Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član saturnica

Upisao:

saturnica

OBJAVLJENO:

PROČITANO

350

PUTA

OD 14.01.2018.

Košmar

Košmar

  U kući je svega pofalilo. Od praška za robu do mlika i nutele, znate ono kad otvarate kredence i frižider, a izuntra vas promatra žalosna praznina, sahara.

Otvorim novčanik, unutra šćućureno od neugode viri zadnjih 100 kuna, biće dovoljno, zaključim, samo moram biti skromna. Razmišljam dal da uzmem ona babska kolica za spizu da se ne mučim tegliti ili ne, hamletovski napregnem duh i napokon kažem ne, jer nisam baba i krenem odvažno sa šminkerskim očalima za sunce po oblačnom vremenu u supermarket.

A u supermarketu gužva ko na sudnjem danu. Prilazim limunima,čitam upozorenje,i kao da sam uzela DDT a ne limune, „ korica je tretirana tim i tim sranjem, nije za jelo“....hm...ako kora nije za jelo kako nutrina može biti dobra.

Ostavljam limune, bez njih mogu, i krećem prema rajskom voću, jabuci. Sve jednake. Iste. Crvene. Poput blizankinja. Bez mrlje na duši, ops kori. Jako sam sumnjičava al nema druge, to je ona vrsta koju volim, vjerojatno je ista takva zapala i sirotog Adama, ako njemu nije naškodila neće ni meni.

Na vagi je zapelo, baka ispred mene drži salatu a kuca kapulu, kad je sve napokon otkucala kako treba, puca kesa, salata ispada i cijeli proces ide ispočetka.

Nemam živaca pa krećem prema zapakiranim kokicama. Čim ih ugledam sjetim se dzorka, definitivno mi je zgadio volju za mesom jer to nije meso već leš, a tko normalan jede leševe, to je nekada kokodakalo, letjelo koliko se moglo vinuti u zrak kržljavim krilima, mamilo pijevca po seoskom dvorištu....hej, trgnem se naglo iz sanjarenja, koje dvorište, ova kokoš nikad nije bauljala po prašini niti je vidjela zaljubljenog pijevca.

To je uškopljena kokoš, zaklana i pala mučeničkom smrću, okreće mi se želudac od gađenja, i spuštam plavkastu kokoš iz ruke ( zar ne bi trebala biti ružičasta?) i odlazim dalje.

Prilazim kruhu i postajem napeta jer podavačica kruha nije baš kako treba i ako ima onaj svoj dan, biće belaja. Tražim kvarat kruha, ona kaže ne može, aha, ima ga, ima onaj svoj dan. Kako ne može, usprotivim se ja, ne može, drska je ona, kad bi svi tako tražili ko vi....ma što, povisim sad ja malo glas, dajte mi onda tri kvarta kruha. To može, s olakšanjem zaključi ona, što odma ne kažete. Kad je izrezala, ja kažem, sad mi dajte tu manju stranu, taj kvarat. Ona šuti i daje mi što želim. Ja šutim. Šuti i ona. Tko je koga nadmudrio, ne zna se.

S olakšanjem odlazim i već je čujem, muči sljedeću mušteriju.

Prilazim frižiderima i tražim svoj omiljeni jogurt. Euforija sa mrvica čokolade, već mi sline unaprijed idu na usta, tražim ga ali ga ne vidim, pa se malo uznervam i postajem euforična, tražim pomoć od radnice, skupa tražimo moju euforiju, nema je, veli ona, uzimite ovu sa jagodama, odlična je, je tebi, govorim u sebi, mrzim smežuranu jagodu u ledenom jogurtu.

Uzmem običan dijetalni bijeli bioaktiv i malo pokisla ulazim u red praškova i deterđenta.

Tražim tolateni papir, paloma, dvoslojni, troslojni, mirisni, uzimam s najviše slojeva, ne moram vam baš objašnjavat zašto, jelte? Al što to mrzim vuć kući, mislim nije da svi ne brišemo dupe al, zar baš svak mora znati da mi baš to u kući fali i da nemam s čim....itd.

I još se bezobrazno kočeperi iz torbe iako bi ga ja najrađe zatukla s nečim, ne može 8+2 gratis stati normalo, mora viriti i stršati, nek se zna čega fali.

Vraćam se na vagu izvagat jabuke, nema trake u vagi, što ću sad, krenem prema drugoj vagi, fila samo takva, ovaj put moram čekati.

Onda se sjetim da bi mogla baš malo oraha uzeti za ispeć kolač. Vrtim se oko one staklene mašinerije u kojoj stoje orasi, malo se mučim da dokučim sistem ispadanja oraha u vrećicu, stisnem malo prejako i predugo, i ispadne mi da bi kilo i po. Di ću s tim, za majkubožju, gledam jel me itko gleda ili ne, ne gleda, sve oko mene otuđeno, sve stranci, svak gleda svoja posla, nije ovo mali slatki dućan gdje te svak po domaći pozna, koja sreća, odahnem. Ostavljam ih  sa strane, kao da nisu moji i odlazim praveći se Tošo.

