Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član stankovic.jure

Upisao:

stankovic.jure

OBJAVLJENO:

PROČITANO

657

PUTA

OD 14.01.2018.

Vijesti iz 2010

Vijesti iz 2010
Potaknut provokacijom skupine satiričara koji su dijelili lažni New York Times, naš kolumnist napravio je imitaciju toga eksperimenta

Vijesti iz 2010.: ‘Željko Mavrović ministar, Ferić svjetski pisac’

Piše: Jurica Pavičić

www.jutarnji.hr

 

Na­slo­vni­ca ko­ja na­ja­vlju­je kraj ame­ri­čke in­ter­ven­ci­je u Ira­ku, a ko­ju su kol­por­te­ri di­je­li­li sre­dištem Man­hat­ta­na, prošli je tje­dan di­gla na no­ge i za­ba­vi­la (ne sa­mo) ame­ri­čku ja­vnost.

La­žni New York Ti­mes, ko­ji se kol­por­ti­rao cen­trom New Yorka, bio je dje­lo po­zna­te sku­pi­ne sa­ti­ri­čkih pro­vo­ka­to­ra Yes Men. Oni su napravi­li fi­kti­vne no­vi­ne s na­dnev­kom iz sr­pnja idu­će go­di­ne, obja­vlju­ju­ći u nji­ma “vi­je­sti ko­je bi že­lje­li objaviti”. Pro­vo­ka­ci­ja je bi­la uto­li­ko efek­tna što su članovi Yes Me­na ko­ri­sti­li stvar­nu gra­fi­ku, pa­pir i fon­to­ve NYT-a, a tek­sto­ve su pi­sa­li pra­vi no­vi­na­ri, uklju­ču­ju­ći i Ti­me­sove. Me­đu vi­je­sti­ma ko­je su Yes Men “že­lje­li objaviti” bi­le su i one da je Oba­ma po­vu­kao ame­ri­čku voj­sku iz Ira­ka te da je Con­do­le­ez­za Ri­ce pri­zna­la da Irak ni­kad ni­je imao oru­žje za ma­so­vno unište­nje.

Pri­ča o pro­vo­ka­ci­ji Yes Men osta­vi­la je nas u Hr­vat­skoj u sta­nju bla­ge za­be­ze­knu­to­sti. Na­i­me, kao da po­ma­lo za­vi­di­mo ame­ri­čkoj li­be­ral­noj po­li­ti­ci što je pu­na kra­tko­ro­čnih sno­va i to­čno zna što že­li. To je osje­ćao ve­li­k dio nas ne­koć da­vno, 2000., kad smo to­čno zna­li što že­li­mo u post­tu­đma­nov­skoj eri - par­la­men­tar­nu de­mo­kra­ci­ju, ide­o­loški plu­ra­li­zam, kraj kul­ta li­čno­sti, po­li­ti­čki fa­ir play, otva­ra­nje pre­ma Za­pa­du i re­vi­zi­ju pre­tvor­be.

Što, me­đu­tim, da­nas že­li­mo? Ula­zak u NA­TO? Ula­zak u EU? Že­le li to mno­gi ili sa­mo po­li­ti­čka eli­ta? Že­le li to škve­ra­ni ili vi­na­ri? Ko­ja je uo­pće opti­mal­na pro­je­kci­ja u ko­joj sa­mi se­be vi­di­mo? Ili su nam že­lje sa­svim de­fen­zi­vne, kon­zer­vi­ra­ju­će - da bu­de ma­nje uboj­sta­va, ma­nje otpušta­nja, ma­nje ci­je­ne ne­kre­tni­na - uo­sta­lom, mo­žda, da bu­de ma­nje pro­mje­na? Je­su li nas pro­mje­ne ta­ko izlu­di­le da mo­li­mo Bo­ga da sve osta­ne ka­ko jest? Ili nešto za­i­sta že­li­mo?

