Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

305

PUTA

OD 14.01.2018.

Indigo dijete/kristalno dijete/zločesto dijete

Indigo dijete/kristalno dijete/zločesto dijete
Danas sve ima dijagnozu, svako odstupanje od mirnog i poslušnog djeteta ima razlog, pa je dijete autistično, ima Aspergerov sindrom, pa je zločesto i bolesno zbog posljedice cijepljenja. Puno mišljenja i savjeta, a sve se na kraju prelama na djetetu koje nerijetko zbog pogrešne dijagnoze godinama koriste različite ljekarije.

Indigo dijete/kristalno dijete/zločesto dijete

 

 

 

Nekad se za dijete reklo da je bistro (pametno), živahno/zločesto, dobro i poslušno dijete, dobro odgojeno dijete itd. I bila jedna dosta bitna odgojna mjera koja se zvala ŠIBA, pa kad pretjera dobije malo po guzi i mir. U školi je nekad učitelj šibom davao packe koje su itekako pekle dlanove, ali dobiješ packu dva puta i do kraja školovanja je izbjegavaš.

Šibe kao odgojne mjere više nigdje nema, daš radije djetetu mobitel ili kompjutor pa neka se zabavi, ne daj Bože da učitelj podvikne na dijete, eto razjarene mame ili tate, pa da vidiš hoćeš li ti dirati moje dijete…

Danas sve ima dijagnozu, svako odstupanje od mirnog i poslušnog djeteta ima razlog, pa je dijete autistično, ima Aspergerov sindrom, pa je zločesto i bolesno zbog posljedice cijepljenja. Puno mišljenja i savjeta, a sve se na kraju prelama na djetetu koje nerijetko zbog pogrešne dijagnoze godinama koriste različite ljekarije.

 

Onda se dijete „primiri“ i na prvi pogled potpuno se promijeni, postane poslušno, dobro spava, igra se druži sa vršnjacima. A onda negdje nakon puberteta dođe neka stresna situacija koja je okidač ozbiljnim psihičkim poremećajima, najčešće su to blaži ili teže oblici shizofrenije.

I tada počinje liječenje, različiti antidepresivi koji potiskuju postojeće probleme i čim ih pacijent prestane uzimati „poludi“ i onda se vrti u krug, od liječnika do psihijatra, škola ostaje iza njega, posao niti može dobiti niti je sposoban socijalizirati se i raditi. Usput, jedna od nuspojava lijekova je pretilost koja je dodatna teškoća pacijentu, naročito ženskom rodu.

Sad pati bolesnik, pati okolina – roditelji/obitelj, ljudi se od njih distanciraju, liječnici mijenjaju lijekove, a situacija nepromijenjena, možda i teža nego u početku.

 

 

Prije 15-tak godina došla mi je Mihina mama, požalila se da ne zna kako dalje jer je dijete nemoguće, ma penje se i na luster. Nema načina da ga barem malo umiri, nemirno spava, plače, svađa se u snu, a u jutro je neispavan i dan je teži ne prethodni.

Onda je dovela Mihu. Dijete je bilo kao lutka na koncu u dječjem kazalištu, skakutao amo tamo, sve je htio dodirnuti, jurio je kroz sobu kao da je na trkama. Kad je sve pregledao zamolila sam ga da sjedne, poslušao je, počeo je pričati (vrlo čisto za trogodišnjaka). Tako smo došli do dede koji dopušta sve i koji podupire njegov nestašluk, pa onda do toga da mu fali tata, da je mama kod kuće samo navečer (mama je zaposlena samohrana majka). I dijete je mokrilo noću u krevetu, nerijetko i po danu.

 

Dogovorila sam sa mamom da djetetu napravimo nekoliko psihokibernetičkih tretmana, da kroz iduća dva do tri mjeseca koristi biljne pripravke. Na pitanje da li da mu daje lijek koji je prepisao psihijatar rekla sam da je to njezina odluka i da nemam pravo reći da ih ne daje ili da ih mora davati. Ja bih možda samo odgodila lijekove na mjesec-dva pa će vidjeti hoće li mu uopće trebati.

