Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Emilio

Upisao:

Emilio

OBJAVLJENO:

PROČITANO

361

PUTA

OD 14.01.2018.

Dvostruki zaključak

Dvostruki zaključak
Priča naravno

Hipotetski i nema veze sa stvarnim osobama nego inspirirana nečim što sam jutros čuo o tome da je nekom zakazao ključ /auto,kod u stvari oba ključa/.Priča ide ovako:znaš li da su mi rekli da si na 64 stupnju.....od koliko i čega, 100 stupnjeva? Ne 64 od 64! Zadnjem, aliii postoji mogučnost i da ne uspiješ i da se vratiš ponovno na Zemlju i to kao Ameba. Naravno ovaj ne priznaje ni onog ko je rekao ni onoga ko mu je rekao jer su se nekad porječkali oko onog i Wilbera pa ispada da je to rekao neki propali majstor šaha.8x8=64. Ipak se neki tračak sumnje uvukao i onda ovaj kalkulira:šta ako je to tako i ako sam fulao!? Najbolje da s ovim što mi je preostalo utemeljim Atomsku religiju koja bi sprovela totalnu sterilnost.Zatvorila sva vrata koja vode na Zemlju.

Naravno ovo je pisano iz potpune ludosti.....i možda treba uzeti u obzir neke obzire po kojima gotovo da i nema na svijetu čovijeka koji nije potpuno lud.Izuzeci su onih 1000-2000 i resto što je na putu da se Osvijesti. Znači gotovo svi smo ludi,ali ipak postoji mogučnost da je moja ludost samo jedan oblik nepoželjne ludosti.

Dakle ako ste več ludi budite to na poželjan način! inače če vas zaključati!?

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 12.03.2010. 11:08h

  Član sjecanjeMerlin1 Svi su ludi i nitko nije lud,, ili ti svi su normalni i nitko nije normalan\"\"\" netko rece....prema tome nema kljuca ni zakljucavanja....evo ti osmjeh..;-)))))))))))))) i pozdrav
 • 12.03.2010. 17:50h

  Član pticaMerlin5 normalnost je relativan pojam kao i sve ostalo... a ludost je ponekad i poželjna...pusa
 • 23.10.2019. 12:53h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ovo nepobitno dokazuje......

  ......da "nitko Ništa nezna" !?

  *0, Ti što si izvan unutar duše, i jesi nisi sve što o Tebi govore! Na dvoru Tvome razum se zbuni, gubi nit vodilju koja ga trebala usmjeriti ka Tvome putu. Ja jasno vidim svemir u Tebi, a ipak u ovom svijetu Tebe ne vidim. Na svemu je Tvoj otisak, ali nigdje ga nema; ostavio si samo za Se tajnu Svoga postojanja! Ma koliko očiju da nebeski svod ima, ne vidi ni atom prašine koji vodi do puta Tvoga. 

  I šta još reći o Tebi, koji Se ne daš opisati? I kako da Te opišem kada si Onaj Neznani?*

  Ovo bi pak objašnjavalo "kako stvari stoje" ili dok ne padnu ?!

  https://100posto.jutarnji.hr/news/benito-mussolini-je-bio-seksualni-predator-svaku-noc-provodio-je-s-drugom-ne-mogu-pripadati-jednoj-zeni-imao-sam-cetrnaest-odjednom-uzimao-ih-jednu-za-drugom-priznao-je

  https://100posto.jutarnji.hr/scena/imala-je-svega-14-godina-kad-je-upoznala-tada-najslavnijeg-muskarca-na-svijetu-roditelji-su-pred-elvisa-postavili-zahtjeve-a-on-je-sve-napravio-da-bi-s-njom-usao-u-brak

  *"Kako ću da znam da sam to uradila?" upitala sam je.
  "Samo telo će ti to reći," uveravala me je." Upamti, nameri da udahneš energiju koju si ostavila na mestu zbivanja koje rekapituliraš i nameri da izdahneš spoljnju energiju koju su drugi ubacili u tebe."
  Potpuno preneražena zadatkom sastavljanja spiska i početkom rekapitulacije, nije mi mi ništa padalo na pamet. Svest mi je bez moje volje reagovala na potpuno suprotan način tako što uopšte nisam mogla ničega da se setim. Potom je nastupila prava poplava sećanja zbog čega mi je bilo nemoguće da se odlučim odakle da krenem. Klara mi je objasnila da moram da počnem rekapitulaciju usredsredujući svoju pažnju na pređašnje seksualne aktivnosti.
  "Zašto treba početi odatle?" upitah sumnjičavo.