Sva­tko od nas mo­že odgo­vor na to da­ti sa­mo u pr­vom li­cu. A re­da­kci­ja je me­ni pre­dlo­ži­la da na­pišem imi­ta­ci­ju yesmenov­skog ek­spe­ri­men­ta, ma­le vir­tu­al­ne no­vi­ne iz sre­di­ne 2010., ko­je će do­no­si­ti vi­je­sti ko­je bih že­lio ta­da či­ta­ti. Ovaj “po­pis želja” po­sve je pri­va­tan. On ni­je pro­gno­za, ni pri­je­dlog za po­li­ti­čku akci­ju, ni­ti se na­dam da oko nje­ga mo­že bi­ti kon­sen­zu­sa.

Politika
Vratilo se 70 posto srpskih izbjeglica


- Hr­vat­ska je za­klju­či­la i po­slje­dnje po­gla­vlje u pre­go­vo­ri­ma s Eu­rop­skom Uni­jom te mo­že po­sta­ti 27. čla­ni­ca EU odmah na­kon pro­ve­dbe re­fe­ren­du­ma. To je izja­vio eu­rop­ski po­vje­re­nik za prošire­nje Ol­li Rehn do­davši ka­ko je “odlu­čnom društve­nom akcij­om Hr­vat­ska u kra­tkom ro­ku isko­ri­je­ni­la kul­tu­ru ko­ru­pci­je te učin­ko­vi­to po­sta­vi­la bro­do­gra­dnju na noge”. “Oso­bi­to je doj­mljiv re­zul­tat u po­vra­tku izbjeglica”, do­dao je Rehn, ista­knuvši da se 70 posto  sr­pskih ra­tnih izbje­gli­ca vra­ti­lo u pri­je­ra­tne do­mo­ve, po­ta­knu­to eko­nom­skim bu­mom u slo­bo­dnim po­du­ze­tni­čkim zo­na­ma Udbi­ne, Ki­sta­nja, Ko­staj­ni­ce, Gra­ča­ca i Oku­ča­na. U ovom tre­nu­tku naj­ve­ća za­pre­ka hr­vat­skom ula­sku u EU je ni­ska re­fe­ren­dum­ska po­tpo­ra ula­sku. “Mi­slim da su naši gra­đa­ni po­če­li shva­ća­ti pre­dno­sti hr­vat­ske ri­je­tke na­se­lje­no­sti, obil­nih izvo­ra vo­de i ge­o­po­li­ti­čke si­gur­no­sti. Za­go­vor­ni­ke Uni­je če­ka te­žak po­sao da obja­sne gra­đa­ni­ma zašto bi to do­ve­li u rizik”, ko­men­ti­rao je vo­đa eu­ro­ske­pti­čne fra­kci­je u Sa­bo­ru, Ton­či Ta­dić.


-  “Na­kon iznu­ru­ju­će društve­ne akci­je ko­ja je tra­ja­la tri go­di­ne i upre­gnu­la po­li­ti­ku, me­di­je, ne­vla­din se­ktor i vjer­ske za­je­dni­ce, mo­že­mo slo­bo­dno re­ći: Hr­vat­ska je ze­mlja bez korupcije”, izja­vio je šef ko­or­di­na­ci­je za bor­bu pro­tiv ko­ru­pci­je dr. Ma­tko Ma­rušić pred­sta­vlja­ju­ći re­zul­ta­te akci­je. Ti­je­kom tri go­di­ne na uko­ri­je­nje­no zlo, du­bo­ko usa­đe­no u društve­ne obi­ča­je, ko­or­di­na­ci­ja je tu­kla iz svih oru­žja. Naj­va­žni­ji čim­be­nik bor­be bilo je po­je­dno­sta­vlji­va­nje i tran­spa­ren­tnost dr­ža­vne admi­ni­stra­ci­je u ko­joj su, kao i u zdrav­stvu, uve­de­ne ja­vne li­ste če­ka­nja, pri­ba­vlja­nje do­ku­men­ta­ci­je pre­ba­če­no je kao za­da­tak admi­ni­stra­ci­ji, zna­tan dio pro­ce­du­re oba­vlja se in­ter­ne­tom, a sta­tus pre­dme­ta nad­zi­re se na webu po­mo­ću za­por­ke. Ve­li­k udio po­ni­je­li su i NGO, pre­ko akti­vi­sti­čkih udru­ga ko­je su či­no­vni­ci­ma di­je­li­le be­dže­ve i na­lje­pni­ce “U ovom se ure­du na pri­ma mito” te or­ga­ni­zi­ra­le be­spla­tan te­le­fon “Pri­ja­vi­te ko­ru­pci­ju anonimno”. Udio je ima­la i Cr­kva pre­ko vo­lon­ter­skih udru­ga kao što su “Li­je­čni­ci ka­to­li­ci pro­tiv korupcije” (LKPK) i “Su­ci ka­to­li­ci pro­tiv korupcije” (SKPK). “No­vi na­raštaj for­mi­ran je s no­vim mentalitetom”, izja­vio je Ma­rušić te dodao da “ono što je nji­ho­vim ro­di­te­lji­ma bi­lo nor­mal­no, da­nas iza­zi­va zgražanje”.

