Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

748

PUTA

OD 14.01.2018.

LUNA KOT »POMOČNICA« PRI HIŠNIH IN VSAKDANJIH OPRAVILIH - IV

LUNA KOT »POMOČNICA« PRI HIŠNIH IN VSAKDANJIH OPRAVILIH - IV
Hišna opravila v harmoniji z ritmi Lune izvajamo z manj napora in so manj neprijetna.
 

LUNA KOT »POMOČNICA« PRI HIŠNIH IN VSAKDANJIH OPRAVILIH

Hišna opravila v harmoniji z ritmi Lune izvajamo z manj napora in so manj neprijetna.

Skoraj vsa hišna opravila – povezana s čiščenjem in »izpiranjem« - opravimo lahko bolj uspešno in brez naprezanja v obdobju pojemajoče lune.

Problematične madeže se da v pojemajoči luni odstraniti hitreje. Čiščenje bo še uspešnejše, če izberemo dan vode (Ribi, Rak, Škorpijon). Razen tega bo prizanešeno okolju, saj se v obdobju pojemajoče lune odpadne vode lažje razgrajujejo.

Pranje, pomivanje in čiščenje: Rastoča luna pri pranju povzroča močnejše penjenje, trdovratni madeži ostajajo na perilu. Pranje pri pojemajoči luni omogoča varčevanje pri prašku, prizanaša tkaninam. Nasvet za mastne madeže (posebej pri mazivih za avtomobile ali motorno olje): v pojemajoči luni, na dan vode »vribamo« v madež malo masti, na koncu operemo »kot običajno«.

Kemično čiščenje: Tkanine se v pojemajoči luni ne poškodujejo, obleka vzdrži dalj časa in ne pride do razbarvanja. Če je možno, se pri kemičnem čiščenju izogibajmo znamenju Kozoroga – poskrbi namreč za nezaželeni lesk na oblačilih.

Lesena tla ali parket: Brisanje z vlažno krpo – če vlada dnevu znamenje zraka. Če brišemo z vlažno krpo na dan znamenja vode in v obdobju rastoče lune, lahko prodre vlaga v razpoke, les se razširi ali zagotovo zgnije čez nekaj časa.

Okna in steklo: Če izberete dan zraka ali toplote in obdobje pojemajoče lune, bo za lep videz pri »pogledu skozi« zadostovala že čista voda z manjšim dodatkom alkohola. Ta nasvet pride prav tudi pri čiščenju ekrana računalnika in televizije. Pri čiščenju umazanih okenskih okvirov pa so boljši rezultati, če izberemo dan vode.

Porcelan: Pravi čas za odstranjevanje trdovratnih oblog: v pojemajoči luni vzemite v roke vlažno cunjo, posujte nanjo malo soli in očistite umazane površine. Tako se izognemo agresivnim čistilnim sredstvom, ki lahko celo spraskajo površino.

Kovinske površine: Pojemajoča luna in manjše količine manj agresivnih sredstev. Medenina: kremasto vmešajte malo moke in soli v kis in na debelo nanesite na površino. Po kratkem času sperite z vodo in do suhega zdrgnite s krpo. Srebro: v obdobju pojemajoče lune očistite z razredčenim salmijakom na dan zraka in nato spolirajte z malo krede. Baker: v obdobju pojemajoče lune zmešajte vroči kis in malo soli in čistite s tem. Na koncu dobro zdrgnite do suhega s krpo.

Čevlji: V obdobju pojemajoče lune – usnje ne bo tako občutljivo in vzdržalo bo dalj. Prva impregnacija usnja na čisto novih čevljih traja celo življenjsko dobo, če smo jo izvedli v pojemajoči luni!

Madeži plesnobe: Proti njim se lažje borimo v obdobju pojemajoče lune in rezultati našega dela trajajo dalj časa. Mila sredstva, kot je to v malo kisove vode namočena sirkova krtača, bi lahko že zadostovala.

