Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član cvijet

Upisao:

cvijet

OBJAVLJENO:

PROČITANO

858

PUTA

Vrtlarenje u skladu s prirodom - Sjeme kao zalog naše budućnosti

Vrtlarenje u skladu s prirodom - Sjeme kao zalog naše budućnosti
Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

PREDAVANJA I RADIONICE

Silvija Kolar-Fodor

Termini predavanja i razmjena sjemenja za proljeće 2019

Udruga «Biovrt – u skladu s prirodom» tijekom proljeća 2019. priprema brojna predavanja i razmjene sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama, a koji će biti besplatni za javnost. Posjetiti ćemo 17  mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu „Sjeme kao zalog naše budućnosti“ i “Vrtlarenje u skladu s prirodom” te razmjene sjemenja. U sklopu predavanja održati će se i predstavljanje istoimene knjige “Vrtlarenje u skladu s prirodom” autorice i predavačice Silvije Kolar-Fodor.

Pozivamo vas da s nama započnete novu vrtlarsku sezonu, naučite više o važnosti uzgoja zdrave hrane, inspirirate se za kreiranje vlastitog vrta i razmijenite/nabavite sjemenje starinskih sorti koje ćete dalje i sami održavati u svojim vrtovima.

Želimo zahvaliti svima koji su se prijavili na naš javni poziv za predavanja. Nažalost ovog proljeća radi ostalih aktivnosti i projekata koje provodimo nismo u mogućnosti posjetiti veliki dio prijavljenih. Nadamo se da se vidimo idućih godina.

 POPIS MJESTA U KOJIMA ODRŽAVAMO PREDAVANJA:

14.02.2019. (četvrtak) u 18:00 sati u Lepoglavi – predavanje i razmjena sjemenja  Predavanje “Sjeme kao zalog naše budućnosti”i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja. Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava, Hrvatskih pavlina 7 (u zgradi Turističko kulturno informativnog centra (TKIC) u centru Lepoglave).

19.02.2019. (utorak) u 18:00 sati u Šenkovcu – predavanje i razmjena sjemenja  Predavanje “Sjeme kao zalog naše budućnosti” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Knjižnica i čitaonica Šenkovec. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja. Mjesto održavanja: Knjižnica i čitaonica Šenkovec, Josipa Bedekovića 11, Šenkovec, 40000 Čakovec

23.02.2019. (subota) u Varaždinu – predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Sjeme kao zalog naše budućnosti” ” i razmjenu sjemenja organizira udruge Gredica Varaždin. Predavanje počinje u 10:30 sati, a nakon predavanja, oko 11:30 počinje razmjena sjemenja.
Mjesto održavanja: Prostor udruge Gredica, Optujska 13, (u blizini Starog grada), Varaždin

03.03.2019 (nedjelja) u 16:00 sati Karlovac – predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Sjeme kao zalog naše budućnosti” organizira udruga Eko Pan. Predavanje će se održati s početkom u 16:00 sati, a nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Karlovac, u prostorijama udruge Eko Pan, Radićeva ulica 12 (ulaz iz ulice Kralja Tomislava, ex kineski dućan).

07.03.2019. (četvrtak) u 19:00 sati u Samoboru – predavanje i razmjena sjemenja  Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Udruga SURLA (Samoborska udruga roditelja za lokalne aktivnosti). Predavanje će se održati s početkom u 19:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja. Mjesto održavanja: Bunker Samobor, Ul. Savke Dabčević Kučar 8, 10430, Samobor

09.03.2019 (subota) od 10h-14h u Zagrebu razmjena sjemenja
Organizatori: ZMAG
Mjesto održavanja:  Zagreb, u predvorju HUB 385,  Petračićeva 4.

