Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član occulta

Upisao:

occulta

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1328

PUTA

OD 14.01.2018.

Astrologija nema nikakve veze sa proricanjem ....

Astrologija nema nikakve veze sa proricanjem ....
Prave tajne Astrologije se nalaze u rukama Yogija i Svjetlosnih radnika Istoka i Zapada. Tajne astrologije neće nikada biti dostupne prosjećnom Indijskom astrologu. Stoljećima su Yogiji, naročito Bhrighu astrolozi (nasljednici Sage Bhrighua, oca i osnivača Astrologije) čuvali tajne astrologije, čuvajući ih i zadržavajući za sebe.

Jedan prosječni Indijski astrolog metropole nema mogućnosti pronaći ove Bhrighu astrologe no neki od nas ipak imaju priliku naletjeti na Yogija. U ovom moru mnogi su šarlatani no ipak je moguće pronaći istinske Yogije. Rijetkost je pronaći takvog Yogija, a čak ako se i otvori tada sa svojim aforizmima (sutrama) nas navode na razmišljanje, godinama, jer nikada ne govore jednostavno i otvoreno, često kodirajući svoje odgovore, stavljajući nas tako u poziciju da samo dešifriramo izrečene riječi koristeći našu vlastitu inteligenciju. Na primjer, kada upitate Yogija koja je prava tajna astrologije, dobiti ćete mnogobrojne odgovore. Jedan od odgovora koji smo dobili je bio:

Astrologija nema nikakve veze sa proricanjem ....

Nije li ovo najčudniji odgovor koji bi netko mogao očekivati, i mogli bi smo zapravo izabrati cijelu paletu pridjeva, koji bi opisali koliko je smiješan ovaj odgovor, no ipak, ukoliko promislimo o tom odgovoru, možda bi za vrijeme jednog cijelog ljudskog života uspjeli dešifrirati ovaj odgovor. Sjećamo se jedne prilike, kada smo sreli jednog od najboljih astrologa prošlog stoljeća, te u razgovoru s njime, pokušali saznati što je Yogi mislio danim odgovorom. Na to nam je stari iskusni astrolog odgovorio:” Yogi vam je dao glavni Ključ za astrologiju i ukoliko ga dešifrirate, tada ćete zaista naučiti i shvatiti značenje astrologije.” Cilj je shvatiti kontekst u kojem je Yogi dao odgovor i što je tim odgovorom pokušao u nama potaknuti, na kakvo razmišljanje nas navodi. Da li mu je namjera bila da ova poruka krene među astrolozima Indije ili među astrolozima cijelog svijeta, koji imaju utjecaja u formiranju svjetske svijesti o astrologiji i njenoj budućnosti? Svatko tko se bavi metafizikom, zna da su se energije promijenile i u svakoj sferi ljudske aktivnosti se mora razvijati nova svijest, ali je i vrijeme za astrologiju da usvojit te promjene tim prije što smo mi astrolozi skloni naše klijente pretvoriti u “Ovisnike o Horoskopima”. 

