Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član NikolaDurdevic

Upisao:

NikolaDurdevic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

554

PUTA

OD 14.01.2018.

Jyotish horoskop: Agatha Christie

Jyotish horoskop: Agatha Christie
Ovdje možete pročitati Jyotish horoskop Agathe Christie, poznate spisateljice kriminalističkih romana i tvorca legendarnog detektiva Hercula Poirota.

Horoskop: Agatha Christie

Piše: Nikola Đurđević

http://jyotish-vedska-astrologija.com/

Dame Agatha Mary Clarissa Christie (Torquay, 15. rujna 1890. - Winterbrook House, 21. siječnja 1976.) je najpoznatiji autor kriminalističkih romana u svijetu i najprodavaniji autor uz Shakespearea. Njene knjige prodane su u više od milijardu primjeraka na engleskom jeziku, i više od milijardu primjeraka na 45 drugih svjetskih jezika (do 2003). Primjer njenog uspjeha je prvo mjesto na ljestvici najprodavanijih autora svih vremena u Francuskoj s preko 40 milijuna primjeraka na francuskom (do 2003), gdje joj je najbliži konkurent s oko 22 milijuna primjerka Émile Zola.
Njena predstava "Mišolovka" (The Mousetrap) drži rekord najdužeg prikazivanja u Londonu. Prvi je put prikazana u "Ambassadors Theatreu" 25. studenog 1952., a prikazuje se i u 2012. Do sada je odigrano oko 25 000 predstava. I dalje se prikazuje u "St. Martin's Theater", u prosjeku osam predstava tjedno.
Agatha Christie napisala je preko osamdeset romana i drama, uglavnom detektivskih. U mnogima od njih pojavljuju se njeni najpoznatiji likovi, Hercule Poirot i Miss Marple. Iako se voljela poigravati s konvencijama žanra – jedno od njenih ranijih djela, "Ubojstvo Rogera Ackroyda", sadržava potpuni obrat na kraju – uvijek je u knjige postavljala tragove prema kojima su čitatelji mogli i sami otkriti počinitelja.
Većina njezinih knjiga i kratkih priča adaptirana je u filmove, neke i više puta ("Ubojstvo u Orijent Expressu", "Smrt na Nilu", "U 4.50 s Paddingtona"). Britanska televizija BBC napravila je radijske i televizijske verzije mnogih priča o Poirotu i Miss Marple, a "Granada Television" je producirala detektivski serijal u kojem Poirota glumi David Suchet, možda najpoznatiji suvremenoj publici.
Agatha Christie se prvi put udala, nesretno, godine 1914. za narednika Archibalda Christieja, pilota Kraljevskog zračnog korpusa. Imali su jednu kćer, Rosalind, a razveli su se 1928. godine. Za vrijeme Prvog svjetskog rata radila je u bolnici, a zatim u ljekarni. To je utjecalo i na njena djela: mnoga njena književna umorstva izvršena su otrovom.
U prosincu 1926. nestala je na 11 dana, što je prouzročilo uzbunu u ondašnjim medijima. Njezin automobil pronađen je u krednoj jami. Konačno je nađena u hotelu u mjestu Harrogate, gdje je izjavila da je nestala zbog amnezije uzrokovane živčanim slomom radi majčine smrti i suprugovog priznanja bračne nevjere. Mišljenja su i do danas podijeljena o tome je li se radilo o reklamnom triku. Ovaj je incident prikazan u filmu "Agatha" iz 1979. u kojem je Agathu Christie tumačila Vanessa Redgrave.
Godine 1930. ponovno se udala (unatoč razvodu) za katolika Sir Maxa Mallowana, britanskog arheologa, koji je bio 14 godina mlađi od nje. Putovanja s njim poslužila su joj kao inspiracija za knjige s radnjom na Bliskom Istoku.
Godine 1970. odlikovana je redom Britanskog Imperija i mogla je nositi titulu Dame (ženski ekvivalent Sira).
Agatha Christie preminula je 12. siječnja 1976. u 85. godini života. (Izvor: Wikipedia.org)