Poslije dva mjeseca Miha je bio „drugo“ dijete, ali i deda je dobio uputu što smije dopustiti i što mora zabraniti, Miha je krenuo u vrtić, prestao mokriti u krevet.

Danas je to krasan osamnaestogodišnjak, završio gimnaziju, upisao se na Elektrotehnički fakultet….

A sve je prošlo bez lijekova.

 

 

 

Razgovarajte sa djetetom, možda je usamljeno, možda se nečega boji, zagrlite ga i kad ste najumorniji, dijete mora imati rame na koje se uvijek može osloniti. Neka to bude baka ili djeda dok ste zauzeti, ali ne smije mu manjkati ljubavi i sigurnosti.

Imate li vi problema sa ponašanjem djeteta ili samo želite znati više nazovite 091/165-88-88

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 11.02.2015. 21:07h

  Član emilioMerlin2

  Ovo je strašno....

  .....ili se radi o proširenoj verziji "TI KAŽEŠ"?

  A moglo bi prestrašiti i Pupovca pa se "preobrati"?

  Oni drugi imaju Isusa i kristalno jasno Vide?

  Ne vidim ništa loše mada bi to i moglo biti loše!?

  _______________________________________________

  Ho’o ponopono 
   
  Ideja se zasniva na činjenici da smo mi mikrokosmos - ceo kosmos u malom. To znači da je sve čemu težimo i sve što doživimo – baš sve – unutar nas. Ako želite da nešto promenite, to činite iznutra, ne spolja. Sama ideja je o totalnoj odgovornosti. Ne postoji ništa i niko koga bismo krivili. Sve smo mi. Zapravo, sve je Božansko, a za Božansko ne postoji ništa spolja. Mi smo svesni subjekt Božanskog. Otuda i naša odgovornost: sve je u nama. To smo mi.
  Čovek je svesni subjekt objektivnog postojanja, sve se zbiva zbog njega, drevne tradicije govore o tome da smo jedno s Bogom, da je atman (Sopstvo) brahman (Apsolut, Božansko), da sve povezuje Univerzalno Polje i da je sve Jedno. Vreme je da to bukvalno shvatite. Da ste vi to Jedno, pošto ništa nije podeljeno i nema dvojstva (advaita).
  To znači da ste lično (i kolektivno) odgovorni za sve što postoji i što se događa. Niste odgovorni za ono što se sada događa na drugom kraju sveta, ali jeste za sve ono što se događa vama, u vašoj blizini, pred vama, za sve čemu prisustvujete, čemu ste svedok ili u čemu učestvujete na bilo koji način. I zato samo vi to u sebi možete da promenite na bolje preuzimanjem odgovornosti, oproštajem i zahvalnošču u ljubavi.
   
  To praktično znači da najpre ustanovite da ste razumeli da se predmetni događaj, stanje ili pojava dešava zbog vas, odnosno zato da bi ste vi to iskustvo doživeli.
  Zahvalite se u sebi nosiocima tog događaja, stanja ili pojave, kao da su oni to odigrali samo da bi ste vi to doživeli.
  Zamolite ih u sebi za oproštaj što su zbog vas podneli takvu žrtvu i recite u sebi da je bilo dovoljno, jer ste razumeli svrhu te pojave, stanja ili događaja.
  Tada oni prestaju da se ponavljaju i spremni ste za viši nivo događaja.
  Svi ovi stavovi se mogu sažeti u rečima, tj. mislima: razumeo/la sam (smisao događaja), hvala (na stalnoj brizi Božanskog za moje dobro) i oprosti (što nisam razumeo sve to zbog svog ega i uplitao se u rad Božanskog i tako ga ometao).
  To je tzv. čišćenje prema ovoj metodi.
   
