Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

353

PUTA

Svjetski je dan borbe protiv siromaštva: "300.000 djece živi u siromaštvu, a godišnje se baci oko 360.000 tona hrane"

Svjetski je dan borbe protiv siromaštva:
300 tisuća djece živi u siromaštvu

Svjetski je dan borbe protiv siromaštva: "300.000 djece živi u siromaštvu, a godišnje se baci oko 360.000 tona hrane"

Piše M.T., 17. listopada. 2019.

Inicijativa \"Da ne budu gladni\" obilježila Svjetski dan borbe protiv siromaštva (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Svjetski dan borbe protiv siromaštva članovi inicijative Portal dobrote obilježili su u četvrtak pozivom na izmjenu zakona kako bi se svoj djeci u Hrvatskoj omogućila jednaka šansa za uspjeh te su, prosuvši žlice po Markovu trgu, upozorili vladajuće da u školama sjede i gladna djeca.

Ističući da je "siromaštvo najgori oblik nasilja kojemu su ponajviše izložena djeca i mladi", predstavnici inicijative pozvali su nadležne da izmijene Zakon o odgoju i obrazovanju te osiguraju i srednjoškolcima barem jedan školski topli obrok.

S transparentima "Svi smo odgovorni", "Sit gladnom ne vjeruje", "Ne kradite im djetinjstvo", aktivisti su naglasili da po završetku osnovne škole, s 14 ili 15 godina, djeca ne prestaju biti djeca.

Inicijativa se zalaže i za uvođenje osnovnog dohotka za djecu, a njime bi se osigurali vaučeri za plaćanje prehrane ili sadržaja kao što su sportske aktivnosti i kulturna događanja, instrukcije i tečajevi stranih jezika, čime bi se postiglo da sva djeca imaju jednaku početnu šansu.

Građani su pozvani da potpišu peticiju za izmjenu zakona. Žlice, kao simbol suosjećanja s onima kojima je ta žlica često prazna, članovi inicijative prosuli su pred Hrvatskim saborom, a nakon toga u Sabor su predali prikupljene potpise.

Aktivisti su upitali odgovorne gdje je taj život dostojan čovjeka kada djeca nemaju osnovne uvjete za život, što podrazumijeva i svakodnevni obrok. Istodobno su istaknuli kako se u Hrvatskoj baci oko 360.000 tona hrane godišnje. Na kraju performansa od prisutnih je zatraženo da minutom šutnje daju podršku svima koji su gladni.

300 tisuća djece živi u siromaštvu

"Broj umrlih premašio je broj rođenih za više od 15 tisuća. Zar je Hrvatska osuđena na kolaps stanovništva i starost", upitala se Sanja Bijonda, predsjednica udruge Portal dobrote. Poručila je da ne trebamo tražiti gladnu djecu samo u Jemenu, gdje svakih deset minuta od gladi umire jedno dijete, nego da pogledamo onu koja su nam pred očima.

Iz inicijative poručuju kako su Hrvati po prosjeku starosti u vrhu EU-a, dok istodobno, prema istraživanjima Ekonomskog instituta, oko 300 tisuća djece živi u siromaštvu.

"Svako treće siromašno dijete nema vlastiti krevet, igračke, ne mogu priuštiti novi kaput ili jaknu niti platiti maturalno putovanje. Nemaju računalo, internet ni mobitel. Ne slave rođendane niti idu na praznike, a četvrtini siromašnih obitelji s djecom isključena je struja", upozorila je Sanja Bjonda iz Inicijative.

Izrazila je nadu da će građani još jednom pokazati solidarnost i potpisati peticiju jer "siromaštvu nije mjesto u obiteljima i među najranjivijima - djeci. Djeca su 20 posto populacije, ali 100 posto budućnosti", kazala je.

Pozvala je i da se poštuje Konvencija o pravima djeteta unutar koje je i pravo da ne žive u siromaštvu.

Članovi inicijative napomenuli su da premalo obitelji uspijeva izići iz siromaštva, koje se nasljeđuje, a tek 0,6 posto kućanstava u Hrvatskoj ''bez problema spaja kraj s krajem''.

"Više od milijun ljudi živi u materijalnom ili u riziku od siromaštva, često u stanju zaduženosti i opterećeni dugoročnim kreditima", upozorili su. (Hina)

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/obiljezen-svjetski-dan-borbe-protiv-siromastva---579539.html

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 17.10.2019. 20:37h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kava ili Kahva....

  .....toest je možda i največi propust naše Predsijednice bio što nije priupitala Erdogana:Odake vam nabijanje na Kolac ako ste imali i Kurca !?