Kada razmatramo horoskop Agathe Christie od Udaya Lagne (ascendent) tada je ona rođena s podznakom Lava (izražavanje kreativnosti, vodstvo, ponos). Sunce se nalazi u 1. kući, u konjukciji sa zloćudnim Saturnom, koji iako umanjuje snagu i samopouzdanje, ipak ne uspijeva u tome u cijelosti, budući da se Sunce ovdje nalazi u svom vlastitom znaku (Lav), što ukazuje na veličanstvenost, sjaj, ambicioznost, slavu, karizmatičnost i bogatstvo. Ono što je najvažnije istaći u ovom horoskopu, to je postojanje Chandra-Budha yoge (planetarna kombinacija) u 2. kući (pisanje), koju svojom konjukcijom stvaraju Mjesec i Merkur. Ovo ukazuje na velika djela, poetski i spisateljski dar, te iznimnu rječitost. Mjesec je vladar 12. kuće (strane zemlje), što je uveliko pomoglo da se slava Agathe Christie proširi izvan matične zemlje, praktički po cijelom svijetu. Nadalje, Merkur svojim položajem stvara i Veshi yogu (nalazi se u 2. kući od Sunca), što ukazuje na bogatstvo, izvrsno baratanje riječima i dobro pamćenje. Da će ova osoba sigurno biti slavna i bogata, Merkur nam to dodatno potvrđuje i svojim vladarstvom nad 11. kućom (bogatstvo). Merkur joj je dao i ljubav prema matematici, a posebno prema aritmetici.
Sljedeća iznimno povoljna planetarna kombinacija je Durudhara yoga, koju čine Venera i Saturn (nalaze se u 2. i 12. kući od Mjeseca). Ova yoga daruje snažnu inteligenciju, bogatstvo, luksuz, te omiljenost od strane kralja (odlikovana je redom Britanskog Imperija i dobila titulu Dame). Ova je yoga posebno osnažena izvrsnim smještajem Venere (umjetnost) u svom vlastitom znaku (Vaga), i to u 3. kući (kazalište, film, mediji, glazba, izdavaštvo), što ukazuje da će njena djela zasjati u svijetu filma i kazališta, te da će se o njoj dosta pisati u medijima. Venera je ovdje odgovorna i za njenu ljubav prema glazbi – poznato je da je u mladosti učila svirati pijano i mandolinu.
Postoji još cijeli niz izvrsnih yoga (planetarne kombinacije) u ovom horoskopu, poput većeg broja Raja yoge i Dhana yoge, koje ukazuju na veliku sreću, uspjeh i bogatstvo.
Slaba karika u ovom horoskopu je retrogradni Jupiter (djeca), vladar 5. kuće (djeca), koji se nalazi u debilitaciji (iznimno oslabljeno stanje), i to u lošoj 6. dushthana kući. Na mali broj djece (Agathe Christie je imala samo jedno dijete, kćer) ukazuje i smještaj zloćudnog Marsa u 5. kući (djeca).
Jedan od značajnijih razloga zašto se u brojnim romanima Agathe Christie služila otrovom i tajnovitim umorstvima, leži u položaju sjenovitog planeta Rahua u 10. kući karijere. Ovaj planet ukazuje na otrove, opsjenu, obmanu, istraživače, tajnovitost, tajnovita zanimanja (špijuni, tajne službe, iluzionisti,okultisti, lopovi, teroristi, detektivi – umorstva, poroci), obrate, i nagle uspone i padove. Očito je ovaj položaj Rahua odigrao ulogu u njenom zagonetnom nestanku (11 dana nitko nije znao gdje se nalazi). Dispozitor Rahua, Venera, vladar 10. kuće karijere, smjestila se, kao što smo naveli, u 3. kući (mediji, kazalište, film).
Položaj Ketua (nedostaka želje i motivacije) u 4. kući, koja označava dom, govori nam da Agathe Christie nije bila pretjerano sklona kućanstvu i domaćinskom životu. Ovo potvrđuje i aspekt Saturna (nevolje, razočarenje, gubitak) na 7. kuću (brak). Saturn (gubitak, arheologija, iskopine, radovi pod zemljom), je jedan od glavnih čimbenika njenog razvoda, i udaju za drugog supruga koji je bio arheolog. Na raspad prvog braka utjecali su i položaj retrogradnog Jupitera (muž) u lošoj 6. kući (gubitak partnera), položaj Ketua u 4. kući, te Marsa koji u Chandra lagni stvara Kuja doshu (položaj koji često dovodi do svađe i razvoda).
Budući da se Sunce nalazi u 1. kući, u podznaku, što ukazuje na položaj Surya lagne (podznak od položaja Sunca), sve navedeno dobiva dodatno na snazi.

