Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Larisa

Upisao:

Larisa

OBJAVLJENO:

PROČITANO

636

PUTA

OD 14.01.2018.

KAMENI MOĆI-Šamanske tradicije svijeta-potomci svećenika Inka s andskih planina

KAMENI MOĆI-Šamanske tradicije svijeta-potomci svećenika Inka s andskih planina
Učionice andskih šamana su planine,odnosno cjelokupna priroda;to je hram u kojem spoznaju tijek svih mogućih sposobnosti ili pozvanosti.

ŽIVOT S PRIRODOM I DUHOVIMA

  Q'eri od rodjenja žive blizu sunčeve vatre i pod zvijezdama.Djeca imaju vrlo prirodan kontakt s alpakama i pumama,te razgovaraju s kamenjem i biljkama.U planinama su svaki dan na čudesan način povezani sa svim elementima Pachamamine kreacije.Zato pouzdano znaju da u njihovom svijetu prebivaju duhovi-u rijekama,drveću i kamenju.

  Svemir je razdijeljen u tri svijeta:ukhupacho-podzemlje ili unutarnji svijet,kaypacho-površina svijeta u kojem živimo i radimo,i hanagpacho-gornji,viši svijet.

  U ukhupachi se nalazi puno nevidljivih bića,medju kojima i premundani,bića koja su tu bila još prije  nego je bio stvoren materijalni svijet.Tu su i pausirune,duhovi koji žive u slapovima   i drugim vodama-rijekama i jezerima,te mukiji,čuvari jama,spilja i dragocjenih metala.U ukhupachi prebivaju još i brojna druga bića.

  U svakodnevnom svijetu,kaypachi,postoji sve što vidimo:mi sami,biljke,snijeg,vjetar,voda,zemlja,divlje i domaće životinje te Pachmama,izraz ženske kozmičke energije.

  Za neke ljude hanaqpacha znači nebo,no Q'eri ne govore o odredjenom području,nego o višem ozračju bez oblika i gustoće,gdje ne postoji vrijeme i prostor.To je energija koja se pretače kroz svemir i ima mnogo različitih imena:texemuyo,wiracocha,pachakamaq.

  Kad netko postane paq'o ili šamanski svećenik mora se naučiti koristiti s jednom ili više od tih duhovnih energija.Prvi uvijet,koji može važiti više godina,odredjuje da svoje vještine mora upotrebljavati tako da pomaže drugima i brine za neko područje.Obično dobije na brigu odredjenu apu ili brdo.

  Kad muškarci i žene postanu šamanski svećenici počinju služiti na području na kojem žive.Najprije se skrbe za manje područje,poslije sa svakim korakom bolje savladavaju energiju i preuzimaju brigu za sve veće i veće predjele.Na svakom stupnju njihova moć naraste razmerno s moći na području na kojem služe.

  Učionice svećenika su planine,odnosno cjelokupna priroda.To je hram u kojem spoznaju tijek svojih eventualnih moći i poslanja.Na putu nailaze na mnogo testova:testove sa vatrom,testove za utvrdjivanje njihove tjelesne pripremljenosti,testove za pripremu njihovog srca-njihove sposobnosti milosrdja,ljubavi i poštovanja znanja.

  Šamanski svećenici moraju naučiti brojne vještine,tehnike koje su povezane s našim odnosom prema prirodi,Pachamami.Svim tim metodama liječimo svoje veze s kozmičkim silama,te na taj način dostižemo ravnotežu u životu i suživot s energetskim nitima koje su posvuda isprepletene.

  KAMEN MOŽE DONIJETI STRIJELA ILI RIJEKA

Kamenja su živa bića,zato ih na početku iscijeljivanja zamolimo za pomoć,a na kraju im se zahvalimo.