  Tojest da nebi bilo i zabune:Odakle vam i posljedično toike averzije na homosexualnost ?!

  Ako je več i poznato na Američkim Sveučilištima da je "anal-sex" najuzvišeniji put ka degradaciji ljudskosti iliti i Obrambenog sustava !?

  I tek tada se možemo vratiti Srpsko-Hrvatskim odnosima i uz Poturice koji bi i držali Svijeću ?

  U smislu da " život se životom hrani "..... a onda možemo i analogno srati ?!

 • 17.10.2019. 21:18h

  Član emilio-iiMerlin0

  A zašto se i ti "Yahoo".......

  ......nebiš odvalio od svoje "Stijene/Ustiju" !?

  Ili i barem oglasio o "Novom Valu" !

  Je i i vama "Kuran" ovisan o Pićki kao i naše "Sveto Pismo" po onome "kult djevice je način da se eliminiše Percepcija" ?

  Ako i vi imate svoga "Isusa":*♦Naše riječi i postupci svjedoče naše skrovite misli; zajedno one iskazuju duh naše nutrine. To je svjedočanstvo našega života, naš razlog bivanja na zemlji: da očitujemo istinsku prirodu našega duha, dotaknuta duhom Božjim. ♦Malo pomalo Bog čovjeku oduzima ljepotu; malo pomalo i izdanak vene. Pođi i kazuj na sva usta: " Komu god udijelismo duljinu dana, tomu dodijelismo i njihov otklon. Tragaj za duhom; ne poklanjaj srce kostima. ♦Svijet je tamnica, a mi smo zatočenici: iskopaj rupu u tamničkom zidu i iziđi u slobodu! ♦Govori duša svojim neplemenitim zemaljskim dijelovima: " Moj je izgon bolniji od vašega. Ja sam nebeskoga roda i koljena." Tijelo žudi zelenu travu i vodu tekućicu, jer od njih vuče podrijetlo. Duša žudi život i životvorca, jer ona je potomak Beskrajne Duše. Žudnja duše je znanje i mudrost, žudnja tijela su voćnjaci, livade i vinova loza. Žudnja duše je uzlet i uzvišenost; žudnja je tijela dobit i ugađanje sebi. ♦Ne gradi dom svoj u zemlji drugih; svoj posao obavljaj, a ne posao stranca. Tko je stranac? Tvoje zemno tijelo, izvor svih tvojih žalosti. ♦Bio ti na svijetu i najveći učenjak svojega vremena, promatraj kako nestaje taj svijet i to vrijeme! ♦Izučio si zanat zbog svjetovne zarade, kako bi zaradom podmirivao potrebe svojega tijela; usredotoči se sada na svladavanje svojega duhovnog zanata, ne bi li se time pobrinuo za potrebe svoje duše. Na ovomu si se svijetu obogatio, pa nosiš skupocjene haljine: kad ga budeš napuštao, hoćeš li ih ponijeti sa sobom? Posveti se onomu duhovnom radu, čija je plaća Božji oprost u svijetu onozemlja. To je grad prepun trgovine i pogodbe, ali ne zamišljaj da će ti ovosvjetske zarade tamo dostajati. Bog kaže da su one dječja igra u usporedbi s naplatama onoga svijeta. Isto je to kao kad se djeca igraju dućana; njihova roba i novac vrijede samo u njihovoj igri – u stvarnomu svijetu nemaju nikakvu vrijednost. Ovaj je svijet poput igrališta, a smrt je noć, kad se vraćaš kući umoran i prazne novčarke. Zarada bogoštovlja jest ljubav, duševni ushit i blizina Božja.
  15
  ♦Glava može biti prepuna beznačajnih svjetovnih stvari, i čovjek može poznavati sve znanosti ovoga svijeta, a da ipak ne zna vlastitu dušu. Čovjek poznaje naročita svojstva svake tvari, ali je u pogledu poznavanja vlastite suštine jednaka neznalica kao i magarac. On izjavljuje: "Ja znam šta je dopušteno, a što nije." Ali on ne zna jesu li njegovi vlastiti postupci dopušteni. On zna točnu vrijednost svake stvari koju kupuje i prodaje, ali u svojoj ludosti nema pojma o vlastitoj vrijednosti. Naučio je razlikovati pogodne zvijezde od nepogodnih, ali mu ne pada na um upoznati vlastitu dušu, kako bi saznao u kakvu je duhovnom stanju – sretnomu ili jadnomu. Poznavati sebe i živjeti svoj život predviđajući Sudnji dan, znači ovladati najvišom znanošću. ♦Zbog čega te čudi nemoć ljudskoga duha, koji se ne može sjetiti mjesta odakle je došao, i gdje je postao, gdje prije tjelesnoga rođenja obitavao? U ovomu snovolikom svijetu naš duh je u koprene ovit, onako kako su zvijezde zastrte oblacima, te tako on ne može vidjeti svoje prijašnje duhovno stanište. Zadaća je ljudskoga duha na zemlji da pročisti srce, kako bi ono uzmoglo prozrijeti koprenu i usredotočiti se na duhovni predio. Srce mora prodrijeti u tajnu ovoga života, i nezamućenim okom ugledati početak i kraj. ♦O Ti, koji si nam učinio lakim ovaj trud besplodni, a ničim na zemlji nagrađen, oslobodi nas! Nama se on čini zamamnom mekom, ali doista je samo kuka udice. Pokaži nam kakav uistinu jest. ♦Početak, koji je misao, svoj kraj nalazi u djelu. Plodovi su najprije u mislima, ali se istinski vide tek na kraju. Kad obaviš posao i zasadiš stablo, kad se pojavi plod, tad čitaj prve riječi. ♦Božji je naum za čovjeka da stekne oko koje vidi, i srce koje razumije. ♦Sve osim ljubavi najdivnijega Boga pa makar prijalo kao zalogaji slastice, uistinu je umiranje duha. Što to znači, umiranje duha? To znači koračati prema tjelesnoj smrti, i ne piti Vodu života.*

