Kalendar događanja

Član wendy.tanja

Upisao:

wendy.tanja

OBJAVLJENO:

PROČITANO

319

PUTA

OD 14.01.2018.

ŠTA DA SE RADI?

ŠTA DA SE RADI?

(Kažu – “ne pominji neki problem ako nemaš bar 2 rješenja”)

Neki od bitnih elemenata koje treba uvijek imati na umu, razrađivati i pravilno upotrebljavati kad su napadi u pitanju:

1. Kontrola

2. Strpljivost

3. Disciplina

4. Vremensko tempiranje (izbor pravog momenta)

Ovi Kastenedini pojmovi se u praksi međusobno isprepliću, medjutim, prilično su ispravni i otprilike predstavljaju neke od osnovnih alatki koje moramo stalno nositi sa sobom, i – koristiti.

Nadalje:

– 5. ‘samovažnost’, – ukoliko nam uspije na jedan mudar način da ‘neutrališemo’ onu negativnu stranu ove naše komponente – mi tada, kao jedna cjelina, stvarno: POSTAJEMO – NERANJIVI.

Sljedeći bitan elemenat:

- 6. “Sitni mučitelji” (Kastanedin pojam) – tj. ‘apsolviranje psihopata i psihopatije(uključujući narcisoidnost kao “subkriminalnu psihopatiju”) kao uslov za ‘dekontaminaciju’ i “susretanje s nepoznatim”, odnosno, – efikasno suprostavljanje toj vrsti individua. (Od suštinske važnosti je – upoznati neprijatelja!) Radi se o sticanju znanja o tzv. entropičnom (OPS) stanju svijesti (ili polaritetu) i načinima njene manifestacije. Psihopate su reprezentativci “sila mraka” na našem nivou ili “crnih rupa”, na kosmičkom nivou. Oni su primjer jednog jačeg izražajnog stepena tzv. “uma predatora” (čije elemente svi mi donekle posjedujemo u određenoj mjeri jer zivimo u ‘OPS-realnosti’). Pojam su krajnjeg stepena “projiciranja” vlastite ‘realnosti’ (deluzija) na objektivnu realnost, u skladu s njihovim entropičnim porivima. Istovremeno su opsjednuti nametanjem svojih deluzija drugima s ciljem da bi ih kontrolisali, kao i ličnim napretkom u hijerarhijskom sistemu društva.

***

Fizički napadi na tragaoca su rijetkost na 3D nivou jer oni koji su prešli prvi prag prema Putu, biće dovoljno svjesni i ‘intuitivni’, da pravovremeno prepoznaju znakove koji prethode napadu i izbjegnu ga na vrijeme. Naravno, ukoliko nekim slučajem dođe do fizičkog napada u kojem integritet čovjekovog bića, odnosno njegova ‘3D egzistencija’, postane ugrožen, u takvim situacijama je odbrana SVIM sredstvima jedino što se preporučuje. (Dakle, tuči – rukama, nogama, glavom, kao i svim mogućim pomoćnim sredstvima koja nam se nađu pri ruci.)

***

Tzv. ‘hiperdimenzionalni’ psihički napadi mogu takođe biti veoma opasni iako se obično izvode sa distance a danas čak i uz pomoć interneta. Na žrtvu napada direktno se usmjeravaju misaone forme ili “fragmenti svijesti” nabijeni negativnom energijom. Ukoliko se znakovi napada ne prepoznaju na vrijeme ili ukoliko se zakašnjelo, odnosno, nepravilno reaguje, čovjek može veoma lako ostati bez energije i zapasti u ono stanje meteža njegovih nižih centara. Misli koje nisu potpuno ‘njegove’ (mada mu se one uvijek čine ‘njegovim’), počinju mu nezadrživo navirati a energija isticati. Svako praktično dejstvovanje u takvom magnovenju će imati velike šanse da po svojoj suštini bude destruktivno. U takvim situacijama u gnostici se preporučuje vršenje introspekcije čim se primjete prvi znakovi, odnosno, negativne emocije. (O tome ćemo reći nešto više kasnije). Međutim, u praksi ćemo se zadesiti u situaciji kad nismo počeli s tim na vrijeme, tako da je onda introspekcija teško izvodljiva kad smo se već našli u stanju meteža. Tada bi idealno bi bilo “isključiti” um i preći u ono “prisustvo u sadašnjosti” (E. Tolle, Moć sadašnjeg trenutka), međutim, ni to nije lako izvesti u tim momentima. Naše ponašanje postaje eratično usljed haosa koji vlada u donjim centrima. Tada bi jedino što bi moglo biti od pomoći bilo to da se čovjek sjeti one svoje ‘više komponente’, duše/istinskog ja, te da pokuša da usmjeri pažnju na impulse koji dolaze odatle, nakon što postavi pitanje šta da se radi. Odgovor (“B-uticaj”) koji stigne odatle može biti na prvi pogled (ličnosti/donjeg intelektualnog centra) iracionalan, pa čak i bizaran. Međutim, ukoliko ga čovjek prepozna i posluša, (u stanju meteža donjih centara veoma je teško razlikovati A i B uticaje), tek kasnije će uspjeti da primjeti da je to bilo najoptimalnije što je on tada mogao uraditi u svrhu zaštite integriteta svog bića i sprečavanja svakog destruktivnog ponašanja sa svoje strane. [Na primjer, jedan od "čudnih" odgovora može predstavljati gledanje neke glupe komedije (DVD/video) uz par čašica rakije ili vino, pa onda u krevet. Sutradan se čovjek obično probudi u puno boljem stanju, što mu dozvoljava da napravi određene korekcije, odnosno, sanaciju štete.] Znači, ono što se može prvo uraditi to je – preusmjeravanje pažnje na nešto drugo, – odmor, pa onda – “rekapitulacija” ili introspekcija.