- Sa­bor­sko po­vje­ren­stvo na­sta­vi­lo je da­nas šesto­mje­se­čno sa­slušanje u slu­ča­ju IGH. Par­la­men­tar­no po­vje­ren­stvo na­sta­vlja istra­ži­va­ti je­su li broj­ne ja­vne oso­be, po­li­ti­ča­ri i mi­ni­stri po­tpo­mo­gli uspo­nu za­gre­ba­čkoga gra­đe­vin­skog di­va, po­go­du­ju­ći mu za­to što su u nje­mu ima­li vla­sni­čki udio. IGH, ko­ji je go­di­na­ma bio pre­dmet kri­ti­ka, do­spio je pred Sa­bor na­kon što su troško­vi dovršenja Pe­lješkog mo­sta i ae­ro­dro­ma Ple­so na­ra­sli 45 posto više od pre­dvi­đe­nog. Ti­je­kom ra­da po­vje­ren­stva bit će sa­slušano više bivših mi­ni­sta­ra i su­vla­sni­ka tvr­tke.

-  Hr­vat­ska bi­skup­ska kon­fe­ren­ci­ja oštro je osu­di­la ne­čo­vje­čno po­našanje hr­vat­skih vla­sti spram azi­la­na­ta i eko­nom­skih imi­gra­na­ta. “Dok ve­li­ki di­je­lo­vi hr­vat­skog tla još le­že u šika­ri, ne­o­bra­đe­ni i pra­zni, broj­ne ra­diš­ne ru­ke iz Afri­ke, Azi­je i s Bal­ka­na mje­se­ci­ma išče­ku­ju u azi­lant­skim cen­tri­ma po­tre­bne papire”, izja­vio je pred­sje­da­telj HBK, mon­si­njor An­ton Šu­ljić. HBK je ta­ko­đer po­zdra­vi­o ubr­za­ni po­vra­tak sr­pskih izbje­gli­ca. Bi­skup­ska kon­fe­ren­ci­ja po­nu­di­la je i po­moć se­strin­skoj Pra­vo­sla­vnoj cr­kvi ko­ja po­ne­gdje u Hr­vat­skoj ima pro­ble­ma sa sa­kral­nim pro­sto­ri­ma. U tom će smi­slu bi­sku­pi­je pra­vo­slav­ci­ma na du­lji rok uzaj­mi­ti ma­lo ko­rište­ne i za­pušte­ne sa­kral­ne pro­sto­re u Ma­kar­skoj, Spli­tu i Pu­li. “To je pra­ksa ko­ja po­sto­ji još iz do­ba Venecije”, ko­men­ti­rao je pred­sje­da­telj HBK. 