Horoskopsko čitanje koje možete dobiti od raznih grana astrologije je različito, od zapadne astrologije dobivate više osobno čitanje koje u sebi uključuje različite upute kako raditi na sebi i unaprijediti različita životna područja. U Indijskoj astrologiji, koja je danas poznatija pod nazivom Vedska astrologija, čitanja su više okrenuta događajima, a može imati jako negativan utisak za mentalitet prosječnog Europljana. No, iznad ove dvije grane astrologije nalazi se astrologija Yogija, koji tu astrologiju izbjegavaju, iako ona postaje dio njihovog života, dok je njihov cilj udaljiti se što više od nje. Ipak, dopustite nam ovdje navesti klasični primjer proricanja Yogija. Zamislite kartu u kojoj je podznak Blizanac (Ascendent), Mjesec u Lavu (3 kuća), i Sunce dispozitor uzdignuto u 11 kući Ovna, sa Merkurom vladarom podznaka (Ascendenta) i 4-te kuće koja predstavlja motore/vozila, pogledajte dodatno Zmajevu glavu (rahu ili sjeverni Mjesečev čvor) u 7 kući u Strijelcu. Vlasnik ove natalne karte je imao problem koji se sastojao od slabe memorije te je smatrao da nema dovoljno inteligencije da bi mogao naučiti astrologiju. Na to je Yogi konstatirao da loše postavljeni Merkur može popraviti na taj način da svaki dan hrani golubove vrste Mung Bean (zeleni Moong). Osoba je odgovorila da to nije moguće jer da njegovi roditelji, koji su kršćani, neće nikada dozvoliti takvu praksu, koja je inače uobičajeno znana kao lijek u Vedskoj astrologiji. Na to mu je Yogi odgovorio: “Sine, ovo će se dogoditi kroz jednu godinu, nakon tvoje 35-te godine života i kada budeš započeo sa ovim lijekom, stajati ćeš van svoje zgrade, no unutar parcele na kojoj je zgrada a oba tvoja roditelja će vidjeti što radiš. Biti će suglasni sa tvojim postupcima, a dok god budeš hranio golubove, jedan pas će dolaziti i pokušavati rastjerati golubove; oko prostora gdje budeš hranio golubove biti će mnogo vozila.” 

Osoba kojoj je dana ova prognoza je nakon godinu dana opisala da se sve točno kako je Yogi rekao i dogodilo. Čak su i roditelji bili suglasni sa idejom da hrani golubove, do te mjere da je majka svaki dan pokušavala omesti psa koji je pokušavao preplašiti golubove, nudeći mu kekse. Iskreno govoreći, nije nam poznat niti jedan astrolog koji bi bio sposoban dati ovakvu prognozu kao što je Yogi dao, no ukoliko dublje promotrimo kartu o kojoj govorimo, možemo lako vidjeti i dešifrirati, da je Yogi koristio samo najosnovnije astrološke tehnike u prognoziranju razvoja jednog ljudskog života. Astrologija nije ništa drugo nego znaci, kuće i planete, to jest, kada se usvoji znanje nad ovim temama, osoba može postati nevjerojatno točna u svojim predviđanjima. Na žalost, najveća pogreška jest ta da novopečeni astrolozi nikada dovoljno dobro ne savladaju osnove nego se na brzinu okrenu kompleksnijim astrološkim tehnikama ili neku nedostižnu tehniku koja bi im trebala omogućiti uvid u glavni Ključ astrologije. Druga opcija je skupo plaćanje za astrološke tečajeve ili služenje Gurua (Učitelja) godinama, misleći da će na taj način doći do saznanja o glavnom astrološkom Ključu, no na žalost na kraju svog života shvaća da su upravo same osnove astrologije glavni Ključ, te da je potratio cijeli život u nepotrebnoj potrazi, ne iskoristivši priliku da astrologiju i prakticira. 

Prava svrha astrologije 

U Europi i ostatku svijeta riječ Vedska astrologija je dobila veliku popularnost, jer je temeljena na događajima, a oni su opet povratna sprega teorije Karme i prošlih života, teorije koja je prisutna u mnogim kulturama. Astrologija događaja ili astrologija koja se temelji na osobnosti pojedinca nije sve što astrologija jeste, niti je rezervirana za skrivene stručnjake i Gospodare Astrologije. 

Prava svrha astrologije je: 
•  Da postanemo bolji ljudi; 
•  Da shvatimo naše prave potencijale; 
•  Da otključamo kartu. 

