Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član stankovic.jure

Upisao:

stankovic.jure

OBJAVLJENO:

PROČITANO

566

PUTA

OD 14.01.2018.

'Nikad nisam želio da ‘Dosjei X’ zauvijek završe'

'Nikad nisam želio da ‘Dosjei X’ zauvijek završe'
Duchovny danas ima 48 godina, još izgleda mladoliko, a nakon povratka na set “Dosjea X” u Vancouver u Kanadi rado priča o osjećajima koji su ga preplavili i dojmovima koje je novi film kod njega izazvao.

Piše: Martina Kuterovac
Foto: outnow.ch

http://www.jutarnji.hr/kultura/film/clanak/art-2008,8,8,,129264.jl

Junak kultne serije otriva zašto se nije zasitio svojeg lika i zašto mu se vratio nakon velikih uspjeha i češćih padova

Američki glumac David Duchovny u u drugom nastavku filma “Dosjei X: Želim vjerovati” vratio se ulozi FBI agenta za “natprirodne pojave” Foxa Muldera, šest godina nakon prestanka emitiranja istoimene serije. Ljubitelje neobjašnjivog i bizarnog nije iznevjerila niti glumica Gillian Anderson, koja je kao agentica Dana Scully opet dio nepobjedivog tandema “Mulder and Scully” koji rješava slučajeve kakve nitko drugi ne može riješiti.

U novom su filmu Mulder, koji i dalje vjeruje u NLO, i Scully, koja je u međuvremenu postala doktorica, u dosad najopasnijem i najizazovnijem pothvatu, a uz posao ih veže i emotivna priča, odnos koji se razvio u posve neočekivanom smjeru.

Duchovny danas ima 48 godina, još izgleda mladoliko, a nakon povratka na set “Dosjea X” u Vancouver u Kanadi rado priča o osjećajima koji su ga preplavili i dojmovima koje je novi film kod njega izazvao.

• Kako je ponovno biti u Mulderovoj koži?

Nije bilo tako jednostavno kao što sam očekivao. Stariji sam i stvari su se promijenile, a Muldera je trebalo prikazati onakvim kakav on jest, ali i otkriti kamo je dospio u ovih nekoliko godina.

• Kemija između Gillian i vas još postoji. Je li vam bilo posve prirodno vratiti se u tu vezu?


Bilo je lijepo ponovno raditi s Gillian. Ne znam zašto je kemija između nas tako dobra, to je nešto mistično. S nekim ljudima možeš raditi dobro, s drugima jednostavno ne možeš, a mi smo se uvijek izvrsno slagali, zbog čega nam je zajedno bilo jednostavno raditi.

• Zašto su prema vašem mišljenju likovi Muldera i Scully tako popularni?


Mislim da su se mnoge stvari poklopile u tu korist na početku snimanja serije. Chris Carter imao je genijalnu ideju u vrijeme kada je počeo dobivati ugled kao redatelj, a Gillian i ja tada smo se počeli dokazivati kao glumci. U seriju ‘Dosjei X’ uloženo je puno novca i bila je vrlo kvalitetna, zbog čega smo izgledali stvarno dobro i priča je bila odlična. Danas se vrlo rijetko, ako uopće, troši toliko novca na serije.

• Je li vam uloga u filmu bila veći izazov od one u televizijskoj seriji?


To su različite uloge. Kod serije izazov traje dulje, a ponekad je snimanje iscrpljujuće. Na filmu se puno radi, ali brže vidiš svjetlo na kraju tunela, znaš da će snimanje završiti.

• Uloga Muldera u seriji ‘Dosjei X’ priskrbila vam je obožavatelje diljem svijeta. Je li to za vas bilo pozitivno iskustvo?


Istina je da sam bio popularan, ali popularnost je bila vezana uz lik i seriju, ne uz mene osobno. Interes za moj privatni život nikada nije bio toliko velik. Zapravo, vjerujem da je ljudima već dosta gledati me, ali to što znaju tko sam, dovoljno mi je priznanje.

• Dio fima sniman je po velikoj hladnoći i snijegu. Je li bilo fizički iscrpljujuće?


Nije bilo strašno za mene jer bih između scena ušao u kamion gdje bih se malo zagrijao, ali ekipama koje su morale po 14 sati stajati na otvorenom sigurno je bilo iscrpljujuće.

• U filmu vjerujete u misteriozne stvari. Vjerujete li u njih i u stvarnom životu?

Mislim da je Gillian bliža tim stvarima, ja sam skeptičniji od nje. Ipak nisam vidio sve što je Mulder vidio pa ne mogu reći kako bih se ponašao kada bih imao sve dokaze paranormalnih pojava.

• Biste li snimili nastavak filma ‘Dosjei X?’

Naravno, film sam oduvijek htio snimiti. Iako sam bio umoran od snimanja serije, nikada se nisam umorio od svojeg lika i situacija u kojima sam bio i nikada nisam htio da ‘Dosjei X’ zauvijek završe.

• Kakvi su vaši planovi za budućnost?


Odustao sam od kontroliranja karijere i radim stvari koje me zanimaju. Karijera ide gore-dolje i, prema mojem iskustvu, uspjesi su rjeđi od neuspjeha. Uživam u pisanju i režiranju i imam scenarij koji bih htio režirati, ali nemam detaljnijih planova.

Jedno je uvijek kod kuće

Supruga Téa Leoni s kojom imate dvoje djece također je glumica. Kako sve usklađujete?

Tea i ja se trudimo ne raditi u isto vrijeme, a djeca su još dovoljno mala da im nije dosadno ići s nama na snimanja, ali se bojim da bi nas uskoro mogli kazniti zbog njihovih brojnih izostanaka iz škole (smijeh).

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info