Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Kixonia

Upisao:

Kixonia

OBJAVLJENO:

PROČITANO

398

PUTA

OD 14.01.2018.

Hitna kontrola dječje hrane

Hitna kontrola dječje hrane
Melamin u mlijeku koji je ubio četiri kineske bebe, a deseci tisuća zbog njega su oboljeli, pronađen je i u Austriji pa se nameće pitanje ima li ga i na našem tržištu.
OPASNI MELAMIN PRIBLIŽIO SE I HRVATSKOJ
Autor Romana Kovačević Barišić
Melamin u mlijeku ubio je četiri kineske bebe, a deseci tisuća zbog njega su oboljeli

Melamin u mlijeku ubio je četiri kineske bebe, a deseci tisuća zbog njega su oboljeli

 
Sadašnji pokazatelji upućuju da nema razloga za zabrinutost  poručuje sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva. Intenzivnija kontrola proizvoda na hrvatskom tržištu planira se tek sljedeći tjedan, a pojačat će se i kontrola granične sanitarne inspekcije nad hranom neživotinjskog podrijetla pri uvozu.

Priprema laboratorija
Melamin inače nije parametar koji se ispituje pri redovnom ispitivanju zdravstvene ispravnosti hrane, stoga je potrebno nešto vremena da se laboratoriji pripreme za takvu analizu.

Standard za analizu
Laboratorij Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba "Andrija Štampar" priprema se i sljedeći će tjedan početi intenzivnije uzorkovati na tržištu.
 
Čim smo doznali za situaciju, naručili smo tzv. standard nužan za analizu i čekamo ga. Imamo tri uzorka dječje hrane na rutinskoj kontroli, kojoj ćemo sada priključiti i analizu na melamin  kazala je doc. Jasna Bošnir, voditeljica Odjela za analizu hrane i predmeta opće uporabe zagrebačkog Zavoda. Rezultati će biti poznati za najmanje desetak dana.

Početak uzorkovanja
Uzorkovanje će početi s dječjom hranom, a proširit će se i na ostale proizvode koji sadržavaju mlijeko u prahu, najavljuje Ministarstvo zdravstva i dodaje da je uvoz hrane životinjskog podrijetla u ovlasti Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Ondje su nam, pak, rekli da ne planiraju posebne aktivnosti vezane za melamin i da se iz Kine ne uvozi mlijeko.
 
Hrvatska ima zabranu uvoza mlijeka u prahu iz Kine još od 2002. godine, a 2007. godine ta je zabrana obnovljena pa nije dopušten i uvoz proizvoda životinjskog podrijetla iz Kine  objasnila je dr. sc. Zorica Jurković, ravnateljica Hrvatske agencije za hranu.

Inače, u jednom kineskom restoranu u Grazu pronađen je trag melamina u mliječnim shakeovima, a namirnice su potjecale iz kineskog dućana s bečke tržnice.Inače, kineska vlada objavila je po završetku nacionalne istrage da je otkrila melamin u 31 proizvodu na bazi mlijeka u prahu, što predstavlja 11,7 posto od oko 265 proizvoda obuhvaćenih istragom.
www.vecernji.hr
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info