Da bi shvatili prvo načelo moramo se okrenuti drevnim manuskriptima prisutnima u Indijskoj astrologiji koju iz nekog razloga prosječni Indijski astrolog ignorira. Oni se zovu Nadi, a smatra se kako su nastali prije mnogo tisuća godina, još u doba drevnih mudraca. Indijci su uspjeli sačuvati samo nekoliko takvih manuskripta. Unutar njih možete naći prognozu da vas je žena napustila jer ste u tom i tom prošlom životu, u tom i tom gradu, obećali nekoj ženi da ćete je oženiti, no napustili ste je na samom pragu vjenčanja. Ona vas je tada proklela. Da bi tu situaciju popravili morate koristiti taj i taj lijek. Iako ovakav pristup za zapadnjake može djelovati kao fatalan pristup, jer nisu odgojeni u društvu koje u sebi uključuje Karmu, ipak se radi od vrlo osnovnim postavkama Svemira po kojoj “svaka akcija ima i reakciju”. Danas niti jedan Indijski astrolog nema više tu vještinu prognostike kao što su nekadašnji astrolozi imali, dakle niti što će nam se točno dogoditi niti što je razlog tih događaja čiji su korijeni u prošlom životu. Iako Indijski astrolozi vole reći kako je njihov temelj rada Teorija Karme, nemaju tu vještinu drevnih astrologa, dok istovremeno tvrde kako je Indijska tradicija spasila astrologiju od zabluda u zapadnoj astrologiji i pseudo-astrologa koji djeluju u metropolama Indije. Razlog zbog kojeg su drevni astrolozi govorili osobi o prošlom životu jest taj da pokušamo shvatiti počinjene greške kao i težinu patnje koju osjećamo u sadašnjem životu, jer jedino tako možemo postati bolja ljudska bića. Predviđanje događaja je samo još jedan sloj astrologije te su zbog toga Yogiji govorili da astrologija nema nikakve veze sa predviđanjima, proricanjima nego sa pokušajima da se promijenimo, tako da popravimo vlastite greške i postanemo bolji ljudi, a da bi bolje uvidjeli svoje greške, pokazuju nam to koristeći znanja o prošlom životu ili životima, u kojima nismo bili dobri prema nekome, stoga da bi izbjegli patnju u ovom tekućem životu, moramo mijenjati sebe i svoje stavove. 

Što se tiče 2 i 3 načela, ona moraju biti zajedno sagledana, često shvaćajući da dok smo bili djeca ili mladi ljudi nismo bili niti toliko briljantni niti orijentirani ka uspjehu (ambiciozni), no, iznenada se uslijed nekog događaja slika mijenja te postajemo naglašeno ambiciozni u životu. Radi se o događaju koji zapravo služi kao okidač, a astrološki lijekovi mogu imati utjecaj na njega. Postavlja se pitanje kakve koristi od odlaska doktoru, koji dijagnosticira bolest, a nemati pri tome lijek koji će tu bolest i izliječiti? Indijskim astrolozima se uglavnom pristupa zbog potrebe za astrološkim lijekovima, a upravo nove generacija astrologa u Indiji imaju i najnižu stopu uspjeha od 1- 2 % dok su onih 98% promašaji kojima dovode u zabludu ljude koji traže pomoć. 

Drugim riječima, mi astrolozi, nemamo dovoljno iskrenosti priznati naše pogreške. Kao što je jednom jedan Učitelj rekao da će čekati dan kada će neki poznati astrolog izdati sabrana djela svih astroloških pogrešaka vezanih za predikcije i dane lijekove. Vratimo se na lijek sa golubovima iz prethodnog dijela članka; ovaj čin hranjenja golubova je otključao pravi potencijal osobe katapultirajući je u najviše profesionalne visine ali je i drastično popravio njegovu memoriju. Razlog za to je jednostavan. Osoba ima podznak u Blizancima (Ascendent), Blizancima je vladar planet Merkur koji je obilježen zelenom bojom, vrsta goluba Moong Bean je zelene boje stoga tu nalazite prvu poveznicu. Znak Blizanaca je zračni znak, a golub je ptica, stoga i svojim letom predstavlja zračni element. Stoga, hraneći zelene golubove, osoba je pojačala svoj podznak Blizanaca, predstavljen Merkurom (memorija), a kako podznak opisuje čovjekov život, tako se on počeo kretati uzlaznom linijom, bez obzira na prisutne loše tranzite. 

Dodatno lijek nalaže da mora piti vodu u kojoj je skuhan golub, pazeći pri tome da prilikom kuhanja ne dođe do raspadanja tijela goluba, jer ova “juha” od goluba pojačava inteligenciju do najviših mogućnosti, koje su vidljive u natalnoj karti, ali i jača memoriju. Pijenje ove tekućine svako jutro na tašte, zapravo čisti tijelo od minerala koji prvenstveno blokiraju proces memorije te odmažu procesu komunikacije. Zapamtite, Merkur je vladar 3 će prirodnog Zodijaka, koja vlada komunikacijom i vještinom pisanja kod svake osobe. 

