Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

962

PUTA

VJERUJETE LI U PRIRODNI UZGOJ HRANE

VJERUJETE LI U PRIRODNI UZGOJ HRANE
NE, NE VJERUJEM. Velike poljoprivredne površine su zasijane kulturama koje se moraju tretirati iz ovog ili onog razloga, gnoje se umjetnim gnojivima.

VJERUJETE LI U PRIRODNI UZGOJ HRANE 

NE, NE VJERUJEM. Velike poljoprivredne površine su zasijane kulturama koje se moraju tretirati iz ovog ili onog razloga, gnoje se umjetnim gnojivima.

Nekad se kukuruz okopavao, danas čim ima nekoliko listića stiže na njivu traktor sa raspršivačem i sve lijepo poškropi sa otrovom protiv korova. Kod sjetve uz sjeme iz sijačice je u zemlju aplicirano i umjetno gnojivo.

Vrtovi/okućnice su ipak manje površine, no i tu se ponekad mora posegnuti za kakvim pesticidom. Ona dobra stara prirodna sredstva više nisu djelotvorna.

Kaže mi prije nekoliko dana prijateljica koja ima četrdesetak grmova prekrasnih ruža kako su pupoljci prepuni lisnih uši. Probala ih je maknuti praškom za pecivo, pepelom (od izgorjelog drveta) ali kao da ih je samo nahranila, pa onda lijepo u trgovinu po NEOPITROID, naprašila je pupoljke ruža i sve su uši nestale. A nekoliko metara dalje joj je vrt u kojem je salata, uskoro će tu biti presadnice rajčice i paprike, kupusa. Na ruže će ponovo doći lisne uši, na kupus najmanje dvije vrste nametnika, rajčicu će uhvatiti pepelnica ili plamenjača pa ju je potrebno tretirati makar „galicom“ (plavi kamen koji je ipak najneviniji među preparatima.

Cvijet dragoljub je nekad bio u vrtovima među povrćem i voćem samo zato što su od njega bježale lisne uši, no to više ne vrijedi.

Vrtovi su uglavnom susjedi, pa ako ja želim i brinem se da ne koristim kemiju svom vrtu a susjed svoje itekako tretira onda je jasno da ni moj vrt nije ekološki.

U velikim plastenicima u „sterilnim“ uvjetima se uzgaja povrće i ono se smatra ekološkim, a prihranjuje se umjetnim tekućim gnojivom kroz sistem za navodnjavanje. I što je tu ekološki?

  

Uokolo mog sela su zasađeni voćnjaci, koje tretiraju raznim „zaštitnim“ sredstvima od ranog proljeća do berbe. Pričala mi je poznanica koja je jedno vrijeme radila u jednom takvom voćnjaku da ga svakog tjedna špricaju. I onda su to ekološke jabuke ili šljive. Lijepe jabuke se beru i voze u hladnjaču gdje se opet „kupaju“ kako bi održale svježinu i u kojem god dućanu pogledate jabuke su lijepe kao jučer ubrane. A bolje ih je ne jesti, jer sa korom nećemo otkloniti sve otrove koje su te jabuke upile dok su rasle i sazrijevale.

I tko kaže da tretiranje voćaka ne smeta našim vrtovima. Ako vjetar donese sa kišom pijesak iz pustinje, sigurno da donese i nešto iz voćnjaka. I koliko god se mi trudili ne koristiti kemiju u vrtu ipak je dobijemo. Ipak povrće i voće iz naših vrtova je daleeeeeeeeko zdravije i ispravnije od onoga koje skupo plaćamo pod nazivom EKO.

Prije nekoliko dana sam gledala jednu emisiju iz susjedne nam države gdje se na velikim površinama uzgajaju maline. Nekoliko je proizvođača bilo u toj emisiji i svi su se hvalili kako uspješno tretiraju i štite nasade malina i pri tom su spomenuli nekoliko proizvoda koje koriste. Isto je i sa jagodama. Pa onda kupujmo skupe jagode i maline u marketima.

Ja imam maline koje do kasne jeseni daju prefine sočne maline. A ne tretiram ih nikakvim sredstvima. Isto tako i jagode. Ali, ne možeš tu domaći malinu ili jagodu držati dva dana jer se počne kvariti. Zašto? Ubrana je zrela i nije „zaštićena“ sredstvima protiv kvarenja.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info