Već mi je lagano puna kapa svega, znam, slutim da pola stvari nisam uzela, ne mogu se sjetiti što, nisam napravila spisak, ali ipak prilazim blagajni. Ispred mene troje ljudi na drugoj blagajni dvoje ljudi, dilema, dal da pređem u drugi red ili ne, opet naprežem duh hamletovski, odluka je pala, naglo skrećem s kolicima na drugu blagajnu.

Al naravno, i nije ovo prvi put već valjda svaki put, čim ja pređem tamo gdje mi se učini da je manje ljudi, na kasi zapne. Čovjeku na kasi ne prolazi kartica, vadi razne srebrne i zlatne dok neka ne prođe,budno motrim kasu s kojem sam klisnula, izračunavam da sam već mogla biti na redu da nisam bila živčana, ali sad nema više povrtaka, ponosno i kao da me nije briga i kao da mi se nigdje ne žuri ( ali zapravo mi se i ne žuri) poput bonace na moru...ČEKAM....Čekam....čekam....čekam...

Žena iza mene dodirujem me svojim ogromnim prsima, odmičem se, ne volim tuđe dodire ali i ona se primiče, pa me njene grudi br.5 opet tuku u leđa, muškarac ispred mene bazdi po popriličnoj dozi alkohola ili je to kolonjska vodica pokošeno sijeno...oće li više, isusebože, srušit ću se u nesvijest od ljudi, mirisa, smradova, čekanja i od sebe same, valjda od sebe najviše....uf.....napokon.....i...

i kad sam napokon došla ja na red , nestane opet papira na kasi, ne mogu vjerovati, dva puta u razmaku od 15 min, koji peh, koja pegula, prodavačica traži traku, nema trake, dovikuje se s nekim, Iveeeeeee....donesder mi trakuuuuu....viš da mušterije čekaju....požurder...jel gospojo...vama se niđe ne žuri.Na mom licu stoji sleđen kiseli osmijeh.

Očajnički shvaćam, da su me prestigli svi, ama baš svi koji su se još muvali po salami i sirevima dok sam ja već ponosno bila stajala u redu.

Dalje..... nema više dalje, stavila sam stvari u vrećicu, platila. Čim sam izašla van, sjetila sam se što mi još fali, i vratila se poput prave mučenice u hangar supermarketa.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 24.02.2011. 09:23h

  Član noviMerlin1 8+2 jel to onaj od 22 kune
 • 24.02.2011. 09:24h

  Član saturnicaMerlin1

  novi...

  ....da.....:(((
 • 24.02.2011. 09:25h

  Član saturnicaMerlin1 al su ti zato prsti suhi....troslojni je to.....
 • 24.02.2011. 09:56h

  Član noviMerlin1 kažu mi jučer da sam uzeo najskupljega,nisam ni znao,kaj god
 • 24.02.2011. 10:27h

  Član shadowofsoulMerlin9 \"....jer to nije meso već leš, a tko normalan jede leševe, to ..\" ovo mi je uvijek u mislima, kad kupujem neko meso (ja ga ne jedem, ali ima netko tko ga u našoj kući jede pa se to mora), i osjećam se uvijek fantastično što kažem \"ne\" kad mi kaže: \"pa daj i ti malo pojedi (toga što je na tanjuru, jelte. mesa)\", a ja vrl iskreno kažem: \"ne bih, znaš da ja to ne jedem\"... o kupovinama ne bih, jer svaka ima svoju (ovakvu ili sličnu) priču :)
 • 24.02.2011. 10:30h

  Član saturnicaMerlin1

  sjenko

  ...kad krenem u šoping po garderobu...e tu je već priča sasvim drukčija, nimalo nisam zbunjena...:))).... ......ali rado bih čula i tvoju verziju šopniga....:))
 • 24.02.2011. 10:34h

  Član shadowofsoulMerlin9 Saturnice, moja verzija shopinga (odjeće) je jako brzo gotova: ono što vidim, već znam paše li mi ili ne.. a shoping narmirnica je isto takav (kad idem s Davorom) :) a kad idem sama, e onda je to sve polako... ne pravim nikakve popise, u glavi znam što mi treba, ali kad dođem doma, obvezno nešto zaboravim: ili rezance za juhu, ili crveni luk ili bilo što, što će mi baš sutra zatrebati :) no, razlika je samo što kad idem sama kupovati mjesečne namirnice, malo duže to traje jer idem od police do police i tražim ono što mi treba, a kad Davor ide sa mnom, onda pola toga ne uzmem, jer se njemu uvijek žuri :) zato idem u shopping namirnica kad on radi poslijepodnevnu smjenu :) da sve u miru riješim (jer meni se nikud ne žuri) ...
 • 24.02.2011. 11:34h

  Član vanessaMerlin9

  ♥ *

  :))))))))...Ti si meni lijek.:)))))))
 • 24.02.2011. 12:20h

  Član happyMerlin2 liječenih ima više....divna si naprosto u svim slojevima....
 • 24.02.2011. 12:23h

  Član boris_pecigosMerlin2 :-))))))) priča i pol, troslojna! :-) A \"U kući je svega pofalilo. Od praška za robu do mlika i nutele\"... Od kad je nutela osnovna prehrambena namirnica???? :-))))
 • 24.02.2011. 12:32h

  Član saturnicaMerlin1

  vas dvije, klaun i seka...