Iako su mnogi astrolozi pisali o različitim načinima otključavanja natalne karte, no promatrajući njihove klijente shvaćamo da je u cijeloj priči jedino bio važan novac, a samo povremeno bi se pojavio pokoji uspješni slučaj, o kojem bi se potom izvještavalo na astrološkim forumima. Morali bi naučiti prihvatiti sa potpunom iskrenošću da znamo samo oko 1% od onoga što su naši drevni astrolozi znali, a još manje znamo razloge ili što predviđamo. Kako kritičari astrologije kažu: “Ako astrolozi predvide da će Obama postati predsjednik tada i tada, što s time? Kakve nam koristi od takvog predviđanja?” Kritičari su u potpunosti u pravu, jer mi kao astrolozi ne znamo razloge zbog kojih se bavimo astrologijom, nego samo pokušavamo djelovati kao vodiči našim klijentima većinu vremena. Pokušajmo makar biti iskreni u našoj astrološkoj zajednici – da ne znamo astrologiju. 

Ljepota predviđanja 

Zapad voli doći u posjet Indiji da bi vidio ljude koji imaju magične moći, ali je vrlo malo takvih koji su iskreni i priznaju da se ne radi o magičnim moćima nego o znanosti. Zapadnjaci vole posjećivati grad Benares jer se to smatra najstarijim gradom u povijesti ljudske civilizacije. Američki pisac Mark Twain je napisao: “Benares je stariji od povijesti, stariji od tradicije, stariji čak i od legendi a izgleda dvostruko stariji nego svi najstariji gradovi zajedno.” Astrologija ima povezane astrološke grane koje su početno bile dio astrologije, no tijekom vremena su se razdvojile u zasebne grane astrologije. Ipak te srodne i povezane grane su vrlo korisne po pitanju predviđanja. Posjetimo jednog takvog praktičara srodne astrološke grane da bi otkrili ljepote predviđanja. On koristi rijetko poznatu metodu znanu samo šačici ljudi u Indiji i uglavnom se ti znanci nalaze u malim mjestima razasuti diljem Indije. Sjedili smo sa poznatim i slavnim astrologom, Shri Chandramouli Upadhaya iz Banaresa, kojeg se često može vidjeti na televiziji jer je obiteljski astrolog Bollywoodskog Kralja Amitabha Bachchana (op.p. glumac) i Kralja Kriketa Sachina Tendulkara, kao i mnogih drugih poznatih i slavnih ljudi, te smo s njime diskutirali o manuskriptu, koji nije poznat u svijetu, ali ga posjeduje astrolog koji se zove Shri Indu Nath Sharma, koji i također živi u gradu Banaresu. Gospodin Chandramouli se nije mogao sjetiti točne adrese gospodina Sharmasa, ali nam je dao ime mjesta koje je poznato kao Ishwar Gangi. 

Potom smo krenuli na putovanje kroz Banares, u kojem je sve unutar širine 1 stope, a sve su ulice jednakog izgleda, pa je mnogo lakše izgubiti se zauvijek, nego li išta pronaći, a kamo li kuću. Da bi stvari bile još gore, naš vodič nas je jednostavno napustio u zadnji čas, pa smo nastavili samostalno potragu. Negdje oko 2 km prije našeg odredišta počeli smo se raspitivati za Ishwar Gangi, no zauzvrat su nas pitali da li tražimo Shri Indu Nath Sharma. Izgleda da je astrolog poprilično poznat. Konačno smo nakon 30 minuta hodanja pronašli njegovu kuću gdje smo saznali da je van grada. Kako smo imali još jedan dan na raspolaganju, a astrolog se vraćao sutradan popodne u 4 sata, tako smo odlučili ostati, jer je naš vlak odlazio u 7 sati navečer. To je značilo slabu šansu da će nas primiti, no ipak smo odlučili iskušati sreću. 