Kada razmatramo horoskop od Chandra lagne (od položaja Mjeseca), tada uviđamo kako brojne povoljne yoge koje smo spomenuli iz ove lagne pojačavaju svoj učinak. Merkur (pisanje, inteligencija, logično i racionalno razmišljanje) je tako ovdje vladar 10. kuće karijere, u kojem se smjestio znak Blizanaca (mediji, pisanje, komunikativnost), i smjestio se u 1. kući (intelekt, sreća u cjelini, orijentacja, slava, priznanja, aspiracije) u svom vlastitom znaku, Djevici (analitičnost, logičnost, racionalnost, organiziranost, sinteza i sintetiziranje, orijentiranost na detalje), a tvori iznimno povoljnu Chandra-Buddha yogu i Veshi yogu, koje su sada formirane u lagni (povoljna trikona i kendra), pa su tako dodatno osnažene. Ovdje Merkur dodatno tvori i Bhadra yogu (nalazi se u trikoni i kendri) koja daruje sreću i povoljnost. Venera (umjetnost) je ovdje smještena u 2. kući (pisanje), u svom vlastitom znaku (Vaga), i vladar je najsretnije trikona 9. kuće (sreća, uspjeh, duga putovanja, blagostanje).
Rahu (sekte, kultovi, paganske religije, misterije, misticizam, ceremonije, seanse) se sada nalazi u 9. kući (duhovnost, religija, duga putovanja). Poznato je da je sa svog proputovanja Srednjim Istokom, očarana njihovom kulturom i drevnim artefaktima, Agathe Christie dobila nadahnuće za veći broj djela, poput zbirke priča "Gonič smrti" i "Kuća Astarte idola", čiji se zapleti temelje na misterioznim, okultnim sadržajima.
Dodatno objašenjenje zašto je Agatha Christie bila toliko opsjednuta umorstvima i zagonetkama daje nam sjenoviti planet Ketu koji se smjestio u 3. kući (film, kazalište, mediji, izdavaštvo, novele, priče). Ketu označava izraženu moć percepcije, intuiciju, obmanu, iluziju, manipulaciju, okultizam, misticizam, astrologiju, psihologiju, vidovnjaštvo i unutarnje psihičke uvide. On se nalazi u znaku Škorpiona, koji je praktički opsjednut smrću i misterijama.
Retrogradni Jupiter (djeca) i ovdje, u skladu s pravilom karaka bhava nashaya, (poništava značenje kuće koju označava ako se u njoj smjesti), ukazuje na mali broj djece, jer se nalazi u 5. kući (djeca) i to u znaku svoje debilitacije.

Otac Agathe Christie umro je u studenom, 1901. godine, od srčanog udara, u Mars-Rahu-Saturn Maha Dashi. U Udaya lagni, zloćudni Mars je vladar 9. kuće (otac), a u Chandra lagni on je vladar 8. kuće smrti. Rahu se u Chandra lagni nalazi u 9. kući (otac), a Saturn (gubitak) je u konjukciji sa Suncem (otac) u lošoj 12. kući (gubitak, žalost).
Svoj prvi roman "Misteriozna afera u Stylesu", Agatha Christie je objavila 1920. godine, u Rahu-Venera Maha Dashi (pogledajte što smo ranije napisali o ova dva planeta). Svoje najpoznatije djelo "Ubojstvo u Orijent Expressu" objavila je 1934. godine, u Jupiter-Venera Maha Dashi.

Copyright © 2014. Nikola Đurđević. Sva prava pridržana.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  ja spadam pod ostale...:)))

  25.11.2020. 21:48h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro veće. Lp

  25.11.2020. 21:08h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svim Magicusima, magijima, magičarima, i...ostalima!

  25.11.2020. 18:12h
 • Član DeVeTDeVeT

  Sretan imendan svim Karatinama, Katicama, Kajama, Katjama, Katama, Ekatarinama i tak....

  25.11.2020. 07:42h
 • Član iridairida

  nije baš sve, samo su se oni rječitiji razišli

  20.11.2020. 02:07h
 • Član DeVeTDeVeT

  ovdje je sve mrtvo ili je CORONA napravila svoje....:))))...

  19.11.2020. 13:22h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar vam dan dobri ljudi. Lp

  16.11.2020. 08:05h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info