  ...mislite kao u klubu liječenih alkoholičara.....)))))
 • 24.02.2011. 12:33h

  Član saturnicaMerlin1

  a ti borise...

  ...pitaj elyce je li nutela osnovna životna namirnica....:)))
 • 24.02.2011. 12:41h

  Član elycaMerlin3 hehehehehe.... vidim da imaš strpljenja i istraživačkog duha za šoping...zovnem te kad idem sebi komad robe kupit!
 • 24.02.2011. 12:46h

  Član elycaMerlin3 i nemoj me Boris ništa pitat! nema tome ni 2 sata sudjelovala sam u razgovoru dvojice: Antun - moram održat 80 sati praktičnih vježbi iz zdrave hrane! Majku ti bla bla što je to zdrava hrana? ja - to Vam je lako, sve ono što je bljutavo i ružno! M. - evo vidiš kako Elica zna! Ma zamaži im oči ili makrobiotikom, vegetarijanstvom, pa imaš vege.... Antun - ma prodajemo ljudima bozu! što ne koriste neki drugi termin a ne \"zdrava kuhinja\" ...ako su snobovi lipo će im zvučat \"welness kuharstvo\" Ja. a da vi Antune lupnete u google \"pasimo travu\" - tu vam ima sve o zdravoj prehrani? Antun - neojte me zezat! JA .- ne zezam! :-))) P.S: zaključak ovog razgovora da je Nutella jako zdrava hrana a kao takva i nužno potrebna u prehrani, pa je možemo smatrat osobnom živornom namjernicom P.S. 2. dobila sam palačinke za ovaj razgovor (al s čokoladom)
 • 24.02.2011. 12:46h

  Član saturnicaMerlin1 ....a za robu sam vrag....beskrajno sam strpljiva....nimalo živačana, napeta....samo ti mene povedi....:))))))
 • 24.02.2011. 12:55h

  Član elycaMerlin3 idi sa mnom u shoping....i poslije toga će ti supermarket postat raj na zemlji :-))))
 • 24.02.2011. 12:57h

  Član saturnicaMerlin1 ............dogovoreno...............:)
 • 24.02.2011. 13:04h

  Član elycaMerlin3 znaš li ti kad sam ja išla kupit kuhinju? Koštala je 3.500 kn ...i onda e stala raspitivat kakva je to kuhinja...tako malo košta i još na 78 rata... kad sam se konačno uvjerila da je kuhinja skroz ok i da mi paše...od bijesa sam kupila 2 Murina kaputa. (upravo na sebi imam gornje elemente)
 • 24.02.2011. 13:05h

  Član saturnicaMerlin1 ajme elyce......ista si jaaaaaaaa........:)))))))))))))))))))
 • 24.02.2011. 13:06h

  Član elycaMerlin3 (ne pitaj koliko su kaputi koštali....) kaže meni sin: - šta si kupila? - kaput - a što si to bila na popravnom?
 • 24.02.2011. 13:07h

  Član saturnicaMerlin1 kako može kuhinja biti tako jeftina????....aj ne zezaj....biće da je to za neki apartmanski program....
 • 24.02.2011. 17:09h

  Član pticaMerlin5 :-D
 • 24.02.2011. 18:05h

  Član srceMerlin3 životna svakodnevna priča. Eto i od samo jedne posete trgovini, onaj ko zna, ima smisla, i naravno čovek koji opaža živo napiše ovako zanimljiv članak. ocena je 5+. A ono sa orasima hahahahahaha \"di ću sa tim za majku božiju\" srčkana si. Pozdrav
 • 24.02.2011. 18:11h

  Član ivanaMerlin2 živio internet i dostava na kućnu adresu ! amen.
 • 24.02.2011. 22:52h

  Član bibyMerlin3 ( ponovo čitam i smijem se... super... )

SADRŽAJ UPISAO

Član saturnicaMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana saturnica dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  ☕️♥☕️♥☕️♥

  05.04.2020. 15:02h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima,cvjetnica neka vam donese mir i blagoslov

  05.04.2020. 09:43h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretnu nedjelju vam želim. Lp

  05.04.2020. 07:59h
 • Član vanessavanessa

  :))))))))))))))))))))))))))))

  03.04.2020. 15:37h
 • Član vanessavanessa

  ☕️♥☕️♥☕️♥☕️♥☕️♥☕️♥☕️♥♥*Lp♥*Lp♥*Lp♥*Lp♥*Lp♥*Lp♥*Lp

  03.04.2020. 15:36h
 • Član vanessavanessa

  Smijeh je, viši oblik molitve!***

  01.04.2020. 16:57h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  01.04.2020. 16:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info