  Aliah je i najdraže:*♦Gle, sam sebi sam neznan, pa što mi je, zaboga, činiti? Ne klanjam se ni križu ni polumjesecu, nisam ni kaur ni židov. Dom mi nije ni istok ni zapad, ni kopno ni more; rod mi nije ni anđeo ni zemni patuljak. Nisam 
  iskovan ni od vatre, ni od pjene, nisam sačinjen ni od praha, ni od rose. Nisam rođen u dalekoj Kini, niti u Saksinu, a ni u Bugarskoj, ni u Indiji od pet rijeka; nisam stasao u Iraku, ni u Korasanu. Ne stanujem ni na ovomu, ni na onomu svijetu, ni u raju, a ni u paklu. Ne otpadoh iz Edena, a ni iz Rizvana, niti mi je podrijetlo Adamovo. U mjestu izvan najdaljega mjesta, u predjelu bez sjene i traga, dušu i tijelo nadilazeći, ja vazda nanovo živim u duši mojega Ljubljenog!

  ♦Ljudska se bića penju ljestvama samoživosti, ali na kraju se svatko survava s takvih ljestava. Što više se penješ, to veći si nerazumnik, jer ćeš pri padu strašnije polomiti kosti....?

  Ili:Zar zaista mislite da je "Sveta Stolica" i stolica,drvena,ukrašena a da je "Kundalini" razumljiv mimo Uzašašća ?!

 • 17.10.2019. 23:00h

  Član emilio-iiMerlin0

  Malčice ironično....

  ....ali i malko protiv siromaštva !?

  https://www.youtube.com/watch?v=qkztDM5ukbw

  *“Nagualizam je poput nekog ko je nasledio priču i mapu sa blagom, ali ne veruje u to pa je došao kod tebe i predao ti svoje tajne. A ti si vrlo pametan, ili vrlo naivan, pa si prihvatio priču kao istinu i posvetio sebe dešifrovanju mape. Ali, mapa je šifrovana različitim šiframa što te tera da naučiš nekoliko jezika, odlaziš na nedostupna mesta, kopaš zemlju, penješ se na planine, spuštaš u klisure i roniš u dubokim vodama.”

  “Na kraju, nakon godina potrage, stižeš na mesto na kome bi trebalo da se nalazi blago i – o, kakvo razočarenje! – nalaziš samo jedno ogledalo. Da li je sve to bila laž? Pa, ti si zdrav, jak, dobro obrazovan, pun avantura, i imaš ogromno iskustvo. Zaista, tamo si našao blago!”

  “Imajući na umu da u tokovima energije ne postoje istine i laži, ratnik bira da veruje prema svojim sklonostima, radi uzbuđenja koje donosi avantura, i na taj način on uči da se fokusira na svet sa druge tačke gledišta – fokusiranjem tišine. Jedino tada ogromno blago učenja biva otkriveno.” *

  **“Nagualov plan je vrhunski hrabar i brilijantno jednostavan. On je javnosti predstavio znanje vidovnjaka, ne da bi doprineo sjaju akademizma, već da bi masama podigao nivo svesti; i on ga je predstavio kroz istitucije koje mogu da ga poreknu. On je znao da prikazivanje učenja kroz mističku ili religioznu formu ne bi prodrlo tako duboko kao predstavljanje uz podršku naučnih garancija. Iz tog razloga je zahtevao da moju prvu knjigu uobličim kao tezu za moju magistraturu.”