-  Otok Ži­rje u šiben­skom za­lje­vu i slu­žbe­no je pr­vi ja­dran­ski otok na ko­jemu do­mi­cil­no sta­no­vništvo više ni­je ve­ći­na. Do­ma­ći na Ži­rju či­ne 37 posto od nje­go­vih 450 sta­no­vni­ka. To sta­nje po­naj­više je re­zul­tat ci­lja­ne akci­je ko­jom je Vla­da­ na ri­je­tko na­se­lje­na po­dru­čja use­lja­va­la mla­de, re­pro­du­kti­vno spo­so­bne i obra­zo­va­ne imi­gran­te. “Da­nas na Ži­rju po­sto­je 34 ma­lo­po­du­ze­tni­čke tvr­tke, ugla­vnom u vla­sništvu lju­di ko­je su pri­vu­kli do­bra kli­ma i po­re­zne olakšice”, izja­vio je pred­sje­dnik ži­raj­skog mje­snog odbo­ra Da­nac Kje­til Ba­strup. “Pr­va ge­ne­ra­ci­ja ima­la je pro­ble­ma s je­zi­kom i men­ta­li­te­tom, a dru­ga je već sa­svim asimilirana”, dodala je je­dna od use­lje­ni­ca, li­je­čni­ca azi­lan­ti­ca iz Sij­era Le­o­nea Odi­le Me­son­go. “Moj de­ve­to­go­dišnji sin sa­da Za­gre­pča­ne ući ra­zli­ko­va­ti pir­ku od kanj­ca i špa­re od kneza”, re­kla je na šar­man­tnoj šiben­skoj ika­vi­ci mla­da Afri­kan­ka či­ja am­bu­lan­ta da­nas skr­bi za 80 mahom sta­rih sta­ro­sje­di­la­ca.

Novac
Tri nova putnička broda iz Rijeke


- Ri­je­čki 3. maj po­tpi­sao je ugo­vor o gra­dnji tri pu­tni­čka kruze­ra s gr­čko-mal­teškom kom­pa­ni­jom Uto­pia Ship­ping. Kru­ze­ri će bi­ti ispo­ru­če­ni do 2017., a slu­žit će za kru­žna pu­to­va­nja Ka­ri­bi­ma i ju­žnim Pa­ci­fi­kom. “To je do­kaz da hr­vat­ska bro­do­gra­dnja mo­že bi­ti odr­ži­va i bez pro­te­kci­o­ni­sti­čkih subvencija”, izja­vio je mi­ni­star go­spo­dar­stva u Vla­di RH Želj­ko Ma­vro­vić. Po­sao ure­đe­nja bro­da bit će ve­li­ka pri­li­ka za hr­vat­sku in­du­stri­ju po­kuć­stva, dr­vni kla­ster i me­tal­sku in­du­stri­ju.

- U Si­sku je ju­čer otvo­re­na su­vre­me­na tvor­ni­ca in­for­ma­ti­čke te­hno­lo­gi­je, na­sta­la ula­ga­njem fin­skog i hr­vat­skog ka­pi­ta­la. Tvor­ni­ca, ko­ja će za­pošlja­va­ti 330 in­že­nje­ra elek­tro­ni­ke, na­sta­la je na mje­stu ne­ka­dašnje Inine ra­fi­ne­ri­je ko­je se Sišča­ni sje­ća­ju s ne­la­go­dnom ze­bnjom. “Mo­že­mo po­tvr­di­ti da je Si­sak de­fi­ni­ti­vno od gra­da že­lje­za po­stao grad silicija”, izja­vio je si­sa­čki gra­do­na­čel­nik Go­ran De­vić.

Crna kronika
Policijska ophodnja spasila mačku


- De­ve­to­go­dišnja dje­voj­či­ca B. N. iz Za­gre­ba bi­la je pre­sre­tna kad je po­li­cij­ska opho­dnja spa­si­la njezi­nu umi­lja­tu ma­čku ko­ja se za­vu­kla ispod gre­de na gra­di­lištu Hr­vat­skog ple­snog cen­tra u No­vom Za­gre­bu. Kvar­tov­ski po­li­caj­ci izvu­kli su ma­ci­cu na­kon višesa­tnog na­po­ra. “No­va si­gur­no­sna si­tu­a­ci­ja, mi­ni­mum kri­mi­na­la i ni­ska sto­pa uboj­sta­va sa­da nam da­ju vre­me­na da se više po­sve­ti­mo sva­ko­dne­vnim bri­ga­ma građana”, istaknuo je pr­vi hr­vat­ski po­li­ca­jac Vla­di­mir Fa­ber.