Pomladansko čiščenje in pospravljanje: Za prestavljanje, zračenje in čiščenje poiščite dan zraka v pojemajoči luni. Ker sledijo dnevom zraka vedno dnevi vode, lahko po »zračnem« delu nadaljujete v dnevih vode z odstranjevanjem trdovratnih madežev in z osnovnim čiščenjem tal.

Zračno znamenje Vodnar je spomladi vedno v pojemajoči luni. Ti dnevi bi bili idealni, saj znamenje vode – Ribi, ki sledi, dopolni osnovno čiščenje.

ZRAČENJE (TEMELJITO): Pravi čas za izdatno zračenje prostorov na dneve zraka in toplote, samo kratkotrajno na dneve zemlje in vode.

Zračenje ležišč: v obdobju pojemajoče lune v znamenju ognja ali zraka. Pri rastoči luni zračimo čim krajši čas, ker sicer ostane v posteljnini preveč vlage. Dalj časa lahko zračimo v mesecih, ki nimajo v imenu črke »r«.

Zračenje in čiščenje žimnic (le-to prežene tudi pršice): v pojemajoči luni, najboljše v dnevih zraka in toplote. V nobenem primeru ne zračite v rastoči luni na dneve vode! Navlažijo se in to je strup za revmatike. Tudi dnevi zemlje niso pretirano ustrezni.

POSPRAVLJANJE POLETNE IN ZIMSKE OBLEKE: Pravi čas: Spomladi oziroma jeseni pri pojemajoči luni na dan zraka (Dvojčka, Tehtnica, Vodnar). Vsa sredstva proti moljem so tako nepotrebna. Če zložimo obleko v omare na dneve zemlje, bo že čez mesec »dišala« po trohnobi, na dneve vode pa bo postala vlažna.

KONZERVIRANJE, VKUHAVANJE IN VLAGANJE: Najustreznejši čas za konzerviranje je obdobje lune v dviganju (Strelec do Dvojčkov). Ta opravila so manj odvisna od Luninih faz, je pa odvisno od znamenja, skozi katera Luna takrat potuje.

Plodove je najbolje pobirati in vlagati na Ovna (dan plodu), korenjasto zelenjavo na Kozoroga in Bika (dnevi korenine).

Sadje in zelenjavo zamrzujemo uspešneje v dnevih ploda kot v dnevih vode. Če ju odmrznemo, sta okusnejša, nista vodena in ne razpadata.

Kletne police za shranjevanje sadja čistimo lahko samo v pojemajoči luni (dnevi ognja ali zraka). Tako ostanejo lepo suhe in ne dišijo po trohnobi.

BELJENJE IN LAKIRANJE: Pravi čas: pojemajoča luna. Belež in podlaga se dobro sušita in lepo vežeta. Čopič drsi sam od sebe. Apno omogoča, da podlaga diha.

Dnevi vode so precej neugodni, ker se barva slabo suši. Tudi dnevi v znamenju Leva so neustrezni, ker je sušenje prehitro in barva pušča za seboj suhe drobce.

OGREVANJE HIŠE V JESENI: Prvo ogrevanje v jeseni izvedemo na dan toplote (Oven, Lev, Strelec) v pojemajoči luni. To je še posebej važno pri novogradnji pa tudi drugače, saj prežene vlažnost iz zidov.

NEGA SOBNIH RASTLIN: Pravi čas: v dnevih Device je najbolje presaditi ali na novo zasaditi balkonske in sobne rastline. Rastline se hitro vkoreninijo.

Zalivajmo, če je možno, samo na dneve lista (Rak, Škorpijon, Ribi) in vedno samo z deževnico ali postano vodo.

Gnojimo samo v pojemajoči luni, prednost imajo dnevi lista. Vmes lahko gnojimo na dneve korenin, pri rastlinah, ki imajo slabo razvite korenine, na dneve cveta, cvetoče lončnice, ki skoparijo s svojimi barvitimi cvetovi v času cvetenja.

Ne pozabite in ne zalivajte prepogosto cvetja v dnevih cvetenja, da ne privabite škodljivcev. Rastlinske izvlečke, ki jih uporabljamo proti škodljivcem, polivajte samo okrog korenin, nikoli po peclju, listih ali cvetovih!