  “Delovanje naguala Huana Matusa je pokrenulo novu razdoblje u prenošenju znanja, jedno razdoblje bez premca. Tajne pokretanja skupne tačke nikada ranije nisu bile dostupne javnosti!” **

  ***“Cij Pravila naguala je stvaranje družina; one su samosvesni organizmi sposobni da odlete tamo negde u tu ogromnost. Takve organizme sačinjavaju grupe ratnika koji su uskladili svoje individualne namere. Svrha te zamisli je da se ovekoveči ne - ljudska dimenzija svesti.”

  “Ne - ljudska?”

  “Tako je. Dimenzija u kojoj ličnost više nije cilj.”

  “Ljudska bića su nesposobna da uđu i opstanu duže vremena u području kosmičke svesti - u stanju koje je don Huan nazivao ‘treća pažnja’. Ili ćemo to stanje napustiti i zaboraviti ga, ili ćemo u njemu ostati i stopiti se sa tim beskrajnim morem. “  “Ali, moć koja nas vodi je pronašla način kako da prevaziđemo ova ograničenja tako što je stvorila organizme u kojima individualna bića funkcionišu kao udovi.”

  “U srcu tih organizama se stvara radikalno nova vrsta pažnje, jedna namera usmerena ka istraživanju nepoznatog, timsko istraživanje onoga što se na drugi način ne može saznati. Osećaj individualnosti više nije njihov operativni centar jer je on zamenjen nečim mnogo intenzivnijim: življenjem osobe kao dela celine, što je jedno energetsko stanje koje nijedan prosečan čovek ne može čak ni da zamisli. Ne postoje navike, nema ega, nema neznanja, nema tumačenja. Ta vrsta organizma je samo jedan stadijum na beskrajnom putu svesnosti, ali za nas, ljudska bića, taj stadijum je konačnan.”***

  "Made in China" ?!

  S time da ako imamo Pokazatelja onda nam i Istina neče udariti/obiti u Glavu ??

  Pa je stoga i rečeno da sve ako i izguramo do kraja.... opet smo na početku ??

  Važno bi bilo doči do Rupe ali i da nije "klin-klinom" nego iz Ljubavi ?

  No postoji i ogromna dihotomija u energetskoj razmijeni kao "djeca zastranjenja"..... a onda i u recimo "štrajku prosvijetara" koji i nisu čuli za "japansko školstvo" i podizanje potencijalnih problema na optimalan nivo i ekspanziju mudraca ?!

  Dakle bi to u našim prilikama bili "branitelji" i Vladajuči... do nekog novog Harakirija.

 • 18.10.2019. 01:34h

  Član iridaMerlin32

  Emiliov prijedlog

 • 18.10.2019. 07:11h

  Član bglavacMerlin14

  Nažalost mnogi roditelji zaduženi su do grla kako bi školovali svoju djecu, a djeca proživljavaju teške krize i često su ismijavana i šikanirana od strane onih koji imaju. Zbog siromašnog djetinjstva nose traume cijeli život. 

 • 18.10.2019. 07:17h

  Član bglavacMerlin14

  Emilio, komentar ti nema veze sa temom i neumjesn je. Ako nemaš što reči na temu koja je predmet komentara onda ti je bolje da ne komentiraš. Ako nemaš empatije za siromašnu djecu i općenito za siromaštvo, ako ih ne možeš podržatit niti pozitivnim komentarom onda zaista neznam čemu služe. 

 • 18.10.2019. 15:32h

  Član iridaMerlin32

  u pravu si Božice...., ali Emilio ne čita opaske na njegove komentare i to me rastužuje...sam sebi dovoljan... i njegovi komentari su uz cittate i ulomke najčešće neki njegovi monolozi...ostatku svijeta neshvatljivi i nedokučivi... 

SADRŽAJ UPISAO

Član iridaMerlin32 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana irida dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  Hvala Irida,sve saam zaboravila.♥

  18.04.2021. 23:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan Edin. Lijep pozdrav.

  18.04.2021. 16:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan Irida, dobar dan Magicusi.

  18.04.2021. 13:25h
 • Član iridairida

  Edine, dobar dan i tebi...♥

  17.04.2021. 15:39h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan, dragi Magicusi.

  17.04.2021. 13:57h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan.

  16.04.2021. 15:40h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan.

  16.04.2021. 15:40h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info