  "Zato što je glavni deo naše energije uhvaćen baš tu. Zato moramo da oslobodimo pre svega te uspomene," objašnjavala je Klara.
  "Smatram da moja seksualna iskustva nisu uopšte bila toliko važna."
  "To nema veze. Mogla si da zuriš u tavanicu i da se na smrt dosaduješ ili opet da vidiš zvezde repatice ili vatromet -neko je ipak ostavio svoju energiju u tebi a otišao sa ogromnom količinom tvoje e.nergije."
  Potpuno me je srnelo to što je rekla. Mogućnost da se ponovo susretnem sa svojim seksualnim iskustvima bila mi je odvratna."Do-voljno mi je mrsko da ponovo preživljavam uspomene iz detinjstva. Ali ne želim da prebiram po onome š.to je bilo sa muškarcima."
  Klara me je gledala uzdignutih obrva.
  " Pored toga, verovatno očekuješ da ti se poveravam. Ali stvarno, smatram da se ono što sam imala sa muškarcima tiče samo mene."
  Mislila sam da sam jasno izrekla svoje mišljenje. Klara je odlučno odmahnula glavom i rekla, "Da li želiš da se ti muškarci sa kojima si bila i dalje hrane tvojom enegijom? Da li želiš da ti muškarci jačaju zajedno sa tobom? Da li želiš da budeš njihov izvor energije celog života ? Ne. Mislim da ne razumeš važnost seksualnog čina a ni domet rekapitulacije."
  "U pravu si, Klara. Ne shvatam zašto od mene tražiš nešto tako bizarno. I kakva je to priča da muškarci jačaju zato što sam ja njihov izvor energije. Ja nisam ničiji ni izvor ni snabdevač. U to sam sigurna."
  Nasmešila se i rekla da je pogrešila što je u ovom trenutku izazvala sukob ideologija. "Budi strpljiva," preklinjala me je. "To je ubedenje koje sam izabrala. Kako tvoja rekapitulacija bude napre-dovala, pričaću ti o poreklu ovog ubedenja. Za sada je dovoljno reći da je to ključni deo veštine kojoj te podučavam."
  "Ako je stvarno tako važan kao što tvrdiš, možda bi bilo bolje da mi sada kažeš o čemu se radi. Volela bih da znam šta me čeka pre nego što nastavimo sa rekapitulacijom."
  "U redu, ako insistiraš," reče, klimajući glavom.
  Sipala nam je čaj od kamilice u šolje a, sebi je dodala kašičicu meda.