7_2 

Kod malo ‘otvorenijeg’ djelovanja, čovjek se može naći na vjetrometini, pa tako i izložen napadu većeg broja individua koje se nalaze u međusobnoj rezonanciji. To može ići do te mjere da se stvori slična atmosfera kao u onoj poslovici: “kad ti cijelo selo kaže da si svinja, lezi u blato i valjaj se”. Međutim, “cijelo selo” često ne mora da bude u pravu a ni mi ne moramo da se valjamo u blatu. U takvim situacijama ‘nereagovanje’ može biti najoptimalniji način odbrane. Nijedan argument kojeg bi pružili za svoju odbranu ne bi bio dovoljno čvrst. Istina ima osobinu da sama ispliva na površinu, međutim, ponekad to dugo traje. (“Laž optrči pola svijeta prije nego što istina stigne cipele da obuče”.) Češće se desi da vođa napada protumači naše ponašanje defanzivnim, računa da smo ozbiljno ranjeni, te načini grešku i uleti u prazan prostor bez lopte (tzv. ofsajd situacija) pokušavajući da nas dotuče, gdje ga možemo sačekati i klepiti ga po ušima, te tako neutralizirati napad. Tada obično ispušu i oni koji su ga slijedili. Naravno, svaka situacija je specifična, te ne postoji neki jedinstven recept koji važi za sve.

 

Gnostička tehnika odbrane

 

Na kraju, kako u svemu postoje one tri sile (Zakon broja 3), isto je tako i kad su napadi u pitanju. Iz njih je uvijek moguće izvuči i nešto pozitivno. Negativne emocije u sebi sadrže energiju. (Energija je istinska ‘valuta’ ovog univerzuma). S tim u vezi, u samom početku pojave negativnih emocija, čovjek koji je prešao onaj prvi prag (gnostika), te tako i počeo u sebi formirati ‘magnetni centar’, trebao bi biti u stanju da izvrši jednu ‘introspekcijsku opsevaciju’ tih emocija i razložiti ih tako što će ih “iznjeti na svjetlost dana” (konstatacija ili uvažavanje). Njihovim razlaganjem oslobađa se jedna specifična energija (‘Si-12’) koja pojačava vibracije donjeg emocionalnog centra, te mu omogućava izravnu vezu sa višim emocionalnim centrom, koji će onda ubaciti u sistem jednu novu energiju (‘Sol-12’), koja će u njemu inducirati jedan specificno intenzivan osjecaj zadovoljstva koji ce nadalje izvrsiti transmutaciju energije ‘Si-12’ u ‘Sol-12’ i tako ojačati njegov magnetni centar (koji je u svom začetku.) Svaka pobjeda izvojevana nad negativnim emocijama koje su produkt napada – ubrzava stvaranje “magnetnog centra”, te tako i rast čovjekovog bića. S tim u vezi, tragaocu (ili ‘ratniku’) koji se nalazi na pravom putu, ‘sitni mučitelji’/psihopate i svi drugi ‘napadači’, bilo s nase ili ‘gornje’ ravni egzistencije, mogu biti od najveće pomoći pri izgrađivanju njegovog magnetnog centra i povezivanju sa svojom dušom preko medijuma viših centara. Tragaoc će, dakle, transformisati energiju nižih frekvencija koju mu oni “obezbjeđuju” u energiju viših frekvencija, koja mu je potrebna za izgradnju magnetnog centra. Tako čovjek uz pomoć napada na njega može izgrađivati svoje biće.