  Vi to možete zato što niste samo to telo u kome živite. Vi ste ceo vaš život, od početka do kraja. Duša projektuje ceo svoj život i koristi telo samo kao referentnu tačku iz koje doživljava svoju projekciju života na subjektivan način. Ništa vam se ne događa spolja. Sve se događa zbog svesnog subjekta, zbog vas. Pošto je duša projekcija Božanskog, a za Božansko ništa nije spolja, drugo niti podeljeno, to važi i za dušu, za nas. To je suština karme, i Ho'o ponopono-a.
   
  Jednostavno rečeno, ho’o ponopono znači ’činiti ispravno’ ili ’ispraviti grešku’. Ho’o znači ’uzrok’ na havajskom, a ponopono znači ’savršenstvo’. Prema drevnim havajcima, greška nastaje iz misli koje su zaražene bolnim sećanjima iz prošlosti. One stvaraju programe po kojima sve činimo i sve nam se dešava. Ho’o ponopono nudi način oslobađanja energije ovih bolnih misli, ili grešaka, koje uzrokuju neravnotežu i bolest. Čiščenjem sećanja na nultu tačku oslobađamo se programa koji su doveli do problema, zdravstvenih ili životnih. Kada radite Ho’o ponopono, obraćate se molitvom direktno Božanskom koje sve omogućava, da preuzme bolne misli i neutrališe ih, ili ih pročišti. Vi ne pročišćavate osobu, mesto ili stvar. Neutrališete energiju koju vi lično povezujete sa osobom, mestom ili stvarima na pogrešan način, nesvesnim projektovanjem svoje odgovornosti na druge i na spoljne sile. Dakle, prvi stepen Ho’o ponopono-a je pročišćavanje te energije od projekcije i njeno vraćanje na pravi izvor: u nas same. Tada se dešava nešto divno. Ne neutrališe se samo energija; ona se takođe oslobađa, tako da nastaje potpuno nova čista tabla. Budisti to nazivaju Prazninom. Konačni korak je da vi dozvoljavate Božanskom da dođe i popuni tu prazninu svetlošću, da interveniše i reši svaki problem i nesklad na čudesan način, jer mu to konačno dozvoljavate, više ga ne blokirate.
  Ovom metodom vi isceljujete i sebe i druge u sebi samom, preuzimanjem odgovornosti za sve u sebi samom, čisteći tj. uklanjajući svoju nesvesnost kao prepreku da Božansko kroz vas može da deluje na najbolji mogući način na sve oko vas. Omogućavate svojoj duši da nastavi da iskušava sebe samu kroz sve što njenom  subjektivnom delu u telu izgleda kao "spolja".
  Jer, Božansko drugačije i ne može da deluje, mi smo njegovi svesni subjekti.
  Ovde je izneta prava ideja o pokajanju, "Spasiocu" i "iskupljenju grehova", koja je namerno iskrivljena u hrišćanstvu projektovanjem spolja, u Hrista i Crkvu.
  Spasilac sveta je svaki čovek koji zna da je stvoren kao oličenje Božanskog tvorca.
  Jedino pravo "iskupljenje", "oprost grehova" ili pokajanje moguće je na način na koji se iznosi u metodi Ho'o ponopono.
  Razumevanje da smo 100% odgovorni za sve što postoji je ravno duhovnom probuđenju ili prosvetljenju.

  ______________________________________

   

  Ali kako možemo Društveno djelovati recimo kroz Stranku ako nismo sposobni ni Samostalno!?

  Ili nedajbože...... Pedagoški?

SADRŽAJ UPISAO

Član saraMerlin9 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana sara dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPE CVATU...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥ i ja od 4.8.2009 SRETNO pusa chatovcima:))))

  09.06.2019. 15:33h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  danas slavim 10 godina koliko sam na Magicusu :)

  09.06.2019. 13:53h
 • Član ljubicicaljubicica

  pozdrav svima znanima i neznanima:)

  09.06.2019. 13:19h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima

  09.06.2019. 09:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijpu i radosnu nedjelju vam želim. LP

  09.06.2019. 07:44h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro drago magicusi. Lijep i radostan dan vam želim. LP

  03.06.2019. 08:08h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__)7 (__)7 kavica

  27.05.2019. 16:50h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info