  Autoritativnim tonom nastavnika koji prosvećuje početnika, ob-jasnila mi je da su žene, mnogo više od muškaraca, prave pristalice društvenog poretka, i da bi ispunile ovu ulogu, vaspitaju ih, jednoo-brazno u celom svetu, da budu u službi muškarca.
  "Nikakvu razliku ne čini to da li su rođene kao robinje ili im se udvaraju i vole," nagiasila je. "Njihova osnovna svrha i sudbina je ipak ista: da hrane, štite i služe muškarcu."
  Klara me je pogledala, kako mi se učinilo da bi procenila koliko razumem njene reči. Mislim da sam je razumela, medutim, moj instinktivni zaključak bio je da je premisa na kojoj počiva to što govori potpuno pogrešna.
  "To je možda tačno u nekim slučajevima," rekla sam, "ali mislim da ne bi smela da praviš takva radikalna uopštavanja u koje bi uključila sve žene."
  Klara mi se vatreno usprotivila. "Đavolski deo ženinog ropskog položaja je da on naizgled nije samo društveno propisana norma već i osnovni biološki imperativ."
  "Čekaj malo, Klara," pobunila sam se. "Kako si došla do toga?"
  Klara je objasnila da svaka vrsta ima biloški imperativ koji joj pomaže da se održi i da je priroda obezbedila sredstva koja omogućavaju da se mešanje muške i ženske energije odigra na najdelotvorniji način. Rekla je da je kad su Ijudi u pitanju, primarna funkcija seksualnog čina razmnožavanje a postoji i sekundarna, skrivena funkcija, koja obezbeđuje neprestani upliv energije iz žena u muškarce.
  Klara je tako naglasila reč 'mukarce' da sam htela da je zapitam, "Zašto o tome govoriš kao da govoriš o jednosmernoj ulici? Zar seksualni čin nije ravnomerna razmena energije između muškarca i žene?"
  "Nije," reče ."Muškarci ostavljaju specifična energetska vlakna unutar tela žene. Ta vlakna liče na sjajne pantljičare koje se pokreću u ženinoj utrobi i izvlače joj energiju."
  "To zvuči stravično," rekoh da bih joj povlađivala.
  Klara nastavi krajnje ozbiljno sa svojim izlaganjem. Smeštena su tu sa jednim još stravičnijim razlogom," reče, ignorišući moj nervozni smeh," a to je da osiguraju ravnomeranu zalihu energije koja dolazi do čoveka koji ih je tu položio. Ta vlakna energije, stvorena seksual-nim činom, skupljaju i kradu energiju iz ženskog tela da bi koristila muškarcu koji ih je tu ostavio."

  Klara je bila tako neumoljivo ozbiljna dok je govorila da mi nije bilo druge nego da je i sama shvatim ozbiljno. Dok sam je slušala, osetila sam kao se moj nervozni osmeh pretvara u iskeženu grimasu. "Nisam m' za trenutak posumnjala u to što mi govoriš, Klara," rekoh, "ali pitaću te iz puke radoznalost, kako ti je za ime sveta uopšte pala na pamet nešto tako sumanuto? Da li ti je neko o tome pričao?"
  "Jeste, moj učitelj. Nisam mu ni ja odmah verovala," priznala je, "ali on me je takode podučavao veštini slobode a to znači da sam naučila da vidim energiju. Sada znam da je govorio istinu jer i sama mbgu da u ženinom telu vidim vlakna nalik na crve. Ti, na primer, imaš u sebi izvestan broj tih vlakana, a sva su još aktivna."
  "Recimo da si u pravu, Klara," rekoh uz osećanje nelagodnosti. "Dopusti mi da te pitam, čišto da bismo razgovarale, kako je to uopšte mogućno? Zar taj jednosmerni tok energije nije nepravedan prema ženama?" ',
  "Ceosvetje nepravedanpremaženama!"uzviknulaje. "Alistvar nije u tome."
  "A u čemu je stvar, Klara? Nikako to da shvatim?"
  "Imperativ prirode je da se produži naša vrsta. Da bi se osigurao taj proces, žene moraju da nose ogromni teret na svom osnovnom energetskom stupnju. To podrazumeva baš taj upliv energije koji opterećuje ženu."
  "Ali još mi nisi objasnila zašto je to tako," rekla sam.
  Osećala sam da zahvaljujući snazi njenog ubedenja već padam pod njen uticaj.
  "Žene predstavljaju osnov za održanje Ijudske vrste. Glavni deo te energije odlazi od njih, ne samo da bi nosile plod, rađale i hranile svoje potomke, nego da bi takode osigurale da muškarac igra svoju ulogu u celom ovom procesu."
  Klara mi je objasnila da u idealnim uslovima ovaj proces omogućava da žena svog muškarca napaja energijom putem vlakana koje joj je ostavio u telu, tako da postaje na čudestan način na nivou eteričnog zavisan od nje. Ovo se izražava time što se muškarac, očito, neprestano vraća istoj ženi da bi održavao svoj izvor opstanka. Na taj način, priroda osigurava da muškarci pored svog neposrednog nagona za seksualnim zadovoljenjem, uspostavljaju trajnije veze sa ženama.

