Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član shanti

Upisao:

shanti

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1006

PUTA

OD 14.01.2018.

ALERGIJE I AYURVEDA

ALERGIJE I AYURVEDA
Prije 40 godina za alergije se nije znalo. Danas je stanje alarmantno!

Prema časopisu ''News and World Report'', alergije su poprimile razmjere epidemije u SAD - 30% odraslih i 40% djece pate od polenske groznice. Simptomi su: curenje iz nosa, svrab i suzne oči. Naučnici nemaju odgovor zašto su neki ljudi osjetljivi na alergene - prašinu, polen i plijesan, a drugi nisu. Imunizatori i antibiotici, hrana, kemijska sredstva, tepisi i itisoni doprinose osjetljivosti na alergene.
Ljekari savjetuju izbjegavanje alergena, što je lakše reći nego učiniti. Alergije se liječe antihistaminicima, koji mogu izazvati nepoželjne efekte.

 

Što kaže ayurveda?

Prema ayurvedi, osnovno je pokrenuti čovjekov imuni sistem. U propleće, sa porastom temperature, nečistoće se razlažu u tijelu i štopaju tjelesne kanale. Hrana tada ne prodire najbolje do ćelija i imuni sistem postaje neotporan na alergene. U propleće, kada cvijeće cvjeta, zrak se puni peludom. Iz tih razloga se i alergije javljaju pretežno u propleće a mogu i kasnije u slučajevima izrazitih alergena, npr. ambrozije.

 

Četiri su glavne strategije ayurvede za jačanje imunog sistema.


1. Dnevna rutina, koja uključuje rano buđenje, idealno u vrijeme izlaska Sunca, jutarnju abhyangu (samomasažu sezamovim ili dr. odgovarajućim uljem za našu došu), 10-15 min. yoga asana, vježbe disanja (5 min.), vježbu Meditacije (15-20 min.), redovnu ishranu u odgovarajuće vrijeme i rani odlazak na počinak, najbolje prije 22,00h, ključna je za održavanje i izgradnju dobrog zdravlja.

 

2. Panchakarma, propleće je idealno vrijeme za pančakarmu - prelazak iz jednog u drugo godišnje doba zahtjeva čišćenje ame (toksina) koji su se nakupili u prethodnom godišnjem dobu i blokiraju normalno funkcioniranje fiziologije. Fiziologija izložena toksinima koji se gomilaju iz godišnjeg doba u godišnje doba, vremenom slabi, što ima za posljedicu brojne kronične bolesti, uključujući i alergije. Čak i kratka, 5-dnevna panćakarma uklanja najveći dio toksina akumuliranih u zimskom periodu. Nasya, uz druge odgovarajuće postupke panćakarme, posebno je efikasna u prevenciji i tretmanu alergija.

 

3. Dijeta, koja uključuje redovnu upotrebu začina koji sadrže antialergijske supstance, flavone i fenole. Turmerik (kurkuma) smiruje alergije a također poboljšava i varenje, odn. protok žuči. Žalfija, crveni biber, kumin i korijander također su dobri za alergije. Na pročišćenom maslacu (ghee) treba popržiti turmerik (kurkuma), kumin i korijander i pomiješati ih sa sezonskim povrćem. Dijeta treba da umiri kafa-došu i pita-došu. Osnovna je stvar umiriti pitu jer ona regulira kemijske procese u tijelu. Ovo se postiže uzimanjem tzv. pita čaja i/ili pita čurne. Smirenjem kafe, poboljšava se varenje i regulira kongestija.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi,, želim vam lijep , sretan i uspješan tjedan. Lp

    04.03.2024. 07:58h
  • Član aliusalius

    bglavac ❤️

    01.03.2024. 11:58h
  • Član bglavacbglavac

    Lijep pozdrav alijus! Drago mi je da si tu.

    28.02.2024. 17:45h
  • Član aliusalius

    irida ❤️

    28.02.2024. 10:47h
  • Član aliusalius

    istankovic ❤️

    28.02.2024. 10:47h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info