Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1795

PUTA

TEMA ZA MJESEC LISTOPAD - VOLITE LI ČITATI I ŠTO ČITATE

TEMA ZA MJESEC LISTOPAD - VOLITE LI ČITATI  I  ŠTO ČITATE
Na našem portali objavljeno je dosta knjiga svih mogućih tema . Čitanje je jedan složen kreativan čin koji čine složeni mentalni procesi kao što je : pozornost, vizualizacija i mašta gdje svako na svoj način zamišlja događaje i glavne likove. Činjenica je da naš mozak treba knjigu

Na našem portalu objavljeno je dosta knjiga svih mogućih tema . Čitanje je jedan važan složen kreativan čin koji čine složeni mentalni procesi kao što je : pozornost, vizualizacija i mašta gdje svako na svoj način zamišlja događaje i glavne likove. Činjenica je da naš mozak treba knjigu. Čitanjem  razvijamo svoje moždane stanice. Bez čitanja naš mozak neće biti dovoljno treniran da pamti podatke. Čitanjem naš um ostaje britak, a i proširuje se naš vokabular jer što više čitamo to je naš rječnik bogatiji.

Za mene koja čitam knjige od rane mladosti , čitanje je bilo ustvari bijeg od stvarnosti. Knjiga mi je pomogla  u životu na način da me je bujna mašta potaknula na kreativnost pa sam u životu mogla učiniti promjene koje bez toga vjerojatno nikad ne bi.  Shvatila sam da ako čitam knjige ne moram čekati starost da postanem mudrija . U knjigama sam pronašla puno mudrosti koje su mi pomogle da živim svoju životnu svrhu. Navika čitanja treba početi što ranije jer za to postoje valjani razlozi. 

Roditelji bi svojoj djeci morali čitati od  malih nogu jer čitanje nema određeno vrijeme i mjesto, to možeš raditi bilo gdje i bilo kada. Priče za laku noć nekad su bile obavezne ali danas mislim da su sve više stvar prošlosti. Djeca sve više vremena provode pred ekranima. Čitanje kod djece se zanemaruje, a to dovodi do toga  da se i uspjeh djece u školi dovodi u pitanje. Djeca koja bolje čitaju imaju i bolje rezultate u školi. Čitanje djeci poboljšava koncentraciju, potiče maštu. Čitanje je učenje po modelu. Kada se djeci čita ona usvajaju i tehnike čitanja. Počinju shvaćati da slova predstavljaju glasove te da skup slova čini riječi kao i da se knjige čitaju s lijeva na desno. Djeci kojoj se čita rano nauče čitati, a uz čitanje dijete uči riječi i jezik. Čitanje isto tako poboljšava govor  i pamćenje djeteta.

 Djeci nije dovoljno kupovati knjige  i slikovnice već ih treba poticati kako bi zavoljela knjigu, a osim toga važno je što čitaju. Informacije koje djeca dobivaju putem računala, televizora, mobitela primanju vizualno pa dijete pritom ne razvija svoj aparat za razmišljanje. Danas sve više roditelja čita djeci lektiru je oni nemaju dovoljno pažnje da bi mogli to sami. Tu roditelji griješe. Dijete treba sjesti i čitati.  

Čitanje je zdravo za sve populacije. Ono pomaže našem fizičkom i psihičkom zdravlju . Samo jedan sat čitanja dnevno može smiriti, može umanjiti stres  , sniziti krvni tlak i puls. Čitanje doprinosi našem rječniku i elokvenciji, povećava naše znanje, kreativnost, povećava empatiju i razumijevanje. Knjige su naši učitelji. Dokazano je da čitanje prevenira i odgađa demenciju i Alzheimerovu bolest,  manje smo depresivni i tužni. Knjige nam pomažu i da bolje spavamo pogotovo ako čitamo prije spavanja. Naš mozak je savršeni stroj i trebamo ga zaposliti. Dokazano je u nekim studijama da ljudi koji više čitaju i dulje žive.

Dragi magicusi dali vi volite čitati? Volite li više ove opipljive knjige sa čvrstim koricama ili E-knjige, a imamo i audio knjige koje možemo slušati i tako učiti bez da čitamo. Mogli bi nam napisati koju ste zadnju knjigu pročitali i koju poruku je ona nosila. Možda nam želite poručiti što bi bilo za vas interesantno da objavimo. Zanima nas što najviše volite čitati?  Kakav je vaš odnos prema knjizi.

Ne znam kako vi, ali ja imam naviku čitati istovremeno po tri knjige.  Trenutno čitam Život u skladu sa zlatnim rezom, autori su Dr. Robert Friedman i Mathew Cross, zatim  Zašto spavamo, autor je Dr.sc. Matthew Walker i još k tome pokušavam svladati knjigu Franka Kinslowa  - Kad ništa ne pomaže, ne činite ništa. Svaka knjiga za mene predstavlja jedan potpuno novi svijet u kojem spoznajem puno toga i spoznajem sebe. Meni nikad nije dosta čitanja.

Dragi magicusi,  pišite nam kakav je vaš odnos s knjigom, zanima nas vaše mišljenje , volimo vaše priče i veselimo im se. Vaš trud ćemo nagraditi nekom lijepom knjigom.

Redakcija magicusa 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TEMA ZA MJESEC RUJAN - "NIGDAR NI TAK BILO DA NI NEKAK BILO" TEMA ZA MJESEC STUDENI - ROB ILI GAZDA KUĆNIH LJUBIMACA