  "Ova energetska vlakna ostavljena u ženinoj utrobi, spajaju se sa energijom koju proizvede plod, u slučaju da dođe do začeća.To može da predstavlja začetak porodičnih veza, zato što se očeva energija meša sa energijom fetusa i ocu omogućava da oseti da je dete njegovo. Ovo su neke od od životnih istina o kojima majka ćerki nikada ne govori. Žene su odgajene tako da muškarci mogu lako da ih zavedu, a da im ni na kraj pameti ne bude mogućnost da za njih polni odnos može da ima kao posledicu odliv energije. U tome je stvar i to je ono što je nepravedno."
  Dok sam je slušala kako priča, morala sam da priznam da su neke stvari o kojima je govorila imale za mene smisla na ličnom nivou. Podstakla me je ne samo da se slažem ili ne slažem sa njom, već da ponovo razmislim o tim stvarima i procenim njene reči hrabro, razborito i bez predrasuda.
  "Dovoljno je teško za ženu kad makar samo jedan čovek ostavi u njenom telu ta energetska vlakna, mada je to neophodno zbog potomstva i obezbeđivanja njegovog opstanka. Ali imati u sebi ener-getska vlakna koja su ostavili desetorica ili dvadesetorica muškaraca i koja se napajaju ženinom energijom, prevazilazi granicu koju bilo ko može da podnese. Nije čudno što za žene nikada ne postoji predah."
  "Može li žena da se oslobodi tih vlakana?" upitala sam, sve više uverena da ima neke istine u Klarinim rečima.
  "Žena u sebi nosi te enegetske gliste sedam godina," rekla je Klara," posle tog vremena one nestaju ili slabe. Međutim, grozno je to što kad se približi trenutak kad će taj period od sedam godina da istekne, cela vojska glista koje potiču od prvog do poslednjeg muškarca sa kojima je žena bila, se istovremeno uznemiri i na taj način nagnaju ženu da opet stupi u polne odnose. Tada sve gliste ponovo ožive, jake kao nikada do tad, i napajaju se ženinom energijom narednih sedam godina. Zapravo to je neprekidni ciklus."
  "Šta se dešava u slučaju da žena nema polne odnose?" upitala sam. "Da li tada gliste izumru?"
  "Da, pod uslovom da može da se uzdržava od seksa sedam godina. Ali gotovo je nemoguće da žena nema polni život u današnje vreme sem ako ne postane kaluđerica, ili ima dovoljno novca da samu sebe izdržava. Pa čak i tada bi im bila potrebna potpuno drugačija svrha postojanja."

  "Zbog čega?"
  "Zato što ne nalaže samo biološki imperativ da žena stupa u intimne odnose, već i društvena norma."
  Klara mi je dala veoma zbunjujući i uznemirujući primer. Rekla je da, pošto nismo u stanju da vidimo taj tok energije, mi možda bespotrebno održavamo obrasce ponašanja ili emotivna tumačenja koja se tiču ovog toka energije koga nismo videli. Na primer, pogrešno je da društvo od žene zahteva da se uda ili barem da se nudi muškarcu, isto tako kao što je pogrešno da se žena oseća ispunjenom ako nema u sebi muško seme. Istina je da joj muška energetska vlakna daju svrhu, pomažu da ispuni svoju biološku sudbinu: da hrani muškarca i svoje potomstvo. Ali ljudi su dovoljno inteligentni da bi od sebe tražili više nego što nalaže imperativ razmnožavanja. Rekla je, da na primer, evoluirati predstavlja jednak, ako ne i snažniji imperativ od imperativa razmnožavanja; i da u ovom slučaju, evolu-cija iziskuje budenje žene u svojoj istinskoj ulozi u energetskoj shemi razmnožavanja.
  Potom je svoj argument usmerila na lični nivo rekavši da je mene, kao i svaku ženu podizala majka, koja je vaspitavajući me smatrala da je njena primarna funkcija da mi nade muža da ne bih morala da nosim žig usedelice. Zaista sam vaspitana da kao životinja imam intimne odnose, bez obzira kako je moja majka rešila da ih naziva.
  "Tebe su, kao i svaku drugu ženu, prevarili i primorali da budeš pokoma," rekla je Klara. "A najtužnije je to što te ulove u tu zamku pa makar i nemala nameru da se' razmnožavaš."
  Njene tvrdnje su me toliko uznemirile, da sam se smejala iz čiste nervoze. Klaru je bilo nemoguće zbuniti. "Možda je to sve istina, Klara," rekla sam, trudeći se da ne zvučim snishodljivo." Ali u mom slučaju, kako je moguće da će prisećanje prošlosti bilo šta promeniti? Zar nije sve reka bez povratka?"
  "Mogu samo da ti kažem da ako želiš da se probudiš, moraš da prekineš taj krug poroka," objasnila je Klara, dok su me njene zelene oči radoznalo procenjivale.
  Ponovo sam rekla da ne verujem u njene teorije o diaboličkim bilološkim imperativima ili muškaraca vampira koji piju ženinu energiju i da samo sedenje u pećini i prisećanje prošlosti neće ništa promeniti.