Regije
Hrvatska vojska još samo u Imotskom


- Od ma­sto­dont­skog pla­na gra­dnje čak pet golf-te­re­na u Mo­to­vun­skoj šumi ipak ne­će bi­ti ništa. Na­gli po­rast ci­je­na tar­tu­fa i po­sto­ja­ni bum istar­skih agrar­nih pro­i­zvo­da, na­i­me, do­ve­li su u pi­ta­nje taj hva­le­vri­je­dni pro­jekt. “U ovom odno­su tr­žišnih sna­ga ne ispla­ti nam se ta­ko ve­li­ke površine po­ljo­pri­vre­dnog ze­mljišta žr­tvo­va­ti za do­ko­li­ča­re s palicama”, rekao je istar­ski žu­pan Fran­ci Blaško­vić.

- Su­dbi­na prošire­nog za­pa­dnog di­je­la split­ske oba­le i da­lje je pre­dmet oštrih ra­spra­va. Na­kon što je de­fi­ni­ti­vno odba­čen pri­je­dlog da se na tom di­je­lu oba­le, ispred Ke­ru­mo­va pr­vo­ka­te­gor­ni­ka Ma­rjan Radisson, na­prave ve­zo­vi za me­ga­ja­hte, split­ski gra­do­na­čel­nik Ma­rin­ko Biškić re­kao je ka­ko su ma­li po­re­zni ob­ve­zni­ci žr­tvo­va­li pu­no svog nov­ca za taj ko­mu­nal­ni za­hvat, za­to mo­ra­ju ima­ti pre­dnost u nje­go­vu ko­rište­nju. Biškić, vla­snik mul­ti­na­ci­o­nal­nog bran­da za­či­na Na­da­li­na, na­ja­vio je da će na za­pa­dnoj oba­li bi­ti kom­bi­na­ci­ja ve­zo­va za gra­đa­ne i ope­ra­ti­vnog ri­bar­skog do­ka. Želj­ko Ke­rum, vla­snik Ma­rjan Ra­dis­so­na, na to je bur­no re­a­gi­rao. “Ne­će valj­da mo­jin go­sti­ma vo­njat friškina”, izja­vio je Ke­rum, bivši kan­di­dat za na­čel­ni­čku fun­kci­ju.

- Biševo će po­stati pr­vi hr­vat­ski pu­čin­ski otok na ko­jemu je le­ga­li­zi­ra­na ma­ri­hu­a­na. Sta­no­vni­ci Biševa na re­fe­ren­du­mu su s pet gla­so­va za i tri pro­tiv pri­hva­ti­li da njihov otok uđe u pi­lot-pro­jekt tu­ri­sti­čke za­je­dni­ce, kojim bi se devet pu­čin­skih oto­ka, ko­ji su osta­li bez sta­no­vništva, radi po­ti­ca­ja tu­ri­zma pre­tvo­ri­lo u cof­fee-shop zo­nu ni­zo­zem­skog ti­pa. Sli­čan re­fe­ren­dum tre­ba se pro­ve­sti još na Šće­dru, Pre­mu­di, Škar­di, Ka­pri­ju, Sar­ka­na­ma, Sve­tom An­dri­ji, Mo­la­tu i Vr­ga­di.

