Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član DeVeT

Upisao:

DeVeT

OBJAVLJENO:

PROČITANO

574

PUTA

OD 14.01.2018.

Vijesti.....svega pomalo

'Komunisti nas kleveću'
 
 

boz


 
Najnoviji spor Crkve i Stjepana Mesića izazvao je bijes kod klera. Kome je u interesu, pitaju s Kaptola, da se Crkvu proziva posljednjim bastionom ustaškog poretka?
 
 

Kaptol je pocrvenio od bijesa! I to zbog komunističkih uvreda. Riječi predsjednika Stjepana Mesića nakon jasenovačke komemoracije da je "bilo katoličkih svećenika koji su okrvavili ruke (u NDH) i da bi stoga bilo dobro da vrh Katoličke crkve dođe u Jasenovac zbog onih svećenika koji su bili na strani pravde i demokracije" izazvale su buru negativnih reakcija među klerom.

A ljutnja postaje još žešća kada se pribroje riječi Ivana Fumića koji je komemoraciji u Jasenovcu rekao da "vrh Katoličke crkve u velikom luku zaobilazi Jasenovac" vjerojatno zbog toga što su "ustaše imali izdašnu pomoć većeg dijela katoličkog klera, koji i danas kao posljednji bastion brani taj poredak".

"Izneseno je nekoliko vrlo teških kleveta na račun Katoličke crkve i njezina djelovanja kako u prošlosti, tako i danas", odgovorio je Mesiću i Fumiću Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

No, Crkva ne želi polemizirati, kako kaže, pa se iz Tiskovnog ureda HBK citiraju riječi kardinala Josipa Bozanića, tadašnjeg predsjednika HBK, izrečene na Bleiburgu 2007., kako "ljudi koji su pripadali komunističkomu režimu, ili ostali zaslijepljeni njegovom propagandom, i koji ne žele biti oslobođeni istinom... prozivaju Crkvu, njezine pastire i vjernike na sličan način na koji su to činili i u ono doba".

No, prema nekim mišljenjima u Crkvi, Bozanićev je govor stara rana u Mesićevoj memoriji, zbog koje lani nije htio doći na misu za domovinu, a oduška si je dao tek sada, godinu dana nakon što su te riječi izgovorene.

"Na svu sreću istinu o djelovanju Katoličke crkve u Hrvatskoj u vrijeme Drugoga svjetskog rata više ne propisuju državne vlasti i ideološke strukture, nego je ona predmet slobodnoga znanstvenog istraživanja.

Stoga se svi dobronamjerni tražitelji istine o tome vremenu imaju mogućnost na relevantnim izvorima upoznati s istinom. A stav Katoličke crkve u Hrvatskoj prema jasenovačkom logoru još u ratno vrijeme nedvosmisleno je izrekao blaženi kardinal Alojzije Stepinac kad je u veljači 1943. taj logor nazvao sramotnom ljagom, a ubojice u njemu najvećom nesrećom Hrvatske", stoji u priopćenju Tiskovnog ureda HBK.

Crkva podsjeća i na pismo HBK o 50. obljetnici završetka Drugog svjetskog rata iz 1. svibnja 1995. koje je, kako tvrde, u našoj javnosti neopravdano prešućivano. Biskupi u njemu pišu da svaka nevina žrtva zaslužuje jednako poštovanje.

"Pojedinačne i osobito masovne likvidacije, bez ikakva suda i dokaza krivnje, uvijek su i posvuda teški zločini pred Bogom i pred ljudima", piše Jutarnji list.

 
 
Net.hr


Dividenda 29,56 kn, isplata 19. svibnja
 
 
 
Glavna skupština HT-a je odlučila da se glavnina lanjske dobiti u iznosu od 2,42 milijarde kuna isplati kroz dividendu. Na skupštini nije bio bučno, ali je na prosvjedu zaposlenika HT-a.
 

Isplata dividende u iznosu od 29,56 kuna po dionici, predviđena za 19. svibnja ove godine. To je druga po veličini isplata dividende u samostalnoj Hrvatskoj, izjavio je po završetku Glavne skupštine HT-a predsjednik Uprave te telekom tvrtke Ivica Mudrinić. Prva po veličini isplata dividende bila je također HT-a od 3,5 milijarde kuna prije pet godine, dodao je Mudrinić.

Glavna skupština HT-a bila je prva nakon prošlogodišnjeg provođenja inicijalne javne ponude dionica, slijedom čega se promijenila i vlasnička struktura te tvrtke.

Po riječima Mudrinića danas je više od 300 tisuća hrvatskih građana-malih dioničara HT-a.

Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata drži 7 posto dioničkog udjela.

Na novinarski upit da komentira trenutnu cijenu dionice HT-a na Zagrebačkoj burzi Mudrinić je kazao da to ne može komentirati, ali je dodao da HT-ov menadžment intenzivno radi na daljem razvoju poslovanja, posebno širokopojasnog pristupa i u proširenje kapaciteta u mobilnim komunikacijama. Poduzimamo sve da budućnost i poslovni rezultati budu dobri, kazao je Mudrinić.

Na Skupštini je sudjelovalo i glasovalo o odlukama 151 dioničar koji predstavljaju 50,72 milijuna glasova na Skupštini, a što čini 61,95 posto temeljnog kapitala.

Slijedom odluke o upotrebi dobiti malim će se dioničarima za osnovni paket HT-ovih dionica (odnosno 63 dionice koliko su najviše mogli kupiti na lanjskom IPO-u) isplatiti 1.862,28 kuna.

Mali dioničari i institucionalni investitori drže 32,5 posto dionica HT-a, a po danas dobivenim podacima iz SDA malih dioničara ima oko 303 tisuće.

Najvećem dioničaru HT-a njemačkom DT-u, koji drži 51 posto dionica, isplatit će se nešto malo više od 1,23 milijarde kuna.

Malim dioničarima i institucionalnim investitorima, po osnovi dividende bit će isplaćeno ukupno 786,7 milijuna kuna.

Hrvatskoj Vladi koja ima 9,5 posto dionica (od kojih je 7 posto predviđeno za bivše i sadašnje zaposlenike HT-a i Hrvatske pošte) ide gotovo 230 milijuna kuna od ukupne dobiti, a Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji ima 7 posto dionica, gotovo 170 milijuna kuna.

Osim o raspodjeli prošlogodišnje neto dobiti kroz isplatu dividende donesene su i druge odluke, među kojima i o imenovanju tri nova člana Nadzornog odbora na iduće četiri godine. To su Ivica Mišetić, doktor ekonomije iz Zagreba, doktorica prava Kathryn Walt Hall iz Californie-SAD te liječnik iz Zadra Slavko Leban, izabran na protuprijedlog hrvatske Vlade i DT-a. Prvobitno je za člana Vlada predložila Miroslava Kovačića, ali je poslije od toga odustala i predložila Lebana.
 
Net.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info