Slijedeći dan, čim je Sharmaji došao, već ga je čekala poprilična grupa ljudi. Rečeno mu je da smo došli iz drugog grada, te da ga čekamo u vezi intervjua za magazin Saptarishis Astrology te da u 7 sati moramo uhvatiti vlak. Ostavio nas je čekati dugo vremena što je bilo frustrirajuće, a onda je oko 6 sati popodne sišao niz stepenice i počeo govoriti, na što smo ga morali prekinuti i pokušali mu objasniti da ćemo doći drugi put jer moramo krenuti da bi stigli na vlak u 7 sati. No, on je insistirao da nam nešto kaže, naročito o rijetkom aforizmu iz Sage Parasara, po čemu smo odmah shvatili da se radi o velikom Učitelju, jer se radi o aforizmu kojeg je izuzetno teško interpretirati, no svejedno mi smo trebali krenuti. On je molio da ostanemo još minutu, želio nam je pokazati što je Znanost (u kontekstu astrologije). Bili smo potpuno frustrirani no ovaj 79-godišnjak nije odustajao, usprkos molbama drugih koji su ga čekali, da nas pusti da idemo. Ostajao je pri svome, i rekao: “Dajte mi samo 30 sekundi i dokazati ću vam razliku između Znanosti i Psihičkih sposobnosti (siddhis)”, tvrdeći da će samo promotriti naša lica, boju odjeće, dio tijela koji je dotaknuo kada smo ga susreli prvi moment, te da će nam temeljem toga nešto reći. Potom je uzeo kredu i ploču, računao nešto, napisao nešto te je okrenuo naopako da ne vidimo što piše. Tada je postavio pitanje meni i kolegi da kažemo broj između 20 i 30, prvi koji nam padne na pamet. Ja sam rekao 25, kolega 23. Potom je pitao da kažemo ime cvijeta – prvo koje nam padne na pamet. Ja sam rekao Ruža, a kolega Lotos. Potom je Shri Indu Nath Sharma rekao: “Zapamtite dječaci, rekao sam vam da je ovo Znanost, a ne Psihička sposobnost, a sada pogledajte ploču i što na njoj piše. Također se podsjetite da sam ovo napisao prije nego li sam vam postavio pitanja.” Na ploči koju je okrenuo stajala su dva broja – broj 25 i ispod njega Ruža i broj 23 i ispod njega Lotos, a potom 25-23= 2. Pored broja 2 pisalo je: “Razlog zbog kojeg su došli posjetitelji morati će doći drugi put”. 

Ostali smo zapanjeni i bez riječi komentara zbog točnosti njegovih predviđanja vezanog uz brojke i imena cvjetova. Eto, ovakva rijetka sposobnost predviđanja je znana samo nekolicini, jedan od njih se nalazi u Rajasthanu na zapadu Indije, kojem smo također poslali volontera. No, on je otkrio da taj astrolog nije bio uspješan u svom predviđanju, dok je Shri Indu Nath Sharma bio. Nije stoga niti čudno da uživa toliku popularnost na ulicama Banarasa. 

Preuzeto iz: Saptarishis Astrology Magazine, vol. 2, May 2008, prilagodila i prevela: Lorin Čerina

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U RUJNU...

RUJAN...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  HVALA VAM ,PUNO MI ZNAČI VAŠA PODRŠKA.... VELIKA PUSA .♥♪♫♫♪♥♥❤️ ☕ ☕♥ POZDRAV

  09.09.2023. 14:15h
 • Član bglavacbglavac

  Popravljeno. Lp

  09.09.2023. 08:30h
 • Član vanessavanessa

  Irida...molim ..ne ljuti se ..popravi ...Hvala pusa♪♫♫♪♥☕ ☕❤️♥Pozdrav Chatu

  08.09.2023. 17:24h
 • Član iridairida

  Sretan početak nove školske godine djeci, učiteljima i roditeljima!

  04.09.2023. 12:09h
 • Član iridairida

  Edine, kasno je za kavu, ali je lijepo da si svratio...

  30.08.2023. 23:46h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  ♪♫♫♪♥☕ ☕❤️♥

  30.08.2023. 21:14h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče.

  30.08.2023. 20:08h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info