične, a posljednja je pokazala isto. Pitao je 14 tisuća studenata u 32 različite zemlje slažu li se, ili se nikako ne slažu, ili tek djelomično s tvrdnjom "bio sam udaran prije 12. godine". Također, pitao ih je jesu li ikada verbalno ili fizički prisiljavali nezainteresiranog partnera na seksualni odnos.

Otkrio je veliku razliku između studenata koji su izjavili da su bili fizički kažnjavani i onih koji nisu. Muškarci su imali deset posto veću vjerojatnost za verbalno prisiljavanje na seks ili sklonost prijetnjama da će prekinuti vezu ako partner odbije seks. Žene su imale 12 posto manje šanse za takvo ponašanje.

Studije o obiteljskom zlostavljanju pokazale su da 90 posto roditelja udara svoju djecu. Ipak, unatoč upozorenjima, korištenje te odgojne mjere uvelike se povećalo. "Najbolje čuvana tajna dječje psihologije je da su djeca koja nikad nisu udarana među onima s najuzornijim ponašanjem", zaključio je Straus.

(I. Vi)
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info