Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

521

PUTA

OD 14.01.2018.

Tuna pred istrebljenjem

Zbog globalne ljubavi prema japanskom specijalitetu odnosno, španjolsko-francuskom izlovu dvostruko većem od EU kvoti, tuna se našla na rubu istrebljenja.

 


Tuna je vrsta poznata po tome što je u stanju postići veće ubrzanje od Porschea, ali se pokazala nemoćnom kada su u pitanju goleme mreže ribarskih flota južne Europe, koje su proteklih 10 godina provele loveći ostatke tih nekada najrasprostranjenijih morskih grabežljivaca Atlantskog oceana, zanemarujući kvote i upozorenja znanstvenika, piše list Sunday Times u svojem on-line izdanju.

Istraživanje koje je provela Međunarodna komisija za zaštitu atlantskih tuna (ICCAT) iz Madrida uoči ključnog sastanka idući tjedan na kojemu će se utvrđivati nove kvote izlova nazvalo je upravljanje populacijom tune u Atlantiku i Mediteranu međunarodnom sramotom te upozorilo da toj vrsti prijeti izlov od kojega se možda nikada neće oporaviti.

Europski ribari, većinom iz južnoeuropskih zemalja Francuske, Španjolske i Italije, godišnje ulove oko 60.000 tona tune, što je više nego dvostruko više od EU kvote od 28.000 tona utvrđene 2006, ističe se nadalje u tom istraživanju.

Istraživači upozoravaju da je ta kvota već sama po sebi dvostruko veća nego što je trebala biti, te da je trebala iznositi maksimalno 15.000 tona.

Najnoviji rezultati istraživanja zasigurno će izazvati diplomatske sukobe budući da je Mediteran, gdje se uglavnom odvija izlov, glavno mrijestilište za atlantsku tunu. Upravo zbog toga je pretjerani izlov na tome području izazvao zabrinjavajući pad njihove populacije duž američkih obala, gdje je također područje izlova.

Zbog snažnog rasta globalne potražnje za sushijem, koji je doveo tunu do ruba istrebljenja, jedna jedina riba može postići cijenu od preko 20.000 funti. Najveća su tržišta za nju ono španjolsko i japansko.

Izvor. www.net.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info