  "Postoje izvesne stvari o kojima jednostavno ne želim da razmišljam," odbrecnula sam se i udarila pesnicom o kuhinjski sto...*

  *Rekao nam je da je stvaralačka sila koja postoji u nama uzvišena, i da ima puno načina upotrebe kojih nismo sasvim svesni. Šteta je što većina ljudi jedino znaju da razmišljaju o seksu u terminima telesnog zadovoljstva. To je kao ograničena upotreba nekog divljaka koji se slučajno dočepao veoma
  - 37 -
  dragocene knjige; sve što on može da vidi u njoj je pogodan materijal za potpaljivanje vatre.

  “Mi provedemo veći deo života brinući kako pripadnici suprotnog pola gledaju na nas. To povlači, prvo, stalnu pažnju u vezi našeg izgleda. Drugo, to čini da posećujemo mesta na koja odlaze osobe slične nama kako bi se upoznavali i uložili mnogo, mnogo sati pričajući o sporednim stvarima, ali stalno imajući na umu naš glavni cilj. Ovakva vrsta ulaganja je preterana.”

  “Čarobnjak zna da suština seksa nije zadovoljstvo niti razmnožavanje. Da li zaista verujete da bi se snaga koja nama vlada zamajavala stvarajući nešto tako važno kao što je moć stvaranja, samo da bi nam omogućila kratke trenutke zabave ili da bi nas množila kao pečurke na zemlji?”

  “Svrha seksa je mnogo dublja, on nas povezuje sa tajnom porekla svih stvari, zato što univerzum nastaje iz jedne eksplozije koja se još uvek odvija i koja se iskazuje svaki put kad vodimo ljubav. Ako je izvor onog što smo mi ta stvaralačka sila onda centar naših napora mora biti preusmeravanje seksualne energije.”

  Čineći veoma izražajan pokret rukama, uzviknuo je: “Shvatite šta imate i ne traćite to! Seks je novac i to u gotovini! Naša kosmička sudbina je da proširimo svoju svesnost; iz tog razloga, mi smo obdareni delom kreativne sile Orla. Seks je stvoren za sanjanje.”*

  I tako snovi postaju stvarnost ?

  "Itinerar" je kao nekakva "shema putovanja" i u smislu obilaska "turističkih znamenitosti" ali kada tu istu "shemu" primjenjujemo i na "duhovno putovanje" znajuči da "ne postoji uredan niz logičnih koraka iako bi um to jedva dočekao" ?

  To je kao da i "otputujemo" ali nam se i "imputuje" !

  Ili i kada pogrešan čini pravu stvara a prava stvar funkcionira pogrešno...............

  A inače odnosno ako:*kažu da se nalazimo u jednom mehuru. To je mehur u koji smo smešteni u trenutku rođenja. U početku je taj mehur otvoren, ali zatim počinje da se zatvara sve dok nas ne zapečati. Taj mehur je naša percepcija. U njemu proživimo ceo svoj život. A ono što vidimo na njegovim oblim stranama predstavlja naš sopstveni odraz.* ???

