Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član zlatan

Upisao:

zlatan

OBJAVLJENO:

PROČITANO

577

PUTA

OD 14.01.2018.

KENNEDYJEVA PRAVILNOST

KENNEDYJEVA PRAVILNOST

 

KENNEDYJEVA PRAVILNOST

 

 

 

 

 

 

Originalno ova moja prica o zlatu nosi naslov Kennedy's regularities or relation between value of gold and weight in dealing with money i izvorno je bila nadahnuta Kotruljevicevim zivotopisom ali i krizom bankarskoga sistema u Australiji 2008 godine. S obzirom da nitko do sada nije imao uvid u ovaj tekst kao niti u vecinu mojih tekstova to ja njega zajedno sa Kotruljevicevim zivotopisom prilazem citaocu vjerujuci da ce biti mjerodavan sudac u procjeni vrijednosti ovoga maloga rada. Unaprijed hvala!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adelaidski zlatari I cijene zlata! 1.7.

 

 

KENNEDYJEVA PRAVILNOST

ili odnos VRIJEDNOSTI I TEZINE zlata u novcarskim poslovima

dr.Z. Gavrilovic-Kovac

 

 

&1

Ova kalkulacija bit ce donekle izvedena "u grubo" to ce reci da su sve cifre I odnosi priblizni a odnose se na najnovije cijene zlata. Adelaidski zlatari kupovali su zlato od banaka po cijeni od nekih 50 do 60 dolara nizoj po unci zlata. To je prakticki znacilo kojesta: jednom prstenu od dva grama cijena je negdje oko 60 dolara u zlatu ili negdje oko 200 dolara na trzistu jer zlatari imaju negdje omjer 1: 2,5 otprilike I vise. Ako je jedan prosjecan prsten tezak 2 grama zlata to je znacilo priblizno 4 dolara ekstra dobiti po prstenu samo u zlatu ili otprilike 60 dolara po unci zlata ili otprilike 1800 dolara za kilogram zlata . Ako je u jednom kilogramu zlata bilo 500 takovih prstena to je dodatno znacilo dobit od oko 90000 dolara za kilogram zlata . Ova vrijednost predstavlja otprilike vrijednost od 90 unci za kilogram zlata sto znaci da je profit zlatara samo na razlici cijena zlata, trenutne tecajne cijene I realne vrijednosti bio negdje oko 60% ( 300% ? ) cjelokupnog ostvarenog profita.

 

 

 

&2

 

Ako u jednom kilogramu ima 500 prstena po 2 grama sto cini sveukupno 1000 grama ili jedan kilogram I ako je dobit za svaki prsten 4 dolara sto je razlika u cijenama zlata onda je dobit za kilogram zlata 2000 dolara sto cini otprilike 2 unce zlata ili negdje nesto manje od 10 % cjelokupnog profita.

 

 

 

&3

 

Ako vrijednost unce iznosi 1000 dolara onda povecanje od 60 dolara predstavlja 6 % vrijednosti. U jednoj unci je preko 30 grama a jedan gram preko 30 dolara to znaci da je 6 % vrijednosti grama nesto preko 1,8 dolara. Za prsten tezak dva grama zlata to je vrijednost od preko 3,6 dolara po prstenu a ja sam zaokruzio na 4 dolara. Sve su cifre u ovom racunu priblizne I zaokruzene jer ja nemam kalkulator pa sve racunam rucno. Ali je sasvim sigurno da kod unce kod koje imamo mnogo decimalnih mjesta kao I kod postotaka treba biti precizan ali ja mislim da sam ovim racunom priblizan istinskim odnosima I da se vidi logika razmisljanja koja tvori pravilnost o kojoj je rijec.

 

 

 

TREBAM PITATI STRUCNJAKA! Mislim da sam u prvom slucaju MJERIO VRIJEDNOST a u drugom slucaju TEZINU.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

BENEDIKT KOTRULJEVIC FREDERIK GRISOGONO