Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

504

PUTA

OD 14.01.2018.

ALKOHOL I ALKOHOLIČARI - drugi put

ALKOHOL I ALKOHOLIČARI - drugi put
Sretna sam kad me nazove žena čiji muž više ne pije i kad kaže da je to opet čovjek kojeg je davno upoznala.

ALKOHOL I ALKOHOLIČARI-

drugi put

 

Prošle su pune četiri godine od objavljivanja teksta o alkoholu i alkoholičarima.

Neću ponavljati već ispričano.

Za ove četiri godine javilo se puno supruga, majki, kćeri, a svima je bio zajednički problem jer su u obitelji imali alkoholičara.

Bilo je puno pitanja, nepovjerenja, razmislit ću, prošlo je desetak dana a ON još pije, garantiram li da će prestati piti……..

Ali, više je onih koji su, iako, s nepovjerenjem krenuli u borbu sa alkoholizmom i kojima se vratio mir u obitelj.

Sretna sam kad me nazove žena čiji muž više ne pije i kad kaže da je to opet čovjek kojeg je davno upoznala.

 

Pijem da proslavim,

 

zbog veselja

 

pijem da zaboravim,

 

iz očaja

 

pijem zbog društva,

 

pijem zbog samoće,

 

Ima se, pa se pije

 

Pije se zbog besparice.

 

Sto razloga za piti,

 

a čini se da razloga

 

niti ne treba biti....

 

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 22.10.2014. 18:23h

  Član srceMerlin2

  "...ima se pa se pije...pije se zbog besparice..." hahhahaha dobro si ovo napisala

  ako ti je to "sredstvo" tako učinkovito kao imunitet kapljice, sirup za kašalj, razne tinkture u koje sam se uverila...prvenstveno imunološke kapljice (nisam bila prehlađena već 5 g.) mogu samo preporučiti da ti se obrate oni koji imaju problem sa alkoholom ili za nekog svog bližnjeg. 5+ za tvoje proizvode.

 • 22.10.2014. 20:35h

  Član emilioMerlin2

  Tango argentino,duende.....

  ....i žene!?

  A ovo je splet nekih preskoka ili zašto je najgore biti opijen kruhom?

  Nisu u ljudskoj povijesti grozote počinili pijanci i luđaci nego normalni,trijezni i ugledni građani! kaže Toll?

  I sad malo preskoka a po tekstu od kojeg Trezvenjaci zaziru ko vrag od tamjana?

   

