Upisao:

mojanostalgija

OBJAVLJENO:

Sirutka za detoks organizma i jetre

Sirutka je najbolji proljetni napitak za čišćenje i regeneraciju organizma, ujedno najjeftiniji i najprirodniji!

Sirutka za detoks organizma i jetre

Sirutka je najbolji proljetni napitak za čišćenje i regeneraciju organizma, ujedno najjeftiniji i najprirodniji!

Sirutka je zelenožuta tekućina koja ostaje nakon proizvodnje sira. Od 10 litara mlijeka nastaje 1 kg sira i 9 litara sirutke. U toj tekućini ostaju najvrjedniji sastojci iz mlijeka. Najzastupljenija je voda sa udjelom od 94%.  Ostali sastojci su laktoza i proteini sirutke, nešto manje topljivih mineralnih tvari i vitamina B skupine. 

 

Najvrjedniji sastojci sirutke su njeni proteini koji se odlikuju velikim udjelom esencijalnih aminokiselina važnih za razvoj mozga. Proteini sirutke su puno manji i jednostavnije građe od proteina mlijeka (kazeina) pa su i puno lakše probavljivi. Gotovo se 100 posto resorbiraju u organizmu i bitni su za izgradnju tkiva, enzima i hormona.

 

Moćan čistač i lijek za jetru

U proljetno doba svi imamo potrebu detoksikacije i čišćenja organizma. Jetra je najveća žlijezda u našem organizmu i ima ključnu ulogu u preradi hrane koju unosimo u organizam. Bolesti jetre su često uzročnici smrti i zato je jako važno brinuti o tome. Sirutka je najbolje sredstvo za čišćenje i regeneraciju jetre. Predstavlja i najbolji prirodni lijek za jetru. Sirutka će doprinijeti oporavku oboljele jetre o kojoj god bolesti da se radi. Ovaj jednostavni napitak sadrži beta-laktoglobulin koji opskrbljuje organizam aminokiselinama zvanima BCAA koje pomažu kod uznapredovalih bolesti jetre te oboljelima od ciroze pomaže da žive duže i kvalitetnije. Želite li pročistiti jetru, najbolje što možete napraviti je da posegnete za čašom sirutke. 

Sirutka je najbolji proljetni napitak za čišćenje i regeneraciju organizma, ujedno najjeftiniji i najprirodniji! Sirutka je sigurna za upotrebu i da biste osjetili njen blagotvorni učinak pijte između pola litre do litre dnevno. Dobro ju je piti natašte, a najbolje ju je piti raspoređeno tokom dana. Osvježit će vas i ukloniti umor. Obiluje elektrolitima, odlično hidratizira tijelo, daje više energije pa je puno prikladnija od štetnih energetskih pića. Puno je jeftinija od bilo kakvih osvježavajućih napitaka. Košta svega 5 kn litra, a puno je efikasnija i zdravija od bilo kojih napitaka koji se nalaze u prodaji.

Smanjuje stres i osjećaj umora

U proljetno doba je najčešći osjećaj umora. Sirutka potiče lučenje serotonina, hormona sreće, te tako smanjuje osjećaj stresa i kroničnog umora. Sadrži i alfa-lactalbumin koji obiluje esencijalnom aminokiselinom triptofanom poznatom po reguliranju sna i poboljšavanju raspoloženja.

Eliksir za crijeva

Terapije sirutkom poznate su u liječenju crijevnih poremećaja (poput neredovite stolice), hormonalnih problema, gojaznosti i problema sa cirkulacijom, kao što su začepljene arterije. Sirutka sadrži žive bakterijske kulture slične onima koje se nalaze u svježem jogurtu. Zdrava je jer sadrži minerale - natrij, kalij, fosfor, magnezij, cink, bakar, kobalt, mangan i molibden, kao i veliku koncentraciju mliječne kiseline i mliječnih enzima. Mliječne kiseline održavaju nisku pH vrijednost u crijevima i uništavaju prekomjeran broj nezdravih bakterija i gljivica, a nizak pH ujedno potiče peristaltiku, koja omogućuje normalan rad crijeva. Sirutkini proteini pomažu pri mršavljenju: izazivaju osjećj sitosti jer utiču na povećanje razine hormona koji smanjuje apetit.

 

Skuta

Skuta se proizvodi iz sirutke, pa možete samo zamisliti koliko je sirutke potrebno za kilogram skute. Zato je proizvodnja skute uglavnom neisplativa i rijetko ćete to pronaći. Inače skuta je čisti proteinski proizvod, prepuna imunoglobulina i albumina. Jača imunološki sustav i odlična je za regeneraciju jetre. Gotovo da nema mliječne masti i ugljikohidrata. Već mala količina stvara osjećaj sitosti, pa organizmu nisu potrebne veće količine hrane.

http://prirodna.hr/stranice/zdravlje/prirodni-lijekovi/Sirutka-za-detoks-organizma-i-jetre

SADRŽAJ UPISAO

Merlin

0

Smatrate člana mojanostalgija dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

KOMENTARI

  • 18.03.2017. 12:02h

    Merlin

    0

    U našoj kući sirutka je bila ljekoviti napitak cijelu godinu, a naročito za ljetnih žega, u vrijeme žetve. Mami je služila kao "temeljac" za juhe i variva.

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info