  Dakle trebamo samo nači "najslabiju kariku" u tom Lancu ili našeg Pečatnjaka ??

  Ili i čak Njegovu Udrugu ako se več dičimo Einsteinom (kao i kad se ponosimo našom Editom a ostajemo pri onome što joj proturiječi) i:*Ne znam s kojim će se oružjem ratovati u trećem svjetskom ratu, ali u četvrtom svjetskom ratu ratovat će se grančicama i kamenjem.Albert EinsteinNapredak tehnologije je poput sjekire u rukama pataloškog kriminalca.Albert EinsteinSvijet je opasno mjesto. Ali ne zbog zlih i opasnih ljudi, već zbog ljudi koji po tom pitanju ne rade ništa.Albert EinsteinStavi ruku na površinu vrućeg štednjaka na minutu i činit će se kao da je tamo držiš sat vremena. Provedi sat vremena s lijepom djevojkom i činit će se kao minuta. To je relativnost.Albert EinsteinSvijet je opasno mjesto za živjeti, ne zato što ima ljudi koji su zli, već zato što ima ljudi koji neće ništa učiniti u vezi s tim.Albert EinsteinNe činite nikada ništa što se protivi vašoj savjesti, čak ako to od vas i država traži.Albert EinsteinIstinski znak inteligencije nije znanje nego mašta.Albert EinsteinNe nastojte ostvariti uspjeh, nego steći vrijednost.Albert EinsteinSvijet neće biti uništen od strane zlih ljudi, već od strane onih koji ih gledaju i ništa ne poduzimaju.Albert EinsteinSlabi ljudi uzvraćaju istom mjerom, jaki ljudi oproste. Inteligentni jednostavno ignoriraju.Albert EinsteinTeže je razbiti predrasudu nego atom.Albert EinsteinŽivot je kao vožnja bicikla. Da biste zadržali ravnotežu, morate se nastaviti kretati.Albert EinsteinNastoj postati ne uspješnim čovjekom, nego čovjekom koji vrijedi.Albert EinsteinSila je uvijek privlačila ljude niskog morala. Zbog toga vjerujem da, bez ikakvih izuzetaka, genijalne tirane nasljeđuju nitkovi.Albert EinsteinSvijet koji smo stvorili dosadašnjim načinom razmišljanja sadrži probleme koji se ne mogu riješiti takvim razmišljanjem kakvim smo ih stvorili.Albert EinsteinJedini je smisao vremena u tome da se sve ne dogodi odjedanput.Albert EinsteinZnanost je bez religije slaba i nemoćna; religija je bez znanosti slijepa.Albert EinsteinRazlika između genija i budale je ta da genijalnost ima granica.Albert EinsteinNeprijateljima treba neprekidno opraštati, jer je upravo to ono što ih najviše ljuti.Albert EinsteinSve bi trebalo napraviti što je moguće jednostavnije – no ne i jednostavnije od toga.Albert Einstein

  &

  Rat se sastoji u tome da se ljudi, mada jedni druge ne poznaju, međusobno ubijaju na zapovijed ljudi koji se vrlo dobro poznaju, a uzajamno se ne ubijaju.

   I' me or I' am:

  Što više oružja država proizvede, to je nesigurnija; ako imate oružje, postajete metom napada * ?!

SADRŽAJ UPISAO

Član EmilioMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana emilio dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  jutro...

  22.01.2021. 14:02h
 • Član iridairida

  evo, meni je sada jutro, imam pokvaren bioritam...

  22.01.2021. 12:37h
 • Član Luce malaLuce mala

  Jutro u 14:49? Kome? :)

  22.01.2021. 10:10h
 • Član DeVeTDeVeT

  jutro....

  21.01.2021. 14:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  LN...

  20.01.2021. 22:42h
 • Član bglavacbglavac

  Laku noć magicudi. Snivajte lijepe snove!

  20.01.2021. 21:52h
 • Član DeVeTDeVeT

  eksplozija plina uništila zgradu staračkog doma ...

  20.01.2021. 15:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info