VRSTA DNEVA IN IZLETI: Dnevi toplote (Oven, Lev, Strelec) – v glavnem odlični dnevi za izlete, saj so topli, tudi če je oblačno. Še posebej na Leva smo običajno bolj žejni. Dnevi Leva pa velikokrat skrivajo nevarnost močnih neviht, ki se razvijejo nenadoma.

Dnevi svetlobe in zraka (Dvojčka, Tehtnica, Vodnar) – v glavnem za nas zelo prijetni dnevi. Lahko moti edino svetloba, ki kar »bode« v oči.

Dnevi hlada ali zemlje (Bik, Devica, Kozorog) – čeprav termometer kaže visoke temperature, moramo imeti s seboj nekaj toplejših oblačil, ko se sonce skrije za oblake.

Dnevi vode (Rak, Škorpijon, Ribi) – nagnjenost k padavinam je večja. Če bi se radi bolje pripravili na spremembo vremena, počakajte na mlaj ali polno luno, dneve Dvojčkov in Strelca.

NASVETI ZA NEGO TELESA

Nega kože: nega problematične kože (hrapava, mozolji…) – v obdobju pojemajoče lune. Takrat se skoraj nikoli ne tvorijo brazgotine. Če pa hočemo kožo oskrbeti s hranilnimi ali vlažilnimi kremami, je primernejše obdobje rastoče lune. Kdor želi upoštevati dodatno še zodiakovo znamenje, naj nikar ne zgreši Kozoroga, ki je primeren za vsako vrsto nege kože.

Nega las: če bi upoštevali pravi čas, bi bila številna sredstva proti prhljaju čisto brez potrebe. Pravi čas za striženje: dnevi Leva in Device (če bi za prvo striženje dojenčka upoštevali dan Leva, najbrž ne bi bilo plešavosti). Na dneve Rib in Raka bi se morali izogniti striženju.

Priporočilo »kure« tistemu, ki mu lasje izpadajo, katerega lasje so pretanki ali premastni:

-Vsak mesec od februarja do avgusta na dan Leva si dajte postriči lase ali konice las.

-V tem času si zamešajte 1 – 2 jajci (rumenjak + beljak) enkrat do dvakrat na teden in si to vmasirajte v oprane lase. Pustite, da deluje krajši čas, nato sperite z mlačno vodo.

-Važno je, da izvedemo zadnje spiranje s hladno vodo. Temperatura je prava, če čutimo hlad vode na glavi. Ta nasvet bi moral človek vedno upoštevati, tudi če ima zdrave in močne lase.

-V tem času si las ne sušite s fenom. Če že morate, počakajte s tem vsaj četrt ure. Nikoli ne sušite s fenom »proti legi las« in naj ne bo prevroč – dolgoročno lahko to poškoduje vsake lase.

Striženje konic las na dneve Device ohranja daljše lepe lase. Še posebej ustrezna je Devica za trajno kodranje las, na Leva so zelo na drobno nakodrani.

Striženje las na dneve Rib povzroča pogosto prhljaj. Če strižemo lase na dan Raka, so zelo neubogljivi in uporni za oblikovanje pričesk.

Če je le možno, na dan Raka ali Ribe ne perite las.

Če se želite znebiti dlak na telesu, izberite za odstranjevanje pojemajočo luno. Ne spreglejte Kozoroga v pojemajoči luni (samo v prvi polovici leta). Poseben dan za odstranjevanje: 18. junij dopoldne.

Nega nohtov: Pravi čas za striženje, piljenje in ostalo nego je Kozorog. Nohti bodo trdi, odporni in se ne bodo pogosto lomili. Še zanimiv in preverjen nasvet: nohte strizite vedno ob petkih – tako ne boste imeli nikoli zobobolov!

Zaraslih nohtov nikoli ne smemo popravljati pri pojemajoči luni. V pojemajoči luni pa je uspešna obdelava trde kože na podplatih in zanohtnih glivic. Isto velja za bradavice.