12.03.2019. (utorak) – u 18:00 sati – Sveti Ivan Zelina – predavanje i razmjena sjemenja Predavanje pod nazivom “”Sjeme kao zalog naše budućnosti”  i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina, Trg Ante Starčevića 12, Sveti Ivan Zelina

14.03.2019. (četvrtak) – u 18:00 sati u Koprivnici predavanje i razmjena sjemenja Predavanje pod nazivom “”Sjeme kao zalog naše budućnosti”  i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica

15.03.2019. (petak) u 18:00 sati u Donjoj Stubici – predavanje i razmjena sjemenja Predavanje pod nazivom “Sjeme kao zalog naše budućnosti”  i razmjenu domaćeg sjemenja organizira organizira Pučko otvoreno učilište Donja Stubica. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Knjižnica, Nova ulica 1, Donja Stubica

ISTARSKA TURNEJA

21.03.2019. (četvrtak) u 18:00 u Puli predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Sjeme kao zalog naše budućnosti”  organizira Gradska knjižnica i čitaonica Pula. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja:  Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Kandlerova 39

22.03.2019. (petak) u 18:00 u Pazinu predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” organizira Gradska knjižnica Pazin. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Pazin, Šetalište Pazinske gimnazije 1a, 52000 Pazin

23.03.2019. (subota) u 11:00 sati u Rijeci – predavanje i razmjena sjemenja Predavanje „Sjeme kao zalog naše budućnosti“ i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Rijeka 2020 d.o.o. – RiHub. Predavanje će se održati s početkom u 11:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Rijeka 2020 d.o.o. – RiHub,  Ivana Grohovca 1/A, Rijeka

******

28.03.2019. (četvrtak) u 18:00 u Novskoj predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” organizira Gradska knjižnica i čitaonica “Ante Jagar” Novska. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Gradska knjižnica i čitaonica “Ante Jagar” Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 4, 44330 Novska

29.03.2019. (petak) u 18:00 sati u Jastrebarskom predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Sjeme kao zalog naše budućnosti”  organizira Centar za kulturu Jastrebarsko. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja. Mjesto održavanja: Centar za kulturu Jastrebarsko, velika dvorana, Franje Tuđmana 9, 10450 Jastrebarsko

*******

SLAVONSKA TURNEJA

03.04.2019. (srijeda) u 18:00 u Našicama predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” organizira Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, Trg dr. Franje Tuđmana 5, Našice

04.04.2019. (četvrtak) u 18:00 u Čepinu predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” organizira Knjižnica Centra za kulturu Čepin. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Knjižnica Centra za kulturu Čepin, Kralja Zvonimira 98, 31431 Čepin

05.04.2019. (petak) u 18:00 u Đakovu predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” organizira Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo, Kralja Tomislava 13, 31400 Đakovo

06.04.2019. (subota) u 11:00 sati Slavonski Brod – predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Sjeme kao zalog naše budućnosti”  organizira Grad Slavonski Brod. Predavanje će se održati s početkom u 11:00 sati. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati prilike nabaviti, te će se održati razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja:  Slavonski Brod (detalji uskoro) 

Na predavanju “Vrtlarenje u skladu s prirodom”  ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

Na predavanju „Sjeme kao zalog naše budućnosti“ će predavačica Silvija Kolar-Fodor prezentirati zbog čega je sjeme veliki faktor u održivosti i neovisnosti svake obitelji, kao i zajednice u cjelini. Saznati ćete zbog čega je važno skupljati sjeme biljaka koje uzgajamo, kako skupiti sjeme glavnih povrtnih vrsti, kako ih čuvati i kako skupiti sjeme u godinama s vremenskim izazovima – kojima sve češće svjedočimo. Silvija će također pokazati načine izdvajanja i skupljanja sjemena.

Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon sjeme povrća iz biovrta.

Predstavljanje knjige: U sklopu predavanja s ponosom ćemo vam predstaviti knjigu “Vrtlarenje u skladu s prirodom” autorice Silvije Kolar-Fodor koja će se moći kupiti nakon predavanja. Cijena knjige je 129 kn. Ukoliko niste u mogućnosti sudjelovati na predavanju, knjigu možete naručiti od autorice putem online narudžbenice na https://goo.gl/4hCoEM

Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, dnevnikom “Večernji list”, magazinom Jutarnjeg lista “D&D VRT”, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.



© 2019 Silvija Kolar-Fodor

Izvor: https://www.biovrt.com/vrtlarske-edukacije/predavanja-i-radionice/termini-predavanja-i-razmjena-sjemenja-za-proljece-2019/

© 2019 Silvija Kolar-Fodor

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info