Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

586

PUTA

OD 14.01.2018.

Trojica zagrebačkih entuzijasta pokrenula su projekt nezavisne televizije

Tehno 
preuzeto sa: http://www.vecernji.hr/home/tehno/3065789/index.do
Trojica zagrebačkih entuzijasta pokrenula su projekt nezavisne televizije

Prva TV na netu: Nema troškova, nema cenzure, ima programa

 

Autor MARKO ŠPOLJAR
Pioniri internetske televizije u svom malom studiju
Pioniri internetske televizije u svom malom studiju
Foto: Mišo Lišanin
Prva internetska televizija u Hrvatskoj počela je emitirati program danas na stranici www.transmeet.tv. Pioniri televizije na mreži troje su studenata zagrebačkih fakulteta.

Dva strojara i novinar
Igor Bogdanović i Krešo Končić apsolventi su strojarstva, a Bruno Zagorščak studira novinarstvo. Kreativna ekipa projekt je pokrenula nezadovoljna programom naših nacionalnih televizijskih kuća.

– Em im je sadržaj programa plitak i previše komercijalan, em i ono malo dobrih emisija, poput Direkta na HTV-u, prikazuju prekasno navečer. S druge strane, nema emisija za zahtjevniju mlađu publiku, ne prate se novi bendovi, nove inicijative i općenito sve što malo izlazi iz izlizanih šablona – kaže Krešo Končić.

Na svojoj internetskoj televiziji prikazuju i priloge iz vlastite produkcije. Trenutačno se može pogledati deset priloga kreativnog trojca, primjerice, emisija posvećena nedavnom posjetu američkog predsjednika Georgea Busha Zagrebu, uključivši i antiameričke prosvjede, snimke više koncerata, razgovore s glazbenicima...

Još je bitnije što će transmeet.tv biti pravi prozor u svijet. Kliknete li na ikonu “Other channels”, moći ćete pogledati priloge vodećih svjetskih televizijskih kuća poput CNN-a, NBC-a, BBC-a, National Geographica, MTV-a, priloge o sportu, umjetnosti, biznisu, znanosti, tehnologiji... velikih, ali i manjih TV kuća iz cijeloga svijeta. I sve to besplatno.

Znanje, a ne novac
– Željeli smo ljudima omogućiti besplatno gledanje televizijskih priloga iz cijelog svijeta s jednog mjesta. Transmeet.tv zapravo je televizijski “one stop shop”. Osim toga, mnogo ćemo inzistirati na prilozima koje ćemo sami snimati – kaže Končić.

Ideja o stvaranju naše prve internetske televizije stara je, kažu momci, nekoliko godina, a posla su se primili prije dva-tri mjeseca. S vrlo malo opreme i novca, ali mnogo znanja i upornosti, njih su trojica bez ičije pomoći sve napravili sami.


Kamera u ruci jednog od autora sasvim je dovoljna za izradu televizijskih priloga

– Nismo kupovali skupe softverske programe potrebne za izradu ove vrlo komplicirane stranice, već smo ih sve “skinuli” s interneta. Naravno, sve na legalan način. I kompletni dizajn transmeet.tv-a uradili smo sami – rekao je Bruno Zagorščak.

Došavši im u posjet, očekivali smo veliku sobu punu računala, monitora, kabela i svih čuda tehnike. Bili smo u zabludi. Sve što je potrebno za pokretanje vlastite televizije jesu dva-tri računala, nekoliko monitora i server.

Posebno je simpatičan njihov “televizijski studio” – mala soba u Končićevoj kući. Cijela oprema, računala, monitori, fotografski aparati, kamera, lampe i mikrofoni, koštala ih je tek 30.000 kuna. Dečki kažu da su oni živi dokaz da nije u novcima sve. Važna je volja, kažu, i apeliraju na sve ostale kreativce da poslušaju svoje srce i ostvare snove. Mi bismo dodali još samo nešto: potrebno je i veliko znanje, no njega ionako ne možete kupiti.

Korak naprijed
Iako mnogi hrvatski internetski portali prikazuju videopriloge, a gotovo sve snimke važnijih događaja, muzičkih spotova ili isječke snimaka nogometnih utakmica mogu se vidjeti na YouTubeu i sličnim stranicama, dečki se time ne zadovoljavaju.


Krešo Končić u svojoj sobi pretvorenoj u televizijski studio

– Čast iznimkama, ali u pravilu je riječ o loše snimljenim videomaterijalima. Mi smo prvi u Hrvatskoj napravili iskorak – internetsku televiziju. Inzistiramo na kvaliteti slike, ali i kvaliteti sadržaja – tvrde momci.

Iako TV trojac već posjeduje i tvrtku Neuralab koja se bavi dizajniranjem web stranica, marketingom i internet-konzaltingom, ovo im je prvi veliki projekt.
Kao i sve druge televizije, i njihova će prodavati oglasni prostor.

– Oglašivačima nudimo sedam različitih vrsta oglasa i tu smo kudikamo inventivniji od postojećih internetskih portala – tvrdi Krešo Končić.
Ako njihova internetska televizija transmeet.tv postane hit, i veliki oglašivači će im se javiti. A s njima će, naravno, doći i veliki novac. Tko zna, možda će junaci naše priče postati prvi hrvatski internetski moguli.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info