Masaže: učinkovito sredstvo za preprečevanje vseh vrst bolezni. Na srce in krvni obtok vpliva pomirjujoče in sproščujoče, spodbudi delovanje organov in zelo pomaga predvsem ljudem, ki imajo težave s krvnim pritiskom.

Masaže za sproščanje napetosti, zakrčenosti in za razstrupljanje izvajamo v času pojemajoče lune.

Če želimo, da masaža predvsem regenerira in krepi, lahko tudi s pomočjo ustreznih olj, bomo dosegli boljše rezultate v obdobju rastoče lune.

SAJENJE

(UGODNI IN NEUGODNI SOSEDJE NA NAŠEM VRTU)

 

 

Shema: Posebej ugodni sosedje

Posebej neugodni sosedje

 

 

R a s t l i n a

Ugodne

sosed. kulture

Neugodne

sosed. kulture

Čebula

Korenje, paradižnik, jagode, kumare, peteršilj, glav.solata, koleraba, rdeča pesa, bučka, koper, kamilica

Fižol, zelje, krompir, por,

grah

Česen

Jagode, sadno drevje,

vrtnica

Grah, fižol

 

Fižol/nizek

Kumare, redkvica, repa, zelena, krompir, blitva, paradižnik, solata, rdeča pesa, beluš, rabarbara, šetraj

Čebula, grah, česen,

por

Fižol/visok

Kumare, solata, redkvica, redkev, špinača, bučka, zelena, brstični ohrovt, repa, kapucinke, šetraj

Čebula, grah, česen,

por

Glav.solata

Redkvice, redkev, ves fižol, paradižnik, čebula, grah, kumare, jagode, korenje, vse vrste zelja, por, repa, črni koren, rabarbara, beluš, koper, radič, šetraj (pred zeleno)

Peteršilj

Grah

Zelena, solata, redkvica, redkev, kolerabica, sladki janež,

beluš (pred brstičnim ohrovtom)

Paradižnik, fižol

Jagode

Vse vrste zelja, korenje, por, redkvice, redkev, glav.solata, špinača, čebula

 

Kolerabica

Grah, nizek fižol, solata, špinača, paradižnik, zelena, rdeča pesa

 

Korenje

Čebula, redkvica, redkev,

por

 

 

Krompir

Zelje, nizek fižol, špinača, brstični ohrovt, hren, kumina, poprova meta

Čebula, paradižnik,

grah

Kumare

Čebula, rdeča pesa, peteršilj, glav.solata, zelje, nizek fižol, sladki janež

Redkev

Paprika

Solata, špinača, blitva,

redkvice

Fižol

 

Paradižnik

Čebula, peteršilj, špinača, vse vrste zelja, glav.solata, por, nizek fižol, korenje, kolerabica, zelena, bazilika

Rdeče zelje, rdeča pesa, grah, krompir, sladki janež

Peteršilj

Paradižnik, redkvica, kumare, čebula

Glav.solata

Por

Solata, paradižnik, korenje, kolerabica, jagode, zelena

Čebula, grah, fižol

Radič

Paradižnik, visok fižol, korenje, glavnata solata, sladki janež, šetraj

Peteršilj

Rdeča pesa

Čebula, berivka, nizek fižol, koper, šetraj

Paradižnik, špinača

Šalotka

Korenje, motovilec, rdeča pesa, jagoda, kamilica, koper

Zeljnate zelenjave, fižol,

grah, por

Špinača

Visok fižol, paradižnik, jagode, korenje, koleraba, krompir, zeljnate zelenjave, redkvica, redkev, repa

Rdeča pesa

Zelena

Zeljnate zelenjave, solata, špinača, por, paradižnik, fižol

Ne uspeva dobro kot monokultura (na istem mestu)

Zeljnate zelenjave

Krompir, paradižnik (razen pri rdečem zelju), zelena, fižol

Čebula, paradižnik (pri rdečem zelju kot monokulturi)

 

 

In še eno priporočilo: kar posadimo v znamenju Device, se zagotovo vse prime!!!

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

VPLIV LUNE IN njenih MEN -III