- Na­kon što je Hr­vat­ska zbog ne­po­sto­ja­nja vanj­ske opa­sno­sti uki­nu­la oru­ža­ne sna­ge i osta­vi­la sa­mo ma­lu, pro­fe­si­o­nal­nu je­zgru sta­ci­o­ni­ra­nu u cen­tru za obu­ku ko­man­do­sa u Udbi­ni, uki­da­nje HV-a iza­zva­lo je ne­go­do­va­nje u Imot­skom, gra­du du­ge voj­ni­čke tra­di­ci­je. Sto­ga je odlu­če­no da će Hr­vat­ska voj­ska na­sta­vi­ti po­sto­ja­ti u Imot­skom, ali kao po­ča­sna po­vi­je­sna po­stroj­ba. “Imot­ski ha­ve­ov­ci bit će spo­men na našu ju­na­čku po­vje­sni­cu, baš kao sinj­ski al­ka­ri ili Bo­kelj­ska mornarica”, izja­vio je pred­sje­dnik ini­ci­ja­ti­vne udru­ge. HV će svoj pr­vi na­stup ima­ti na pro­ce­si­ji Sve­tog Vla­ha u Du­bro­vni­ku.

Kultura
Film Ognjena Sviličića pobijedio u Berlinu


- Mi­ni­stri­ca kul­tu­re An­drea Zla­tar u pul­skoj je Are­ni otvo­ri­la 59. film­ski fe­sti­val, do­sad na­ju­spješni­ji za hr­vat­sku ki­ne­ma­to­gra­fi­ju. “Za­do­volj­ni smo što ove go­di­ne ima­mo re­kor­dnih čak 13 filmova” re­kla je mi­ni­stri­ca, “a još za­do­volj­ni­ji nji­ho­vim ve­li­kim me­đu­na­ro­dnim uspje­si­ma”. Ove go­di­ne, na­i­me, čak su dva hr­vat­ska fil­ma igra­la u Can­ne­su, a film Ognje­na Svi­li­či­ća na­gra­đen je u Ber­li­nu. Me­đu­tim, ra­du­je i po­vra­tak pu­bli­ke hr­vat­skom filmu: do­ma­će pre­mi­je­re ima­le su u pro­sje­ku 55.000 gle­da­te­lja, a naj­ve­ći hit, ra­tni spe­ktakl Kri­sti­ja­na Mi­li­ća “Ta­kti­čka gru­pa 5”, gle­da­lo je čak 260.000 ljudi.

- No­vi ro­man Zo­ra­na Fe­ri­ća “Ka­len­dar Maya” pre­tva­ra se u eu­rop­ski knji­že­vni fe­no­men. Na­kon pri­je­vo­da na 23 je­zi­ka, Fe­ri­ćev tre­ći ro­man usko­ro izla­zi i na ni­zo­zem­skom, fin­skom i ko­rej­skom. Nor­veški Aften­po­sten Fe­ri­ćev je ro­man opi­sao kao “ro­man ko­ji otva­ra oči” i “pre­sla­gu­je sli­ku o isto­čno­e­u­rop­skoj književnosti”, a ja­pan­ski Asa­hi Shim­bun hr­vat­skog pi­sca uspo­re­đu­je s de Sa­de­om, Ge­ne­tom i El­fri­ede Je­li­nek.

- U našem naj­po­sje­će­ni­jem i naj­pre­sti­žni­jem izlo­žbe­nom pro­sto­ru, Umje­tni­čkoj ga­le­ri­ji u Du­bro­vni­ku, otvo­re­na je ve­le­bna izlo­žba fran­cu­ske avan­gar­de. Izlo­žba či­ji su spon­zo­ri Mer­ca­tor i Del­ta Hol­ding pred­sta­vlja dje­la Le­ge­ra, Duc­ham­pa i dru­gih avan­gar­di­sta. S obzi­rom na no­vi bum Du­bro­vni­ka kao kul­tur­ne de­sti­na­ci­je, oče­ku­je se više od po­la mi­li­ju­na po­sje­ti­telja. Nakon za­tva­ra­nja izlo­žba se se­li u mle­ta­čki Pa­laz­zo Gras­si.