  Jedna od tehnika je upotreba q'uaya,odnosno kamenja moći,za liječenje i terapije.Kamen može iz tijela očistiti tešku energiju.To je moguće postići vjerom u duha koji se nalazi u kamenju,te s ljubavlju prema kamenju.Kad paq'o uz pomoć kamenja kreira suptilnu energiju,onda mu ona pomaže.

  Postoji mnogo različitih q'uaya za razne namjene i različitu uporabu,a najmoćnije nalazimo u visokim Andama.Nekoga nam može donijeti strijela,drugog rijeka...

  Svaki kamen ima brojne energije.U njega ga unose priroda,odnosno Pachmama,šamanski svećenici koji ih koriste,te učitelji koji su svećeniku pomnogli razviti iscijeliteljske sposobnosti.

  Kod tog postupka je od izvanredne važnosti namjena.Iscijelitelji moraju u pripremnom obredu prije liječenja očistiti svoj um i osloboditi se svih predhodnih predstava o pacijentovim bolestima.Tada s dubokom poniznošću meditiraju,mole i iskazuju čast Pachamami,čiju inteligenciju ne može nitko u potpunosti razumjeti.Čišćenjem uma i srca dolaze do toga da kroz njih može teći samo ljubav.

  Svi možemo naučiti koristiti kamenje,iako ne smijemo očekivati brze rezultate.Trebamo znati da ćemo mjesece i godine tražiti kamenje,raditi s njima i učiti slušati ih.Na taj način ćemo postati prijemčivi za energije koje nam ono donosi u naš život i koje možemo svojim namjerama unijeti u njih.

  Ponekad kamen možemo dobiti iz neočekivanih izvora,na primjer od dragog prijatelja ili učitelja.Druge možemo naći za vrijeme šetnje ili duhovnog odmoraTakodjer bi trebali otvoreno prihvaćati poruke koje od kamenja dobivamo za vrijeme snova i dubokih razdoblja meditacije.

  OSOBNO UPOZNAVANJE KAMENJA

  Najmoćnije i najpouzdanije iscijeljujuće kamenje je ono koje je čvrsto,nepropusno i ne previše glatko.Jako je dobro raditi s nekim poludragim kamenjem kao što su tirkiz i jaspis.Može se raditi i s ahatom,geodama i raznovrsnim prirodnim mramorom.Prije nego što kamen upotrijebimo za liječenje,moramo jako dobro upoznati njegovu energiju.Nikad ne bi smjeli upotrebljavati kamenje u pogledu kojeg nismo sigurni,ili pak ima energiju za koju nismo u potpunosti uvjereni da li je blagotvorna.

  Kristali su vrlo snažno kamenje kojim je jako teško ovladati,odnosno koristiti ih u prave iscijeljujuće namjere.Oni su kao laseri s kojima treba jako pažljivo rukovati.Vrlo su lijepi i estetski,a jedna od njihovih glavnih osobina je da na sebe mogu preuzeti energiju iz okoline i zračiti je.Kada kristale nosimo kao ukras onda na različite načine otvaramo put brojnim energetskim potencijalima.Ako se tako šećemo naokolo ne možemo kontrolirati energije koje kristali na sebe preuzimaju i onda ih unose u naše tijelo i um.

  S kamenjem moramo uvijek rukovati s poštovanjem i s ljubavlju.Ako ih ne koristimo,onda ih trebamo pokriti da sačuvaju energiju.Dobro ih je pokriti s gusto tkanom vunenom,svilenom ili pamučnom tkaninom.Najbolje bi bilo da tkaninu iz prirodnih vlakana,s ljubavlju izradi neki tkalac.

  Kamenje trebamo povremeno očistiti.To možemo učiniti na različite načine-tako da ih pomažemo s kaduljom,oplahnemo s izvorskom vodom ili čak lagano poškropimo s vinom.

  Trebamo biti svjesni da su kamenja živa bića.Na početku iscijeljivanja zamolimo ih zapomoć,na kraju im se zahvalimo

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info