  ***U toku detinjstva, međutim, taj spoljašnji sjaj se sve više i više gubi, pa kod odraslih obično nalazimo tek ostatak tog sjaja, neku vrstu svetlosne bare, koja jedva da doseže do visine stopala.
  Stari šamani su intuitivno znali da je taj spoljašnji sjaj ustvari ljudska svest, jer su videli da visina tog sjaja određuje nivo svesti isto tako definitivno kao što položaj skupne tačke određuje prirodu opažajnog sveta. Uznemireni spoznajom da se svest u ranom detinjstvu u toj meri smanjuje, iako se upravo u toj fazi čini da postajemo sve svesniji, stari šamani su se bacili u potragu za objašnjenjem tako očigledne protivrečnosti
  Najpre su pomislili da je sama fiksacija skupne tačke tokom socijalizacije odgovorna za zagonetno nestajanje svesti, s obzirom da onemogućava percepciju celog niza mogućih svetova i iskustava, i ograničava nas na jednu jedinu stvarnost: svakodnevicu. Kad su međutim svoje viđenje pomnije usmerili na sam proces nestajanja svesti, spazili su bića nalik senkama koja su im do tada, usled blistave pozadine ljudskog energetskog polja, bila promakla. Videli su da se te senke hrane sjajem naše svesti, skoro sistematski ga brsteći.
  Energetska šteta, koja se pritom pričinjava našoj svesti je enormna. Spoljašnji sjaj doduše stalno ponovo raste, ali Voladoresi ga ponovno pojedu do određene visine - poput krave koja brsteći održava visinu trave na pašnjaku. Tako i stepen naše svesti stalno ostaje na niskom nivou, koji nam doduše omogućava svladavanje svakodnevice, ali ne i preispitivanje situacije ili čak spoznaju da u određenom smislu delimo sudbinu naših domaćih životinja. Jer, kao što mi držimo kokoške u kokošinjcima i kavezima, kaže Don Huan, isto tako Voladoresi nas drže u ljudskim kokošinjcima, s tom razlikom da mi štale i kaveze u kojima živimo sami gradimo.
  Te štale i kavezi, naglašava Kerol Tigs, su naši gradovi, sela i kuće, bez obzira da li živimo u seoskoj idili ili u središtu velegrada. Iz kokošije perspektive nema istinske razlike u tome da li gubimo perje i bivamo pokradeni za jaja zatvoreni u boksove nosilja, štalu ili dvorište, jer na kraju krajeva svejedno živimo i umiremo u ropstvu.
  . Jer, kao što kaže Kerol Tigs, mi životinjama činimo samo ono što Voladoresi nama čine - kao učeni robovi svojih gospodara besramno ih izrabljujemo: muzemo ih, sisamo i koljemo, krademo njihova jaja i povrh toga činimo ih poslušnima na najrazličitije načine. Vezujemo ih, trpamo u kaveze, podrezujemo im krila, rogove, kandže i kljunove, dresiramo ih, činimo zavisnima i ubijamo u njima agresivnost i prirodan nagon za slobodom.
   ne omogućava nam ništa više nego da živimo od danas do sutra i reflektujemo se u njenoj glatkoj površini. Tako se usled manjka energije pronalazimo u ulozi modernog narcisa, koji u svojoj ograničenoj svesti ne može da otkrije ništa drugo nego sebe i svoje sitničave probleme. Ništa nam nije preostalo, kaže Kastaneda, osim "tabanske svesti", barice koja predstavlja našu samorefleksiju, samovažnost i ego, koji je naš stvarni kavez.
  Time je objašnjeno i prividno protivrečje na koje su nabasali čarobnjaci starog Meksika. Uprkos pojačanom nestanku stvarne svesti, u procesu socijalizacije sve više ulazi u igru samorefleksija (samoposmatranje), stvarajući opsenu rasta svesti. Pritom ustvari ne raste svest, nego sposobnost interpretacije percepiranog, interpretacijski sistem, te samovažnost (samovažnost,- nerealno osećanje sopstvene važnosti, oholost, gordost, - prim.prev.) deteta. Vidovnjaci jasno vide taj proces kao narastanje ili naduvavanje skupne tačke.
  "Zdrav ljudski razum", Common sense socijalnog reda, nam u procesu socijalizacije biva jednostavno nametnut, a da mi pritom kao deca nemamo nikakve mogućnosti da te vrednosti i norme ni preispitatamo, a kamoli da ih odbacimo.
  Time dolazi i do čudne promene u našoj energiji, koju su takođe otkrili šamani starog Meksika. Videli su da svetlosna čahura čoveka sadrži šest velikih energetskih centara, koje možemo percepirati kao svetlosne vrtloge.
  Don Huan objašnjava: 
  "Svaki od energetskih centara u telu predstavlja određenu koncentraciju energije; neku vrstu energetskog vrtloga, koji iz perspektive vidovnjaka koji ga posmatra izgleda kao levak koji se vrti u smeru suprotnom od kazaljke na satu."
  Stari šamani su sa zaprepašćenjem videli, da jedan od tih šest vrtloga, (onaj koji odgovara šestom energetskom centru na temenu), tokom socijalizacije i gubitka opšte svesti menja način kretanja. Dok kod novorođenčadi energija u tom centru još kruži suprotno od kazaljke na satu, kod odraslih se ona klati napred-nazad – prema Don Huanu, jedan veoma neprirodan i odbojan način kretanja.
  Kod detaljnijeg istraživanja ispostavilo se da takav način kretanja energije biva uzrokovan Voladoresima, te predstavlja neku vrstu implantata, stranu instalaciju, koja kontroliše i rukovodi dotičnom žrtvom; kao da joj Voladores sedi neposredno na glavi i tamo ne samo da srče energiju svoje žrtve, nego joj i došaptava šta joj je činiti i misliti.***
  I konačno jedno glupo pitanje sa stanovišta da pijemo niti sto godina:Zašto nas u posljednjih 3000 godina ni 5000 ratova nije Oslobodilo!!?
  I dva primjera ili kako nam "klikče"!
  https://www.youtube.com/watch?v=pco91kroVgQ
  Sad vam je zacijelo i pozlilo ako ste bili zdravi/trijezni?
  Pa bez mrdanja i bit če bolje!
  https://www.youtube.com/watch?v=xRopOkg_Ca4#t=125
  A kada ne nudimo riješenje nego samo plasiramo problem onda če to biti riješavano po sistemu da se uklanja manje zlo od strane večeg!?
  Vrag če ga znati zašto ne može naopako ako smo trijezni!