Sport
Košarkaši Zadra u finalu Final Foura


- Na­kon osvo­je­nog bo­da na vru­ćem go­sto­va­nju u Eind­ho­ve­nu, split­ski Haj­duk sve je bli­ži pro­la­sku u dru­gi krug Li­ge pr­va­ka. S obzi­rom na to da je Werder do­ži­vio ne­u­go­dni do­ma­ći po­raz od Ju­ven­tu­sa, Haj­duk ko­lo pri­je kra­ja ima bod pre­dno­sti i do­vo­ljan mu je do­ma­ći re­mi pro­tiv Ni­je­ma­ca. He­roj uta­kmi­ce u Eind­ho­ve­nu bio je Ti­ći­no­vić ko­ji je za­bio vo­de­ći gol, a po­tom asi­sti­rao Vru­či­ni za izje­dna­če­nje u 87. mi­nu­ti.

- Košar­kaši Za­dra ušli su u fi­na­le Fi­nal Fo­u­ra košar­kaške eu­rop­ske li­ge. U dra­ma­ti­čnom po­lu­fi­na­lu u Be­o­gra­du Za­dra­ni su 89-86 po­bi­je­di­li mo­skov­ski CSKA, pa će u su­bo­tu igra­ti pro­tiv po­bje­dni­ka uta­kmi­ce Mac­ca­bi­ja i sa­ra­jev­ske Bo­sne. Naj­bo­ji igrač Za­dra­ s 23 po­sti­gnu­ta koša bio je 18-go­dišnji Ste­va­no­vić, po­ja­ča­nje iz Voj­vo­di­na Na­fta­ga­sa.

- Po­nu­kan dvje­ma ne­u­spješnim se­zo­na­ma za­re­dom, di­re­ktor Di­na­ma, Zdrav­ko Ma­mić, dao je ne­o­po­zi­vu ostav­ku. “Ni­sam više mo­gao izdr­ža­ti pri­ti­sak javnosti”, re­kao je kon­tro­ver­zni me­na­džer na kon­fe­ren­ci­ji za novinare. Ma­mić je man­dat pre­dao pred­sje­dni­ku Skupšti­ne klu­ba i za­gre­ba­čkom gra­do­na­čel­ni­ku Ja­se­nu Me­si­ću ko­ji je na­ja­vio da će Ma­mi­ća na­sli­je­di­ti Ve­li­mir Za­jec.

Spektakli
Thompson nastupa u Hiltonu Katalinića brig


- Mar­ko Per­ko­vić, sta­ri­joj pu­bli­ci po­zna­ti­ji kao Thom­pson, na­stu­pat će ti­je­kom ovog mje­se­ca kao gost u no­ćnom klu­bu i ka­si­nu Elite, u sklopu no­vog split­skog kon­gre­snog ho­te­la Hil­ton Ka­ta­li­ni­ća brig. Per­ko­vić, ko­ji je prije de­se­tak go­di­na pu­nio sta­di­o­ne, po­slje­dnjih se go­di­na su­o­čio s osje­tnim osi­pa­njem pu­bli­ke. Na­kon po­slje­dnjeg me­ga­kon­cer­ta, onog u pul­skoj Are­ni 2009., Per­ko­vić je ugla­vnom na­stu­pao po di­sko­te­ka­ma, ma­lo­no­go­me­t­nim tur­ni­ri­ma i kršte­nji­ma mla­dog vi­na. Du­go­ro­čni an­ga­žman s klu­bom Elite osi­gu­rao je ta­ko egzi­sten­ci­ju pje­va­ča ko­jega su zbog me­te­or­skog pa­da po­če­li uspo­re­đi­va­ti s Presleyjem.

- Vla­tka Po­kos de­fi­ni­ti­vno se po­vla­či iz hr­vat­skog društve­nog ži­vo­ta. Kon­tro­ver­zna celebrity, na­i­me, se­li se na uda­lje­ni pa­ci­fi­čki otok Va­nu­a­tu, na­ja­vlju­je da će se ba­vi­ti hu­ma­ni­tar­nim ra­dom i da se više ne vra­ća u Hr­vat­sku. Sa­mim time no­vi­ne o njoj više ne­će na­pi­sa­ti ni re­tka.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info