***

Tako dolazimo i do patokratije koja danas vlada ovom planetom. Nju možemo uzeti kao otjelotvorenje pojma “mučitelja-psihopate” (“neprijatelja”) na grupnom nivou. Dakle, ukoliko nemamo nekog individualnog psihopatu u svojoj neposrednoj blizini, ne moramo ga ni tražiti. Imamo ga pred nosom u obliku patokratije, zajedno sa svim njegovim manifestacijama. Nije problem shvatiti ovo teoretski, koliki je problem kad to čovjek shvati iz dubine svog bića. To je doživljaj kojeg neki nazivaju “teror (spoznaje) situacije” a neki koriste i termin: “the heat-of-the-realisation”. Ne znam s čim to uporediti i kojim riječima?! Što se više upoznamo sa psihopatijom, utoliko više manifestacija “mučitelja” ćemo uspjeti primjetiti oko sebe i u sebi. Nama valja da joj se suprostavimo koristeći gorenavedene elemente. Ovo na prvi pogled izgleda kao borba između Davida i Golijata, pogotovo ako se shvati suština problema. To su neki elementi koje npr. mnogi ‘tragaoci’ ne razumiju, previđaju ili potcjenjuju. Mi smo SVI transpersonalizovani (“psihopatizirani”), manje ili više, ovdje i sada. Godinama već živimo u sredini koja je transpersonalizovana, među transpersonalizovanim ljudima i neprestano izloženi psiho-patološkom materijalu. Odatle se mora krenuti i toga se mora stalno biti svjestan! Međutim, kako smo vidjeli, mi imamo i određena sredstva na raspolaganju koja možemo efikasno koristiti. Na kraju, mislim da moramo biti načisto s tim da će napada i borbe uvijek biti, bilo da se nalazimo u 3D ili višim denzitetima jer i to spada u – Lekcije.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 25.07.2012. 09:52h

  Član mlabosMerlin11

  "S tim u vezi, u samom početku pojave negativnih emocija, čovjek koji je prešao onaj prvi prag (gnostika), te tako i počeo u sebi formirati ‘magnetni centar’, trebao bi biti u stanju da izvrši jednu ‘introspekcijsku opsevaciju’ tih emocija i razložiti ih tako što će ih “iznjeti na svjetlost dana” (konstatacija ili uvažavanje)."

 • 25.07.2012. 15:02h

  Član angelijaMerlin1

  Predobar članak, koji zadire u samu suštinu negativnih energetskih zbivanja.

  Ispričat ću vam svoj doživljaj prilikom prelaska praga. Tada nisam svjesno znala ništa o energijama kojim sam izložena. Samo sam ih osjećala.

  Najnegativnija energija mi je dolazila od majke i muža u obitelji. Iz okoline najnegativnija energija je dolazila iz gradskih područja gdje se pojedine duše svjesno činile zlo drugim ljudima na zahtjev nekog. Primjer. U mojoj okolini postoji osoba koja za određenu sumu novca može usmjeriti negativnu energiju prema bilo kojoj osobi. Radi samo noću posle 11.h. Obzirom da sam bila ljuta na muža, ja sam je privlačila svojom ljutnjom. Na moju nesreću ta je energija na mene djelovala toliko jako da me je skoro ubila. Malo dalje niti 10.km. nalazile su se koncentrirane u krugu od nekoliko km. još četiri takve energije. Spasilo me je upozorenje preko sna. Dobila sam poruku gdje da se sklonim i u koje vrijeme. Nakon sedam sati provedenih u zaštićenom prostoru uspjela sam konsolidirati svoje redove i malo po malo, slušajući svoju intuiciju, svjesno početi izbjegavati napadnuta mjesta. Kad sam dovoljno duhovno ojačala očistila sam ih.

  Na nesvjesnom nivou te energije djeluju, kao umor, bezrazložna ljutnja, rastresenost, frustriranost, nezadovoljstvo. Probajte provjeriti u novinama ili oglsnicima sve obavijesti vezane za skidanje uroka. Ako su blizu vas, onda vam je stvarno potrebna Božija zaštita, ili zaštita uzašlih majstora, i Arkanđela, vode, vatre, zraka i zemlje.

  Hvala wendy.tanja na ovom izuzetnom članku.

   

 • 25.07.2012. 16:24h

  Član srceMerlin2

  Svašta! Ja u to ne verujem. Umor znam od kuda mi dolazi. bezrazložnu ljutnju ne poznajem. ljuti me MOŽDA kada mi ne uspe ručak, a baš treba da je ok, kada vidim stanje na TR..:) rastresena nisam, frustrirana još manje, nezadovoljna nisam. Da mi neko misli slabo? Zašto bi mi mislio slabo? Svaki čovek ponekad oseti neraspoloženje, a to je normalno zbog uslova života, vremenskog uticaja ili nekog konkretnog događaja.

 • 25.07.2012. 16:30h

  Član srceMerlin2

  problem je u onome ko se tako oseća, a ne da mu je to neko drugi namerno uradio. i treba poiskati uzrok svog nezadovoljstva u sebi. a po meni nezadovoljstvo dolazi samo iz jednog razloga :)

SADRŽAJ UPISAO

Član wendy.tanjaMerlin7 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana wendy.tanja dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  ♥*:))))))))*

  11.11.2019. 16:31h
 • Član iridairida

  ♥*

  11.11.2019. 15:20h
 • Član vanessavanessa

  ♥♥♫♥*♪♫♥♥tko naiđe njemu pusa:)))))))))

  09.11.2019. 17:40h
 • Član vanessavanessa

  ♥♥♫♥*♪♫♥♥♪♫

  30.10.2019. 15:31h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  ♫♥♥♪♫

  16.10.2019. 13:42h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  Irido, help! izgubio mi se članak o promociji

  16.10.2019. 11:26h
 • Član mkrmarmkrmar

  Laku noć svima

  03.10.2019. 21:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

SINDROM PADANJA U SEVDAH