 • 16.05.2019. 13:02h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada neki polovnjak uspostavi svoju suverenu državu i donese svoje suverene zakone to je kao da bi oličenje problema prednjačilo u riješavanju globalnog pitanja?

  Nalik beskrajnoj paradi samopouzdanja kojemu su potrebni drugi da mu daju njegovo ja?

  Poput vodenice koja nikuda ne vodi nego se centrufugira da bi mogla centripetalno mljeti?

  Kao kad neki ljube zlatnu loptu i rade za novce a hrane se navijačima?

  Tko kaže da komercijalno konkurentne novine ne mogu imati i zajednički interes barem u udarnom terminu!?

  https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sokantno-upozorenje-strucnjaka-ugrozen-je-opstanak-citavog-covjecanstva-pojavile-su-se-nove-opasnosti-koje-dosad-nisu-bile-predvidene/8873222/

  vs

  https://www.index.hr/vijesti/clanak/novo-dramaticno-upozorenje-una-covjecanstvu-prijeti-izumiranje/2085858.aspx

  Ili da nam nedostaje ideja - https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/foto-nevjerojatne-ideje-za-rekonstrukciju-notre-damea-predlazu-bazen-ili-ostakljeni-vrt-na-krovu-neki-su-protiv-obnove-toranj-mozemo-projicirati/8874644/

  vs

  Ona jest gola ali i šta mi od toga vidimo - https://www.index.hr/magazin/clanak/salma-hayek-se-snimala-potpuno-gola-moje-srce-ovo-nece-izdrzati/2056242.aspx

  Dakle ako "na vrhu je odraz dna" trebamo li se spuštati u "marijansku brazdu" ili penjati na "everesta" da bismo uzeli "deenka" uzorak za "analizu"!

  Tojest ako bi več po "marijani" izračunavali pritisak po glavi stanovnika onda bi toliko i odozgo težili naši miljarderi/jambojetovi?!

  Naravno da neki podlegnu malodušnosti i potraže utjehu u "spiritu" pa i jer su usput i impotentni ili moguče i kastrirani ženskom "emancipacijom"???

  Otvaraju nam se nevjerovatne mogučnosti za istraživanje iliti ako smo i "fenomenalni" jer če inače da budemo samo "predmet istrage"??

  Znači zašto bi ovo bilo toliko lako izlanuti a tako teško i progutati:*Promijeniti naše shvatanje svijeta ključni je problem a zaustavljanje unutrašnjeg dijaloga jedini je način da ga riješimo.*?

  Odnosno = 

 • 16.05.2019. 13:50h

  Član emilio-iiMerlin0

  "Drugi put" može biti i pravi put......

  Odnosno ako su nam "oni" u stanju "to raditi otvoreno šta bi nam tek radili u zatvorenom!

  Odnosno šta ako otvoreno uopče nije otvoreno nego zatvoreno!

  Odnosno kakav bi to tek bio odnos u zatvorenom po "otvorenom"!

  Odnosno i tko su "oni" iliti slobodnjaci......... "trezvenjaci"?!

  .......ali samo ako je i kao "prvi put"?

  *Kad jednom progledaš i vidiš, onda ti više ništa
  na svetu nije poznato. Sve je novo. Sve što se dešava,
  nije se desilo nikada ranije. Svet je neverovatan!«*

  Nikad ga nisi vidio a opet se oduvijek poznajete...... i što je najvažnije ti si trijezniji nego ikad iako si i u Spiritu!?

SADRŽAJ UPISAO

Član saraMerlin10 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana sara dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  hvala da si nam javio!

  20.09.2019. 20:52h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Hm...knjiga.

  20.09.2019. 20:45h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Knjiha je stigla.Veliko Vam HVALA.

  20.09.2019. 20:33h
 • Član mkrmarmkrmar

  19.9.2019

  19.09.2019. 21:57h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro veče!

  19.09.2019. 21:41h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Knjiga još nije stigla. Sutra ću pokuišati saznati gdje je zapelo.

  19.09.2019. 21:22h
 • Član iridairida

  yahoo, je li stigla knjiga?

  18.09.2019. 20:11h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

ALKOHOL – ALKOHOLIČAR U OBITELJI ALKOHOL I ALKOHOLIČARI treći put